Jump to content

Потребност литургијске обнове.

Оцени ову тему

vas stav o liturgijskoj obnovi  

82 члановâ је гласало

1. 1. vas stav o liturgijskoj obnovi

• neophodna
      35
    • potrebna
      15
    • nepotrebna
      18
    • suvisna
      4
    • opasna
      17

Препоручена порука

• Гости

Oce Ivane,ne kontam ovaj deo gde kazes da te sluzenje po "starom" ne moze odvojiti od mene?Ja sam dugo bila neopredeljena,zato sto nista nisam razumela o cemu se radi,zato sto sam te rasprave cula od naroda,a ne od klira ili teologa.I to posteno govoreci od ne narocito pametnih ljudi.Vec

godinama me smaraju pricom kako su za "staro'',a nisu umeli da kazu zasto,samo su tvrdili da je pricest svake nedelje katolicki obicaj,da je ovo sad

izdaja srpstva i pravoslavlja,i sta sve ne.Sto se mene tice,ja sam sad isla redovno na Liturgije i po "starom" i po "novom'',kao obrazovan laik razmislila podrobno o svemu,i shvatila SRCEM sam za NOVO!Moj Episkop je jos pre par godina uveo i blagoslovio "novo" u svim hramovima,pa se narod,ne ceo,pobunio i prosle godine mu nije dao da izadje iz crkve,etc,i on je blagoslovio onda da moze i jedno i drugo.Bogu hvala,kad god dolazi

u Uzice,dolazi da sluzi striktno u hramu,gde je "novo".Sto se tebe tice,ja jedino od tebe ocekujem da postupas onako,kako blagoizvoleva i blagosilja

Episkop Jovan.On je mudar i srcan covek.I odlicno zna sta je najbolje za tebe i tvoju pastvu!  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Шта Теби, заправо није јасно? Наравно да мене не може одвојити пракса служења од мога брата у Христу, мислим у контексту евхаристијског, причасног односа. Друго, нажалост не бих могао да се сложим да је буна почела од верника. Но,  време ће показати ко је вера а ко невера, наше је да се молимо за непоколебивост светих Божијих цркава и сједињење свих у Господу нашем. Ова пракса непричешћивања је, уставри, потпуно одбила људе од истинског живота у Цркви, живота у Христу, јер се причешћивање схвата као нешто што може али није обавезно, а мера тога је моја самовоља, или још горе самовоља духовног оца (верујем да прави духовни отац никад своме духовном сину са којим жели бити у вечности, неће одбити од Животодавца, већ напротив).

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ovde od vernika,bar u Uzicu,jeste.Ne od svih,nego od nekih tako...

U pravu si za istinskog duhovnog oca.Meni niko nikad nije uskratio pricesce,niti mi udario tu epitimiju,kako je vec nazivate.Moram da priznam da sa nisam smatrala dostojnom da se sad pricestim za Petrovdan,ali je moj duhovni otac rekao sam vece pre toga,nakon ispovesti,da dodjem da se pricestim.I ja sam veoma zahvalna Gospodu,sto ga je pre cetiri godini,doveo u Uzice da sluzi!

Подели на овим сајтовима

pomaze vam Bog ,neznam dali smijem ovde da napisem  o pricescivanju ,prije  ima vise godina   sam odlucila  na pricesce da idem i tako  sam jednoj bliskijoj osobi  (stoje postila za   dal bozic il uskrs neznam tacno vise)rekla predlozila da  idemo skupa u crkvu da dodje po mene  ujutro      te nedelje ,ona me pogledala i rekla mi  postim al znas ti koliko sam grijesna    staje tebi ja  da idem na pricesce jos ,posto sam sama  malo znala i nista nisam rekla ni rijeci a da sam mozda znala samo reci  zato se i ide na pricesce   dabi  grehove ispovidili il sta znam ta osoba bi otisla na pricesce  mozda sto mislim dase jos uvijek nepricescuje iz tog razloga jel negde  je dobila taj utisak i razmisljanje da samo idu na pricesce      svetiji ljudi tako nesto,  pa   dal mozda nasa crkva  se malo  zabavi o ovim problemima a  nije to sigorno jedina osoba sto tako razmislja i dvoumice ima o pricescu    , svako dobro

Подели на овим сајтовима

• Гости

pomaze vam Bog ,neznam dali smijem ovde da napisem  o pricescivanju ,prije  ima vise godina   sam odlucila  na pricesce da idem i tako  sam jednoj bliskijoj osobi  (stoje postila za   dal bozic il uskrs neznam tacno vise)rekla predlozila da  idemo skupa u crkvu da dodje po mene  ujutro      te nedelje ,ona me pogledala i rekla mi  postim al znas ti koliko sam grijesna    staje tebi ja  da idem na pricesce jos ,posto sam sama  malo znala i nista nisam rekla ni rijeci a da sam mozda znala samo reci  zato se i ide na pricesce   dabi  grehove ispovidili il sta znam ta osoba bi otisla na pricesce  mozda sto mislim dase jos uvijek nepricescuje iz tog razloga jel negde  je dobila taj utisak i razmisljanje da samo idu na pricesce      svetiji ljudi tako nesto,  pa   dal mozda nasa crkva  se malo  zabavi o ovim problemima a  nije to sigorno jedina osoba sto tako razmislja i dvoumice ima o pricescu    , svako dobro

?? ?????? ????????? ??, ?????? ???????? ?????? ?? ??? ??? ???? ?? ????????? ??????? ? ?? ????? ?????.  ?????? ??? ?? ??, ?? ??? ???????? ??? ?????????, ?????? ?? ???????? ???? ????????? ?? ???? ?? ?? ?? ??????????, ?? ?? ?? ???????. ?????? ?? ??? ?? ????? ?????? ?? ??? ?????? ?? ?????? ?? ??? ? ?? ??????. ???? ???????? ??????, ???????? ?? ???? ????? ??????? ?????. ?? ??? ??????? ?? ???? ????????? ??????? ??? ????????:

???????, ???????, ? ????????? ?? ?? ?? ?????? ???????, ??? ???? ??????, ???? ?? ????? ? ???? ?? ?????? ????????, ?? ????? ??? ???? ??. ??? ??????? ?? ?? ??? ???? ???????? ???? ????? ? ?? ?? ??? ???? ???????? ??? ?????. ????? ?? ?? ?????: ??????? ?? ? ??????? ?? ????????? ????, ??????? ???????? ? ????????, ?????, ?????, ?????? ? ???????? ? ??????? ?? ?? ?? ??? ????? ????????? ????????? ??????? ?????? ?? ????????? ??????? ? ?? ????? ?????.

????? ?? ?????, ???? ??????, ?? ?????????? ????? ?????? ?????, ??? ???? ?????? ????? ????????????? ??????; ???? ?? ?? ???? ????? ??? ????, ??? ??? ????????? ????????? ??: ???? ?? ?? ??????? ? ??????? ?????.

?? ?? ???????? ?????? ?????? ???????, ???????, ?? ???? ?? ??? ??? ?????, ??? ?? ???????? ???? ? ????.

????.

??? ??? ??? ??????? ???????

Подели на овим сајтовима

?? ?????? ????????? ??, ?????? ???????? ?????? ?? ??? ??? ???? ?? ????????? ??????? ? ?? ????? ?????.  ?????? ??? ?? ??, ?? ??? ???????? ??? ?????????, ?????? ?? ???????? ???? ????????? ?? ???? ?? ?? ?? ??????????, ?? ?? ?? ???????. ?????? ?? ??? ?? ????? ?????? ?? ??? ?????? ?? ?????? ?? ??? ? ?? ??????. ???? ???????? ??????, ???????? ?? ???? ????? ??????? ?????. ?? ??? ??????? ?? ???? ????????? ??????? ??? ????????:

???????, ???????, ? ????????? ?? ?? ?? ?????? ???????, ??? ???? ??????, ???? ?? ????? ? ???? ?? ?????? ????????, ?? ????? ??? ???? ??. ??? ??????? ?? ?? ??? ???? ???????? ???? ????? ? ?? ?? ??? ???? ???????? ??? ?????. ????? ?? ?? ?????: ??????? ?? ? ??????? ?? ????????? ????, ??????? ???????? ? ????????, ?????, ?????, ?????? ? ???????? ? ??????? ?? ?? ?? ??? ????? ????????? ????????? ??????? ?????? ?? ????????? ??????? ? ?? ????? ?????.

????? ?? ?????, ???? ??????, ?? ?????????? ????? ?????? ?????, ??? ???? ?????? ????? ????????????? ??????; ???? ?? ?? ???? ????? ??? ????, ??? ??? ????????? ????????? ??: ???? ?? ?? ??????? ? ??????? ?????.

?? ?? ???????? ?????? ?????? ???????, ???????, ?? ???? ?? ??? ??? ?????, ??? ?? ???????? ???? ? ????.

????.

oIvane mnogo hvala  bice najbolje da ovo  prepisem  i jednostavno    bez da mnogo pricam ovu molitvu da procita sama,  nadam se  dace promjeniti misljenje ta veoma  meni draga osoba da ode na pricesce    sBogom 
Подели на овим сајтовима

• Гости

oIvane mnogo hvala   bice najbolje da ovo  prepisem  i jednostavno    bez da mnogo pricam ovu molitvu da procita sama,  nadam se  dace promjeniti misljenje ta veoma  meni draga osoba da ode na pricesce    sBogom

Браво Сузо, Ти сведочиш да ту особу волиш. Ми би данас волели да се сви људи спасу, ми волимо све људе, животиње...бла, бла бла..

Ма, најпре воли оног до себе! Оног ко ти је ту сваки дан! Помогни свом пријатељу да дође до Истине. Помогни једном човеку, буди ловац, као што је Христос и поручио апостолима. Ловац на људе. Улови га за живот вечни. Твоја порука ме је од срца одушевила, јер из ње избија љубав. Ти не можеш да замислиш рај без те Теби драге особе, јел тако? Твоја љубав и молитва ће учинити да Теби драга особа постане прави уд Тела Христовог, Цркве Божије. Амин.

Подели на овим сајтовима

A sajtovi koji objavise taj tekst nazivajuci preosvestenog branicevskog svakojakim pogrdnim imenima, jesu mesta borbe za veru, ocuvanje svetosavlja i  td....

?????????, ????? ?? ?? ?? ??????.

? ?????? ????????? ??????????? ????????

?? ??? ???????? ????????,

????? ?? ?????? ?? ?? ????? ?? ??????.

????? ?? ??????? ???? ?? ?? ????? ??????? ????????...

? ???? ??, ???????, ?????

???????? ??,

?? ?? ????? ?? ?????...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

??? ????, ??????? ???? ?????? ??????? ?? ???? ?? ???? ???????? ?????? ??????? ?? ???? ????? ? ??????, ?????? ? ????????? ??????????????, ????????? ??????. ?????, ???????? ?? ??? ????? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ?????? ?? ???????. ??,  ????? ?? ???????? ?? ?? ???? ? ?? ??????, ???? ?? ?? ?? ?????? ?? ?????????????? ?????? ??????? ?????? ? ????????? ???? ? ??????? ?????. ??? ?????? ?????????????? ??, ???????, ??????? ?????? ???? ?? ????????? ?????? ? ?????, ?????? ? ??????, ??? ?? ???????????? ?????? ??? ????? ??? ???? ??? ???? ????????, ? ???? ???? ?? ???? ????????, ??? ??? ???? ???????? ???????? ??? (??????? ?? ????? ??????? ???? ????? ????? ???????? ???? ?? ????? ???? ???? ? ????????, ???? ?????? ?? ???????????, ??? ????????).

???? ???? ??? ?????:

"?? ??? ?? ?? ????? ??????? ?? ?????????"

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

????.

?? ?? ?? ????? ? ?? ???????? ???? ????????? ?????? ?? ??????????

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Знам, знам,

само сам тражила потврду и од вас...

мислим да овде то није поменуто,

па и у те сврхе није лоше да се пита.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...