Јаков. Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Većina poklonika u manastire nosi uobičajen poker stvari na darivanje. Ulje, šećer, ratluk (keks), kavu. Da li je to ono što im zaista treba (monasima) u tolikom broju ili možda ima predlog za nešto što je pretežnije. Ionako se ovi darovi koriste uglavnom ne za manastir i monahe, nego za goste. Kakvom poklonu bi se monasi najviše obradovali? PredragVId and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 $$$ - па да могу да купе то чему би се обрадовали Natasa. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Većina poklonika u manastire nosi uobičajen poker stvari na darivanje. Ulje, šećer, ratluk (keks), kavu. Da li je to ono što im zaista treba (monasima) u tolikom broju ili možda ima predlog za nešto što je pretežnije. Ionako se ovi darovi koriste uglavnom ne za manastir i monahe, nego za goste. Kakvom poklonu bi se monasi najviše obradovali? Carape, Majce ????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Пошто идем претежно у женске манастире носим прашак за прање,течност за судове,сапуне,... пешкире,крпе, наравно и брашно,уље,со... А знам да су и мене јако обрадовали тамо тиме што су ме даривали иконицом, свећицом запаљеном на Христовом гробу... Начелно, манастир треба даривати намирницама и потребштинама које монаси и монахиње троше у манастиру...бар тако ја мислим...а сада ће се можда јавити и умни познаваоци васељене... klapklap ines, Благовесник and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 и ја носим у манастире намирнице и потребштине, додуше, једном сам даривала и ћилим, али углавном дајем основне потребштине а монахиње и монаси ми у замену за то даривају утеху, и то је дивно. '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Kakvom poklonu bi se monasi najviše obradovali? Посту на води,од седам дана... facenew22222222 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Треба знати и опростити... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Kakvom poklonu bi se monasi najviše obradovali?Посту на води,од седам дана... blehрасплака ме :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: greengrin greengrin greengrin :bla: smej.gif smej.gifтај ме манастир видети неће, већ сасвим довољно постим prstgore питаш шта им треба или новчанице dada ако не кажу шта им треба, увек је боље новчанице, а игумани су обично врло сналажљиви да пређу и по 200 километара кад иду негде да успут узму шта им треба :bla: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 13, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2017 ...na putovanju na Eginu upoznala sam jednu hodočasnicu koja mi je ispričala šta joj se jednom prilikom dogodilo...naime, jedne nedelje odluči njen muž da nekakav veliki posao urade, međutim ona se protivila jer je bila nedelja i njih dvoje se tad posvađaju i ništa od posla...te noći ona sanja Presvetu Bogomajku koja joj reče: dobro je što si ustrajala u tome da se ne radi baš u nedelju, da bi greh tvog muža što je toliko hteo da radi bio iskupljen, ti kupi kavu i odnesi u moj manastir....Ona sledeći dan ispriča san svešteniku, kupi poklon pakovanje kave i šalice i odnese u manastir...eto dakle sve dobro dođe što god se odnese, neka je na zdravlje i spasenje... Kaludjerovic Sreten and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoC Написано Децембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2018 Poklonio bih jedan luster sa crkvenim motivima nekom manastiru, ali nemam kola i ne mogu to da odnesem. Pa bi neko to morao da preuzme. Da li ima takav neko? Zivim u Beogradu. kontakt je m_car at yahoo dot com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука