Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

zato što im je lakše da budu zbunjeni nego da uključe mozak i budu slobodni da misle...

А када укључим свој мозак онда долазе оптужбе на мој рачуну како ја клевећем архијереје dada

Одлучите се коначно: Дал да укључим мозак и да о свему размишљам или да слепо све аминујем (по тој теорији треба аминовати и ако је неки клирик педофил, треба и то аминовати као аксиом)?

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Заборавља да је Сабор једини меродавни и мериторни тумач канонског Предања, од Духа Утешитеља дати саборни чувар и руководитељ живог живота Цркве Христа Богочовека, Цркве светих Апостола и светих Отаца, чији су наследници данас Патријарх и епископи у овој Цркви Народа Божјег, који се зове и јесте православни српски и светосавски, светониколајевски и светојустиновски верни Народ Христов, за разлику од шачице нерасудних митингаша са јевтинопартијском паролом Истина је једна - Владика Артемије, насупрот Јеванђељу (Јован 14, 6) које нас учи да Пут, Истина и Живот јесте Христос Богочовек.

Бог очекује од нас, очекују и свети преци наши, да увек поступамо као народ Божији, као људи свесни, који знају шта раде јер има и оних који то не знају, по речи Господњој са крста за оне злочинце који су се под крстом ругали Њему, а Он се молио Оцу: "Оче опрости им, не знају шта раде".

Подели на овим сајтовима

Који је народ збуњен? О ком народу причате,која је то пропаганда? Зар није народ показао сто мисли о расколницима? Вјерни народ је као и увијек уз цркву Божју и своје Архијереје, али се демони комунизма пробудили па насрнули , узалудно хвала Богу.

И Артемије је до петка био Архијереј, а могу дати главу да си га до тад исто пљувао као и мене и остале форумаше. Имаш ли ти макар мало образа или си потпуни лицемјер?Па коме ти фолираш причу о поштовању Архијереја?Нисам ти ја брате мој весла сисао!!!

Подели на овим сајтовима

На овом сајту се прича о упознавању комшијских вјера, и кроз упознавање пут ка хришћанском уважавању и толеранцији. Ми Православни не уређујемо ситуацију у другим вјерским заједницама, већ уређујемо своју Цркву. Можеш бити толерантан према "другачијем", али толеранција према некоме ко руши црквени поредак унутар Цркве никада у Православљу није постојала.

Никада нико није изједначавао те вјере са Православљем осим тебе, односно једини екстремни екумениста који изједначава вјерске заједнице са Православном Црквом си ти.

Па и римокатолици не само што су расколници (и то највећи у историји), већ су и јеретици. А ти си према њима толерантан. Слажем се, толеранција је измишљена да покори православне народе (јер једини смо ми толерантни). Ако си читао књигу владике Николаја "Кроз тамнички прозор" онда знаш шта је то "вјерска толеранција" и чији је то изум. 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па и римокатолици не само што су расколници (и то највећи у историји), већ су и јеретици. А ти си према њима толерантан. Слажем се, толеранција је измишљена да покори православне народе (јер једини смо ми толерантни). Ако си читао књигу владике Николаја "Кроз тамнички прозор" онда знаш шта је то "вјерска толеранција" и чији је то изум. 0205_whistling

Ја сам "толерантан" према католицима? Како и на који начин?

Што би рекао блажене успомене игуман Хиландарски: "а какве везе ја имам с нафтом?"

Искрено - мој избор је да не будем идиот који шири око себе мржњу и нетрпељивост:

на крају крајева, васпитан сам кућевно, домаћински и светосавски - да нико никад и ни у којој прилици не може да каже да ми образ није чист и нелицемјеран, а Свето Светосавље управо јесте у томе - не да будем болесник који ће да руши, пали и мрзи и на чија ће дјела уредници неких сатанских телевизија задовољно трљати руке јер ће имати захваљујући мени и мојим дивљаштвима, и видео подлогу за своје умоболне приче о Србима дивљацима - него да будем достојан имена Христовог и имена св.Саве - и да свијетла и честита образа могу стати посред ма којег "вијећа безбожничког".

Подели на овим сајтовима

Артемије није човек кога сам познавао 50 година. Као да га је запосео зли дух!

Овим речима митрополит Амфилохије Радовић за Курир описује најновије потезе одметнутог бившег владике рашко-призренског Артемија Радисављевића.

* Хоћете да кажете да се Артемије понаша као да је омађијан?

- Ви сте то добро схватили. Само човек који је изгубио здрав разум може да уради оно што је он урадио. Говорећи црквеним и духовним језиком, његово тело није у складу с духом. Ево, први пут и изговарам ову реч, али као да га је неко дрогирао, као и већину монаха који га слепо следе. Не знам како бих другачије објаснио његово понашање.

* Шта ће бити с њим?

- Он је монах и Црква га таквог једино признаје. Може да буде у неком манастиру. Али све зависи од тога ко ће га од епископа примити. У Шишатовац се више не може вратити.

* Артемије себе и даље сматра епископом рашко-призренским?

- Знате, и Наполеон се осећао као да је царство његово, па је на крају остао и без царства, и без достојанства. То не значи да је био цар.

* Шта уколико се монах Артемије покаје за све што је учинио?

- Покајање је лек за свакога, па и за Артемија. Међутим, бојим се да је за њега духовна заблуда толико јака да ће ипак бити прекасно.

* Да ли је одлука о рашчињавању донета пребрзо?

- Па, Синод на ту одлуку чека пуних десет година! То је само оно последње што је у том процесу урађено.

* Да ли је неко покушао да га убеди да промени мишљење?

- Нисам га звао, али Синод и архијереји су једино то радили последњих девет месеци. Зна и Артемије да су његова браћа архијереји, Сабор и патријарх Иринеј чинили све, али без успеха. Остаје нам само да жалимо. Утицаји на њега су изузетно јаки.

* Ко је конкретно вршио утицај?

- Па, сви ти који су се с њим мотали последњих десет година! А када то кажем, мислим на наше људе, на Србе. Исти ти који су владику Артемија уверавали да треба да се бави политиком. А он за то није имао слуха, него је био и превише наиван.

Теодосије носи велико бреме

* Артемија је, по свему судећи, веома погодила одлука да га на челу Епархије наследи владика Теодосије. Да ли је то последица личних сукоба?

- Теодосије никад није изазивао никакве сукобе. Он је човек који је само испоштовао одлуке Сабора, Синода и Цркве и прихватио да буде епископ Рашко-призренске епархије. Преузео је велико бреме и одговорност на себе. Никад ружне речи није рекао за Артемија, а сетите се само шта је било пре неколико година, када га је јавно оптуживао и хтео да га избаци из Епархије.

Бог очекује од нас, очекују и свети преци наши, да увек поступамо као народ Божији, као људи свесни, који знају шта раде јер има и оних који то не знају, по речи Господњој са крста за оне злочинце који су се под крстом ругали Њему, а Он се молио Оцу: "Оче опрости им, не знају шта раде".

Подели на овим сајтовима

Pojavilo se i pismo ep. Atanasija:

http://www.spc.rs/sr/jos_jedno_pismo_bratu_artemiju

Као и обичајно, претешке речи владика Атанасије збори. Није требао наслов дати "брат" Артемије када у таквом тону пише...шта он мисли овим постићи?Да оца Артемија уразуми? 0205_whistling

Па оваквим писмом га само још даље може отјерати од Цркве, јер отац Артемије ће то протумачити да је непожељан у СПЦ и да га се желе решити. Незнам какав је то ефекат преосвећи владика Атанасије желео да постигне...ово само може бити контраефекат. И владика Атанасије је изгубио своје смирење.

За мене ово није љубав према ближњем (увек сте ми говорили да са римокатолицима не смемо бити груби, односно не смемо их називати јеретицима јер би они сматрали да смо злонамерни...а шта треба отац Артемије да сматра после овог писме гдје се он назива "лажовом" ?).

Подели на овим сајтовима

Па и римокатолици не само што су расколници (и то највећи у историји), већ су и јеретици. А ти си према њима толерантан. Слажем се, толеранција је измишљена да покори православне народе (јер једини смо ми толерантни). Ако си читао књигу владике Николаја "Кроз тамнички прозор" онда знаш шта је то "вјерска толеранција" и чији је то изум. :229229229:

Што би рекао блажене успомене игуман Хиландарски: "а какве везе ја имам с нафтом?"

Искрено - мој избор је да не будем идиот који шири око себе мржњу и нетрпељивост:

на крају крајева, васпитан сам кућевно, домаћински и светосавски - да нико никад и ни у којој прилици не може да каже да ми образ није чист и нелицемјеран, а Свето Светосавље управо јесте у томе - не да будем болесник који ће да руши, пали и мрзи и на чија ће дјела уредници неких сатанских телевизија задовољно трљати руке јер ће имати захваљујући мени и мојим дивљаштвима, и видео подлогу за своје умоболне приче о Србима дивљацима - него да будем достојан имена Христовог и имена св.Саве - и да свијетла и честита образа могу стати посред ма којег "вијећа безбожничког".

Браво !!!! Тако се проповиједа Светосавље   0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Само погледај свој речник према папистима и према следбеницима Артемија. Ја ти то кажем из љубави, јер већином не видимо сами своје заблуде. А ти схвати ово као добронамерну критику, брате.

Подели на овим сајтовима

Pojavilo se i pismo ep. Atanasija:

http://www.spc.rs/sr/jos_jedno_pismo_bratu_artemiju

Као и обичајно, претешке речи владика Атанасије збори. Није требао наслов дати "брат" Артемије када у таквом тону пише...шта он мисли овим постићи?Да оца Артемија уразуми? dada

Па оваквим писмом га само још даље може отјерати од Цркве, јер отац Артемије ће то протумачити да је непожељан у СПЦ и да га се желе решити. Незнам какав је то ефекат преосвећи владика Атанасије желео да постигне...ово само може бити контраефекат. И владика Атанасије је изгубио своје смирење.

За мене ово није љубав према ближњем (увек сте ми говорили да са римокатолицима не смемо бити груби, односно не смемо их називати јеретицима јер би они сматрали да смо злонамерни...а шта треба отац Артемије да сматра после овог писме гдје се он назива "лажовом" ?).

Тешке је неке речи изговорио в.Атанасије. Иако је оштрог ума, мало је дугачког језика и заиста ми није јасно да не уме да се обузда када некоме упућује неку реч. Штета је што се не држи речи блаженопочившег Патријарха Павла који нас је учио:"Да нам речи буду благе, а аргументи јаки". То је савршено јеванђеоски исправно. Понекад у изузетним случајевима када се укорава неко ко је баш тврдог срца и кога се јасно разобличи у његовом истрајавању да греши и он опет то чини, неопходно је како би се исказало јасно шта се о тим поступцима и њему мисли, али то су изузеци. Христос је тако за фарисеје употребио тешке речи, лицемерни, аспиде, породи. Но Срцезналац познаје људско срце, и Он је својим божанским провиђењем видео њихова зла срца и невољност покајања и зато им је овако и судио. Но ми који нисмо богови, треба ипак да се суздржавамо од тешких речи ако је могуће.

в.Атанасије је изнео и доста убедљивих ствари, и мене би баш интересовало да ли је икад Артемије или неки његов гласноговорник одбацио тврдњу да је Синод тражио од Артемија да покаже на увид своје приватне рачуне? Ако га је Синод то питао, и овај није одговорио "ја заиста немам никаквих рачуна", него с бранио да му припада право на приватност по закону Србије, и није ово демантовао, онда је ово стварно било лоше понашње, нимало достојно једног епископа који је узт и монах. Лоше није у смислу ако се пореди са неким другим архијерехијма, јер је познато шта има и у другима "двориштима", али иза светости и подвижништва које се приписује Артемију, онда јесте стварно лоше.

Иначе брате Семберац, погледај мало на свакодневни живот, то је генерално бољка, да ли нас Срба или уопште православних народа. Ја малтене у својој породици, сведок сам колико моји родитељи воле да се свађају једно са другим, а када изађу напоље са свима су добри. Колико сам пута само чуо у перипетијама и препиркама између њих:" са мном не можеш реч проговирити, а са оним твоји развезујеш куле и градове...". Тако је масовно. Људи су тешки на речима према својим сопственим ближњима у породици, а зато су врло глагољиви с другима. У томе свакако не може да се негира потреба да будеш добар и пријатан са свима који ти нису баш толико блиски, али свакако треба бити добар и са својима. Можда чак могу да кажем да када је неко добар искључиво најпре према својима, а лошији према другима, то је онда врста себичне гордости која је врло непријатна и такву људи су непријатни  заиста и то је чисто нејеванђелско понашање. Сетимо се Христових речи: "Ако љубите оне који вам чине добро, каква вам је плата, зар тако не чине и грешници? Него љубите непријатеље своје, и благосиљајте оне који вам чине зло. Ако овоме још додамо и љубав према ближњима, онда смо савршени. Дакле савршено је ако љубимо и оне који су нам драги и оне који нам нису драги. Заиста је погрешна констатација коју често чујемо од зилота: "Како тако јеретике обасипа финим речима, а према свом братује груб...", и тиме испада као да јеретике не треба онасипати лепим речима, наравно не обасипајући њихову јерес, а брата који је једноверан са тобом, треба искључиво лепим речима обасипати....но не треба зато одрицати ни једно ни друго, јер обоје када се састави добије се прави наступ јеванђеоске љубави.

Дакле драги брате, слажем се са тобом да је в.Атанасије овде био прегруб. Да ли је то из излива бриге велике, или није не знам. Не бих рекао, јер онда би биле речи благе ако се наступа из хришћанске ревности. Е да ли је то последица оног духа који је генерално код нас присутан, а можда је то тако и у читавом свету, да је нека особина палог човека не знам, у сваком случају оно што в.Атанасије говори чињенично, једно је, а друго је његов необуздан језик. То двоје је некад у колизији, па повлачи једно за другим утисак на боље или лошије....али шта да се ради. Нека нам Господ помогне свима.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

У већини се слажем са тобом брате Јустинијане. Мислио сам само да не можемо бити фини према другима а према својима поган. Али као што си рекао, то је наш србски менталитет ваљда. Наравно примјер је свети Павле који је према свима био фин и драг (и према онима који су га лично клеветали али и према својим ближњим).

Подели на овим сајтовима

У већини се слажем са тобом брате Јустинијане. Мислио сам само да не можемо бити фини према другима а према својима поган. Али као што си рекао, то је наш србски менталитет ваљда. Наравно примјер је свети Павле који је према свима био фин и драг (и према онима који су га лично клеветали али и према својим ближњим).

А ко га је клеветао? Исти они који и данас покушавају разбити саборност Цркве. Лицемјерно је да се сад ви позивате на блаженопочившег Патријарха Павла Српског

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...