Jump to content

kako islam a kako hriščanstvo gledaju na sljedeće?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovdje su tri odvojene osobe.Zatmim sam biblijski tekst, kojeg si naveo govori o tri osobe odvojeni su jedni od drugih.Sva trojica su ljudi i jedu ,Bogami su se dobro najeli!To je vaše vjerovanje i nije mi ovo (uz dužno poštovanje dokaz)da je to bio sin, otac i sveti duh.

Ovdje mi više liči ili da je Bod se pojavio sa dvojicom anđela, ili da su došla tri Boga (opet ovo neupučuje na to tekst) a ništa ovdje ne upučuje na to da je to bio trojedini Bog.Pogotovo što su oni blagovali u hladu sve trojica(objedovali ) i pili a Abraham to posmatrao.Opet to je vaša vjera i vaša stvar!

Ма то су Џибрил и Мухамед. :291291291: Шалим се.

Ево, још једне иконе:

Постављена слика

Лево је Отац. У средини Син. Десно је Свети Дух.

На средини астала, у златном путиру, налази се Свето Причешће.

Отац се клања ка Сину и Светом Духу, јер се Син рађа од Њега, а Свети Дух исходи од Њега.

Он их благосиља. А то значи да се Његовом вољом Син оваплотио и постао човек. А Свети Дух, са испруженом руком ка Светом Причешћу, садејствује Сину у чину искупљења људског рода.

Син благосиља Свето Причешће, и тиме показује да је Он добровољно жртвован за искупљење наших грехова.

Црвена боја символизује Бога, а плава - човека. На икони се види да Син носи црвене хаљине, дакле то означава да је Он Бог. Али преко тих црвених хаљина, Син је оденут и у плаве хаљине. То означава, да се Христос оденуо у људску природу, тј. примио на себе природу човека, а да притом није изгубио своју Божанску природу.

Зелена боја символизује Светог Духа. Па, је због тога, Свети Дух оденут у зелене хаљине.

Не знам због чега је оденут и у плаве. Такође, не знам ни да објасним због чега је боја Очевих хаљина, таква каква јесте. Има времена, научићу. :291291291:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Не знам због чега је оденут и у плаве. Такође, не знам ни да објасним због чега је боја Очевих хаљина, таква каква јесте. Има времена, научићу. :291291291:

Pa i Otac i Sveti Duh su Bog, mozda zato (pored Sina) i oni imaju plave elemente? (sto je jedina boja odece koju dele sva Trojica). Takodje, purpurna boja (ljubicasta, koje ima u Ocevoj haljini) je jos od Starog Rima boja careva, pa je mozda zato Otac u nju odenut da naglasi pravoslavno ucenje o "monarhiji Oca". (ovo je naravno samo moja slobodna interpetacija)

Подели на овим сајтовима

Не знам због чега је оденут и у плаве. Такође, не знам ни да објасним због чега је боја Очевих хаљина, таква каква јесте. Има времена, научићу. 4chsmu1

Pa i Otac i Sveti Duh su Bog, mozda zato (pored Sina) i oni imaju plave elemente? (sto je jedina boja odece koju dele sva Trojica). Takodje, purpurna boja (ljubicasta, koje ima u Ocevoj haljini) je jos od Starog Rima boja careva, pa je mozda zato Otac u nju odenut da naglasi pravoslavno ucenje o "monarhiji Oca". (ovo je naravno samo moja slobodna interpetacija)

Не може плава да означава Божанство, већ црвена. А и види се да су различите нијансе плаве.

Код Ова је много светлија. Оно што означава Божанство све Три Личности је скиптар. (жезал)

У једном псалму (чини ми се да је 110) се говори: "Скиптар силе даје Ти Бог".

А то за пурпурну боју - може бити. Лепо си се сетио тога.

Подели на овим сајтовима

:cheesy:

Занима ме шта ове две религије кажу о васкрсењу односно оживљавању мртвих?

И примери кроз историју.

Нисмо чули другу страну (исламску) 0405_feel

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Изволите, објасните ово тајанствено укртштање једнине и множине. Немојте само рећи: Јевреји су то исправили, јер је то нелогично (Јевреји не исповедају Свету Тројицу).

Brate Aleksandre, islamska teologija odbija prihvatiti ovu priču u ovom obliku i smatra kategorično da je ovakav oblik ovog kazivanja izmišljen!

