Jump to content

Где су сада о. Артемије и одбегли монаси?

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

Ko hoće da podrži o.Artemija nek ide da protestvuje tamo gde uvek protestuju ili nek ide kod njega u Kraljevo ili već gde se nalazi,ovaj forum mu sigurno neće služiti za tako nešto!

Mi širimo Pravoslavlje a ne sektaštvo i raskol!

U redu je to sve, ali postoji jedan neverovatan podatak u Istoriji Crkve, a to je da je na vrlo identican nacin bio rascinjen svojevremeno Sveti Jovan Zlatousti i Sveti Nektarije Eginski. Na kraju je Nektarija Eginskog kanonizovao isti episkop koji je trazio njegovo rascinjenje. Ne aludiram ni nasta, samo kazem da je Istoriji bilo raznih situacija.  ne_shvata
Da,samo to i nije baš slična situacija sa o.Artemijevom!
dopunila sam gore komentar slicnom konstatacijom

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

• Одговори 100
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Ko hoće da podrži o.Artemija nek ide da protestvuje tamo gde uvek protestuju ili nek ide kod njega u Kraljevo ili već gde se nalazi,ovaj forum mu sigurno neće služiti za tako nešto!

U redu je to sve, ali postoji jedan neverovatan podatak u Istoriji Crkve, a to je da je na vrlo identican nacin bio rascinjen svojevremeno Sveti Jovan Zlatousti i Sveti Nektarije Eginski. Na kraju je kanonizaciju Nektarija Eginskog trazio od Sabora isti episkop koji je predhodno trazio njegovo rascinjenje. Ne aludiram ni nasta, samo kazem da je Istoriji bilo raznih situacija.  ne_shvata  Ali za razliku od ove situacije njih dvojica nisu pokusavali da sluze pod zabranom i posle rascinjena, u tome je bitna razlika.
Dok je bio episkop ,o.Artemije je bio neposlušan Crkvi oko klasičnih administrativnih stvari!

Dakle ne dogmatskih i teoloških !

Mislim da ni jedan od pomenutih svetih otaca nije to radio!

Подели на овим сајтовима

Пустите сад папу,кога брига за њега,овде се чисти наше двориште!

По угледу на католичку инквизицију, а ? ne_shvata

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Пустите сад папу,кога брига за њега,овде се чисти наше двориште!

По угледу на католичку инквизицију, а ? ne_shvata

Sta cemo kad nam stalno poturas onaj vas obrazovski inkvizitorski program tj sta bi uradio

sa neprijateljima citaj neistomisljenicima.

Подели на овим сајтовима

U redu je to sve, ali postoji jedan neverovatan podatak u Istoriji Crkve, a to je da je na vrlo identican nacin bio rascinjen svojevremeno Sveti Jovan Zlatousti i Sveti Nektarije Eginski. Na kraju je kanonizaciju Nektarija Eginskog trazio od Sabora isti episkop koji je predhodno trazio njegovo rascinjenje. Ne aludiram ni nasta, samo kazem da je Istoriji bilo raznih situacija.  ne_shvata  Ali za razliku od ove situacije njih dvojica nisu pokusavali da sluze pod zabranom i posle rascinjena, u tome je bitna razlika.
Dok je bio episkop ,o.Artemije je bio neposlušan Crkvi oko klasičnih administrativnih stvari!

Dakle ne dogmatskih i teoloških !

Mislim da ni jedan od pomenutih svetih otaca nije to radio!

Tragedija je sto je do svega ovoga uopste doslo. Sta li mu je to trebalo?

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Тако је бата Деки  ne_shvata

Мислим да би сад на ред требало да дођу расколници-лаици,бар они најгласнији и највернији овој расколничкој скупини.

Да ли су лаици у надлежности свог епископа,тј,да ли је он тај који може да удаљи из Цркве,неког из реда лаика?

за почетак, за епитимију је више него надлежан.
Подели на овим сајтовима

Nego ,da se mi lepo vratimo temi!

Гдје су незнам. Али знали неко гдје ће они у будуће бити, мислим на о. Артемија?

Само мислим да СПЦ није захвална...тражила је да се монаси врате и они су са вратили. А после тога СПЦ зове специјалне јединице Косовске полиције...ццц.

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ

Подели на овим сајтовима

Nego ,da se mi lepo vratimo temi!

Гдје су незнам. Али знали неко гдје ће они у будуће бити, мислим на о. Артемија?

Да те замолим нешто, брате? Јел' може убудуће "не знам" и "зна ли"? Не замери.

Подели на овим сајтовима

U redu je to sve, ali postoji jedan neverovatan podatak u Istoriji Crkve, a to je da je na vrlo identican nacin bio rascinjen svojevremeno Sveti Jovan Zlatousti i Sveti Nektarije Eginski. Na kraju je kanonizaciju Nektarija Eginskog trazio od Sabora isti episkop koji je predhodno trazio njegovo rascinjenje. Ne aludiram ni nasta, samo kazem da je Istoriji bilo raznih situacija.  0102_laugh  Ali za razliku od ove situacije njih dvojica nisu pokusavali da sluze pod zabranom i posle rascinjena, u tome je bitna razlika.

Хајде лепо узми историју па анализирај поступке и догађаје у вези ова два светотеља па их онда упореди са Артемијем. Напиши под којим оптужбама су прогоњени, ко их је прогонио и како су они тада реаговали. Баш бих волео да видим у чему су те "додирне тачке". Видећеш да је ко небо и земља.

Подели на овим сајтовима

Само нико из Синода не осуди мису архијеретика папе као безблагодатну али зато осудише литургију брата Артемија као безблагодатну...нико из Синода не осуди архијеретика папу као секташа али зато осудише брата Артемија као секташа... и тако даље и тако даље....

Без обзира ко је каквог чина у Цркви, одговараће пред Богом за све....дакле небојмо се мало стадо, свако од нас ће изаћи на страшни суд и добиће плату или казну. Како радили тако нам Бог дао.

Подели на овим сајтовима

Само нико из Синода не осуди мису архијеретика папе као безблагодатну али зато осудише литургију брата Артемија као безблагодатну...нико из Синода не осуди архијеретика папу као секташа али зато осудише брата Артемија као секташа... и тако даље и тако даље....

Без обзира ко је каквог чина у Цркви, одговараће пред Богом за све....дакле небојмо се мало стадо, свако од нас ће изаћи на страшни суд и добиће плату или казну. Како радили тако нам Бог дао.

Семберац, знаш ли шта наша Црква каже нама православнима у вези њихове мисе? Каже: не смете учествовати (богослужбено учествовати, причешћивати се). Дакле, шта мислиш, какав закључак треба извући, шта наша Црква каже и римокатоличкој миси?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...