Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Semberac zasto prenosis i podgrevas anticrkvene bljuvotine?

Па објективност се зове када чујеш свачију страну по мало, зар не?Ја сам само пренео вјест, ништа нисам коментарисо. Али СПЦ је дала повод да се критикује по овом питању, то стоји. Јесам ли ти ја рекао да је грешка СПЦ што је звала КПС?Јесам ли ти рекао да ће се овакви гласови чути?Све сам ја ово причао али ме нико није слушао. Сада СПЦ МОРА да докаже контра страну да није де факто признала Косово (што је веома тешко доказати после овога, нажалост). Не интересује мене дал је КПС под командом ЕУЛЕКСА или Приштине...КПС је окупатор и тачка. Зар СПЦ није могла позвати вјернике да ослободе манастире?

Брате буди реалан.

Још пре ове одвратне подметачине коју издајнички и мучки пласира "Србин" Чворовић, усмерену директно против СПЦ, си могао на званичном сајту епархије РПиКМ да прочиташ:

НАПОМЕНА: С обзиром на бројне клевете које се шире од стране присталица рашчињеног Владике да је коришћена "Тачијева Косовска полиција" и сл., а што долази већином од оних који нису ни били на Косову у последње време, треба напоменути да на северу Косова раде Срби у КПС која није под командном структуром Приштине. Ово је једина полиција у српским општинама на Северу Покрајине која представља чврст ослонац безбедности Србима на северу КиМ.

Подели на овим сајтовима

Nisi ti slucajno u Obrazu, logika ti nije jaca strana kao ni svakom kod koga prodje ovaj idiotizam

da je SPC sa ovim na bilo koji nacin priznala nezavisnost kosova.

Ni drzavna vlast ne priznaje kosovo kao drzavu pa opet da bi nesto ucinila po tom pitanju medjuvremenu

mora da komunicira sa onima koji su uspostavili vlast na kosovu. Ta vlast jeste nelegitimna i protiv UN

konvecnija ali se sa njom mora komunicirati da bi na bilo koji nacin poceo da menjas stvari u svoju korist.

A zasto se to ne bi odnosilo na Crkvu?

Подели на овим сајтовима

Sve ovo me podstace na razmisljanje...Mislim se nesto,da li oni koji govore da treba liti krv za parce zemlje,za njivu,za kucu,da li ginu za Hrista ili  za materijalno i prolazno?Zar presveta Bogorodica i Josif nisu prebegli u Egipat sa bebom Hristom kada je doslo do stradanja nevine dece?Nebeska je Srbija do veka,a zemaljska je za kratko...Pogledajmo samo kako su nam se menjale granice u poslednjih 1000 godina,gde smo bili,a gde jesmo.Pa,eto,zivi se...Ili umire(nizak natalitet).Opet,zar nije svaka vlast po Bozijem dopustenju i mora joj se povinovati i moliti za glavesine?Pa cak i za tu kosovsku?Nisu oni dzabe dole postavljeni...Mi smo krivi ,nase licemerje i neverje...Evo jednog primera naseg licemrja:u Pristini je inspekcija redovno isla i proveravala da li su Siptari natpise na svojim radnjama imali najpre na cirilici,a onda na svom jeziku i pismu,a ,evo,u Vukovom zavicaju,bas pre neki dan citam u novinama,dete,djace prvace,hoce ocu da pokaze kako zna da cita,ali iduci glavnom ulicom grada,jedva da nadjose cirilicu,da dete pokaze znanje..Tata,gde je cirilica???Eto,to smo mi.I zato nam je kako nam je...I jos mnogo zbog cega.Ja Darka Sarica samo zato sto je Srbin ne mogu voleti vise od neke iskrene muslimanske ili katolicke duse.Srpstvo i Pravoslavlje nisu isto.Posebno bolesno srbovanje.

Подели на овим сајтовима

По мом уверењу, СПЦ је морала позвати вернике да ослободе манастире (мада нико их није ни заузео, прави се ситуација као да су артемијеви монаси долазили тенковима на Косово). Ако је СПЦ мислила да позива помоћ полиције, по мом убјеђењу требала је звати МУП Србије ако сматра да је Косово саставни део Србије (тако формално и држава мисли, али досада нисам видјео да је полиција Србије икада интервенисала на Косову и ако је Косово наша територија...тако нам продају причу жути како нису прихватили независност). Ако је Косово Србија, онда је дужност наших безбедносних снага да чувају Србе и имовину СПЦ на Косову. КПС није, нити ће икада бити србска полиција.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости

Sve ovo me podstace na razmisljanje...Mislim se nesto,da li oni koji govore da treba liti krv za parce zemlje,za njivu,za kucu,da li ginu za Hrista ili  za materijalno i prolazno?Zar presveta Bogorodica i Josif nisu prebegli u Egipat sa bebom Hristom kada je doslo do stradanja nevine dece?Nebeska je Srbija do veka,a zemaljska je za kratko...Pogledajmo samo kako su nam se menjale granice u poslednjih 1000 godina,gde smo bili,a gde jesmo.Pa,eto,zivi se...Ili umire(nizak natalitet).Opet,zar nije svaka vlast po Bozijem dopustenju i mora joj se povinovati i moliti za glavesine?Pa cak i za tu kosovsku?Nisu oni dzabe dole postavljeni...Mi smo krivi ,nase licemerje i neverje...Evo jednog primera naseg licemrja:u Pristini je inspekcija redovno isla i proveravala da li su Siptari natpise na svojim radnjama imali najpre na cirilici,a onda na svom jeziku i pismu,a ,evo,u Vukovom zavicaju,bas pre neki dan citam u novinama,dete,djace prvace,hoce ocu da pokaze kako zna da cita,ali iduci glavnom ulicom grada,jedva da nadjose cirilicu,da dete pokaze znanje..Tata,gde je cirilica???Eto,to smo mi.I zato nam je kako nam je...I jos mnogo zbog cega.Ja Darka Sarica samo zato sto je Srbin ne mogu voleti vise od neke iskrene muslimanske ili katolicke duse.Srpstvo i Pravoslavlje nisu isto.Posebno bolesno srbovanje.

Амин на свако словце сестро!

Подели на овим сајтовима

Sve ovo me podstace na razmisljanje...Mislim se nesto,da li oni koji govore da treba liti krv za parce zemlje,za njivu,za kucu,da li ginu za Hrista ili  za materijalno i prolazno?Zar presveta Bogorodica i Josif nisu prebegli u Egipat sa bebom Hristom kada je doslo do stradanja nevine dece?Nebeska je Srbija do veka,a zemaljska je za kratko...Pogledajmo samo kako su nam se menjale granice u poslednjih 1000 godina,gde smo bili,a gde jesmo.Pa,eto,zivi se...Ili umire(nizak natalitet).Opet,zar nije svaka vlast po Bozijem dopustenju i mora joj se povinovati i moliti za glavesine?Pa cak i za tu kosovsku?Nisu oni dzabe dole postavljeni...Mi smo krivi ,nase licemerje i neverje...Evo jednog primera naseg licemrja:u Pristini je inspekcija redovno isla i proveravala da li su Siptari natpise na svojim radnjama imali najpre na cirilici,a onda na svom jeziku i pismu,a ,evo,u Vukovom zavicaju,bas pre neki dan citam u novinama,dete,djace prvace,hoce ocu da pokaze kako zna da cita,ali iduci glavnom ulicom grada,jedva da nadjose cirilicu,da dete pokaze znanje..Tata,gde je cirilica???Eto,to smo mi.I zato nam je kako nam je...I jos mnogo zbog cega.Ja Darka Sarica samo zato sto je Srbin ne mogu voleti vise od neke iskrene muslimanske ili katolicke duse.Srpstvo i Pravoslavlje nisu isto.Posebno bolesno srbovanje.

Браво, Браво за размишљање. 1405_love bendoff. Обо запажање где смо ми са нашом ћирилицом, а где су шиптари били са њихвом латнициом је врло упечатљив пример. Кратко и јасно, сами смо криви за Косово, зато нам се и дешава то што се дешава.

А зато ћемо морати на много, много другачији начин да се понесемо како би евенутално икад ако је века и света да вратимо контролу над Косовом. Бојим се да то подразумева много срамоте и понижења пред светом. Али како смо сејали тако и жањемо.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1405_love bendoff

Подели на овим сајтовима

По мом уверењу, СПЦ је морала позвати вернике да ослободе манастире (мада нико их није ни заузео, прави се ситуација као да су артемијеви монаси долазили тенковима на Косово). Ако је СПЦ мислила да позива помоћ полиције, по мом убјеђењу требала је звати МУП Србије ако сматра да је Косово саставни део Србије (тако формално и држава мисли, али досада нисам видјео да је полиција Србије икада интервенисала на Косову и ако је Косово наша територија...тако нам продају причу жути како нису прихватили независност). Ако је Косово Србија, онда је дужност наших безбедносних снага да чувају Србе и имовину СПЦ на Косову. КПС није, нити ће икада бити србска полиција.

Idi? Znaci kad se prelazi carina na granci sa kosovom kome se pokazuju dokumenta "vernom narodu", "srpskoj policiji" ili mozda lokalnim vlastima??????

Imas li ista u glavi osim Obrazovske demagogije??????

Подели на овим сајтовима

И нисам ја рекао да је СПЦ признала Косово, немој ми нешто подмећати. Само кажем да је СПЦ дала повод да се критикује, зато што је позвала КПС а не вјернике.

Али одлучно тврдим: Жути су прихватили де факто независност Косова и то им се никада пред Богом неће опростити. Никоме се не може опростити који се "по..шо" по србским мученицима.

Подели на овим сајтовима

Како се неко може борити за очување Космета у границама Србије а признавати окупационе силе?То је моје питање...и не судим ништа, само постављам отворена питања (на које је тешко дати одговоре, верујем).

Подели на овим сајтовима

Како се неко може борити за очување Космета у границама Србије а признавати окупационе силе?То је моје питање...и не судим ништа, само постављам отворена питања (на које је тешко дати одговоре, верујем).

Komunikacija sa okupacionim vlastima ne znaci davanje legitimiteta istim. Jel to komplikovano?????

Подели на овим сајтовима

Komunikacija sa okupacionim vlastima ne znaci davanje legitimiteta istim. Jel to komplikovano?????

Није питање комуникација већ мољење подршке окупационих сила. Можемо ми причати шта год хоћемо, ја само знам да се Шиптари сладе и знају да у скоро следи и ЗВАНИЧНО признавање Косова од стране Србије. КПС је њихова полиција и ту нема дискусије, без обзира што Срби тамо раде.

И немојми продавати причу како свет мисли да је Косово део Србије...мислим ово се односни на ЕУЛЕКС и сличне лажне миротворце (под чијом командом је и тај "србски" КПС).

Подели на овим сајтовима

Није питање комуникација већ мољење подршке окупационих сила. Можемо ми причати шта год хоћемо, ја само знам да се Шиптари сладе и знају да у скоро следи и ЗВАНИЧНО признавање Косова од стране Србије. КПС је њихова полиција и ту нема дискусије, без обзира што Срби тамо раде.

И немојми продавати причу како свет мисли да је Косово део Србије...мислим ово се односни на ЕУЛЕКС и сличне лажне миротворце (под чијом командом је и тај "србски" КПС).

Legimitisanje na granici sa kosovom je "moljenje" da te puste da udjes na teritoriju za sta uopste nisu duzni.

Kako ne shvatas da je ta ideja o priznavanju time sto se obracas lokalnim vlastima glupost?????

Подели на овим сајтовима

Богојевићу...ако желиш нечију непогрешивост, конвертирај у Римокатолике, тамо има безгрешни папа.

Наши архијереји нису папе и никада неће то бити. Све док су људи, имају и људске слабости. Немој правити идоле од њих. То је то.

Биђи ђавола безобразнога. Ти си нашао да судиш  грешност Патријарха српскога?

Бог очекује од нас, очекују и свети преци наши, да увек поступамо као народ Божији, као људи свесни, који знају шта раде јер има и оних који то не знају, по речи Господњој са крста за оне злочинце који су се под крстом ругали Њему, а Он се молио Оцу: "Оче опрости им, не знају шта раде".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...