То је већ проблем исламске теологије. Рекох, нелогично је да Јевреји овако нешто измисле јер НЕ ВЕРУЈУ У СВЕТУ ТРОЈИЦУ. Ово су, мој Енизе, чињенице.

Ili vaše.Jer jevreji to tumače sasvim drugačije.Niko osim vas na ovom svijetu nekaže da je to trojedini Bog, tj ovdje  su se pojavioli kao tri odvojene osobe.Valjda su jevreji preči od vas (opet vašom logikom) da razumiju bolje od vas stari zavjet.Jer to je njihova glavna sveta knjiga. Ali priča kao što rekoh po nama je ikrivljena i daleko od razuma i autentičnosti.Daleko od autentičnosti je Kuran je drugačije navodi a daleko od razuma a to je Bog kiseli noge, jede pije, i to vino i meso debelog teleta.Razmisli.

Први хрушћани су управо били Јевреји.

Daleko od autentičnosti je Kuran je drugačije navodi a daleko od razuma a to je Bog kiseli noge, jede pije, i to vino i meso debelog teleta.Razmisli.

Зашто би Куран био мера истине? Ми Куран не сматрамо Божјим књигом (а и Јевреји такође). Што се тиче разума, опет ти понављам  - Бог се тако јавио, показао, да би Га човек могаа видети - то не значи да је Бог, по природи, такав. Дакле, Бог се није показао онакав какав јесте већ онако како човек може да појми.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

ако сам ја добро разумео ...

енизе, ти кад би рекао да је три у један могуће, ладно би признао Православље?

Ja priznajem hriščanstvo kao vjeru ali vjeru u kojoj je dosta toga izmjenjeno.Ono je nebeska vjera i sam to Kuran potvrđuje.Ja nemam problema sa tim.Ali gledam kritički prema svemu.Kod nas se spominje priča sa Ibrahima i tajanstvenih gostiju.Po mojoj vjeri to su bila tri meleka-anđela i niukom slučaju nije se radilo o posjeti Boga prilikom koje on uzima ljudski oblik.
nisam te to pitao :bla:
Подели на овим сајтовима

Sta je hteo satana a sta Adam u momentu pobune? Kako su videli sebe a kako kosmos?

Sta islam kaze na ova pitanja?

89898989898989

Da li je moguce da niko od brace muslimana nema odgovor na ovo pitanje?

Kuran 2

34. A kada rekosmo melekima: "Poklonite se Ademu!" – oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik.

35. I Mi rekosmo: "O Ademe, živite, ti i žena tvoja, u džennetu i jedite u njemu koliko god želite i odakle god hoćete, ali se ovom drvetu ne približujte pa da sami sebi nepravdu nanesete!"

36. I šejtan(Iblis)  ih navede da zbog drveta posrnu i izvede ih iz onoga u čemu su bili. "Siđite!" – rekosmo Mi – "jedni drugima ćete neprijatelji biti, a na Zemlji ćete boraviti i do roka određenog živjeti!"

37. I Adem primi neke riječi od Gospodara svoga, pa mu On oprosti; On, doista prima pokajanje, On je milostiv.

38. Mi rekosmo: "Silazite iz njega svi! Od Mene će vam uputstvo dolaziti, i oni koji uputstvo moje budu slijedili – ničega se neće bojati i ni za čim neće tugovati.

Kuran 17

61. I kada rekosmo melekima: "Poklonite se Ademu!’ – oni se svi, osim Ibilsa, pokloniše. "Zar da se poklonim onome koga si od ilovače stvorio?" – reče.

(Sotona-Iblis je bio ljubomoran na Adema)

62. "Reci mi", - reče onda - , "evo ovoga koga si iznad mene uzdigao: ako me ostaviš do Smaka svijeta sigurno ću, osim malobrojnih, nad potomstvom njegovim zagospodariti."

63. "Odlazi!" – reče On. "Onima koji se za tobom budu poveli i tebi – kazna džehennemska biće vam puna kazna.

64. I zavodi glasom svojim koga možeš i potjeraj na njih svoju konjicu i svoju pješadiju, i budi im ortak u imecima, i u djeci, i daji im obećanja – a šejtan ih samo obmanjuje -,

65. ali, ti, doista, nećeš imati nikakve vlasti nad robovima Mojim!" A Gospodar tvoj je dovoljen kao zaštitnik!

sejtan pokusava da zavede sve ljude ali prave vjernike ne moze. Dobio je vremena do SAudnjeg Dana da zavodi ljude

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...