Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovo je status FB grupe ISTINA JE SAMO...

Над Косовом свеће рујна зора, с папистима борити се мора. Борити се, а не сузе лити, Православље мора чисто бити.У сумраку издајства и туге, појави се човек браде дуге, Браде дуге, а малога раста, срца већег нег код горостаса. Он устаје против римскога папизма и ђавољег црног екуменизма. Богу драгом, а и мајци хвала, што је нама Артемија дала!

kov

Moжемо се ми смејати на људе попут овог аутора, али овако много Срба мисли. Е сада се треба упитати што то многи вјерници виде у Артемију једину истину у нашој СПЦ?Лако је рећи, "па они су комуњаре, будале, расколници"...

Треба хладне главе ући у ова размишљања.

Ја бар знам што ја волим оца Артемија. Волим га јер је остао монах све до данас. Волим га јер ми је дао пример ревновања Богу. Волим га јер је био на Косову са својом паством за време рата. ВОЛИМ ГА ЈЕ ОН ВОЛИ СВАКОГА. Волим га јер зна гдје су границе између праве вјере и јеретичких вјера...итд.

Само што ја не вежем истину за једну личност већ за Хритса.

Без обзира шта се деси са њим, он ће мени остати блажене успомене.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Ovo je status FB grupe ISTINA JE SAMO...

Над Косовом свеће рујна зора, с папистима борити се мора. Борити се, а не сузе лити, Православље мора чисто бити.У сумраку издајства и туге, појави се човек браде дуге, Браде дуге, а малога раста, срца већег нег код горостаса. Он устаје против римскога папизма и ђавољег црног екуменизма. Богу драгом, а и мајци хвала, што је нама Артемија дала!

kov

Moжемо се ми смејати на људе попут овог аутора, али овако много Срба мисли. Е сада се треба упитати што то многи вјерници виде у Артемију једину истину у нашој СПЦ?Лако је рећи, "па они су комуњаре, будале, расколници"...

Треба хладне главе ући у ова размишљања.

Ја бар знам што ја волим оца Артемија. Волим га јер је остао монах све до данас. Волим га јер ми је дао пример ревновања Богу. Волим га јер је био на Косову са својом паством за време рата. ВОЛИМ ГА ЈЕ ОН ВОЛИ СВАКОГА. Волим га јер зна гдје су границе између праве вјере и јеретичких вјера...итд.

Само што ја не вежем истину за једну личност већ за Хритса.

Без обзира шта се деси са њим, он ће мени остати блажене успомене.

Брате Семберац, у свим нашим ранијим конверзацијама био сам дрзак према теби, опрости ми на томе.

"Волим га јер ми је дао пример ревновања Богу. Волим га јер је био на Косову са својом паством за време рата."

Да ли се тај примјер огледа у томе што не поштује одлуке КАНОНСКЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ и њених КАНОНСКИН ЕПИСКОПА?

и +Јефрем и +Василије и +Николај били си с нама за вријеме рата па нико од њих не чини да извинеш "идолопоклонство" као што се чини са бившим +Артемијом...

" Волим га јер зна гдје су границе између праве вјере и јеретичких вјера"

по мом мишљењу он је границу поставио између себе и СПЦ јавно се оглушавајући о одлуке и забране исте, да ли то можда значи да он СПЦ сматра ЈЕРЕТИЧКОМ ЦРКВОМ?

занима ме твоје мишљење о финанцијском одговорности рашчињеног нам Епископа?

праштај и свако добро+++

Подели на овим сајтовима

Ма уреду је брате, и ја сам имао дуг језик.  0205_whistling

Ја само сматрам да не треба сатанизовати оца Артемија. Веруј ми ја сваког Епископа волим, осим једног који је оптужен за педофилију (и ја верујем да има ту истине, нажалост)...мада док се не докаже пред судом, небих ни ја себи узео право да судим.

Што се тиче оца Артемије: И ако је било финансијских разлога његовом умировљењу, сматрам да је највећи разлог његова антирежимска политика. Са овим не осуђујем СПЦ већ желим да кажем да живимо у окупираној земљи. Као што је СПЦ морала да сарађује са комунистичким властима, и сада она мора са демонократским. Ја то разумијем јер знам улогу СПЦ. А да не причам о утицају Турака на СПЦ за време отоманске окупације..али ја са тим не спорим благодат у СПЦ или присуство Духа Светога. Христос разуме своју Цркву што овако дјелује ради вишег циља...али ја не желим да огрешим своју душу и да прогласим оца Артемија јединим кривцем.

Ја оца Артемија волим...погледај оне слике на снимку који сам послао, и видећеш што га волим. Он зрачи позитивном енергијом. Сестра Хана је овдје све рекла што га народ воли.

Свако добро брате, Вуче.

Подели на овим сајтовима

Ево погледај клип, брате Вуче. Слушај и гледај слике...шта онда човјек може да помисли о Артемију?

Истина је само једна владика Артемије

Наравно може мени неко сада причати како је Артемије вук у јагњећој кожи...

Али то мени и псевдозилотска страна говори када истим аргументима хвалим владику Григорија...те владике зраче позитивном енергијом и увек ћу их волити.

Подели на овим сајтовима

када би турци склапали мир са побијеђеном страном тражили су главе појединих вођа

(пешкеш клава,карађорђева) добро ће бити ако нам ова буде последњ из овог рата

Подели на овим сајтовима

што се мене тиче ја сам  још увек у рату са онима који покушавају да нас отерају са косова (амери шиптари)

јел то на кошаре стигао нет, па се јављаш? како је, јел хладно, има ли се шта јести? 0442_feel

какав рат спомињеш, знаш ли рођаће како је то, кад грува са свих страна, нема струје, и кад једеш малтер јер нема хљеба, НАМА СРБИМА ПОСЛЕДЊЕ ШТО ТРЕБА ЈЕ РАТ? нисам ја никакав издајник, и отац и стриц и сва ужа фамилија отишли су ко добровољци у Славонију 90.. СВЕ НАС МАЊЕ ОСТАЈЕ! немој молим те да хушкаш на рат, не дај Боже да га буде по нас би могао бити овај пут ФАТАЛАН. од војске немамо ништа, полиција се показала увелико као неспособна, војску нам не служи мноштво већ пресвлаче стрце по геријатријама... остаје нам само ратно набријана омладина која би могла искључиво а у случају било каквог оружаног сукоба репризирати СРЕМСКИ ФРОНТ...

Подели на овим сајтовима

Ево погледај клип, брате Вуче. Слушај и гледај слике...шта онда човјек може да помисли о Артемију?

Истина је само једна владика Артемије

Наравно може мени неко сада причати како је Артемије вук у јагњећој кожи...

Али то мени и псевдозилотска страна говори када истим аргументима хвалим владику Григорија...те владике зраче позитивном енергијом и увек ћу их волити.

мени је све то жалосно, мислим да о Артемија "сатанизују" они "његови" и по мени они су у отвореном расколу, тужно ми је било када сам гледао неки клип гдје му они "његови"  поклањају жезал, а он виче "хвала баш ми је то требало, остао  сам без њега", помислио сам "е владико шта ти је ово требало", око њега се скупљају свакојакви бјелосвјетски, по мени његова одговорност за могуће озбиљније последице је та што није вратио монаштво у манастире оног тренутка када су их исти и напустили, да је тако поступио данас би био КАНОНСКИ ЕПИСКОП, уколико се о Артемије повинује наредним одлукама СПЦ и прихвати чињеницу да је монах, плашим се да ништа више не може зауставити те "бјелосвјетске" око о. Артемија и да су његове по мени не промишљене одлуке без обзира на даљи ток догађаја увелико изазвале почетак оног најгорег...РАСКОЛА! и да те питам шта мислишо првој слици наовом клупи, тачније о натпису "ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА"???

Подели на овим сајтовима

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА- ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС 0442_feel

Мислим да сам био јасан..

Подели на овим сајтовима

Семберац, на клипу пјесма "Славите Господа" а прича/слика о м. Артемију?! Имате пропагадну као Б92.

Прочиташ ли ти икад шта напишеш, поготово кад цитираш дјелове из Библије, шта си написао?

Зар ти један од начина на који доносиш став о томе какав је ко гледање клипова?

Moжемо се ми смејати на људе попут овог аутора, али овако много Срба мисли.

Могу да ти кажем да у Црној Гори, не бих се баш усудио да кажем ниједан Србин или Православац, али скоро нико не овако не мисли. Ако ти то ишта значи. Сад може бити да ми нисмо "прави" Срби и Православци. Можда смо и "новотарци", "паписти". Даље, код нас у Црној Гори исти овакав говор који ти користиш се може чути од "мирашевих" следбеника. Толико љубави само од њега(Мираша) долази, а они су толико ревносни у његовој одбрани да носе пиштоље са собом. Као и доста других ствари. Случајност?

Та логика ако неко други није оптужен, а ја јесам, онда нисам ни ја крив- не пије воду. Под тим мислим да је то једини аргумент. Такође то не значи да мислим да је или није, у конкретном случају в. Пахомије, крив. Објасни ти мени, пошто видим да се не одвајаш од тастатуре и да стигнеш свима да одговориш, одакле оволика количина мржње код неког ко себе назива "јединим", "истинитим" Православцима? Одакле оволика мржња према Патријарху, Митрополитима, Епископима? Причаш да их подједнако волиш, а свашта за њих причаш. Није ствар у томе да ти напишеш овдје нешто што иде теби у корист, а тако не мислиш. Притом, кажеш да толико мрзиш лицемјерје.

Немам кад похватам шта све пишеш, тако да не могу да ти одговорим на пола ствари. Није ми то ни циљ, нити си то ти. Него твоји ставови. Да се разумијемо.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...