Jefimija Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 nikom im nije osporio dobro delo ali se ne mozemo sloziti sa nacinom na koji oni deluju u svetu i na koji nacin vrbuju zalutale ovcice u svoj tor... znas li koliko ima nevladinih organizacija koje cine takodje dobra dela i to svi pozdravljamo, ali tu nema liturgijske zajednice bez koje nema spasenja... da treba aplaudirati Jehovinim svedocima oni se ne bi nazivali sekta! "Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Napomenuo bih da sam temu pokrenuo samo da bih skrenuo pažnju na jednu po meni korisnu stvar koju su Jehove uradile. Nikad ne bih to "bravo" generalizovao kad se radi o njima. Od slučaja do slučaja. Ako nekom ko je pao oni ponude ruku da ustane, opet bravo. Ako nekom ko je druge vere i ne traži pomoć, a ove Jehove mu kažu da je u zabludi i da su samo oni OK, onda nikako nije bravo, nego sedi dole, nedovoljan 1. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Neko ih ovde nazva hriscanima. JS nisu hriscani, cak nisu ni hricanska sekta. Nemaju ni osnovno hriscansko ucenje u svojoj veri. Za razliku od, uglavnom, svih ostalih protestanskih sekti koje u svom veroispovedanju imaju osnovne elemente hriscanskog ispovedanja, medju koje spadaju i subotari koji ispovedaju pravoslavni Simvol vere (bez dodatka - i od Sina), ali su i oni samo oni koji - imaju oblicje poboznosti ali su se sile njene odrekli. Uzeli su, tacnije ukrali su od Crkve Nikeo/Carigradski Simvol vere, i crkvenu knjigu /kanon Svetog Pisma, a tu istu Crkvu odbacili, kao i Njen svetotainski zivot. Ako pogledate bolje njihove vernike, videćete da oni nemaju stare osobe, samo mladi. Šta rade sa starima? Zašto ih nemaju?Odakle ti podatak da nemaju stare osobe? Samo pitam. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 to dobro delo ima skupo da kosta Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Tema je skrenula s puta,vidim da se ne razumijemo...ali ipak cu navesti jos i ovo... Hrvatska,isto i Srbija...nisu priznali Jehove svjedoke za religiju...Dok sve Europske drzave jesu...Ja od toga nemam nista..Nema na nasem jeziku orginal prijevod..pa tko zna...na 15 ,Jehovi svjedoci...priznati od 2009 godine u svjetu kao Religija-Krscanstvo.... Die anerkannten Kirchen und Religionsgesellschaften Die folgende Erfassung der Konfessionszugehörigkeit war Teil der Volkszählung von 2001. 1.Katholische Kirche (5.918.629) 1.Römisch-Katholische Kirche (5.917.274) 2.Griechisch-Katholische Kirche (1.089) 3.Armenisch-Katholische Kirche (266) 2.Evangelische Kirche (376.150) 1.Evangelische Kirche Augsburger Bekenntnisses (354.559) 2.Evangelische Kirche Helvetischen Bekenntnisses (19.463) 3.Altkatholische Kirche (14.621) (anerkannt seit 1874) 4.Armenische Apostolische Kirche (1.824) 5.Koptisch-orthodoxe Kirche in Österreich (1.623) (anerkannt seit 2003) 6.Syrisch-orthodoxe Kirche (1.589) 7.Griechisch-orientalische Kirche (= Orthodoxe Kirchen) (174.385) 1.Griechisch-orientalische Kirchengemeinde zur Hl. Dreifaltigkeit 2.Griechisch-orientalische Kirchengemeinde zum Hl. Georg 3.Serbisch-griechisch-orientalische Kirchengemeinde zum Hl. Sava (74.198) 4.Rumänisch-griechisch-orientalische Kirchengemeinde zur Hl. Auferstehung (2.819) 5.Russisch-orthodoxe Kirchengemeinde zum Hl. Nikolaus (3.340) 6.Bulgarisch-orthodoxe Kirchengemeinde zum Hl. Iwan Rilski (1.135) 8.Evangelisch-methodistische Kirche (1.236) (anerkannt seit 1951) 9.Kirche Jesu Christi der Heiligen der Letzten Tage (Mormonentum) (2.236) Diese Religionsgemeinschaft wurde 1955 als Reaktion auf die Marshallplanhilfe durch den Staat Utah anerkannt. 10.Neuapostolische Kirche (4.217) (anerkannt seit 1975)11.Israelitische Kultusgemeinde (8.140) (anerkannt seit 1890) 12.Islamische Glaubensgemeinschaft in Österreich (338.988) Der Islam ist in Österreich seit 1912 anerkannt, nachdem das mehrheitlich muslimische Land Bosnien Bestandteil der Österreichisch-Ungarischen Monarchie war. 13.Österreichische Buddhistische Religionsgesellschaft (10.402) (anerkannt seit 1983) 14.Herrnhuter Brüdergemeine[1] – In Österreich gibt es heute zwar keine Kultusgemeinde mehr; die 1880 gewährte staatliche Anerkennung ist jedoch nie außer Kraft getreten. 15.Zeugen Jehovas (23.206) (anerkannt seit 2009)[2] Alle genannten Religionsgemeinschaften genießen einen erhöhten Schutz, wobei die Herabwürdigung religiöser Lehren oder Störung in der Religionsausübung als strafbar gilt. Auch die Kirchen oder dem Gottesdienst gewidmeten Räumlichkeiten oder Dinge genießen bei Beschädigung einen erhöhten strafrechtlichen Schutz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Napomenuo bih da sam temu pokrenuo samo da bih skrenuo pažnju na jednu po meni korisnu stvar koju su Jehove uradile. Nikad ne bih to "bravo" generalizovao kad se radi o njima. Od slučaja do slučaja. Ako nekom ko je pao oni ponude ruku da ustane, opet bravo. Ako nekom ko je druge vere i ne traži pomoć, a ove Jehove mu kažu da je u zabludi i da su samo oni OK, onda nikako nije bravo, nego sedi dole, nedovoljan 1. Јеховини сведоци ће бескрупулозно урадити много што-шта даа би повећали свој број. Да је њихов циљ заиста племенита и чиста жеља да се помогне ометенима у развоју, први них им рекао "браво." На жалост, познајем добро и јеховисте и њихову организацију - ту нема алтруизма ни чистих намера. Брига о старима, болеснима и немоћнима коју ова секта заиста ревносно спроводи, по правилу се завршава отимањем имовине од породице преминулог. Њихово бављење децом ометеном у развоју такође има разне циљеве - од псеудохристијанизације те деце до узимања средстава на пројектима који се за рад с таквом децом иначе додељују државним институцијама. Дакле, оно што у првој фази изгледа лепо и корисно, врло брзо испостави своју цену. Наша Црква нема претерано организован рад ове врсте, али неке институције попут ВДС-а се ипак тиме колико-толико баве. Наравно, увек може и више и боље, поготово на нивоу индивидуалних парохија. Причао сам са г. Козићем, директором београдског центра за помоћ деци ометеној у развоју и рекао ми је да је имао сарадњу са рецимо храмом светог Александра Невског. Али, наше православне акције не звече по медијима и мислим да је то, упркос свему, тако и боље. По ономе што сам читао мислим да је Руска православна Црква изузетно развила мисионарски рад на свим пољима па и овом, а мислим да је и код Грка и Румуна то исто на неком солидном нивоу. Али, за то нећемо чути пошто се такви пројекти не хвале нити се рекламирају, за разлику од секташких "доброчинстава" која, по правилу, увек дугорочно донесу већу штету него корист. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Opet da se ogradim...ne tvrdim, nego analiziram i pitam. Pogledati naziv topika dada Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Opet da se ogradim...ne tvrdim, nego analiziram i pitam. Pogledati naziv topika dada Imam utisak da se osećaš prozvanim jer ostali misle da si afirmativno pisao o jehovistima. Ja sam te odlično razumeo, postavio si pitanje da li treba podržati dobrotvorne akcije pa i kad su sektaši poput jehova u pitanju: Ne znam šta bih ti odgovorio, sa tradicionalnim crkvama nije mi nikad bio problem da sarađujem, ali iskren da budem ja lično bih možda još sa nekima mogao, možda recimo sa "adrom" i to teško ako baš moram, al sa jehovistima baš nikako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Für die Anerkennung als Religionsgemeinschaft in Österreich gilt: Die Gruppe muss mindestens zwanzig Jahre bestehen, davon zehn als Bekenntnisgemeinschaft, sowie zumindest 16.000 Mitglieder (zwei Promille der Bevölkerung) aufweisen.. Da,u pravu si... Der Wachtturm erschien erstmals 1897 in deutscher Sprache. In Deutschland gibt es die Zeitschrift offiziell seit 1903, als Russell im Rahmen einer Europareise in Elberfeld (heute Wuppertal) ein Zweigbüro der Wachtturm-Gesellschaft eröffnete. 1923 wurde das Zweigbüro nach Magdeburg verlegt. 1927 wurde die Gemeinschaft als Internationale Bibelforscher-Gemeinschaft im Vereinsregister des Amtsgerichts Magdeburg eingetragen. 1946 wurde ein zusätzliches Büro in der amerikanischen Zone in Wiesbaden eröffnet. Die deutsche Zentrale der Zeugen Jehovas befindet sich heute in Selters im Taunus, wo „1100 Zeugen Jehovas hauptamtlich, aber nahezu unentgeltlich in einer klosterähnlichen Gemeinschaft für die Organisation .“http://de.wikipedia.org/wiki/Zeugen_Jehovas#Ursprung_und_Entwicklung Jos jednom ponavlja,ja ih takve ne podrzavam ...ali moram da priznam,kako smo u nedoumici..da li smo kao krscani sposobni priznati njihova dobra djela... I da li bi,kao krscani bili spremni da se ljecimo i zatrazimo pomoc od njih...Recimo da te Doktor mora da operise... koji je Jehovas...A,u zadnja vremena su se probili u sve vrhove...gdje i sami trebaju pomoc... Dobro je sto postoji Drzavni zakon...i zakon ustanove gdje radis..da ipak oni ne mogu po svome da sprovode sve u djelo... A ,evo njihova stranica.. http://www.jehovas-zeugen.at/Wer-wir-sind.3.0.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Opet da se ogradim...ne tvrdim, nego analiziram i pitam. Pogledati naziv topika 0110_hahaha Па зашто си мој одговор "не" и образложење које сам дао уз њега, схватио као прозивку? 0110_hahaha Брате, ни на крај памети ми ниси био ти него управо одговор на твоје питање. 0110_hahaha Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jefimija Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 I da li bi,kao krscani bili spremni da se ljecimo i zatrazimo pomoc od njih...Recimo da te Doktor mora da operise... koji je Jehovas...A,u zadnja vremena su se probili u sve vrhove...gdje i sami trebaju pomoc... Tesko da bi neki hirurg mogao biti Jehovin svedok jer su oni striktni po tom pitanju, nema operacija, transfuzija iva krvi, davanja krvi (kao zaista dobro i humano delo) i naravno transplatacije organa (sto je btw delo na koje SPC poziva svoje vernike) ovo kazem jer je pre desetak godina bila vodjena polemika oko njih jer je jedan decak u Pozarevcu umro jer njegov otac (inace Jehovin svedok) nije dozvolio da se decak operise i da mu se da transfuzija...tada su poceli da se otkrivaju u svom pravom svetlu "Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jefimija Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Ako pogledate bolje njihove vernike, videćete da oni nemaju stare osobe, samo mladi. Šta rade sa starima? Zašto ih nemaju? jesi li siguran u ovo sto si napisao? iskreno mislim da gresis...kod mene na Banovom Brdu (Beograd) u parkicu upravo bakice salecu slucajne prolaznike, shetace i majke sa decom kako bi im "otvorile oci" i ponudile "tople reci utehe" i na kraju razgovora im dali Kulu strazara 1405_love "Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Tesko da bi neki hirurg mogao biti Jehovin svedok jer su oni striktni po tom pitanju, nema operacija, transfuzija iva krvi, davanja krvi (kao zaista dobro i humano delo) i naravno transplatacije organa (sto je btw delo na koje SPC poziva svoje vernike) Da znam za to...Samo, zbog nekih ljudski prava,i paragrafa EU....promjeniki su neke stvari...Prije dvije godine, poslje moje operacije bila sam u ljecilistu 22 dana na oporavku..Tu sam upoznala zenu Jegov svjedok.. Dobile smo slicne terapije..koje smo radile,ali je ona jednu odbila..."Alternativnu"..je joj vjera ne dozvoljava.. Ja sam pocela da idim,i vidjela sam sam da i ja to nebi trebala prihvacati ,jer i moja ne odobrava... taj " terapojt" ,koji je radio masazu tijela...( "smixao je Reiki,Taci,Dziqong...i druge??)na sta sam ja rekla da izostavi to,da ja hocu samo masazu tijela,i nista drugo...( kicme...vrat) Onda sam uzela karticu za kompjutor i otisla na katolicki forum,gdje mi je svecenik davao savjete...A, imala sam srecu da je on dosta o tome znao...To sam prenjela terapojtu...na sta se on zacudio...ali me poslusao.. E,to je nju iznenadilo...pa je i ona ,htjela poslje da ide..ali joj vise nisu odobrili,jer je odbila...A,od tada sam i za nju postala interesantna,pa smo vodile " turbo diskusiju"svaki dan o vjeri.. Pogodilo ju je to,sto sam joj rekla da ja nikada ne bi podsjekla svoje korijene...obiteljskog stabla...A,ona je bila katolkinja..? Ona ima dve kcerke,koje su doktorice i rade na operacijama....Danas oni primaju krv "ali samo ono potrebno iz krvi-procisceno"(to ciscenje-odnosno odvajanje ,placaju sami...(ja osobno o tome ne znam nista,pa ne mogu tvrditi..) ovo kazem jer je pre desetak godina bila vodjena polemika oko njih jer je jedan decak u Pozarevcu umro jer njegov otac (inace Jehovin svedok) nije dozvolio da se decak operise i da mu se da transfuzija...tada su poceli da se otkrivaju u svom pravom svetlu Ta ista zena...je meni rekla... Da, pocnem od pocetke..Mojoj najmladjoj unuci..Leukociti su pali toliko,ispod svake norme..da je morala u bolnicunu,na ubrizgavanje ..nekog preparata,koji poboljsava i dovodi pod normalu... Odmah je pitala da li je vec primala krv...reka sam da nije, na sta je ona odgovorila Bogu hvala.. Rekla mi je kako i sta trebamo raditi,koje preparate,ljekove primiti...a da ne mora primiti tudju krv... No, mojoj unuci je bilo bolje...i Hvala Bogu, ( iako je jos uvjek pod velikom kontrolom) nije trebala .., nismo htjeli prihvatiti to sto je ona savjetovala...E, sada bi tu svatko mogao drugacije da tumaci... Oni danas "su kaznjavani",i ne smiju dozvoliti da im netko zbog toga umre..Ako odbiju krv.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Ako pogledate bolje njihove vernike, videćete da oni nemaju stare osobe, samo mladi. Šta rade sa starima? Zašto ih nemaju?jesi li siguran u ovo sto si napisao? iskreno mislim da gresis...kod mene na Banovom Brdu (Beograd) u parkicu upravo bakice salecu slucajne prolaznike, shetace i majke sa decom kako bi im "otvorile oci" i ponudile "tople reci utehe" i na kraju razgovora im dali Kulu strazara 4chsmu1 Да, ово је на жалост тачно: у секти су заступљени сви узрасти, а већи је број особа преко 50 година старости, што је лако приметити и на њиховим конгресима који се сваке године одржавају у хали ПИОНИР. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука