Ахил Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, ако се не љутиш, немој да наносиш овакве оптужбе Српској Православној Цркви, мислим за ово треба јавно да се покајеш пред свим форумашима, ја сам само општо закључио о македонцима, а ти одма као шибица, немој да имаш кратак фитиљ, лепо тражи опроштај, а ми смо ту да ти јавно опростимо на овакве клевете и оптужбе...Не, ово није прва тема о Македонији на којој сам ја наишао на салве мржње према Македонији и Македонцима, а сада сам морао да реагујем.За шта да тражим опроштај хебо те???? http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ipolit Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 A sto spominete Zoran Vraniskovski(Jovan), pa niko u Mk ga ne voli, vi ste ga naznacili za neki arhepiskop a ne Makedonski narod. Брате македонче, сем тебе нико не помиње никаквог Зорана, то што га тако ословујеш у суштини разбија твоју лицемерну искренот, грижљивост и побожност.. односно открива ти лицемерну нарав, длаке може да смениш, али суштина ти је остала :cheesy: Друго, македонски народ, нити било који други народ не може себи да створи Цркву и да постави поглавара, за нас Архиепископ Јован је канонски Првојерарх помесне Православне Цркве у Македоније, који је као такав признат од целе Васељење, зато смири своје расколничко поведење, и пиши човека по име и титулу који су му признати у целог православног света, а не по ваше, и конкретно твоје острашћене фиксације. Трето, служење са расколницима је једнакво као служење за остале хришћанске деноминације, пошто се и они моле Христу као и ти... Хвала Богу, нама нам је Бог оставио Цркву и канонски поредак, да у јединству Цркве, лакше дођемо и заједничаримо са Христа, искрено покушај само да нападнеш и да пробаш да релативизује ствари је неуспешан, јер само открива да си један беспомоћан расколник, који путем тобожњем побожног и лицемерног напада, жели само да си нађе себи за оправдање што је расколник, а оправдање нема брате, има само појединечна лична одговорност... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 салве мржње према Македонији и Македонцима prstgore :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, ако се не љутиш, немој да наносиш овакве оптужбе Српској Православној Цркви, мислим за ово треба јавно да се покајеш пред свим форумашима, ја сам само општо закључио о македонцима, а ти одма као шибица, немој да имаш кратак фитиљ, лепо тражи опроштај, а ми смо ту да ти јавно опростимо на овакве клевете и оптужбе...Не, ово није прва тема о Македонији на којој сам ја наишао на салве мржње према Македонији и Македонцима, а сада сам морао да реагујем.За шта да тражим опроштај хебо те???? Na ovom topiku, pirjatelju, mrznja postoji samo u tvojoj glavi. Valjda zato ostalima i ucitavas stvari koje nisu rekli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, ако се не љутиш, немој да наносиш овакве оптужбе Српској Православној Цркви, мислим за ово треба јавно да се покајеш пред свим форумашима, ја сам само општо закључио о македонцима, а ти одма као шибица, немој да имаш кратак фитиљ, лепо тражи опроштај, а ми смо ту да ти јавно опростимо на овакве клевете и оптужбе...Не, ово није прва тема о Македонији на којој сам ја наишао на салве мржње према Македонији и Македонцима, а сада сам морао да реагујем.За шта да тражим опроштај хебо те???? Salve mrznje? Ne govoris istinu, brate. I to je proverljivo. Poceo si kao zestok raskolnik, pa si video da to bas ne prolazi, pa si se prikrio, kao ides u Crkvu. No, to si samo radio da bi mogao da prostacki vredjas Crkvu i njene vladike, sve pod izgovorom da imas "prijatelje u Makedoniji". Pritom si veoma nevest u poslu koji obavljas. Providan si kao flis papir. Svima je jasno, brate Ahile, da tvoji "prijatelji" imaju sluzbene legitimacije i to one iste organizacije koja je raskol stvorila i odrzavala ga i koja sprovodi sada teror nad pastirima Crkve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ipolit Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, Ахиле, лепо да се извиниш, па да прићамо... буди расколник, колико хоћеш, само немој да пцујеш на хришћански форум, иди на неко друго место, да блатариш о униженој македонији, овде се нико није бавио ни морализмом, ни етнофилетизмом, све док ниси ти дошао, мани те ствари, буди и марсовац, ако ти је таква жеља, само није лепо да лажеш да си из СПЦ и поштујеш одлуке и све, а пишеш све најгоре о твојој Цркви, није лепо то што лажеш, блажевски... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, ако се не љутиш, немој да наносиш овакве оптужбе Српској Православној Цркви, мислим за ово треба јавно да се покајеш пред свим форумашима, ја сам само општо закључио о македонцима, а ти одма као шибица, немој да имаш кратак фитиљ, лепо тражи опроштај, а ми смо ту да ти јавно опростимо на овакве клевете и оптужбе...Не, ово није прва тема о Македонији на којој сам ја наишао на салве мржње према Македонији и Македонцима, а сада сам морао да реагујем.За шта да тражим опроштај хебо те???? Na ovom topiku, pirjatelju, mrznja postoji samo u tvojoj glavi. Valjda zato ostalima i ucitavas stvari koje nisu rekli. Тешко да је само у мојој глави. Када неко децидирано и константно, за припаднике једне Цркве, па макар и Цркве у расколу, користи изразе ''расколник, расколничка свита'' и слично, то онда говори о томе ко је пун мржње. То је један крајње, за хришћане, непримерен и дисквалифицирајући израз, чак у људском нивоу, а о црквеном да не говоримо. То је слично као да за неку групу људи који чине неки грех користимо израз ''грешници''! Исто! Тај израз јасно сведочи ои недостатку љубави који овде постоји. ајде, мржња је можда претеран, али толико одсуство љубави заиста је срамотно за некога ко себе назива хришћанином! Овде се то граничи са негирањем нечијег човештва! Имате ли неког пријатеља из Македоније, из МПЦ, са којим сте озбиљно разговарали о проблему Цркве? Тешко да ће бити да јесте! Да ли сте их питали за њихове разлоге због којих не желе да приступе ПОАи? Тешко да јесте! Проблем у Македонији је вишевековни и неће га решити Архиепископ Јован, ма колико ја желео да нисам у праву. Решиће га само заједнички напори неколико добронамерних помесних Цркава заједно, а не АЕ Јован и Епископи из ПОАе. Посебно не неки епископи, који шире бугаризацију у Македонији (знате ли ви шта то значи за македонски народ??? То је исто као када би Србима на Косову нпр неко говорио да нису Срби него Шиптари, мада ни то није довољно приближно поређење). Ствари се морају померити са мртве тачке, а свака анатемизација је виш него ли неплодотворн и штетна и не доноси никакво решење. Ја сам споменуо ове појаве, јер мене македонски раскол много више боли него вас. А то што услед вашег српског национализма осећате симпатије према АЕ Јовану не значи да је он или неко из његовог окружења идеалан и без мана. Зато вас и боли моје писање. Али џаба, моје писање је истинито и неће ту помоћи никакав национализам. А мој народ све више и више тоне... http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, ако се не љутиш, немој да наносиш овакве оптужбе Српској Православној Цркви, мислим за ово треба јавно да се покајеш пред свим форумашима, ја сам само општо закључио о македонцима, а ти одма као шибица, немој да имаш кратак фитиљ, лепо тражи опроштај, а ми смо ту да ти јавно опростимо на овакве клевете и оптужбе...Не, ово није прва тема о Македонији на којој сам ја наишао на салве мржње према Македонији и Македонцима, а сада сам морао да реагујем.За шта да тражим опроштај хебо те???? Salve mrznje? Ne govoris istinu, brate. I to je proverljivo. Poceo si kao zestok raskolnik, pa si video da to bas ne prolazi, pa si se prikrio, kao ides u Crkvu. No, to si samo radio da bi mogao da prostacki vredjas Crkvu i njene vladike, sve pod izgovorom da imas "prijatelje u Makedoniji". Pritom si veoma nevest u poslu koji obavljas. Providan si kao flis papir. Svima je jasno, brate Ahile, da tvoji "prijatelji" imaju sluzbene legitimacije i to one iste organizacije koja je raskol stvorila i odrzavala ga i koja sprovodi sada teror nad pastirima Crkve. Опа, па имамо и прозорљиве старце овде! Стварно имам легитимације? Нисам знао стварно! http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, Ахиле, лепо да се извиниш, па да прићамо... буди расколник, колико хоћеш, само немој да пцујеш на хришћански форум, иди на неко друго место, да блатариш о униженој македонији, овде се нико није бавио ни морализмом, ни етнофилетизмом, све док ниси ти дошао, мани те ствари, буди и марсовац, ако ти је таква жеља, само није лепо да лажеш да си из СПЦ и поштујеш одлуке и све, а пишеш све најгоре о твојој Цркви, није лепо то што лажеш, блажевски...Симпатичан си ми стварно, на неки начин, али онако сажаљиво. http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ipolit Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, ти вређаш и пцујеш и притоме, држиш лекције за отсутство љубави и слично, срамота, можда си и свштеник који је доле у расколу и притом пцујеш, или човек из службе, све једно срамота, треба да те банирају, ако немаш смирење да затражиш опроштај за твоје срамотно понашање... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, ти вређаш и пцујеш и притоме, држиш лекције за отсутство љубави и слично, срамота, можда си и свштеник који је доле у расколу и притом пцујеш, или човек из службе, све једно срамота, треба да те банирају, ако немаш смирење да затражиш опроштај за твоје срамотно понашање...Нисам псовао. Псовка је нешто друго, када користиш речи да другога увредиш. Ја сам употребио једну реч која није псовка да бих изразио своју запањеност нечијом заслепљеношћу, али псовао нисам, то се теби причињава, као и много штошта друго. За шта бих тражио опроштај? Ево сада ћу: Опростите што сам у праву! Јел довољно добро??? Зашто да ме неко банира? Јер пишем истину, ха??? Ајде да видим и то. http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ipolit Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, мизеран си, само ђаво мисли да је у право, Боже ме опрости... ајде отспавај, среди мало раскол у твојој глави Раде, па се сутра појави...ово ниво је декадентно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате, мизеран си, само ђаво мисли да је у право, Боже ме опрости... ајде отспавај, среди мало раскол у твојој глави Раде, па се сутра појави...ово ниво је декадентно...Дечко, стварно је испод нивоа...да ти даље одговарам... http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ipolit Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Брате молимте немој више никад да ми одговараш prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Шетај мали! http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука