Баба Написано Децембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ал беседи од форума Жељко: Почуј вамо Плутоне делијо! Ђе си био с ким си беседио док ја мегдан делих по воруму по воруму званоме Поуке и по оном другоме воруму по воруму од Видова дана још си скупљо ливадске маслачке док је Жељо љуту битку биЈо с душманима хејтер ворумлијама све на оба ворума се борећ све разгонећ леваке на десно и разгонећ дешњаке на лијево док воруму не уреди среду? Ђе си био с ким си вино пиЈо док је Жељо џеџо вас ноћима очи своје остављајућ чарне на екране својих сокоћала ? Ђе си биЈо с ким си се дружио док се Жељо прегањо с турцима ништа мање него са шокцима на воруму овоме и оном? Ђе си бијо не било те ниђе док сам попа лепо световао да се мане ћоравога посла и погледа у својега дома да се својом муком позабави да с окрене својој породици а препусти ворума некоме који нема поповских аљина па немора браду да рескира да му свако коме се накриви злобе чини а попа клевета шаљући га цесару под ноге да му овај вруће лупа ћушке и заврће уши пред народом? Ђе сте тада сви заправо били? Нисам вала од никога чуо макар да је посло једно писмо у коме је пофаљиво попа тамо ђе се попи пофаљују место тога све прилике беху сваким даном новога хејтера слушао сам на овоме нету који куди попа несретнога и хвали се својим пакостима како ли је послао ћитапе код цесара и другијех власти те прогања попа на судове те га мећи у гадне новине те клевећи код поповских власти шта сте сада сви зинули у глас? Да сте народ што цени слободу ви не бисте дочекали ово да вам ворум преузму тирјани а пошто сте по души робови добили сте како вам и треба за слободу ваља се борити за робове спремни су окови вала од мене и побратима Бићка ви ни боље нисте заслужили јес да нисам на његову страну он је Рват и вуче на запад ја сам Србин и вучем на исток али смо се баш лепо сложили сваки своје нек стави у ланце он ће своје леве и западне ја ћу своје десне и источне слога нам је у тирјанству нашем он је нако груб и неотесан а ја медим ко неки дуовник ал смо душом врло једнодушни оба смо ти црни тирјанини неће више бити ко што беше фали ће вам попе више него леба ал вам џаба за њијем плакати ви сте народ врло чудновати док је неко с вама у животу мећете му клипове у точак а када вас јадан он напусти тек се тада у памет вратите. Милан Ракић, Иван Ивковић, Ненад Р. and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ал’ не губе наду Поучани, facenew22222222 Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Ево прође неколко седмица е се ништа не догоди с'сајтом ил су чуда или су мађије сајте стоји кано што је биЈо џабе сте се ономад страшили и кукали тужне тужбалице Плутон, Ђуро Станивук and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Аууу бреее што лепе ове песме као песме из косовског циклуса . Ех да је жив Филип Вишњић , како би лепо одпевао ове песме . :good2: Баба је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Доситеј Обрадовић по други пут међ Србљима ( прича прва ) Шеташе се по Царству Небесном Доситеје српски калуђере Што подиже школе у Србији што постави од државе темељ просвештеније донесе међ Србље Шеташе се и песме певаше Вишњем Богу и многим свецима који су се из нашега рода прибројали мнозини светаца. Дође тако српски калуђере до великих двора светог Саве сама му се отвори капија те Доситеј ушета у дворе на дворима Немањићу Саве све од злата и сувога сребра све се сија љепотом одише утом стаде преда њега Сава Доситеј се поклони до земље и затражи светог благослова Свети Сава благослови њега и овако стаде говорити: Доситеју моје мило чедо има ево неколко година стадоше ме Србљи дозивати све кукају кано кукавице жале ми се на своје владаре на владике и на поглаваре на церковне а и на световне веле доле да ништа не ваља уређење кажу ништавно је оне силне школе што дигосмо да се деца уче јевангелију и другијем свецким наукама зврље празне или полупуне реформе су неке започели а ни једну нијесу дочели траже неког да им то уреди како кога на тај посо метну тај ти само још горе направи баш се мишљах кога да пошаљем све претурих у мојим мислима утом благи Господ ми дошапну "ево ћу ти послати човека" ти се тада појави код мене на моијем бијелим дворима. Стога ћу те послати Србљима да им средиш школе и државе и утврдиш их на нашему путу нашу стару Византијску културу уобличи новијем језиком умовањем западне јевропе да се народ има чиме борит' за опстанак међу народима. Поклони се српски калуђере Доситеје Карађорђев велики министре Своме Сави свијех Срба глави запути се ка вратима царства која воде из небесног света у земаљски свијет грешних људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Шта се чује на ЖРУ форуму, шта се збори,о чем` ли се прича, шта се збори,а шта ли се твори, да л` говори Модератор врли, да л` лајкује,или те банује, да ли слуша,да ли игнорише? Има један врли теоложе, што о свему мишљење имаде, нит` га крије,нити га се стиди, нег` га јавно на Форум износи. Ал` га неки смирени чланови оптужише за гордост голему, ако ћути,из гордости ћути, ак` се јави,боље је да ћути, ако дође,боље је да оде, ако оде,то се прави важан, игнорише сиротињу рају. Ко је смирен,а ко ли је горд, етикете не лијепит никоме, но пустити Коме и припада, да препозна горде и смирене, да уклони маске и фасаде, и открије оно што ми јесмо, што смо били и што ћемо бити. Дејан and Натан је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Чудна су ти ова сад времена интернати и силна чудеса појави се на тввиитеру равном Филип Вишњић и главом и брадом затвитова поводом избора #гласајрајо не било ти тешко те поставља сваког кандидата и о њему ситну књигу пише све потанко да раји разјасни а колко је ово раји јасно видећете кад га запратите https://twitter.com/gusleonline Натан, Иван Ивковић, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 26, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Ђуровићу коврџави тићу ђе си био у Риму дангубио док се код нас љута борба води љута Борба за веру прастару борбу води књижник Влад дверјански хагиографијом је силно закитио историја јача му је страна ломи, крши, сатире Латине и њиову лажну пропаганду... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 АрТуДиТу делијо незнана какву ово сад замећеш кавгу? Што је тебе за фрћкавим попом што ли си се на њег намјерио? Или ти можда Влад дверјански ближи па га браниш од попа фрћкавог? Казуј шта је немој да банујем?! RYLAH, Милан Ракић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 26, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Лако ти је потезати бана коме закон лежи у банани трагови му смрде на лукавство поп је чуко једног новог текста: https://www.pouke.org/forum/topic/34537-%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%92%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D1%85%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B2%D0%BB/#entry1124008 Ту спомиње Влада дверјанскога ти си овог текста окачио звекнули сте по честитом Владу а недасте њему на мегдана да изиђе да се јадан брани ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Ја му вала на мегдан не браним нека дође па нек борбу води ал се нешто размишљам у себи отог неће скоро ништа бити него си ме мало сад збунио јел ти браниш попа Ђуровића ил нападаш попа Ђуровића сујма ми је на твоје чињење Еј када само код овога попа ја му рекох да начини стрипа а текста би ми ође писали нако нек је стрипе актуелан о овијем сада збивањима о рецимо ХААРПУ злокобноме или можда господар Вучићу има тема колко ти је драго шта ти мислиш делијо незнана АрТуДиТу из далеког свемира оћел попе ово сочинити? Иван Ивковић, Melhisedek88, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Сад замисли једног сочињења о повратку хашког мученика оног без "Р" великог Србина таквог једног стрипа да видимо ја мним нешто да би то плануло кад би којим случајем штампали Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 звекнули сте по честитом Владу а недасте њему на мегдана да изиђе да се јадан брани ! Племенити, ово није добро ако је истина. Не верујем да је тако. Ја сам мој текст прво послао Влади, а из тог писма ево дела:"Драги Владо, ево га један текст у коме сам критиковао твој романтицизам (и св. Јустина Ћелијског!). Не знам да ли би га препоручио Борбашима за објављивање? Свако добро у Господу!" Одговор нисам добио. Такође сам послао и борбашима да би се мало возрадовале душе њихове. Те, да се не изразим светоотачки, јај..., никада не преносе оно што пишем или пак им скренем пажњу на блаћења која сервирају на мој рачун. То је екипа врло слична оним артемитима. Лагати и хулити за њих је ко добар дан. Нема ту никавог хришћанства. Сада, неупућених ради, мене су пре неку годину питали са НСПМ да ли да иде текст ВД у коме се критички осврће на моје "брањење" папе Јована Павла Другог. Ја сам рекао да га треба објавити. Да ли се сада разуме да смо од различите пасте направљени? Нигде у мом тексту нема блаћења особе, како чине борбаши и артемити. Ти људи нису ни свесни да им је лоше. Дакле, ја сам сасвим рад да се јави ВД на овом сајту, а администраторима, онима које познајем из ових преписки, препоручио бих да не користе бана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Виђи овог попа веселога па човјече из које си приче? Ова тема има свог закона а закон јој стише десетерни ако оћеш овуда писати мораш стихом епским говорити. Немош тако ко што си почео то је аршин за целог ворума али овде мења му се мера. Што се тиче започете приче ево нека дође овде Владе када могу толки атеисти што би Владе коме засметао verum est in beer, Милијана Џодић and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 И још нешто да ти приповедим нису ови стихови егзактни но су више у служби песничкој немој да те то много збуњује таква ти је епска поезија Нифада, Милијана Џодић, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука