Jump to content

Nove Ustaše (Play it again, Sam)

Оцени ову тему

Јаков.

Препоручена порука

Da smo bili slozni, kao sto nismo, i mudri, dalekovidi,

Srbi ne bi naseli na - bolje grob, nego rob,

nego bi sklopili pakt neutralnosti  i vodili brigu da se srpskog stanovnistva sacuvaju zivoti dece i ljudi

od svih naroda okolo nas koji su usli u pakt.

Слажем се. Тај пакт је био пакт неутралности, али слабо је ко то видјео.

Слава србским мученицима Дражи, Пећанцу, Недићу и Љотићу.

Dal ti uopšte znaš nešto o istoriji?
Зависи која историја...ако мислиш на комунистичку, знам је, али не вјерујем у њу winter

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 42
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Владика Николај је рекао да је 2. свјетски рат донео 3 нова србска мученика: Дражу, Недића и Љотића.

Подели на овим сајтовима

Pa vidiš, dokle se knez Lazar nije poklonio Turcima, Rumuni su to uradili.. I kada su Srbi vekovima robovali Turcima, Rumuni su imali svoju autonomiju kod Turaka.

Imali su je i Srbi - Pecka Patrijarsija je bila drzava u drzavi.

Ali pre toga vlastela je izgubljena, Sveti sin kneza Lazara postao odani ratnik svoga oceubice,

sestra data u harem, a potom strasna kampanja islamizacije i podela srpskog stanovnistva...  

Narodni prvaci, i narodne vodje nakon toga,  kasnije su precesto samo nemocno gledali klanje i unistavanje naseg naroda... A nasuprot tome - rumunski narod je zbog poteza rumunske vlastele, u startu bio nagradjen, te su oblasti na kojima je zivelo rumunsko pravoslavno stanovnistvo u okviru Osmanskog carstva imao najveci suverenitet.

Zadrzali su veliki stepen autonomije u pitanju unutrasnjih i SPOLJASNJIH poslova,

te su bili postedjeni i nasilne, ali takodje i mirne islamizacije, jer nije bilo potrebe da prebegom u islamsku veru traze spas, hleb i povlastice.

Medjutim,

Sveti knez Lazar i Kosovski junaci, posvetili su se zbog povoda zbog kojeg su usli u Kosovski boj.

A to je: Hrista radi i Carstva  radi nebeskog.

No, data je i jedna sveta i velika pouka potomcima Kosovskih junaka  (tj. Srbima),

da im se u nasledstvo predaje Srbija u plamenu, ali da u tom plamenu ne gledaju u zemlju nego u Nebo.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Pa Ljotić je progonio Dražu. više je srpskih patriotastradalo od Ljotića nego od Nemaca.

То ти реци владици Николају који је одржао беседу на Љотићевој сахрани. Рекао је да је Љотић био политичар са крстом. Слава Богу.

Подели на овим сајтовима

Danas, u dvadeset prvom veku, 23 MILIONA Rumuna pozdravlja vaseljenu sa - Hristos se rodi!

Da li su izgubili pravoslavnu dusu? Nisu. Da li su sacuvali narodno telo? Jesu.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Mislio sam da radi reciprociteta stavim i slike NOVIH BALIJA, ali u masi fotografija i video snimaka koje sam našao na internetu, nisam našao ni jednu koja je "blaga". Uglavnom se na onim što sam pronašao vide odsečene ljudske glave i zločini kakve samo Srbi mogu da oćute kad na njima čine.

Da smo jevreji ili muslimani, pa da od zločina nad našim narodom napravimo nekakve centre kao što su oni napravili u Tel Avivu ili u Srebrenici. Da se ne zaboravi, ali mi valjda tako, zaboravimo, pa nam se stalno istorija ponavlja.

Zaista sam iznenađen što se nije još pojavio neki novi Tito. Već smo 30 godina bez njega. Mnogo je.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ako ovako nesto http://www.yadvashem.org/to nismo mogli otvoriti u Beogradu zbog diktature onih koji su nakon  ,,oslobodjenja" nastavili da guse  srpski narod i srpski duh,  moramo  i mozemo to danas.

Подели на овим сајтовима

Занима ме по чему су те 41-е Енглези и екипа око њих представљали нешто толико боље да бисмо ми одбили понуду Немачке...Хитлер би тешко успео да уради оно што је урадио без оноликог попуштања свих западних савезника и њихове што посредне а Бога ми и непосредне помоћи.Данас после 60 и кусур година људима све изгледа црно-бело и све деле на добре и лоше момке...А поређење ЈВуО и усташког покрета је најблаже речено неумесно.Све у свему да нисмо били енглески пешадинци 41-е вероватно не бисмо изгубили милион људи...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Све у свему да нисмо били енглески пешадинци 41-е вероватно не бисмо изгубили милион људи...

Подели на овим сајтовима

Занима ме по чему су те 41-е Енглези и екипа око њих представљали нешто толико боље да бисмо ми одбили понуду Немачке...Хитлер би тешко успео да уради оно што је урадио без оноликог попуштања свих западних савезника и њихове што посредне а Бога ми и непосредне помоћи.Данас после 60 и кусур година људима све изгледа црно-бело и све деле на добре и лоше момке...А поређење ЈВуО и усташког покрета је најблаже речено неумесно.Све у свему да нисмо били енглески пешадинци 41-е вероватно не бисмо изгубили милион људи...

А да смо за Немце морали протеривати и трпати у логоре јевреје и неке друге народе?

Ниједан савез није бесплатан.

Подели на овим сајтовима

Главни разлог зашто ЈВуО не може да се упореди са усташким покретом је тај што покрет Драже Михаиловића у УН није означен као колаборационистички.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

А да смо за Немце морали протеривати и трпати у логоре јевреје и неке друге народе?

Ниједан савез није бесплатан.

У предлогу споразума није било ни помена о било каквој војној ангажованости са наше стране.Е сад да су после изнешени такви захтеви од стране Немаца наравно да бисмо имали дужност да им се супроставимо,али опет не на начин како су чинили партизани...Слажем се није бесплатан ниједан,што се и доказало савезничким бомбама и подршком комунистима на крају.У крајњој линији могли смо да прихватимо најбољу опцију у датом тренутку па бисмо видели како би се ствари развијале,а овако смо у старту изгубили.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...