Jump to content

Шта мислите о богословском дијалогу Православне Цркве са римокатолицима?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?  

195 члановâ је гласало

1. 1. Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?

• Желе
      33
    • Не желе
      41
    • Још увек немам мишљење о томе
      28
    • Само власт желе
      95

Препоручена порука

Ludak? Pre bolesnik. Ali tezak.

Rimokatolicizam je jeres.

Hula na Duha svetog je problem koji se ne resava dijalogom.

Hiljadu i vise godina rimokatolici otpadaju od Crkve.

Mnogi svetitelji su ostavili brojne pouke i tekstove o rimokatolicima i nismo mogli cuti nijednog koji kao uslov svih uslova za razgovor sa rimokatolicima nije postavio raskid sa jersima koje rimokatolici ispovedaju.

Svako ko ne postupa u skladu sa tim cini lose i sebi i rimokatolicima.

Jalovim ''dijalogom'' nista se nije postiglo osim razdora i trvenja medju pravoslavnima.

A rimokatolici su i dalje u jeresi.

I katolička tvrda struja isto misli o nama pravoslavnima kao što i ti misliš o katolicima.

I šta sad,treba se učauriti kao neka sekta i svako na svoju stranu?

Подели на овим сајтовима

I katolička tvrda struja isto misli o nama pravoslavnima kao što i ti misliš o katolicima.

I šta sad,treba se učauriti kao neka sekta i svako na svoju stranu?

Tačno, razumijem, onda slobodno zatvorite ovu i slične teme za sva vremena, zaključajte ih i ostavite da ih rješava neko učeniji i pozvaniji od svih nas a to su te teološke komisije katoličke i pravoslavne crkve koje to ustvari i čine ali se jave s rezultatima svake prestupne godine otprilike pa nam se učini da ne rade ništa. A otvorite temu s naslovom:

Šta mislite o ljudskom i civilizovanom hrišćanskom razgovoru pravoslavaca, katolika i ptrotestanata.

A bez ikakvih Crkvi, teologija i ne znam čega još, svako nek istupi sam ispred sebe kao čovjek i hrišćanin pa svejedno da li pravoslavac, katolik ili protestant.. Onda, šta mislite o tom mom predlogu?

1000000001010

Подели на овим сајтовима

Kakva gordost!

Koja komisija moze pape i rimokatolike razresiti od greha jersi?

Ono cega se rimokatolici ne stide i oko cega bi polemisali, osudjeno je na svetim Saborima.

Koja komisija i koji ucesnici dijaloga mogu staviti osudu jeresi van snage?

Atinagora?

Neki novi teolozi?

Подели на овим сајтовима

Kakva gordost!

Ono cega se rimokatolici ne stide i oko cega bi polemisali, osudjeno je na svetim Saborima.

Atinagora?

Neki novi teolozi?

Gordi ljudi od Pravoslavlja prave sektu ,sekte se učauravaju i distanciraju, pravoslavni hrišćani su uvek bili otvoreni za svakoga.

Подели на овим сајтовима

Kakva gordost!

Atinagora?

Neki novi teolozi?

Ne znam, dragi Johny, nisu svi kao ti protiv dijaloga. Pogledaj ustvari kako je to s tim:

Poziv na Ekumenski dijalog

Kad nam neko od vas uputi ovakav poziv onda mislimo da vi to s tim

mislite zaista ozbiljno i svakako ne pretpostavljamo da prvo to što ćemo

čuti kad onda već dođemo na vaš Forum je da smo jeretici i bogohulitelji.

Подели на овим сајтовима

Poziv na Ekumenski dijalog

Kad nam neko od vas uputi ovakav poziv onda mislimo da vi to s tim

mislite zaista ozbiljno

Ima nas raznih.

Kada bi mene, neko takav, pozvao na izbor za mistera univerzuma, zahvalio bih na pozivu.

Ne bi mu rekao da je lud sto je dosao na takvu ideju, ali jednostavno se ne bi pojavio na takvoj ''manifestaciji''.

Подели на овим сајтовима

Ima nas raznih.

Kada bi mene, neko takav, pozvao na izbor za mistera univerzuma, zahvalio bih na pozivu.

Ne bi mu rekao da je lud sto je dosao na takvu ideju, ali jednostavno se ne bi pojavio na takvoj ''manifestaciji''.

Pa mi smo tu radi tih takvih koji su za dijalog a sasvim nam je svejedno da li se vodi na vašem, našem forumu ili parku. Tamo vam je na tom katoličkom forumu od tamnošnjeg admina bilo ponuđeno voditi isti takav dijalog na tom tamo katoličkom forumu, no kako ste htjeli da to radije bude ovdje, onda smo se oni koji su to htjeli i imali volju za to našli ovdje. Što se mene tiče, mislim da je dijalog potrebno voditi a sasvim svejedno dal u kanalu ili u tunelu, ja sam ga spreman voditi i tamo ako treba sa svakim hrišćanom ili hrišćankom dobre volje. Za to bih se uvijek žrtvovao i na svom komoditetu pa taman da se vodi kako rekoh u kanalu ili tunelu. Iz tunela se uvijek neki taj izlaz negdje nađe, potrebno je samo hodati i hodati, ne stajati samo ukočeno na mjestu, dakle razgovarati i razgovarati. Ne nađe ga samo taj ko neće. Ko hoće traži načine, ko neće traži izgovore. Tako je to johny s tim svim i s tim dijalogom, tako te stvari stoje. Za hrišćane dijalog nije nikakvom "manifestacijom" već stalnom obavezom uloženom samim Gospodom Hristom a koju zbog toga ne smijemo izbjegavati..

1000000001010

Подели на овим сајтовима

господине зајроне.

да ли можете без увреде да схватите, да ја у било каквом верском разговору са вама не би могао, хтео и имао шта да причам, ако би знао да ви немате макар дилему или бар неку врсту колебања због јерси које римокатолици исповедају.

ви сте упорни у остајању у хулама.

ви сте под анатемом светих отаца.

ви из позиције хулитеља нисте позвани да дијалогизирате.

кога могу да занимају ваши верски ставови када ви хулите на Духа светога?

Подели на овим сајтовима

господине зајроне.

да ли можете без увреде да схватите, да ја у било каквом верском разговору са вама не би могао, хтео и имао шта да причам, ако би знао да ви немате макар дилему или бар неку врсту колебања због јерси које римокатолици исповедају.

Primio sam na znanje tvoj stav, hvala. U pravu si, nemamo o čemu da pričano ja s tobom ni ti sa mnom. Obično se u tome orijentišem prema tome šta taj drugi očekuje od mene. Kad vidim da ne očekuje nikakav dijalog onda s njim ni ne pričam. Ako se osjećaš obaveznim da nešto moraš kao napisati samo zato što eto takva tema postoji, iz pristojnosti, prema nama to onda stvarno ne moraš. Slobodno je preskoči i cijeli taj podforum globalno gdje su ti svi razni dijalozi s onim ili onim, ovakvim ili onakvim, zaobilazi ga u širokom oblouku i pravi se kao da uopšte ne postoji ignoriši ga mirne duše. Tako tim načinom - ćutanjem najbolje pokažeš i svima staviš na znanje da te nikakav taj dijalog ne zanima a ni sa kim. Ja razumijem šta osjećaš i svakako da od tebe ne očekujem da vodiš bilo kakav dijalog ili priču sa mnom ako to ne želiš. Jasna stvar, to se podrazumijeva, ne osjećaj se ničim obavezan.

Подели на овим сајтовима

господине зајроне.

Eto Dzoni,oni svega toga nisu svesni pa ćeš ih ti dijalogom navesti na put da se zamisle ili nećeš?

Подели на овим сајтовима

господине зајроне.

Zayron је језуита... који се крије иза свесловенског јединства...

њему причати је као са пањом сјест и кренуту причати о молекуларној биологији!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Zayron је језуита... који се крије иза свесловенског јединства...

њему причати је као са пањом сјест и кренуту причати о молекуларној биологији!

http://www.farnostve...ent/Jezuite-83/

Koji? Ima ih tamo koliko hoćeš! B)

velehrad.jpg

Подели на овим сајтовима

Ave Columbus! Ti Ave otkrivaš ponovo Ameriku! Pa među glavnim osnivačima slavistike i panslavizma i tradicionalno panslavistički jednim od najaktivnijih su jezuiti! To zna svaki naš tek novopridošli i taj naš najmlađi član panslavista a cijenjeni su vrlo među svima pa i Rusima, naravno. Šta misliš ko je bio Juraj Križanić, prvi otac panslavistike, prije njega nešto takvo kao "panslavizam" nije ni postojalo, ko Josef Dobrovsky, otac češke panslavistike, ko na primjer od savreminih kardinal Špidlik ili Ludwig Pichler? A danas vrše duhovni pastoral na Velehradu pri velehradskoj bazilici, dakle tačno na tom mjestu gdje su sveti Ćiril i Metodije misionarili među Slovenima, gdje bila prva slovenska biskupija kojoj je biskupom bio sveti Metodije i svake godine organizuju tamo mnogo međunarodnih susreta pravoslavnih i katoličkih slovenskih i drugih teologa zainteresovanih o djelo, rad i ostavštinu svetih ćirila i Metodija. To je poznato svakom upućenijem i malo bolje informisanom pravoslavnom teologu iz slovenskih zemalja. Otkrio si nam baš veliku tajnu i antisrpsku "konspirativnu zavjeru"! Pogledaj ponovo taj link gore! Šta se imaju jezuiti nekako to kriti iza panslavizma kad spadaju u njegove oce utemeljitelje, hahahaha!

greengrin dobar decko

Подели на овим сајтовима

Сад вам је ваљда јасно чији је то пројекат и шта му је циљ. Унијаћење на мала врата, да се Власи не досете.

Aha, to se ti siroti i jadni pravoslavni teolozi koji su tamo na Velehrad od Rusije pa do Bugarske svake godine zvani i dolaze tamo držat predavanja ili učestvovati na simpozijumima nikako ne dosjete, potrebno je da im ti to nacrtaš!

:rolleyes:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...