Jump to content

100 српских врхунских стручњака из света против продаје Телекома

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Урош

Мени се старбакс као идеја свиђа, само ми је кафа буђава. Чајеви и чоколаде су одлични (мада је избор јако мали у поређењу са европским кућама чаја), а колачи врло задовољавајући. И они су у том органик фазону. Ма колико мени било јасно да је то ништа друго до онога како је мој деда садио целог живота, немам баш много избора, него да плаћам петодупло, ако желим да уопште осетим укус хране.

И слажем се с тобом, проблем је у укусу. Држава не може да мења укус, то нема смисла. Многи су Срби без укуса, али се некако у Србији зна шта је добра храна. Као да постоји готово објективни критеријум за то, ако ем схваташ шта мислим. И чак и да 99.9% Срба не препознаје тај стандард, он је и даље ту. И у Европи је генерално тако. Овде  се то не зна. Некако се осећам као да сам у секти кад сам с људима који цене храну и пиће. Бизарно. Али држава треба да заштити храну, не да мења укус. Не можеш да назовеш еспресом нешто што није еспресо и тачка.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 221
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Ја сам скоро био у индијском ресторану и њихова храна је супер. Интересантно је да моји другари Индијци знају за бурек и одушевљени су... Следећи пут идемо у српски ресторан. greengrin

Американци су брате посебна прича, нема теорије да у Србији људи изгубе укус макар увели нај-ултра-радикални-капитализам Звонковог типа.

Него да ми продамо овај Телеком, па да нас Млађа све води у кафану на ручак. Ред је... facenew22222222

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ја сам скоро био у индијском ресторану и њихова храна је супер. Интересантно је да моји другари Индијци знају за бурек и одушевљени су... Следећи пут идемо у српски ресторан. :)

Американци су брате посебна прича, нема теорије да у Србији људи изгубе укус макар увели нај-ултра-радикални-капитализам Звонковог типа.

Него да ми продамо овај Телеком, па да нас Млађа све води у кафану на ручак. Ред је... ;)

Ти ако тамо имаш негде да купиш добар бурек (па још у "српском ресторану" а не у пекари) онда су се ствари стварно промениле у основи. Мени је например убедљиво највише недостајао јогурт, онај најобичнији зидарски Пекабеов. Онај њихов "батермилк" је био тотална пушка. Овде је на пример бедаћ што нема пуно ресторана "егзотичних" (за ово поднебље) кухиња као што су тајлендска или индијска. Тј. има али не могу ни да приђу онима тамо.

А што се Телекома тиче, само да се што пре и та ствар скине са дневног реда да нас не смарају више. Можда ови нови одлуче и да спусте цену интернета у Србији (пошто Телеком има апсолутни монопол над тиме и сви провајдери купују од њега) да не буде баш педесетоструко скупља него на западу него можда само двадесетоструко? ;)

Подели на овим сајтовима

Не знам право да ти кажем какав је бурек, нисам ишао у српску кафану овде никад. Грци продају неко смрзнуто чудо на ком пише "Бурек", али не може да приђе...

Јогурт је код њих густ као кисело млеко код нас, ал` има кефир који је добар: http://www.lifeway.net

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Уроше немаш појма!

Пакет у Немачкој телефон+адсл+иптв је око 30 евра, а код нас је адсл 1200+ телефон 500 + иптв 800!

Мислим да су наше телеком услуге једне од најефтинијих...

Иначе,разочаран сам размишљањима вас гастабајтера,не толико о стручним питањима,за које бај д веј би неко помислио као да нешто знате,већ првенствено једним охолим и поквареним погледом на бившу домовину у којој вам ништа не ваља ,сем јогурта, који никад више пити нећете...

Далеко вам лепа кућа...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Уроше немаш појма!

Пакет у Немачкој телефон+адсл+иптв је око 30 евра, а код нас је адсл 1200+ телефон 500 + иптв 800!

Мислим да су наше телеком услуге једне од најефтинијих...

Иначе,разочаран сам размишљањима вас гастабајтера,не толико о стручним питањима,за које бај д веј би неко помислио као да нешто знате,већ првенствено једним охолим и поквареним погледом на бившу домовину у којој вам ништа не ваља ,сем јогурта, који никад више пити нећете...

Далеко вам лепа кућа...

Што се тиче цена интернета намерно сам претерао, наравно да није 50 пута, али тек од скоро, почетком 2000тих када је народу требало дати што јефтинији интернет да не би и у том пољу економије заостао је било буквално толико и то само захваљујући томе што је држава Телекому омогућила монопол. Чак ни сад разлог за спуштање цена сигуран сам није био тај што су желели да становништву приуште доступнији интернет него то што су схватили да ће са јефтинијим ценама ипак више да зараде. А озбиљне државе то раде тако што народу уведу бесплатан интернет (као што је урадила нп. провинција Алберта у Канади још ~97. год.) и тиме подстакну и покрену огроман економски потенцијал дотада информатички необразованог становништва. То под један.

Под два, брате ти стварно имаш проблем са тим некаквим милошевићевским комуњарским трипом како су твоја сабраћа која су за разлику од тебе скупила муда и одлучила се на веома тежак корак напуштања своје отаџбине  некакви "гастарбајтери"? Не знам да ли ти имаш и најдаљу идеју о томе колико је тешко научити страни језик, сусрести се са потпуно страним менталитетом (али не туристички) и живети са њиме, не виђати своје старе пријатеље, и што је најбитније - радити као црнац да би могао да подмириш најосновније животне потребе као што су рента стана, храна? То је веома, веома тешко. Говорим ово из сопственог искуства. Ја сам се додуше вратио али због седамнаестих разлога (пре свега струковних јер сам овде пуком игром случаја нашао добар посао), па се надам да имам дозволу да причам о јогурту као прави локал-патриЈота? Не знам који ти филм имаш у глави када замислиш живот у иностранству али тај живот је очигледно обојен јарко-ружичастим бојама.

Подели на овим сајтовима

Зосима, ја Србију много волим. Не знам где сам рекао да у њој ништа не ваља. А то што ти Србију изједначаваш са Телекомом, твој је проблем. Иди покушај да уведеш ADSL у Чачку, па ћеш видети каква ти је заиста фирма. Срамота! А да не говорим о неким још мањим местима. Боље је него што је било, није да није, али само захваљујући Телекому каснимо годинама у односу на оно како је могло бити. Изађи мало из Београда! И немој више на нама да иксаљујеш свој гнев, нисмо ти ништа криви! Свако однас ради поштено, колико може и свако има своје муке. ”Гастарбајтера” има разних. Професор Слободан Мацура је отишао из Србије осамдесетих, јер је желео да се бави NMR спектроскопијом. Ми и дан данас имамо само неколико уређаја у целој земљи, тада је вероватно било још горе. Просто, научници често морају да оду ако желе да ураде нешто. Таква је природа посла. Отишао је у Немачку, радио са нобеловцем који је за њега касније изјавио да је у великој мери заслужан за награду. Данас је у Америци, професор на универзитетској клиници Мејо у Рочестеру и један од највећих стручњака на свету за NMR протеина. Хтео је пре пар година да отвори институт у Србији, да уложи огромне паре, не тражећи ништа за узврат и да запосли младе људе. Али један идиот, једна безвредна гњида, који је тада био помоћник министра науке, није хтео да му призна научни статус (деградирао га је на нижи ниво). И све пропаде, а сви који су потенцијално ту имали посао (и то какав, да раде са таквим стручњаком, то људи у Америци често могу само да сањају) су отишли из земље. Зашто је ова гњида тако поступила? Па зато што би, кад би се стварно наука развила у Србији, било јасно да је он један паразит који само краде и краде и не ради ништа друго. Али ја и даље волим Србију. И Мацура. И сви они који су отишли. Али шта хоћеш, да спевамо оду тој гњиди или да га назовемо правим именом, а да с правом критикујемо државу која је то дозволила и практично нас све отерала и и даље тера? Све што се може видети је демагогија Мики Мауса, потпредседника владе, који се повремено сети да је и министар науке.

Подели на овим сајтовима

Ивице,реци ми,ко ће ову земљу ишупати из гована,кад је све што ваља,напустило земљу!

Да сте мало загребали испод површине мојих гневних испада,схватили би уствари мој жал,за свима вама,тј,стотинама хиљада младих Срба,који своје знање и енергију ,троше и дају страним земљама!

То је непроцењиво благо и огроман губитак и за веће ,а камоли  за малу државицу,ко што је Србија!

И ко ће изаћи на крај са овим нашим битангама,јел пензионери?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Па добро, шта предлажеш? Онај ко остане, мора прво да има услове за рад. Да је било ко од нас остао под оваквим условима, само би чамио без посла или би радио неки бедан посао у науци. Нити би помогао Србији, нити би од тога испало било шта добро. При томе не мислим ”бедан” у смислу пара. Бедан у смислу научне вредности, а то је основни мотив већине научника. Скоро су спроводили анкету међу нашим научницима у Америци под којим условима би се вратили и америчка плата уопште није била међу тим условима (мада, ма колико људима то било тешко да поверују, млади научници у Америци често зарађују као касирка у мекдоналдсу, а раде вишеструко више). Немам појма више ни сам, можда буде боље кад дође до биолошке смене генерација. Можда ови прво морају буквално да изумру.

Подели на овим сајтовима

Ивице,реци ми,ко ће ову земљу ишупати из гована,кад је све што ваља,напустило земљу!

Да сте мало загребали испод површине мојих гневних испада,схватили би уствари мој жал,за свима вама,тј,стотинама хиљада младих Срба,који своје знање и енергију ,троше и дају страним земљама!

То је непроцењиво благо и огроман губитак и за веће ,а камоли  за малу државицу,ко што је Србија!

И ко ће изаћи на крај са овим нашим битангама,јел пензионери?

млади ће, нису идиоти.

а има и нас двојца  :cheesy2: 0442_feel klapklap

ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Можда ови прво морају буквално да изумру.

Та врста неће изумрети јер је веома прилагођена условима окружења, а за наследнике непогрешиво бирају младе наде истих карактерних и стручних особина. Најбоље да факултети буду приватни... 1405_love

Не знам заиста шта је у овом нашем разговору "охоло"? Свако овде покушава да објасни шта би по његовом мишљењу било добро за Србију. То што су људи отишли је кривица власти, не можеш да кривиш људе који се труде да нешто ураде. Погрешна је логика да сви ми треба да се "жртвујемо" за Србију. Не, него држава треба да омогући свакоме од нас треба да уради за себе најбоље што може, па ће онда свима бити боље.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Mа није (увек) погрешна логика ни то да треба да се жртвујемо, али жртва мора да има неки смисао.

Ни мој универзитет није приватан, па му ништа не фали, ако изузмемо стандардне америчке лудорије које су заједничке и приватним и државним универзитетима.  ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...