Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

A što se tiče naših najsvetijih arhijereja, biće velika sramota ako sve samo na Artemiju ostane, ako se čistka dalje ne nastavi...

Слажем се.

Смутњу међу вјернике управо понајвише уноси чињеница да се нпр. дозволило да случај Пахомија застари, а онда да се накнадно од Цркве утврђена комисија за испитивање случаја никада не састане и не доносе закључке који би потом опет покренули Велики Суд. Оптужбе које су упућене на Пахомија од стране дечице и свештенства које је свједок у читавом случају су превелике и претешке да би се теоретски могла ствар бацити на таван и заборавити, а поготово када се у читавој причи узме у обзир и закључак Врховног Суда да је у овом случају тешко повријеђен и судски поступак и права дјеце, захваљујући судијама који су дозволиле тортуру дјеце на суђењу и дозволили намјерно да поступак застари. Управо тај случај је већа брука за Цркву него било који скандал откад СПЦ постоји, а наша реакција ће судити пред Богом о нама самима да ли смо следебници истине или фарисеји.

Подели на овим сајтовима

100 тема о владици Артемију...

Није могло да се расправља на једној теми, него се за сваку новину у том фамозном случају отвара нова тема...

Мислим,људи, искулирајте мало!

Зашто админи све те теме не споје у једну ?

Подели на овим сајтовима

A što se tiče naših najsvetijih arhijereja, biće velika sramota ako sve samo na Artemiju ostane, ako se čistka dalje ne nastavi...

Слажем се.

Смутњу међу вјернике управо понајвише уноси чињеница да се нпр. дозволило да случај Пахомија застари, а онда да се накнадно од Цркве утврђена комисија за испитивање случаја никада не састане и не доносе закључке који би потом опет покренули Велики Суд. Оптужбе које су упућене на Пахомија од стране дечице и свештенства које је свједок у читавом случају су превелике и претешке да би се теоретски могла ствар бацити на таван и заборавити, а поготово када се у читавој причи узме у обзир и закључак Врховног Суда да је у овом случају тешко повријеђен и судски поступак и права дјеце, захваљујући судијама који су дозволиле тортуру дјеце на суђењу и дозволили намјерно да поступак застари. Управо тај случај је већа брука за Цркву него било који скандал откад СПЦ постоји, а наша реакција ће судити пред Богом о нама самима да ли смо следебници истине или фарисеји.

0110_hahaha dada facenew22222222

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Слажем се.

Свакако то није шала. Ја не могу да вјерујем да дјечица могу да лажу и да глуме после тога болеснике који су у психијатрији на лечењу, то просто не могу да вјерујем. Али опет није моје да судим. Углавном ако се то све докаже, том владици треба одсјећи гениталије. Да се ја питам, увео би Душанов Законик за такве случаје.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

100 тема о владици Артемију...

Није могло да се расправља на једној теми, него се за сваку новину у том фамозном случају отвара нова тема...

Мислим,људи, искулирајте мало!

Зашто админи све те теме не споје у једну ?

Теоретски је лакше пратити више тема по конкретним вестима (наравно, ако се корисници држе теме), него да се пише у једној где Вам у току писања поруке стигне и по 20 других одговора. 0110_hahaha

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Слажем се.

Свакако то није шала. Ја не могу да вјерујем да дјечица могу да лажу и да глуме после тога болеснике који су у психијатрији на лечењу, то просто не могу да вјерујем. Али опет није моје да судим. Углавном ако се то све докаже, том владици треба одсјећи гениталије. Да се ја питам, увео би Душанов Законик за такве случаје.

Уз пуно разумевање осуде педофилије, тим пре што сам и сам отац мушког детета, ипак бих те замолио да не пишеш овакве ствари. Људи овде много више прозивају муслимане за много мање екстремна решења од ових која ти предлажеш, а која са православном духовношћу и Христовим Јеванђељем немају везе. Довољно је рећи да су педофили друштвена опасност и да, као такви, треба да буду отклоњени из друштва. Али, преклињем те, поштеди нас маштања о врстама казни за њих - тим пре, што то овде заиста није тема. Ове теме о расколу су већ ионако постале толико непрегледне, да ћемо заиста без упозорења брисати сваки даљи off-topic.  0110_hahaha

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Него у случају владике Пахомије: СПЦ треба да се одлучи: Или владика лаже или дјеца која су и на психијатрији била. Углавном у моје име СПЦ неће рећи да су та дјеца лагала. Не желим да тај терет после носим цео живот самном.

Подели на овим сајтовима

Уз пуно разумевање осуде педофилије, тим пре што сам и сам отац мушког детета, ипак бих те замолио да не пишеш овакве ствари. Људи овде много више прозивају муслимане за много мање екстремна решења од ових која ти предлажеш, а која са православном духовношћу и Христовим Јеванђељем немају везе. Довољно је рећи да су педофили друштвена опасност и да, као такви, треба да буду отклоњени из друштва. Али, преклињем те, поштеди нас маштања о врстама казни за њих - тим пре, што то овде заиста није тема. Ове теме о расколу су већ ионако постале толико непрегледне, да ћемо заиста без упозорења брисати сваки даљи off-topic.  0110_hahaha

Али ако ћемо бити буквалисти може следеће рећи: У јеванђељу пише не суди да ти се не суди. Сада можемо рећи да владику Пахомије, ако је стварно крив, не треба никако казнити јер пише не суди да ти се не суди. И сам видиш да треба одредити границе, да не можемо све буквално примењивати.

Ја само кажем како се у Светој Србији закон понашо према перверзњацима.

Подели на овим сајтовима

И даље сам епископ рашко-призренски         

Након 50 година проведених у монашкој ризи умировљени епископ рашко-призренски Артемије Радосављевић лишен је чина владике одлуком Светог архијерејског сабора Српске православне цркве а да није био присутан и без претходно спроведеног црквено-судског поступка. У интервјуу за "Вести" Радосављевић понавља да се "без валидне пресуде Црквеног суда, неће повиновати неканонским одлукама".

Да ли сте уочи заседања били позвани на седнице Светог архијерејског сабора?

- Не, нисам био позван.

Да ли сте званично добили одлуку?

- Не.

А како је оцењујете?

- Та одлука за мене нема никакав значај, јер је противна канонима и Уставу СПЦ. И даље сам епископ рашко-призренски. 

Без валидне пресуде Црквеног суда, нећу се повиновати неканонским одлукама. Никакав процес против мене није покретан, вођен, нити има пресуде. Постоје само одлуке које су донели гласањем.

С обзиром на то да кажете да су одлуке највиших црквених тела СПЦ у вези с Вама у раскораку са канонима и црквеним законодавством да ли ћете се жалити суду за људска права у Стразбуру?

- Не. На то ни не помишљам.

Али, оптужили су Вас да сте и формално ступили у раскол?

- Раскол нити сам желео, нити стварао. Они који су га прижељкивали то пребацују на мене. 

Нисам се ни од кога одвојио. И даље сам у јединству са једном светом, саборном и апостолском црквом. До сада сам јасно показивао да сам за ред, поредак и јединство у Српској православној цркви у очекивању да ће на Сабору све бити разрешено у духу канонског поретка. 

Али, неканонским одлукама и санкцијама нема краја. Нисам у расколу, нити правим раскол. Нико не може да ме натера на нешто што не желим.

Да ли Вас је неко од сабраће архијереја посебно разочарао?

- О томе не желим да говорим. Јасно је који су актери.

Након доношења саборске одлуке о лишавању епископског чина да ли Вас је неко од епископа контактирао, распитивао се за здравље?

- Јесте.

Да ли су у СПЦ регулисане Ваше финансијске принадлежности, будући да сте у фебруару суспендовани а у мају умировљени?

- До сада ми није исплаћен ни један једини динар. Сви говоре да сам у пензији, али пензије нема иако сам пола века у Цркви.

Поднета је кривична пријава против Вас?

- Ако имају доказе о мојој кривици нека их покажу. 

Примљено к знању 

Како ће саборске одлуке, по Вашем мишљењу, одјекнути у православном хришћанском свету?

- Не могу да проценим. То ће показати време. Највероватније је да ће их представници православних цркава примити к знању и поштовати, као што и наша Црква прими к знању њихове одлуке и не удубљује се даље.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/98819/I-dalje-sam-episkop-raskoprizrenski

Подели на овим сајтовима

Отац Артемије је разочаран у неке Епископе...вероватно у "тврду" струју, која је прихватила одлуку СА Сабора прегласавање.

Подели на овим сајтовима

Уз пуно разумевање осуде педофилије, тим пре што сам и сам отац мушког детета, ипак бих те замолио да не пишеш овакве ствари. Људи овде много више прозивају муслимане за много мање екстремна решења од ових која ти предлажеш, а која са православном духовношћу и Христовим Јеванђељем немају везе. Довољно је рећи да су педофили друштвена опасност и да, као такви, треба да буду отклоњени из друштва. Али, преклињем те, поштеди нас маштања о врстама казни за њих - тим пре, што то овде заиста није тема. Ове теме о расколу су већ ионако постале толико непрегледне, да ћемо заиста без упозорења брисати сваки даљи off-topic.  stadaradim

Али ако ћемо бити буквалисти може следеће рећи: У јеванђељу пише не суди да ти се не суди. Сада можемо рећи да владику Пахомије, ако је стварно крив, не треба никако казнити јер пише не суди да ти се не суди. И сам видиш да треба одредити границе, да не можемо све буквално примењивати.

Ја само кажем како се у Светој Србији закон понашо према перверзњацима.

Брате, труди се да не парафразираш Јеванђеље кад га цитираш. Онда ти неће промаћи битне ствари:

"1. Не судите, да вам се не суди;

2. Јер каквим судом судите, онаквим ће вам се судити; и каквом мјером мјерите, онаквом ће вам се мјерити.

3. А зашто видиш трун у оку брата свога, а брвно у оку своме не осјећаш?

4. Или, како ћеш рећи брату своме: стани да ти извадим трун из ока твога: а ето брвно у оку твоме?

5. Лицемјере, извади најприје брвно из ока свога, па ћеш онда видјети извадити трун из ока брата свога."

Мт. 7, 1-5

Ето видиш, када се овако наведе, онда нема више забуне. Каквим судом судимо, таквим ће се и нама судити. Веруј ми да ово архијереји са СА Сабора који су СВИ потписали СВАКУ од одлука која се тиче владике Артемија, ово знају много боље од нас.

Случај владике Пахомија је за другу тему. А овде ћу, по ко зна који пут, поновити да понашање владике Артемија, поготово у периоду од умировљења до ове провале у манастир и самоиницијативног одласка у амбасаду Руске федерације НЕМА ПРЕСЕДАНА МЕЂУ СВЕТИМ ОЦИМА. А супротних примера његовом понашању има код правих страдалника попут светог Григорија Богослова, светог Јована Златоустог па и светог папе Мартина и светог Фотија цариградског. Прочитај поново њихова житија и то баш она која је написао свети авва Јустин на ког се несрећни владика артемије толико позива.

Зар овде и даље није јасно да је Артемије САМОГА СЕБЕ ОСУДИО - пре свега потписивањем саборске одлуке о свом умировљењу а поготово потоњим понашањем. Ако тражиш пример таквог понашања у црквеној историји погледај шта су радили Арије и Диоскор, па ћеш се, можда, и сам изненадити.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

http://www.novinar.de/2010/11/13/udar-na-episkopa-artemija-proces-zatiranja-srpstva-i-pravoslavlja-u-srbiji.html

Антицрквени ,клеветнички и и расколнички сајт

Екуменизам је свејерес,

Свети Јустин Ћелијски

Подели на овим сајтовима

Ovo je status FB grupe ISTINA JE SAMO...

Над Косовом свеће рујна зора, с папистима борити се мора. Борити се, а не сузе лити, Православље мора чисто бити.У сумраку издајства и туге, појави се човек браде дуге, Браде дуге, а малога раста, срца већег нег код горостаса. Он устаје против римскога папизма и ђавољег црног екуменизма. Богу драгом, а и мајци хвала, што је нама Артемија дала!

kov

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...