Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Али свашта може да прогута овај наш народ... нарочћито у инострансту где је Црква изгубила своју есхатолошку димензију и претворила се у неку националистичку групу, шта ли већ. Ово није тачно, бар не у мојој парохији и мојој Епархији (Средњоевропска). Само би напомено да СПЦ у дијаспори има већи задатак него у отачаству да сачува национални идентитет (поготово у Епархијама које су хиљадама километара далеко од отачаства). Али није тачно да је СПЦ изгубила своју есхатолошку димензију у дијаспори. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Pa ovo je strašno. Ovde je fanatizam očigledno obostran. I strašna mržnja,koju ne osećate. Zar se niko nije od administratora i forumaša setio da obe strane treba da se pomire. Da svako učini što je do njega da se stvari prevaziđu i donesu obostrano korisna rešenja. Ne nego ćemo da se teramo dok se ne poubijamo ,dok ne dovedemo sebe do propasti i uvek će onaj drugi da nam bude kriv. Svoju krivicu naravno ne vidimo, a i što bi,kad je najbolje da sam ja i moji stavovi uvek u pravu. Потпуно се слажем. Увек су мене пре нападали да сам фанатик, али очигледно је да сам ја балансирајућа особа, која жели да балансира између строгог става СА Синода и монаха Артемија. Фанатизма видим на обе стране. Сада су нам потребни мудри играчи који ће знати да исцјеле ране (али сумљам да имамо таквих, један је био Патријарх Павле...нема таквих пуно). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Mislim da bi bilo lepo da Crkva da javno saoštenje da niko ne smatra za ozbiljno oca Žarka,da je čovek psihički labilan i da ga ne zovu da im drži predavanja! Па ако је он за овај говор имао благослов владике Георгија (а верујем да јесте познавајући његове ставове) онда је све коректно. Него предлажем да о. Жарко консултује психолога или психијатра и да докаже потрвдом људима попут Дејана да је сасвим нормални човјек као сви ми. Доста ми тих прича како су сви они болесни који мисле другачије од званичног става СПЦ. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Mislim da bi bilo lepo da Crkva da javno saoštenje da niko ne smatra za ozbiljno oca Žarka,da je čovek psihički labilan i da ga ne zovu da im drži predavanja! Па ако је он за овај говор имао благослов владике Георгија (а верујем да јесте познавајући његове ставове) онда је све коректно. Него предлажем да о. Жарко консултује психолога или психијатра и да докаже потрвдом људима попут Дејана да је сасвим нормални човјек као сви ми. Доста ми тих прича како су сви они болесни који мисле другачије од званичног става СПЦ. Mnogi ljudi misle drugačije od zvaničnog stava SPC ali ih ja ne smatram psihički obolelima.Oca Žarka smatram psihički obolelim i to tvrde svi koji ga dobro poznaju osim vas iz obraza,ali biće da vi imate tapiju kada je psihičko zdravlje u pitanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Свештеник који тако огавне ствари говори са сопствену Цркву и њеног блаженопочившег светог Патријарха засигурно има проблеме психичке природе, јер да било ко мисли о СПЦ што и о.Жарко, он би моментално је напустио и прешао у неку другу. Ево јавно да кажем за господина Гавриловића: - Причати да је свети Павле Српски имао ванбрачну дјецу може бити само дјело неког обољелог од шизофреније и за то не треба психијатар него егзорциста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Свештеник који тако огавне ствари говори са сопствену Цркву и њеног блаженопочившег светог Патријарха засигурно има проблеме психичке природе, јер да било ко мисли о СПЦ што и о.Жарко, он би моментално је напустио и прешао у неку другу. Ево јавно да кажем за господина Гавриловића: - Причати да је свети Павле Српски имао ванбрачну дјецу може бити само дјело неког обољелог од шизофреније и за то не треба психијатар него егзорциста. ne liječe se svi oblici šizofrenije egzorcizmom, nego samo posebni, jkako možeš biti siguran da je to ovdje slučaj? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Mnogi ljudi misle drugačije od zvaničnog stava SPC ali ih ja ne smatram psihički obolelima. Oca Žarka smatram psihički obolelim i to tvrde svi koji ga dobro poznaju osim vas iz obraza,ali biće da vi imate tapiju kada je psihičko zdravlje u pitanju. Ја оца Жарка нажалост незнам лично (нисам никада са њим причао), само сам га видјео на венчању Младена. Зато ти кажем, нека психијатар процјени његово психичко стање а не ја или ти!!! A шта ћемо са владиком Никанором који тог истог о. Жарко зове на трибине??? 0110_hahaha "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 један је био Патријарх Павле...