Jump to content

Књиге о економији

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

Уууууууууууу Звонко .... ово је прејако !!!

Ево стоји ми на радном столу...

Него, да ли си прочитао Think and grow rich и 100 Unbreakable laws?

Хила сам читао, ево га на полици поред Новог Завета... 0102_laugh

Ову другу су ми препоручили скоро, али још нисам стигао да је прочитам.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Све је то повезано. Немачка економија је социјално тржишна и социјално и тржишно и једно и друго. Не заборави да је социјална традиција у Немачој веома стара. Та Бизмарк је још у деветнаестом веку био први који је увео социјално законодавство. А социјално тржишна привреда је и у Уставу већ преко 60 година. То што је немачка економија социјална не значи да није тржишна, баш напротив. То је просто пракса.

Па јесте веома стара у Немачкој - скоро 130 година. Али је јо старија рецимо мржња према Јеврејима, или немачка склоност колективизму, империјализам, а нешто млађи нацизам. Да ли то значи да то треба да прихватимо само зато што је старо и само зато што је немачко?

Све је то повезано. Немачка економија је социјално тржишна и социјално и тржишно и једно и друго.

Пошто верујем да ни сам ниси разумео шта си овде хтео да кажеш, ево да ја објасним онима који ће читати. Имаш људе који стварају вредност (својим идејама, организацијом и трудом) и од којих је свима боље - то је тржишно у Немачкој, и имаш људе који ништа не стварају већ узимају путем силе вредност од оних који су је створили - то је социјално у Немачкој. То двоје заједно се зове социјално тржиште.

Е сада, једини разлог зашто је Немачка ишла напред (успорено али је ишла) је због кога што су ови који су стварали, стварали више од онога што су узимали ови који су узимали. Дакле, упркос њихово узимању, тј. зато што је тржиште стварало више него што је социјализам узимао.

Кужиш? То ти је основна математика, или како ти кажеш "то је просто пракса".

И молим те, немој више да спамујеш тему, овде представљамо књиге о економији, Имаш друге теме где се причао о овим другом.

Подели на овим сајтовима

Ево стоји ми на радном столу...

Хила сам читао, ево га на полици поред Новог Завета... 0102_laugh

Ову другу су ми препоручили скоро, али још нисам стигао да је прочитам.

Полако Звонко толико далеко чак ни ја нисам отишао. :)

100 Laws је књига која је апсолутни феномен. Знам многе социјалисте које је та књига излечила од социјалистичке болести. А знам и неке неонацисте (десне социјалисте) који су због те књиге постали слободни људи.

И да ти одам моју малу тајну, ја ту књигу користим као савршен лаксус папир да видим са ким имам посла. пре неко што уђем у било какав однос са неком особом (посебно пословни) препоручим јој да прочита 100 Laws - ако јој се свиђа, наш човек, ако јој се не свиђа - социјалиста. Веруј ми, тај лакмус папаир скоро никада није подбацио. Књига је писана тако јасним језиком да став однос према њој јасно показује ко је социјалиста а ко је слободан.

Подели на овим сајтовима

Прочитај мало тај лексикон који имаш па ћеш видети да то што пишеш није истина.

Ха ха на ком језику? Немачком, српском?

Е јел може овако: ево ја ћу прочитати Лексикон (мада сам га већ читао) а ти прочатај Хила. Може?

Подвргнућу се том менталном затупљивању само зато да би ти прочитао књигу која ће ти можда помоћи да прогледаш. Јеси за?

Подели на овим сајтовима

Зашто читање те књиге унапред сматраш менталним заглупљивањем? Мислим, ако си је већ читао, на основу чега си то закључио. Мислим да ни једну књигу не бих могао назвати менталним заглупљивањем ма каква да је.

Подели на овим сајтовима

Зашто читање те књиге унапред сматраш менталним заглупљивањем? Мислим, ако си је већ читао, на основу чега си то закључио. Мислим да ни једну књигу не бих могао назвати менталним заглупљивањем ма каква да је.

Ууу како да не!

Књиге су средство да се пренесе мисао другог човека. Књиге нису посебан ентитет већ хрпа папира. Кад читаш књигу, ти не читаш књигу, ти у ствари комуницираш са мислима и идеја другог човека.

