Jump to content

Потребност литургијске обнове.

Оцени ову тему

vas stav o liturgijskoj obnovi  

82 члановâ је гласало

1. 1. vas stav o liturgijskoj obnovi

• neophodna
      35
    • potrebna
      15
    • nepotrebna
      18
    • suvisna
      4
    • opasna
      17

Препоручена порука

Слажем се да је текст одличан....текст је одличан....одличан.....

Сам атрибут је врло провокативан за анализирање- ОДЛИЧАН....Може се разумети и као сложеница од две речи Од и Личан....дакле прихватљаив али не и личан, јер се разликује самим атрибутом ОД... па пауза...па ЛИЧАН!!!

А сад мало да размислимо и ономе што пише и у Предању, и у Светом Писму, и где год хоћете....

Личан, као изведено од Личност, као што знамо о Троједином Богу, о Личностима.....

Нема браћо и сестре строге форме, јер је Суштина Далеко Изнад....то никако не значи да нема никаве форме, али нема статичне форме, јер онда имамо прошлост која се сучељава према будућности...ту победника нема ако не поштујемо Садашњост...и једино њу пишем великим словом, као што видите...нема било је, да би било сутра...нема од сутра .....САД....ујутро опет САД!!!..и тако из дана у дан. док не сване ОСМИ ДАН!!!!

верујемо де је живо море, шума, клима, јер видимо да се мења....зашт,. али зашто не верујемо да је жива и Црква, Христосова, Спаситељска? Шта нам то не да да верујемо Њему да је сад, овог тренутка у нама, да га не чујемо.....Шта?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

mislim da je evidentno da kroz postove u stvari prezentujemo svoj stav o zajednici kao takvoj kao i o Bogu...ako smo zaista puni čežnje za Bogom mi ćemo nastojati da svakako i mi i svi ostali dodju u Njegovu ljubav i da Ga zajedno slavimo...a kako ćemo bolje to raditi ako ne slušajući zapovest Njegovu....Uzmite,jeditekoliko punoće i prostote u ovim rečima..............uvek se naježim.......ima li nečeg jednostavnijeg a suštastvenijeg....UZMITE....Božji odnos sa nama.....JEDITE....naš odnos sa Njim-......ili,kako to još negde kažu....primite,jadite,sija jest krov moja.......Zaista mi projavljujemo živ odnos jedući Gospoda.....svakako da tzv. liturgijska obnova podrazumeva ovakvu sabornost -za razliku od programiranih liturgija,ispovesti,obaveznih protokola-kao npr ispovest na liturgiji,to me uvek šokiralo.Bio sam i u jednom i drugom fazonu.....ranije sam bio robot i svi su bili protiv mene a sad sam ličnost

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ranije sam bio robot i svi su bili protiv mene a sad sam ličnost-i ja sam protiv njih 319.gif 319.gif 319.gif 319.gif 319.gif 0110_hahaha 0110_hahaha

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ranije sam bio robot i svi su bili protiv mene a sad sam li?nost

?????, ??? ??? ???????  klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap

0311_womens 0110_hahaha https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

svakako da tzv. liturgijska obnova podrazumeva ovakvu sabornost -za razliku od programiranih liturgija,ispovesti,obaveznih protokola-kao npr ispovest na liturgiji,to me uvek šokiralo.Bio sam i u jednom i drugom fazonu.....ranije sam bio robot i svi su bili protiv mene a sad sam li?nost

??????, ? ??? ?? ??????  8084.gif

????, ??? ?? ???????? ?? ????????? ????????, ?????? ?????????? ??? ???? ??? ?? ??? ????? ?????????? ...

?? ???? ?? ????? ...

Подели на овим сајтовима

????, ??? ?? ???????? ?? ????????? ????????, ?????? ?????????? ??? ???? ??? ?? ??? ????? ?????????? ...

?? ???? ?? ????? ...

?? ???? ??? ?? ? ??? ???????? ?????????? ??????? ?? ??. ?????????, ?? ??????? ? ?????? ?? ????? ? ????????? ? ????????? ????? ???????????, ? ???? ?????????, ?? "??????" ? ??????????????. ???? ?????, ?? ???? ????? ?????, ??? ????? ?? ???? ?????? ?? ????? ?? ??. ????????? ? ????????? ? ???, ????? ? ???? ?? ???????? ? ???? ?????????. ???????? ???? ?????????? ??????.

???????? ?? ??????? ?????? ??? ?????????, ??? ????? ?? ?? ????????? ?????????? ???????. ?????? ?? ?? ??????? ?????? ?????? ?? ??? ???? ?????????, ? ?????? ?????, ????? ??????? ??? ???????.

Подели на овим сајтовима

?? ???? ?? ????? ...

?? ???? ??? ?? ? ??? ???????? ?????????? ??????? ?? ??. ?????????, ?? ??????? ? ?????? ?? ????? ? ????????? ? ????????? ????? ???????????, ? ???? ?????????, ?? "??????" ? ??????????????. ???? ?????, ?? ???? ????? ?????, ??? ????? ?? ???? ?????? ?? ????? ?? ??. ????????? ? ????????? ? ???, ????? ? ???? ?? ???????? ? ???? ?????????. ???????? ???? ?????????? ??????.

???????? ?? ??????? ?????? ??? ?????????, ??? ????? ?? ?? ????????? ?????????? ???????. ?????? ?? ?? ??????? ?????? ?????? ?? ??? ???? ?????????, ? ?????? ?????, ????? ??????? ??? ???????.

??, ? ???? ?? ???????? ???? ???????????? ???????? ???? ?? ???? ??????? ?? ?????? ????????, ?????? ? ?????? ?? ?? ?????????? ?? ???????? ???????

?????? ?? ?????? ?? ?? ???? ??????????

?? ?? ???? ?????? ???? ? ???????? ??????? ?????????? ??? ?????????, ??? ??? ?? ???? ??????? ???? ??????????? ???????? ...

????? ???? ?? ??????? ??????, ?? ????? ???? ??????????

????? ?? ???? ???? ?? ???????? ? ?????? ???????????? ????????? ...

Подели на овим сајтовима

?? ???? ?? ????? ...

??, ? ???? ?? ???????? ???? ???????????? ???????? ???? ?? ???? ??????? ?? ?????? ????????, ?????? ? ?????? ?? ?? ?????????? ?? ???????? ???????

?????? ?? ?????? ?? ?? ???? ??????????

?? ?? ???? ?????? ???? ? ???????? ??????? ?????????? ??? ?????????, ??? ??? ?? ???? ??????? ???? ??????????? ???????? ...

????? ???? ?? ??????? ??????, ?? ????? ???? ??????????

????? ?? ???? ???? ?? ???????? ? ?????? ???????????? ????????? ...

lako pricestis se i onda se iospovedis kada se stvore uslovi za to

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Да, Дими је лепо рекао. У нашој Цркви постоје појам- снисхођење. Не можемо неког условљавати светим тајнама, НИКАКО! У Цркви, све је тајна које свој значај, благодат заправо "црпе" из Литургије, тајне над тајнама. Као што и сваки празник има свој значај "захваљујући" Васкрсу, Васкрсењу Христовом. Да Христос није Васкрскао, све је џабе, празно. Тако и са Литургијом и осталим радњама у цркви. Све извире из Литургије и све води ка Литургији.

Подели на овим сајтовима

??, ???? ?? ???? ?????. ? ????? ????? ??????? ?????- ??????????. ?? ?????? ????? ??????????? ?????? ???????, ??????! ? ?????, ??? ?? ????? ???? ???? ??????, ???????? ??????? "????" ?? ?????????, ????? ??? ???????. ??? ??? ? ????? ??????? ??? ???? ?????? "???????????" ???????, ????????? ?????????. ?? ??????? ???? ?????????, ??? ?? ????, ??????. ???? ? ?? ?????????? ? ??????? ??????? ? ?????. ??? ?????? ?? ????????? ? ??? ???? ?? ?????????.

sto rece Deda nista neuobicajeno potpuno poznato u zivotu Svete Crkve

Подели на овим сајтовима

?? ???? ?? ????? ...

??,?? ?? ???????,??? ?????? ?? ??? ??? ???? ?? ???? ?? ???? ?? ????????

Подели на овим сајтовима

?? ???? ?? ????? ...

??,?? ?? ???????,??? ?????? ?? ??? ??? ???? ?? ???? ?? ???? ?? ????????

nakon primanja svetih tajni moze se ispovediti

Подели на овим сајтовима

Једно из ових ваших постова не разумем,због чега човек мора по сваку цену да се причести?

Надовезујући се на Медино питање,ја се питам одакле уопште то морање?Ви кажете причести се па ћеш се онда исповедити.Ма због чега?Мислите да Господ не може да нас сачека,да му значи нешто та форма? Па где ми је онда вера,где нада,где љубав?

"Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...