нема таквих пуно Семберац, је л то истог оног Патријарха Павла кога ваш идеолошки и духовни вођа Жарко Гавриловић назива издајником, ознашем и оцем ћерке којасе удала за неког свештеника? Немој само да се ви из Образа и Жарко позива на Патријарха. Све је јасно као дан... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Свештеник који тако огавне ствари говори са сопствену Цркву и њеног блаженопочившег светог Патријарха засигурно има проблеме психичке природе, јер да било ко мисли о СПЦ што и о.Жарко, он би моментално је напустио и прешао у неку другу. Ево јавно да кажем за господина Гавриловића: - Причати да је свети Павле Српски имао ванбрачну дјецу може бити само дјело неког обољелог од шизофреније и за то не треба психијатар него егзорциста. Али он је предводио Молитвени Ход, који је имао циљ очување Патријарха Павла на челу СПЦ. Шта кажеш на то?Дал се можда међувремено није покајо (можда се и њему лично извинуо, ко зна)? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 ne liječe se svi oblici šizofrenije egzorcizmom, nego samo posebni, jesi li siguran da je to ovdje slučaj? Свеједно да ли је у питању медицинско или духовно помрачење ума, свакоме ко је икада чуо за Патријарха јасно је какав профил личности треба бити да би се пљувало по живоме светитељу. Жарко у књизи јасно даје до знања да је омрзео на Патријарха јер није имао времена да свакодневно саслушава његове оптужбе на све и свја и његове теорије завјере, него му је очински савјетовао да се више смирава и да се моли. То је на крају довело Гавриловића у стање акутне мржње према светом Павлу и до објављивања ових гнусних лажи и клевета. @Семберац Будући да је клевета била јавна, ред је и да извињење буде јавно, а извињење нико чуо није, тако да је јасно о ком степену лицемјерства и поварености се ради Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 један је био Патријарх Павле...нема таквих пуно Семберац, је л то истог оног Патријарха Павла кога ваш идеолошки и духовни вођа Жарко Гавриловић назива издајником, ознашем и оцем ћерке којасе удала за неког свештеника? Немој само да се ви из Образа и Жарко позива на Патријарха. Све је јасно као дан... Оче нећеш ти говорити ко има право да поштује Светога Павла а ко не. За мене лично је Свети Павле апсолутно највећи ауторитет у СПЦ био. Отац Жарко јесте у добрим односима са Образом (као и рецимо многи архијереји који су оптуживани од стране о. Жарка) и мислим да то никакав проблем није. Даће Бог да будеш и ти у добрим односима са Образом. (П.С: имамо Образ Јагодине, можеш се активирати 0110_hahaha). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Будући да је клевета била јавна, ред је и да извињење буде јавно, а извињење нико чуо није, тако да је јасно о ком степену лицемјерства и поварености се ради Знаш како, то ти и он решите у билатералним разговорима. 0110_hahaha Ја у сваком човјеку видим и добру страну, поготово када се ради о оцима наше Свете Цркве. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Немам ја шта са њим да рјешавам: тај би код мог Епископа давних дана остао без браде, него може да се захвали управо светом Павлу на неизмјерној дубини његовог смирења. Човек је изнио огавну клевету на једног канонског Епископа, а притом је, као и сви турбо-ревнитељи прескочио инстанцу Црквеног Суда, него своје гнусобе и блато објављивао у фељтонима и "књигама", што повлачи по Канонима аутоматску казну адекватну оптужбама - у овом случају рашчињење. Дакле, то није ствар мојих афинитета него Православних Канона. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Немам ја шта са њим да рјешавам: тај би код мог Епископа давних дана остао без браде, него може да се захвали управо светом Павлу на неизмјерној дубини његовог смирења. Човек је изнио огавну клевету на једног канонског Епископа, а притом је, као и сви турбо-ревнитељи прескочио инстанцу Црквеног Суда, него своје гнусобе и блато објављивао у фељтонима и "књигама", што повлачи по Канонима аутоматску казну адекватну оптужбама - у овом случају рашчињење. Дакле, то није ствар мојих афинитета него Православних Канона. Па нека га рашчине ако је повредио православне каноне (а по мом мишљењу јесте). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Jel ovo ona crkva u Kanadi što se odvijila од СПЦ? Na snimku vidim Kiprijanovce , pa zato pitam! Jeste, to je crkva koja nije u sastavu eparhije kanadske i nije u nadleznosti vladike Georgija. To je privatna korporacija a ne crkva, to je ista ona gde je narod vikao:"stani pope" kad je svestenik pomenuo episkopa Georgija, odmah po vracanju svih parohija u sastav eparhije kanadske.Bili su klipovi i ovde. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука