Макрина Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Данас му плачу преци његови,данас плаче и Свети отац наш Јустин Ћелијски.Боље да се није ни родио него што му је ово јутро свануло тако што је започео раскол. amin-nas Čuj ovo sad?! Bolje da se nije rodio? Kakav je to stav bre, kao narikača neka vračarska?! Može čovek da bude raskolnik i jeretik i da se na kraju opet pokaje! Прво,мало смиреније ме реплицирај confusedДруго,каква нарикача и врачара? Изражавам дубоку тугу и жаљење што је ово урадио.Нека му да Бог да се покаје,какав би хришћанин била ако се томе не надам?? А да плачу Свети и преци-плачу. Izvini, ne pada mi na pamet da nekome ko za bilo koga kaže "bolje da se nije ni rodio", pa makar taj neko bio i najgori huljitelj i sektaš, "smirenije" repliciram. Može to i hrišćanski da se kaže. I kako možeš da se nadaš pokajanju ako "bolje da se nije ni rodio"? Не тумачи ме буквално.Ти и сам као богослов,требао би да знаш шта каже господ у Јеванђељу за оне што шире саблазан"Боље му је..... Рекла сам народски,ајде..по теби,нарикачко-приповедачки confused Како хоћеш confused Свакако да нам ово није лако и да смо примили тежак ударац али као мој брат у Христу,само мало смиреније...просто Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Znam ja šta kaže Gospod, ali ne treba te reči ni bukvalno tumačiti i prenositi na situaciju s raskolom, naročito jer vl. Artemije ne misli da je izdao Hrista, niti ga je se odrekao. Meni spočitavaju da mrzim Artemija i tako, ali ne bi mi palo na pamet da kažem "bolje da se nije ni rodio" - mislim da postoji retko koja ružnija stvar koja se može reći za nekoga. To mi je isto kao da želim da neko ne postoji uopšte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Нажалост еп. Артемије најавио је да служи литургију сутра у ман. Дубоки Поток... послиједице су неминовне... Нека Бог буде милостив нашој Цркви да се не раздјели. Nista se ne brinite , prezivela je nas Crkva svasta do sada, prezivece i Artemija. kov Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Углавном десило се оно што се и очекивало и што је било разумно, а то је да ниједан од епископа у СПЦ није подржао својим учешћем овај немили догађај, који ће постати раскол ако в.Артемије не повуче своје потезе и остане тамо где је био, када је потписао Саборску одлуку. Било је најава, јер многе главе су очекивале да ће још епископа подржати ову Артемијеву авантуру. Дакле Аtтемије је сам са својим монасима и неколицином једних те истих верника служио литургију, на само њему знан начин. Питање је којег је Патријарха помињао, и кога су свештеници помињали као надлежног епископа. То дакле све говори на шта је личило све то. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Углавном десило се оно што се и очекивало и што је било разумно, а то је да ниједан од епископа у СПЦ није подржао својим учешћем овај немили догађај, који ће постати раскол ако в.Артемије не повуче своје потезе и остане тамо где је био, када је потписао Саборску одлуку. Било је најава, јер многе главе су очекивале да ће још епископа подржати ову Артемијеву авантуру. Дакле Аtтемије је сам са својим монасима и неколицином једних те истих верника служио литургију, на само њему знан начин. Питање је којег је Патријарха помињао, и кога су свештеници помињали као надлежног епископа. То дакле све говори на шта је личило све то. Mislim da ćemo ovo o ostalim episkopima znati tek danas posle sednice Sabora... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Znam ja šta kaže Gospod, ali ne treba te reči ni bukvalno tumačiti i prenositi na situaciju s raskolom, naročito jer vl. Artemije ne misli da je izdao Hrista, niti ga je se odrekao. Meni spočitavaju da mrzim Artemija i tako, ali ne bi mi palo na pamet da kažem "bolje da se nije ni rodio" - mislim da postoji retko koja ružnija stvar koja se može reći za nekoga. To mi je isto kao da želim da neko ne postoji uopšte. Изазивање раскола јесте издаја Христа, схватао то Артемије или не. Такав гест је хула на Духа Светога, грех који се неће опростити ни у овом ни у будућем веку. Сваки грех, свака свађа, свака злоба може се решити и опростити док човек не похули на Духа Светога - што ће рећи, док је у Цркви. Отпадање од Цркве је грех који се не прашта. То је самоубиство. Господ је јасно рекао ономе ко разара Цркву: разориће њега Бог. Дакле, несретни Артемије, боље да се ниси ни родио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Углавном десило се оно што се и очекивало и што је било разумно, а то је да ниједан од епископа у СПЦ није подржао својим учешћем овај немили догађај, који ће постати раскол ако в.Артемије не повуче своје потезе и остане тамо где је био, када је потписао Саборску одлуку. Било је најава, јер многе главе су очекивале да ће још епископа подржати ову Артемијеву авантуру. Дакле Аtтемије је сам са својим монасима и неколицином једних те истих верника служио литургију, на само њему знан начин. Питање је којег је Патријарха помињао, и кога су свештеници помињали као надлежног епископа. То дакле све говори на шта је личило све то. Mislim da ćemo ovo o ostalim episkopima znati tek danas posle sednice Sabora... Па зар нису сви епископи СПЦ (изузев одсутног +Артемија) потврдили и потписали венчање преосвећеног +Теодосија са еп. РПиКМ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Па зар нису сви епископи СПЦ (изузев одсутног +Артемија) потврдили и потписали венчање преосвећеног +Теодосија са еп. РПиКМ? Ма јок. Сви су они отишли у раскол, а аретмити су остали у цркви. Логика "монаха у егзилу". Раскол заиста утиче на интелигенцију. confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='eheeeej' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Углавном десило се оно што се и очекивало и што је било разумно, а то је да ниједан од епископа у СПЦ није подржао својим учешћем овај немили догађај, који ће постати раскол ако в.Артемије не повуче своје потезе и остане тамо где је био, када је потписао Саборску одлуку. Било је најава, јер многе главе су очекивале да ће још епископа подржати ову Артемијеву авантуру. Дакле Аtтемије је сам са својим монасима и неколицином једних те истих верника служио литургију, на само њему знан начин. Питање је којег је Патријарха помињао, и кога су свештеници помињали као надлежног епископа. То дакле све говори на шта је личило све то. Mislim da ćemo ovo o ostalim episkopima znati tek danas posle sednice Sabora... Па зар нису сви епископи СПЦ (изузев одсутног +Артемија) потврдили и потписали венчање преосвећеног +Теодосија са еп. РПиКМ? Па јесу сви, и то је оно што јасно. Али ревнитељско расуђивање није смештено у оквире еклесиолошке свести, отуда и лажна очекивања и наде да ће неколицина епископа да подржи в.Артемија у одвајању, као и то да се спрема пензиоисање "неподобних" владика па би ти ваљда требали да коначно окрену лист и одвоје се са в.Артемијем од "безаконика". Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Имали ко од вас чврсте доказе (да је рецимо лично присуствовао литургији, или да има снимак) да је ово све истина?Хвала Даље само кажем ово: Синод је тражио да се монаси врате на Косово- ето вратили су се! Него жалосно је да нама испада ненормално што један владика служи литургију eheeeej Па што је владика ако неће служити литургију? Владика има чисту савјест, али по мени је требао смирено прихватити разапињање на крст и да погине као мученик, а овако ће много симпатија изгубити у народу. Шта је ту је. Владика Артемије је де факто рашчињен већ на прошлем сабору. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Бити ревнитељ значи бити истински Хришћанин, испосник, молитвеник, литургијска личност итд. На овом форуму се реч ревнитељ асоцира увек са нешто негативним. Па Господа моја, и патријарх Павле је био ревнитељ над ревнитељима!!! И ја тежим да будем ревнитељ (што је потпуно нормално). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Имали ко од вас чврсте доказе (да је рецимо лично присуствовао литургији, или да има снимак) да је ово све истина?Хвала Даље само кажем ово: Синод је тражио да се монаси врате на Косово- ето вратили су се! Него жалосно је да нама испада ненормално што један владика служи литургију eheeeej Па што је владика ако неће служити литургију? Владика има чисту савјест, али по мени је требао смирено прихватити разапињање на крст и да погине као мученик, а овако ће много симпатија изгубити у народу. Шта је ту је. Владика Артемије је де факто рашчињен већ на прошлем сабору. имамо ликовање секташа на Истина је само једна... где им јављају телефоним да "звоне звона" и да "владика служи" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Znam ja šta kaže Gospod, ali ne treba te reči ni bukvalno tumačiti i prenositi na situaciju s raskolom, naročito jer vl. Artemije ne misli da je izdao Hrista, niti ga je se odrekao. Е сад га претјера...није владика издао Христа и не суди да ти се не суди. Критикујеш ихтусаре што осуђују рецимо патријарха или владику Иринеја а вамо ти то исто радиш само на другој страни. Сви сте ви исти!!! (Такви као ти и они са ихтуса). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Све док не буду чврсти докази (снимак или да је неко од вас лично био тамо) ја у то не вјерујем 100%, мада мале су шансе да то све није истина...нажалост. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Из проблема у још већи проблем и тако из дана у дан...тако то бива када се одавно постојећи проблеми,који недвосмислено контаминирају тло Цркве,непрестано гурају под тепих",па је нормално да исто временом почне да шири смрад и заразу.Има ту још,много проблема лично-моралне природе и кредибилета који постоје,да их не набрајам,али сумњам да ће се то решити.Имам утисак да се не би ни ово решавало да се вл.Артемије није добрано потрудио (а још више неки од оних који су га окруживали) и приморао осталу ,сада већ можда бившу,браћу,да решавају његов проблем. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука