Jump to content

Vlada Dimitrijevic

Оцени ову тему

Zeebedee

Препоручена порука

Али, верујте, упркос свему, не желимо да Влада буде на тој страни. Без обзира на Дарков неповољни утисак о Влади, има доста људи на које Димитријевић оставља дубоко позитиван утисак. Било би ужасно да његова енергија и харизма буду упрегнуте у раскол. Надам се да ће Црква наћи начина да га ипак, упркос свему, задржи у својим редовима.

Управо тако, Андреј! 1305_womens

Сувише смо малобројни да би се тако расипали с људским ресурсима.

Шта год сада мислио о Владовом ангажовању, ставовима и писањима, једну ствар никако му не могу порећи. Слободан сам да кажем да захваљујући Владу, Цркви је током деведесетих пришло више људи, нарочито младих, него што су привукли тадашњи чачански свештеници за сво време својих свештениковања. И ја сам првиу пут чуо живу реч утехе на Владовој веронауци давне 1995. године.

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

A ima i još toga o njemu:

Slušajte svi ovo, ovo je bilo na našem času, i tvrdim da je istina:

(o homoseksualcima je pričao) '... to je BOLEST, BOLEŠČINA. Šta govore ovi, nemojte da ih nazivate pederima?

Šta pederi? To su PEDERČINE i tako ih treba nazivati.' Onda je počeo nešto da objašnjava zašto je to bolest, vidi se da blage veze nema. '... osim ako je biološki i genetski poremećeno ono... ' i gleda po učionici, ne može uopšte da se seti reči. Ja mu kažem ' hormoni? ', on kaže ' da!' i nastavi sa pričom.

Mislim da je citirao i Sveto Pismo više puta...

A ja pitam vas:

Bog je bog ljubavi... i za homoseksualce?

I nije ta tema, znam, nemojte da ode u spam!

Eto, i rimuje se! RIMUJE SEBE!

4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Али, верујте, упркос свему, не желимо да Влада буде на тој страни. Без обзира на Дарков неповољни утисак о Влади, има доста људи на које Димитријевић оставља дубоко позитиван утисак. Било би ужасно да његова енергија и харизма буду упрегнуте у раскол. Надам се да ће Црква наћи начина да га ипак, упркос свему, задржи у својим редовима.

Управо тако, Андреј! :229229229:

Шта год сада мислио о Владовом ангажовању, ставовима и писањима, једну ствар никако му не могу порећи. Слободан сам да кажем да захваљујући Владу, Цркви је током деведесетих пришло више људи, нарочито младих, него што су привукли тадашњи чачански свештеници за сво време својих свештениковања. И ја сам првиу пут чуо живу реч утехе на Владовој веронауци давне 1995. године.

Ово је све тачно што си рекао Ђунисе,за Владово деловање деведесетих година...Када су се људи

духовно будили,масовно прилазили цркви, јер су видели своје пријатеље и рођаке које су поштовали да су

истински верници, и желели су да и они такви постану.

Не браним никога,посебно не Влада Димитријевића који може довољно добро да се сам одбрани,али неко рече овде да онај ко пуно ради и пуно греши.Владе је заиста вредан човек,и све је постигао својим радом, уз тешкоће и муку.Стварао је породицу

у тешко време.А времена су све тежа,а ми смо све старији, зар не?

Секташ он није и не може бити,али је застранио свакако.Посебно у задњим месецима.А људи се могу и

променити, што бих му лично желела.

Подели на овим сајтовима

Jesam li ja lose obavestena ili on stvarno ne predaje vise u Gimnaziji?

Ne stoji na njihovom sajtu. Mozda ima samo mali fond casova????

Ono sto ja necu zaboraviti jeste njegovo "predavanje" povodom povodom onih koncerata koji su odrzavani za vreme bombardovanja: "Umesto da vreme provedemo u Crkvi, moleci se za kraj bombardovanja i spas, "oni" pozivaju decu da se vesele po trgovima, mostovima... "

Toliko o tome

omnea mea mecum porto

Подели на овим сајтовима

Све у свему, Влада није секташ (јер шта би тек онда рекли за римокатолике, протестанте). Влада није ни јеретик. Влада је Православац и члан је СПЦ (као и сви ми). Он је наш брат у Христу, из исте чаше се причешћујемо. А то што он има неке ставове који се нама не свиђају то је нормално. Не треба форсирати једноумље, али зато једномислије 0304_smile4.

Па многи критикују митрополита Зизјуласа (као и владику Игнатија) јер га не разумију. Ја сам први клевето те архијереје, јер нисам разумео шта желе да нам кажу (и не разумем ни дан данас :drugarstvo:). Могао би неко из јерархије да поприча са братом Владом о тим стварима, шта знам. Сваки напор и покушај се може исплатити.

То важи за и за све клирике који нападају митрополита Зизјуласа, владику Игнатија, владику Иринеја...итд. Морамо форсирати унутарправославни дијалог љубави. Не можемо се тек тако лако одрећи наших ближњих а филозофирати како ћемо цео свет оправославити а да пре тога нисмо средили сопствено двориште.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Све у свему, Влада није секташ (јер шта би тек онда рекли за римокатолике, протестанте). Влада није ни јеретик. Влада је Православац и члан је СПЦ (као и сви ми). Он је наш брат у Христу, из исте чаше се причешћујемо. А то што он има неке ставове који се нама не свиђају то је нормално. Не треба форсирати једноумље, али зато једномислије 0304_smile4.

Па многи критикују митрополита Зизјуласа (као и владику Игнатија) јер га не разумију. Ја сам први клевето те архијереје, јер нисам разумео шта желе да нам кажу (и не разумем ни дан данас 0304_smile4). Могао би неко из јерархије да поприча са братом Владом о тим стварима, шта знам. Сваки напор и покушај се може исплатити.

То важи за и за све клирике који нападају митрополита Зизјуласа, владику Игнатија, владику Иринеја...итд. Морамо форсирати унутарправославни дијалог љубави. Не можемо се тек тако лако одрећи наших ближњих а филозофирати како ћемо цео свет оправославити а да пре тога нисмо средили сопствено двориште.

:drugarstvo:

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Управо тако, Андреј! stadaradim

Истина,био је баш активан као и у Краљеву у тадашње време Пеђа Цветковић.Владимир је тада био под духовним руковођењем Блаженопочившег Владике Данила Крстића,такође је доста сарађивао и са Владиком Атанасијем.Не знам шта се то у њему десило и преломило да оволико назадује...

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Управо тако, Андреј! stadaradim

Истина,био је баш активан као и у Краљеву у тадашње време Пеђа Цветковић.Владимир је тада био под духовним руковођењем Блаженопочившег Владике Данила Крстића,такође је доста сарађивао и са Владиком Атанасијем.Не знам шта се то у њему десило и преломило да оволико назадује...

Ово подвучено је веома битно, пошто се поставља питање, ко га је духовно руководио по смрти владике Данила? Имам утисак као да га покојни владика држао на земљи, да не полети високо и стрмоглави се. Владе је једном рекао да му је владика забранио да чита књиге неко време и описао нам колико је искушење имао да га послуша. Личност као што је Владе, захтева веома "јаког" и ДОБРОГ духовника... Бојим се да је по смрти владике Данила, добио само "јаког" духовника... 0442_feel

Заиста би био велики губитак, ако би се он утврдио у дружини која срља да запечати раскол...

Подели на овим сајтовима

Jesam li ja lose obavestena ili on stvarno ne predaje vise u Gimnaziji?

Ne stoji na njihovom sajtu. Mozda ima samo mali fond casova????

Ono sto ja necu zaboraviti jeste njegovo "predavanje" povodom povodom onih koncerata koji su odrzavani za vreme bombardovanja: "Umesto da vreme provedemo u Crkvi, moleci se za kraj bombardovanja i spas, "oni" pozivaju decu da se vesele po trgovima, mostovima... "

Toliko o tome

Predaje u Gimnaziji.

Подели на овим сајтовима

Žao mi je, naročito jer ne volim da se ne slažem s Andrejem, ali ja nikako ne mogu da vidim kako neko ko stoji iza "Borbe za veru" nije sektaš. Ili da pomislim da to čini iz "najboljih namera"... Sto kila dobrih dela ne mogu da operu pola kilograma rđavih, učinjenih posle.

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Žao mi je, naročito jer ne volim da se ne slažem s Andrejem, ali ja nikako ne mogu da vidim kako neko ko stoji iza "Borbe za veru" nije sektaš. Ili da pomislim da to čini iz "najboljih namera"... Sto kila dobrih dela ne mogu da operu pola kilograma rđavih, učinjenih posle.

Хвала Богу, па је време показало да ипак има разлике између мог драгог брата Владе и артемита. Ево, Виловски га сада напада отворено.

На жалост, покајање у Владином случају не би овог пута било довољно. Сада би требао да ради на томе да Цркви врати што већи број оних које је и прелестио да расколствују.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Vlada Dimitrijevic; predsednik SKOJ ( Komunisticka Omladina) u Cacku u 80im godinama; posle veroucitelj, pisac svih saopstenja na sajtu Borba Za Veru, raskolnik...

U poslednjem saopstenju direktno preti patrijarhu i SPC :Ваша Светости,

Ви сте већ отишли доста далеко. Загазили сте  у Рубикон.

Стрпљење хиљада побожних душа, свештенства и мирјана постепено се исцрпљује. За љубав Господњу, вратите се назад! Немојте одлучити да створите расцепе и поделе у Цркви: Ви покушавате да уједините раздвојено, а једино што ћете успети јесте да раставите уједињено и отворите пукотине на тлу које је до данас било солидно и чврсто. Уразумите се и пробудите! ""

Posto je SPC presudio monasima pobeguljama, kada ce doci na red ova grupa nesretnika koji cine veliku stetu Pravoslavnoj crkvi u Srbiji ( Vlada, Miloje, Cavoski, Ludi Zarko, Kotoranin)... Kada ce neko da se pozabavi sa niima. Ukoliko se izbace iz SPC, ako nista brdo ljudi ce da ih se kloni ; ovako glume pravednike za veru a svi znamo da su u pitanju ljudi koji verovatno imaju zadatak da rasture crkvu u Srbalja.

Не вјерујем у те завјере! Исту причу су ударали тзв. ревнитељи. Све је то городст. "Гордост је оборила и многе анђеле, камоли неће људе" (Св. Николај)

Влада не воли када Атанасије "клепа по ушима", а преосвећени воли да клепа (=клепити, ударити изненада) баш те горде. Мада се преосвећени није много освртао на њега директно, као што неко као он и не треба.

Влада "измишља толу воду". То је касичан примјер неког обраћеника, који је понијет вјером одједном почео да "крштава све око себе"...а он, будући горд као и сви ми, а оштроуман,почео је да "покрштва" и сам врх Цркве.

Сви смо ми читали, рецимо, Св. владику Николаја, али неко као Влада, дана такав начин искривљује Владику, то нисам могао да вјерујем. Он то ради вјештије, мудрије, дубље, али Влада онакав какав је, да је којим случајем сада Николај жив (жив је наравно, али не са нама у тијелу) па Влада би Светога ПРВИ прогласио за јеретика! Први!

Нема ту завјере, све је то пука, несрећна гордост. Опет, опет и опет: "Гордост је оборила и многе анђеле, камоли неће људе (Владу)".

Има ту и једна друга ствар. Није баш да су ти људи сад па неки злотвори - немојмо као они. Многе су ране на душама нашим, и ту се ми "кушамо".

Сада се разговара са неправославнима. Рецимо +Амфилохије, који као и сви, много поштује владику Николаја, слушао сам га када каже: "Имао је Николај неких својих...ја се не бих усудио сада да иам неке његове ставове о протестантима". Шта хоћу да кажем? Чак и они велики попут Амфилохија су у дилеми око неких поступака оних мало ВЕЋИХ.

У периоду када се разговара са нашом браћом римокатолицима (а и другим) аутоматски се отварају старе ране, оне око раскола, и оне око СТРАДАЊА за и ради Православља. Треба имати храбости, снаге, да се уздигне изнад тога. Зар није то и задатак хришћана? Опраштање. Не лицемјерно и званично, но у срцу. А то није ни мало лако.

И ти Влада, Жарко...лако се види да ту има патриотизма (мада по мени већи је Милоје патриота него Влада, али нема ваге да то изваже), да ту има вјере, али то је оно: чим те зачачка рана унутра, ти из гордости одмах скачеш!

Артемије је "спушта кајле" +Јефрему Бањалучком. Ма ко шта мислио о владици, он је заклети Православац, и заклети Саборник, и носи РАНЕ страдалог народа Крајина српских. Наравно, он то ради на свој начин, тих, ненападан, али је и он срео (чини ми се) папу када је био у Бањој Луци. Је ли то било лако? Није!

Али, ето, Влада и Жарко "носе ране" покланих Крајишника, и сада Крјишници "држећи утробу у шакама" УЗДИЖУ се изнад својих рана, на неки начин пружају руку браћи ("кућа раскућена а браћа поклана), а Влада, тобож, брани нас од наших КРИВОпоступака, којекавим НРзаконоправилима.

а се примијетити, да су то ипак смутна времена. Многи су се двоумили, љуљали, понајвише је +Атанасије храбро "усталасао жабокречину". И било је како је било, али САСВИМ је другачији приступп народа Светој Чаши , иод стране свештенства и епископа који су Причешће "давали на кашичицу"! И то није само по себи циљ ако нема пратеће ефекте, а има - народ се "откочио"! Нард са већим страхом приступа Чаши, и "слађе" иде у храм на Литургију, више чита и учи се.

Јер Светиња освећује.

Владина и Жаркова "догматика" и МНОГИХ који су се сада ПРИКЛОНИЛИ Цркви, схватајући тежину свега, а сматрајући "ма то је нека чарка да и ја коју кажем", многи увиђају, и још ће, да то није тек нека чарка, него да се око Путира "отимало", и да нема хришћанина који бар не стреми да непријатељима опрашта. Није то лако, нама скоро немогуће, али морамо стемити ка томе, "оратии сијати, а Бог ће дати да узрасте".

Ја тог човјека никако не поимам. Мислим да је отишао предалеко, и да му гордост не да да се врати. Мада, и не видим неке назнаке да то и жели.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Хвала Богу, па је време показало да ипак има разлике између мог драгог брата Владе и артемита. Ево, Виловски га сада напада отворено.

На жалост, покајање у Владином случају не би овог пута било довољно. Сада би требао да ради на томе да Цркви врати што већи број оних које је и прелестио да расколствују.

Бојим се да је све то још километрима далеко од покајања, већ да спада у домен њихове ривалске калкулације. Волео бих да нисам у прави. Нека му Бог да да се покаје. Нажалост, штету коју је направио сви ћемо заједно, јако, јако, дуго морати да поправљамо.

Подели на овим сајтовима

И да "рече ми један чоек"...каже: "Слушао сам га, и гледао очима када му 4 свештеника љубе руку (и то су од Атанасија нучили, али погрешно смирење и погрешном човјеку љубе).

МНОГИ су били "ни тамо ни овамо", и многи свештеници, само су мудро "ослушали", очекали та ће бити па се онда приклонили.

Мада, колико није било лако све то појмити, види се на светогорцима.Али, ако већ не знам, немам става и убјеђења, онда што не ћутим. Зато су неутврђени нешто научили, али спасило их је што нису баш толико горди били дако жаба која је видјела ђе се коњи поткивају, дижу ногу.

Прост неук народ, се саблажњавао на све, али је ипак знао - научио га је Дух - да је Црква Црква, и да "ако је поп грешан није молитва", и увијек био уз своје свештенике и епископе.

Они који су ишли у друге парохије да се "продухове", уствари есу трагоци з анеким гуруима...но није мало свештеника, који и данас нису схватили шта се десило, али ипа служе Богу онако како "Бог заповиједа".

Колико је то "болесно", само се може видјети ако имаш некога блискога - кави су то секташки методи, цитати, убјеђења. Добивао сам смс-ове од сестре која је била спиритиста, којој сам неке ствари појснио колико сам могао, пришла је Цркви, и чим је срела Владу, одмах сам постао јеетик, прелешћени,  био бомбардован "продуховљавању".

Жао ми је таквих ДИВНИХ душа, простих, који су одмах прогутале понуђено...и што је страшно, нема повратка.Али гордост демонска - ако не можеш Цркви, Сабору, да сагнеш главу...то је до ада спустило пипке.

Нек им је, а и нама, Бог у помоћ. Јер то само показује колико смо ми ниско када таква искушења пролазимо. Држава раскопана, браћа поклана, и на крају Црква се "цијепа". Но слава Богу, то показује и снагу нашег епископата, да може и да носи тежак крст. Што опет значи да иду бољи дани што се и види. Као да Србе, и не занјући сами зашто, нека "сила" привлачи њиховој Цркви, која се сваким даном све више умножава.

Не треба их изопштавати док се сами не ухвате у своје мреже заблуде. Не треба без велике нужде јер "узалуд се са бодилом праћају".

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Neoprostivi greh Vlade Dimitrijevica je taj sto je svojim pisanjima i delovanjima,u protekle 2 decenije, stvarao, radio, i izgradjivao nepoverenje prema crkvenoj jererhiji medj' obicnim narodom. Buduci neuk u bogoslovlju, a pa svom nesmirenju i u duhovnosti, on je zapravo negovao svu ovu tekovinu koju prepoznajemo kao "Istina je samo jedna...". Svo ovo ludilo koje se desava oko rascinjenog Artemija jeste proizvod mantre koja se ponavlja u delovanju Vlade i skupine oko njega a koja vrhuni u jednoj recenici : "Nedajte da vas prevare (episkopi i teolozi)".

Takav covek je odavno trebao da bude ekskomuniciran iz Crkve jer ovo zavodjenje naroda i zbunjivanje jeste tekovina njegovog duhovnog rada ....

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...