А неки људи имају скрооооооз болесне идеје. Рецимо болесне идеје човека који звао Џон Мајнард Кејнз записане у књигу "Општа теорија запослености, камата и новца" су довеле до напуштања тржишне економије и стварања система који се зове social welfare state, уништења некада просперитнетних економија запада (и истока) и постепеног преласка у комунизма (који се дешава).

Да, идеје из неких књига могу бити веоооома штетне, а неке могу бити веоооома корисне. Зато прочитај корисне идеје Наполеона Хила.

Ниси се ваљда препао? Не смеш?

Подели на овим сајтовима

И ево још један килер за крај. Дејл Кернеги (није онај Карнеги на кога ви мислите). Апслутни фундамент у области односа са људима и изградње међуљудских односа. Књига одузима дах. Поред Хила и Трејсија, Кернеги је вероватно нешто најбоље што можете себи да учините. Поред тога што је препоручујем младим људима жељним да нешто направе од свог живота и који желе да се лече од мржње, осуђивања и насиља (тј. утопизма-социјализма), препоручујем је и свима оним хард коре социјалистима који тврде да су сви предузетници сурова безосећајна, себична и монструозна бића:

carnegie.jpg

Подели на овим сајтовима

1205209-L.jpg

Social capitalism:

a study of Christian democracy and the welfare state

http://books.google....rgen%22&f=false

http://www.rsp.hr/oj...iewFile/496/485

Социјализам.

Будите опрезни, они имају доста оваквих књига. Они ће покушати на било који начин да вас преведу у своју дружбу!

Потребно је да себи одговорите само на једно питање: да ли желите да будете на страни оних који стварају или на страни оних који на силу отимају и троше оно што нису створили?

Или, православно речено, да ли желите да будете на страни оца или на страни блудног сина?

На вама је избор.

Слобода или социјализам? Изаберите.

Подели на овим сајтовима

И ево још један килер за крај. Дејл Кернеги (није онај Карнеги на кога ви мислите). Апслутни фундамент у области односа са људима и изградње међуљудских односа. Књига одузима дах. Поред Хила и Трејсија, Кернеги је вероватно нешто најбоље што можете себи да учините. Поред тога што је препоручујем младим људима жељним да нешто направе од свог живота и који желе да се лече од мржње, осуђивања и насиља (тј. утопизма-социјализма), препоручујем је и свима оним хард коре социјалистима који тврде да су сви предузетници сурова безосећајна, себична и монструозна бића:

carnegie.jpg

"

the little boy

had the unholy habit of wetting his bed.

He slept with his grandmother. In the morning, his grandmother

would wake up and feel the sheet and say: "Look, Johnny, what you

did again last night."

He would say: "No, I didn't do it. You did it."

"

:D

Подели на овим сајтовима

Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што затварате Царство небеско пред људима; јер вu не улазите нити пуштате да уђу они који би хтели. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што једете куће удовичке и лажно се молите дуго; зато ћете већма бити осуђени, Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што походите море и копно да бисте добили једног следбеника, и кад га придобијете, чините га сином пакла двоструко већим од себе. Тешко вама вођи слепих који говорите: Ако се ко куне храмом, то није ништа; а ко се куне златом храмовним, крив је. Безумници и слепци! Јер шта је веће: злато или храм који злато освећује? И ако се ко куне жртвеником, ништа је то, а који се куне даром на њему, крив је. Безумници и слепци! Јер шта је веће: дар или жртвеник који дар освећује? Који се, дакле, куне жртвеником., куне се њим и свим што је на њему. И који се куне храмом, куне се њим и Оним који обитава у њему. А који се куне небом, куне се престолом Божјим и Оним, који седи на њему".

(Матеј 23, 13-22; Зач. 94)

Подели на овим сајтовима

Сасвим сигуран начин да до сржи замрзите капитализам је да читате шта пише овај Ренди. Не требају вам друге књиге. На његовом примеру се види да је то група људи за секташким и веома искључивим менталитетом. Ако заиста желите да схватите зашто је капитализам добар, такве треба заобићи у широком луку.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...