Marjanovic Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Социјализам. Будите опрезни, они имају доста оваквих књига. Они ће покушати на било који начин да вас преведу у своју дружбу! Потребно је да себи одговорите само на једно питање: да ли желите да будете на страни оних који стварају или на страни оних који на силу отимају и троше оно што нису створили? Или, православно речено, да ли желите да будете на страни оца или на страни блудног сина? На вама је избор. Слобода или социјализам? Изаберите. Да бар мало познајеш политичку и економску теорију не би тако говорио и знао би да су управо демохришћани заштитили Западну Европу од социјализма и комунизма и били браниоци слободе и демократије. Не треба се бојати људи који су прочитали пуно књига, као и оних који нису прочитали ни једну већ оних који су прочитали једну или неколико и мисле да имају одговоре на сва питања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Сасвим сигуран начин да до сржи замрзите капитализам је да читате шта пише овај Ренди. Не требају вам друге књиге. На његовом примеру се види да је то група људи за секташким и веома искључивим менталитетом. Ако заиста желите да схватите зашто је капитализам добар, такве треба заобићи у широком луку. Бла бла трућ трућ .. зашто ти не пустиш људе да одлуче шта сами за себе да одаберу... Зашто мислиш да си ти свевременски космички ауторитет? Зар не мислиш да је Бог и друге људе снадбео моћима разликовања добра и зла, тј. шта је добро за њих? www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Бла бла трућ трућ .. зашто ти не пустиш људе да одлуче шта сами за себе да одаберу... Зашто мислиш да си ти свевременски космички ауторитет? Зар не мислиш да је Бог и друге људе снадбео моћима разликовања добра и зла, тј. шта је добро за њих? Исто питање и за тебе. Погледај своје постове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Да бар мало познајеш политичку и економску теорију не би тако говорио и знао би да су управо демохришћани заштитили Западну Европу од социјализма и комунизма и били браниоци слободе и демократије. Не треба се бојати људи који су прочитали пуно књига, као и оних који нису прочитали ни једну већ оних који су прочитали једну или неколико и мисле да имају одговоре на сва питања. Марјановић, поггледај мој поста горе .. и други пост горе. Можеш заводити за Голеш планину неке људе све време али не можеш све људе све време. Социјализам је фејк. Пропало. Пропада. Зар не разумеш. Што се тише читања књига. Веруј ми да сам их сигурно прочитао бар 3 пута више од тебе, на разним језицима. Тако да, да не потежемо библиографију ... www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Исто питање и за тебе. Погледај своје постове. Одлично! Коначно да доћемо до тачке да пустимо људе да сами одаберу! Људи имају моћ расуђивања. Они су су чеда Божија. Не мораш им ти рећи шта је добро а шта зло. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Људи имају моћ расуђивања. Они су су чеда Божија. Не мораш им ти рећи шта је добро а шта зло. Због те њихове супер моћи расуђивања џанк фуд је јефтинија од хелти фуд у америци где су им дали ту моћ да одаберу али им рекламам добро продају причу и привику ка свом производу. Одоабир је лепа ствар - кад знаш шта бираш. А да би добро бирали морају да буду добро образовани. Људи можда бирају цигаре али не зато што им цигаре требају из неког значајног рационалног разлога већ зато што их прати зависност. То што они причају о неком уживању и сличне причицице у које већина поверује да не испадне бунтовна не мења чињеницу да је суштина тог уживања исти процес који производи и хероин. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Због те њихове супер моћи расуђивања џанк фуд је јефтинија од хелти фуд у америци где су им дали ту моћ да одаберу али им рекламам добро продају причу и привику ка свом производу. Одоабир је лепа ствар - кад знаш шта бираш. А да би добро бирали морају да буду добро образовани. Људи можда бирају цигаре али не зато што им цигаре требају из неког значајног рационалног разлога већ зато што их прати зависност. То што они причају о неком уживању и сличне причицице у које већина поверује да не испадне бунтовна не мења чињеницу да је суштина тог уживања исти процес који производи и хероин. Ко си ти да има намећеш шта је добро а шта зло? Зар ти сматраш да си моралнији и душевнији од Творца који је те људе створио и обдарио их са моћи расуђовања између добра и зла и зар хоћеш да кажеш да ти боље од њих знаш шта је боље за њих? Зашто ти мислиш да треба да наметнеш некоме морално понашање? Откуд ти знаш шта је морално? Зар ти ниси човек који се бори за своје спасење? Зар и ти ниси човек грешан и несавршен? Ко си ти да некоме омеђаваш слободу избора ако му је Бог дао ту слободу избора? Јуда је био међу апостолима и пропао је а Лот је био међу грешницима и спасао се, човече грешни. Знам да нећеш имати одговоре на ова питања и зато се те молим да се јављаш. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Марјановић, поггледај мој поста горе .. и други пост горе. Види пријатељу, ја књиге о економији које си ти постављао и препоручивао нисам уопште коментарисао, а ти оне које сам ја постављао јеси и то са омаловажавањем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Бла бла трућ трућ .. зашто ти не пустиш људе да одлуче шта сами за себе да одаберу... Зашто мислиш да си ти свевременски космички ауторитет? Зар не мислиш да је Бог и друге људе снадбео моћима разликовања добра и зла, тј. шта је добро за њих? Па не знам ко овде пред људе поставља неке црно беле изборе и говори шта не треба читати и чега да се чувају? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Ко си ти да има намећеш шта је добро а шта зло? Не намећем ја. Друштво одређује. Друштвеним нормама. Које постану правне норме. А ти како оћеш. Када друштво види да му неко понашање или активност поставља велики проблем онда оно то понашање санкционише. Зар ти сматраш да си моралнији и душевнији од Творца који је те људе створио и обдарио их са моћи расуђовања између добра и зла и зар хоћеш да кажеш да ти боље од њих знаш шта је боље за њих? Дакле оћеш да кажеш да људи расуђују да су цигаре добре за њих? Зашто ти мислиш да треба да наметнеш некоме морално понашање? Откуд ти знаш шта је морално? Зар ти ниси човек који се бори за своје спасење? Зар и ти ниси човек грешан и несавршен? Ко си ти да некоме омеђаваш слободу избора ако му је Бог дао ту слободу избора? Не знам како си са уваљивања продукта кроз рекламирање дошао до спасења али занимљиво бежање са чињеничне реалности да људи углавном нису рационални и да можеш лако да им увалиш и балегу ако је лепо изрекламираш. Бар нису увек рационални када су у питању економски избори. Колико си пута видео да неко нешто купи зато што има лепшу етикету. Знам да нећеш имати одговоре на ова питања и зато се те молим да се јављаш. Ех јадан. Све си ме угасио. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Види пријатељу, ја књиге о економији које си ти постављао и препоручивао нисам уопште коментарисао, а ти оне које сам ја постављао јеси и то са омаловажавањем. Да, ја сам их коментарисао. И коментарисаћу их док имам енергије у гласу, прстима и док ме служи здрав разум. Буди сигуран да ћу сваку твоју социјалистичку књигу коју овде поставиш да прокоментришем. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Па не знам ко овде пред људе поставља неке црно беле изборе и говори шта не треба читати и чега да се чувају? Ја постављам овде пре људе изборе шта су добре књиге а шта су отровне књиге а они нек изаберу. Њихов избор. И јако ми је драго да нас је слободних људи све више који ћемо се супроставити вама социјалистима који људе под маском лажних обећања и Дизниленда заводите у ропство и диктатуру. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Да, ја сам их коментарисао. И коментарисаћу их док имам енергије у гласу, прстима и док ме служи здрав разум. Буди сигуран да ћу сваку твоју социјалистичку књигу коју овде поставиш да прокоментришем. Ја стварно не разумем толики екстремни капитализам. Мешана привреда је мајка, ви како оћете. Јер првим регулисањем загађивања од стране фабрика добијамо елемент социјализм. Ти и звонко можете до ујутру... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Није социјалистичка, већ демохришћанска. Имаш прилично тоталитарни начин размишљања за неког ко се позива на слободу. Види се да ниси прави либертеријанац. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Не намећем ја. Друштво одређује. Друштвеним нормама. Које постану правне норме.А ти како оћеш. Када друштво види да му неко понашање или активност поставља велики проблем онда оно то понашање санкционише. Које друштво? Ово што "у брзини пролази"? Ово друштво "које је зидано на песку"? Ово друштво "које једе, пије и весели се" а које ће сутра доћи Богу на истину? Јел то твоје друштво за које људи требају да жртвују свој вечни живот? Како ти не разумеш приатељу да су социјалисти 1000 пута пкушали да уведу утопијско друштво правде и једнакости, и 1000 пута су пропали? Нису успели и никада неће успети. Ово остало не могу да коментаришем јер нисам разумео шта си хтео да кажеш. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука