Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

je li ti možeš da nam navedeš izvod iz zakona gdje se zabranjuje govoriti o  sinoidu i saboru?

ne znam gdje si čuo da se o tome ne smije govoriti, oni nemaju status nepogrešivosti u pravoslavlju i

o njima se smije govoriti.

У Цркви имају неке ствари које су досада биле незамисливе, а то је управо измишљотина да у Цркви влада некаква болесна демократија у којој свака шуша даје себи за право да критикује рад Сабора и Патријарха.

Тако нешто није још било у васколикој историји Православља, Србаљи још једном доказују да су полудивљи народ који реда и поштовања не зна, мислећи да је исто пљувати по премијеру, селектору репрезентације и свештеним главама Православне Цркве...туго моја...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

ПОгледајте снимак, невероватно шта су себи монаси дозволили. На крају се види сва неутврђеност у томе шта раде, као гуске у магли...

Најгоре је још што их фанатични квазиревнитељи у томе подржавају, просећи њихове "свете благослове" док они раде на урушавању Цркве. Но, овакве ствари не трају дуго и то ће се завршити.

Иначе, синоћ сам пронашао један занимљив податак:

Постављена слика

Овај Милорад је расколнички "свештеник" тзв. истински православне цркве. Он је био у накаквом дилу са ђаконом Алексанром који је писао текстове о Владици Артемију. Нешто ми је ту нејасно. Како један ђакон Цркве ради са расколницима, а овамо наводно брани веру са Артемијем? О чему се ради?

Један од текстова ђакона:

Расколнички сајт!

ne vidim da ih fanatični kvazirevnitelji u konkretnoj situaciji podržavaju. ne navodiš konkretnije na šta misliš,

osim što se da zaključiti pokušaj dovođenja milorada nikolića iz istinske crkve sa dešavanjima u vezi artemija u pozitivnom kontekstu, što ovaj navod sa fejsa opovrgava.

artemije niti u jednom trenutku nije spominjao istinsku crkvu i namjere da takve gradi, ili se takvim pridružuje,

osim ako ne znaš za neke, onda bi ih trebalo postaviti na uvid.

Slucajnost ili...????

И даље чекам одговор на ово. Да ли је случајно да један ђакон који подржава расколнике ( да ли о томе зна и његов Епископ) пише похвале о. Артемију?
Подели на овим сајтовима

je li ti možeš da nam navedeš izvod iz zakona gdje se zabranjuje govoriti o  sinoidu i saboru?

ne znam gdje si čuo da se o tome ne smije govoriti, oni nemaju status nepogrešivosti u pravoslavlju i

У Цркви имају неке ствари које су досада биле незамисливе, а то је управо измишљотина да у Цркви влада некаква болесна демократија у којој свака шуша даје себи за право да критикује рад Сабора и Патријарха.

Тако нешто није још било у васколикој историји Православља, Србаљи још једном доказују да су полудивљи народ који реда и поштовања не зна, мислећи да је исто пљувати по премијеру, селектору репрезентације и свештеним главама Православне Цркве...туго моја...

Crkva i demokratija nikada nisu isli pod ruku.Crkva je vise organizovana kao vojna organizacija jer se samo tako moze spreciti ono sto je pokusao da uradi Artemije ( pokusaj vladanja eparhijomn na papinski nacin gde nikome ne bi odgovarao) se strogo sankcionise. Upravo radi toga Pravoslavlje se nije radelilo u dve hiljade grupa kao protestantizam. Ako ti se ovo ne svidja, uvek postoje adventisti, mormoni, jehovini svedoci...  dada

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Има ко да суди о томе .Ко је вама дао за право да ви судите.Ко је Вама дао за право да ви коменатаришете и критикујете одлуке Патријарха Синода и Сабора.

Немам право да судим, слажем се. Али имам право да расуђујем, да мислим својом главом, зар не?

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

bogojević nije spominjao pljuvanje, samo komentarisanje i kritikovanje. to je koliko znam dozvoljeno.

to nije jedan od neoprostivih grijehova, bilo bi dobro da navedeš ako možeš grijeh to po pravoslavlju  jeste!

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Ово са Руским абмасадором ће бити интересантно...познато је свима да амбасадор ради оно што му матична држава каже. Е сад, када знамо да је РПЦ врло везана уз државу и држава уз РПЦ све се може тумачити...по мени ово је наредба РПЦ да би проверили и са друге стране шта се стварно дешавало. Али видећемо...

Замислите сценаријо да РПЦ призна Артемија као канонску Цркву smej.gif

Da ista znas o Pravoslavnoj crkvi zsnao bi da je takva opcija nemoguca.

I jos malo lekcija iz srp(b)skog jezika. Scenario bez J

A prva lekcija je obrisana od strane Dejana da bi potvrdio nesto sto mi je danas poslao. Ja ga ne vredjam Dejane samo ga molim da nauci kako se koristi NE u srpskom jeziku i kada je spojeno, a kada razdvojeno. Sramota za nekoga ko se toliko hvali poznavanjem srpske kulture, jezika, vere...

Хвала када ме исправиш, то је добро. dada

А знам да је таква опција немогућа и јасно се види из мог писма са оним смајлијем.

П.С: Сам кажеш да дјеца у дијаспори незнају србски причати а камоли да знају читати ћирилицу а тек да не причам о познавању граматике 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Strasno je i kako manipulise sa lazima tipa övo mu se desava radi Bajdena "( kao da Bajden haje sta o njemu misli Artemije) i "napadaju me jer sam protiv pape".

Ту свакако има истине. Он не одговара доласку папу 2013. Могао би превише прашине да дигне па би се друг папа можда наљутио на СПЦ...има свега ту помало.

Подели на овим сајтовима

Па ако Бог да и да остане да у Цркви не буде демократије. Али онда СПЦ мора јавно рећи: "Драга браћо и сестре, СПЦ је званично против демократије јер је то антихришћанска идеологија". Први бих се повиновао таквој изјави СПЦ. Наравно, ја сам рецимо против скупљања неких потписа које се онда уручују СА СИНОДУ или СА САБОРУ...то је по мени свакако промашена ствар.

Али свако од нас критикује по нешто, што неби и ја?Ето брате, и ти критикујеш о. Жарка (и хвала Богу, није он безгрешан па да треба све аминовати). Мислим да смо се разумели. confused1

Подели на овим сајтовима

Crkva i demokratija nikada nisu isli pod ruku.Crkva je vise organizovana kao vojna organizacija jer se samo tako moze spreciti ono sto je pokusao da uradi Artemije ( pokusaj vladanja eparhijomn na papinski nacin gde nikome ne bi odgovarao) se strogo sankcionise. Upravo radi toga Pravoslavlje se nije radelilo u dve hiljade grupa kao protestantizam. Ako ti se ovo ne svidja, uvek postoje adventisti, mormoni, jehovini svedoci..confused1

Ако не обраћам пажњу око Артемија, први пут да ти нешто корисно напишеш (и ти си за мене тако рекао данас, ето и ја тебе да похвалим једном  confused1).

Подели на овим сајтовима

• Гости

Брате, критиковати једног очигледног клеветника који је читаву нашу Цркву по много пута својим наступима довео у крајње саблажњиву ситуацију није исто што и критиковати САБОР КОЈИМ УПРАВЉА ДУХ СВЕТИ. Ваљда ти је то јасно.

Власт свештеника долази од његовог Епископа - чим свештеник почне да опонира Епископу, то је исто као и да Епископ крене да опонира Христу од којег он сам добија власт> дакле бесмислица и моментално губљење благодати Светога Духа.

ОДЛУКЕ САБОРА СЕ НЕ СМИЈУ КРИТИКОВАТИ АКО СМАТРАТЕ ДА СТЕ ПРАВОСЛАВНИ ХРИШЋАНИ,

ЈЕР МИ ИСПОВИЈЕДАМО ДА САБОРОМ РУКОВОДИ ДУХ СВЕТИ.

Црква није ни парламент ни партија, него брод спасења.

Подели на овим сајтовима

Брате, критиковати једног очигледног клеветника који је читаву нашу Цркву по много пута својим наступима довео у крајње саблажњиву ситуацију није исто што и критиковати САБОР КОЈИМ УПРАВЉА ДУХ СВЕТИ. Ваљда ти је то јасно.

Власт свештеника долази од његовог Епископа - чим свештеник почне да опонира Епископу, то је исто као и да Епископ крене да опонира Христу од којег он сам добија власт> дакле бесмислица и моментално губљење благодати Светога Духа.

КОНАЧНО!АЛЕЛУЈА!!!!  confused1 confused1 confused1 confused

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Дјелимично се слажем. А шта ако је разбојнички сабор (наравно није овај)?

Хоћу да кажем, да постоје и Сабори који греше. Ко ће у том случају утврдити праведност Сабора?

Ми смо дужни да се повинујемо Сабору осим у случају јереси (издаје наших догми или прихватање јеретичких).

Подели на овим сајтовима

i ako neko kritikuje sabor konstruktivno, neće biti da je to jedan od velikih i neoprostivih grijehova, za neupućene

možda možeš da nas podsjetiš koji grijeh to kod pravoslavnih hirščana jeste?

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па управо то што се сада чини:

ЈЕДИНИ НЕОПРОСТИВИ ГРИЈЕХ ЈЕСТЕ ХУЛА НА ДУХА СВЕТОГА.

Ми Православни вјерујемо и исповиједамо да Сабором руководи Дух Свети, па када критикујемо одлуке Сабора, ми (по православном учењу) критикујемо ријеч Духа Светога.

У свему овоме има још много других ствари које свједоче о "критизерима":

људи не критикују оне које сматрају бољим од себе, а критике се упућују дјелима и ријечима оних

за које сматраш да знаш боље од њих самих како треба да раде и понашају се.

Што ће рећи - не можеш критиковати духовне људе, осим ако не сматраш себе духовнијим и паметнијим од њих самих! Јасно је као дан да иза ове врсте критизерства стоји гордост, самољубље, несмирење и мит о величини сопственог расуђивања.

Подели на овим сајтовима

Ово са Руским абмасадором ће бити интересантно...познато је свима да амбасадор ради оно што му матична држава каже. Е сад, када знамо да је РПЦ врло везана уз државу и држава уз РПЦ све се може тумачити...по мени ово је наредба РПЦ да би проверили и са друге стране шта се стварно дешавало. Али видећемо...

Замислите сценаријо да РПЦ призна Артемија као канонску Цркву 0110_hahaha

Da ista znas o Pravoslavnoj crkvi zsnao bi da je takva opcija nemoguca.

I jos malo lekcija iz srp(b)skog jezika. Scenario bez J

A prva lekcija je obrisana od strane Dejana da bi potvrdio nesto sto mi je danas poslao. Ja ga ne vredjam Dejane samo ga molim da nauci kako se koristi NE u srpskom jeziku i kada je spojeno, a kada razdvojeno. Sramota za nekoga ko se toliko hvali poznavanjem srpske kulture, jezika, vere...

Хвала када ме исправиш, то је добро. 4chsmu1

А знам да је таква опција немогућа и јасно се види из мог писма са оним смајлијем.

П.С: Сам кажеш да дјеца у дијаспори незнају србски причати а камоли да знају читати ћирилицу а тек да не причам о познавању граматике 0110_hahaha

ta deca ne srbuju kao ti.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...