Eniz Написано Децембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Zasto vi Eniza nidponistavate?чејо, докле то завади па владај 1000000001010 Gospn Medenica, vi ste ovde neki administrator, sta li. Vas forum pratim skoro sest meseci i mnogo su me ismijale poruke tog Cejovica, sa kojim me vi identifikujete. Na vasu zalost, ja sam zaista Stojanka. Hvala na paznji. Kako no kažu:Hvala na pažnji Čejo i doviđenja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 hahahah,Stojanka.Cejovicu,raniji nickovi su ti bili bolji. greengrinрадојка 1000000001010rajka samurajka greengrin Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Е Стојанка, Стојанка...Намагарчише те мангупи... 1000000001010 greengrin greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Zasto vi Eniza nidponistavate?Opet si u krivu!Zar prijateljstvo Stojanko kod tebe znači uvlačiti se nekome.Prijateljstvo je reči otvoreno bez dlake prijatelju ono što misliš.Zar to nisi znala-o? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 vidi, po vasoj veri islamu, ja cu biti osudjen ako pricam protiv vase vere, a vidi sad, ti mozes da pricas sta oces protiv hriscanstva i da hulis kolko oces i kako oces, i neces biti osudjen od strane hriscana u toj i takvoj meri kolko bi islam osudio, ja mogu cak i da kazem ako oces da nsiam hriscanin, a znas zasto? zato sto je to samo obicna rec koja bez svog znacenja nije nista! ja i ako kazem da nisam hriscanin, to mi nece smetati, jer ja verujem u Isusa i trudim se da postujem zapovedi, a Isus nije rekao e ovo se sad zove Hriscanstvo, ne, to su ljudi njegovi savremenici i oni posle nazvali Hriscanstvom, to samo poslusanje u njega tj Boga, i otud moze da se kaze da ne postoji nijedna druga vera osim vera u samog Gospoda Boga, jednog i jedinog, a njegovi sledbenici su je nazvali Hriscanstvom problem su sve ostale vere osim Hriscanstva jer je Hriscanstvo prvi i jedini pravi izvor i svedocanstvo preneseno od strane ljudi na najverodostojniji moguci nacin te silne vere i slepo slusanje samo stvaraju zbrku i zabludu i prevaru, Hriscanstvo je izvorno a ja jos nisam na tom stupnju da za bitangu ne mogu da kazem da nije bitanga, nisam jos tolko napredovao i hriscanstvu, jer hriscanstvo je vera prastanja problem je i ovaj internet sto se ljudi nekad tesko sporazumevaju Stariji je judeizam. 0442_feel A OD JUDEIZMA ABRAHAMOVA VJERA.Аврам је имао сусрет са Светом Тројицом...Gdje je Avram imao susret sa kako kažeš, svetom trojicom?Ovde Ovdje su tri odvojene osobe.Zatmim sam biblijski tekst, kojeg si naveo govori o tri osobe odvojeni su jedni od drugih.Sva trojica su ljudi i jedu ,Bogami su se dobro najeli!To je vaše vjerovanje i nije mi ovo (uz dužno poštovanje dokaz)da je to bio sin, otac i sveti duh.Ovdje mi više liči ili da je Bod se pojavio sa dvojicom anđela, ili da su došla tri Boga (opet ovo neupučuje na to tekst) a ništa ovdje ne upučuje na to da je to bio trojedini Bog.Pogotovo što su oni blagovali u hladu sve trojica(objedovali ) i pili a Abraham to posmatrao.Opet to je vaša vjera i vaša stvar! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Ono što se još može primjetiti u navedenom tekstu jeste ono što osporavate a to je da Bog kažnjava.Ipak Bog kažnjava!E sada kako onaj koji je ljubav da se gnjevi i kažnjava one koji su ogrezli u grijehu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Ono što se još može primjetiti u navedenom tekstu jeste ono što osporavate a to je da Bog kažnjava.Ipak Bog kažnjava!E sada kako onaj koji je ljubav da se gnjevi i kažnjava one koji su ogrezli u grijehu? Текстове треба тумачити. Увек се узима целокупно предање (искуство односа човека и Бога) и у њему се тумачи одређени текст. Што се тиче текста и иконе, нису три Бога него један Бог (нераздељиво јединство три личности). Међутим, мораш разумети да је икона само представа (у простору и времену) нечега што је ван простора и времена (па самом тим не можеш одељивати личности и говорити да су три Бога - јер не постоји оно што дели: простор и време). Друго, и то јављање Божије Аврааму је сте јављање не онако како Бог јесте (природа Божија) већ онако како човек може да појми (у виду три младића, три путника који обедују са Авраамом). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Ono što se još može primjetiti u navedenom tekstu jeste ono što osporavate a to je da Bog kažnjava.Ipak Bog kažnjava!E sada kako onaj koji je ljubav da se gnjevi i kažnjava one koji su ogrezli u grijehu? Vidi brate..Islam je vera zakona...Znaci vi imate to na prvom mestu... Mi takodjer imamo pravila po kojima se moramo predrzavati,postivati i ciniti ono sto nam vera nalaze... Bog ne kaznjava...Ne moze Bog da kazni pravednika,ili onoga tko je zivio svet zivot...Ako cemo o kazni govoriti..onda covjek sebe samog stavlja na to mesto kazne,svojim gresnim zivotom...znaci covek sam se za to odlucio.. Zasto je to tesko za razumeti... Njega moze samo spasiti jos..iskreno pokajanje..i Bozje Milosrdje..da mu se Bog smiluje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 ако сам ја добро разумео ... енизе, ти кад би рекао да је три у један могуће, ладно би признао Православље? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 ако сам ја добро разумео ... енизе, ти кад би рекао да је три у један могуће, ладно би признао Православље? Ja priznajem hriščanstvo kao vjeru ali vjeru u kojoj je dosta toga izmjenjeno.Ono je nebeska vjera i sam to Kuran potvrđuje.Ja nemam problema sa tim.Ali gledam kritički prema svemu.Kod nas se spominje priča sa Ibrahima i tajanstvenih gostiju.Po mojoj vjeri to su bila tri meleka-anđela i niukom slučaju nije se radilo o posjeti Boga prilikom koje on uzima ljudski oblik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Изволите, објасните ово тајанствено укртштање једнине и множине. Немојте само рећи: Јевреји су то исправили, јер је то нелогично (Јевреји не исповедају Свету Тројицу). Brate Aleksandre, islamska teologija odbija prihvatiti ovu priču u ovom obliku i smatra kategorično da je ovakav oblik ovog kazivanja izmišljen! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Анђелима се не обраћа са Господе (јеврејски Адонај - једно од библијских имена за Бога). Овај текст је заиста чудо - ни најлибералнији тумачи (ни Јевреји ни хришћани, ни верујући ни неверујући) нису успели да дају неко "рационално" објашњење. Зато, ништа друго се у овом тексту не може видети, већ тајанствени прст Божији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Изволите, објасните ово тајанствено укртштање једнине и множине. Немојте само рећи: Јевреји су то исправили, јер је то нелогично (Јевреји не исповедају Свету Тројицу). Brate Aleksandre, islamska teologija odbija prihvatiti ovu priču u ovom obliku i smatra kategorično da je ovakav oblik ovog kazivanja izmišljen! То је већ проблем исламске теологије. Рекох, нелогично је да Јевреји овако нешто измисле јер НЕ ВЕРУЈУ У СВЕТУ ТРОЈИЦУ. Ово су, мој Енизе, чињенице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Изволите, објасните ово тајанствено укртштање једнине и множине. Немојте само рећи: Јевреји су то исправили, јер је то нелогично (Јевреји не исповедају Свету Тројицу). Brate Aleksandre, islamska teologija odbija prihvatiti ovu priču u ovom obliku i smatra kategorično da je ovakav oblik ovog kazivanja izmišljen! То је већ проблем исламске теологије. Рекох, нелогично је да Јевреји овако нешто измисле јер НЕ ВЕРУЈУ У СВЕТУ ТРОЈИЦУ. Ово су, мој Енизе, чињенице. Ili vaše.Jer jevreji to tumače sasvim drugačije.Niko osim vas na ovom svijetu nekaže da je to trojedini Bog, tj ovdje su se pojavioli kao tri odvojene osobe.Valjda su jevreji preči od vas (opet vašom logikom) da razumiju bolje od vas stari zavjet.Jer to je njihova glavna sveta knjiga. Ali priča kao što rekoh po nama je ikrivljena i daleko od razuma i autentičnosti.Daleko od autentičnosti je Kuran je drugačije navodi a daleko od razuma a to je Bog kiseli noge, jede pije, i to vino i meso debelog teleta.Razmisli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Ili vaše.Jer jevreji to tumače sasvim drugačije.Niko osim vas na ovom svijetu nekaže da je to trojedini Bog, tj ovdje su se pojavioli kao tri odvojene osobe.Valjda su jevreji preči od vas (opet vašom logikom) da razumiju bolje od vas stari zavjet.Jer to je njihova glavna sveta knjiga. Ali priča kao što rekoh po nama je ikrivljena i daleko od razuma i autentičnosti.Daleko od autentičnosti je Kuran je drugačije navodi a daleko od razuma a to je Bog kiseli noge, jede pije, i to vino i meso debelog teleta.Razmisli. Па, први Хришћани су били Јевреји. Ваљда је логично да су познавали Стари Завет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука