Jump to content

Arapski hriščani koji imaju problema u islamskom svijetu

Оцени ову тему

Eniz

Препоручена порука

• Одговори 95
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

KRŠĆANI NA SREDNJEM ISTOKU BITNI SU ZA OPSTANAK ARAPSKOG SVIJETA

Saudijski novinar u članku ''Naši sugrađani kršćani'' piše o dramatičnoj situaciji kršćana na tom području

Saudijski novinar Mashari Al – Zaydi u novinskom članku pod naslovom: ''Naši sugrađani kršćani'' piše o situaciji u kojoj se nalaze arapski kršćani u zemljama Srednjeg istoka. U spomenutom članku objavljenom ovih dana u Londonu novinar izvještava o dramatičnoj situaciji kršćana na tom području nakon još jednog atentata na kulturnu i vjersku baštinu kršćana. Na meti atentatora našla se crkva Naše Gospe pomoćnice u Bagdadu. Ovaj krvavi događaj otvara pitanje opstanka arapskih kršćana na području srednjeg istoka. To je još jedna otvorena rana u arapskom i islamskom svijetu i sada moramo ozbiljno razmisliti koji su razlozi ove krize. Ovo što se događa u Iraku ne može se pripisati samo pomanjkanju sigurnosti zbog političkih razloga, niti se može reći da se ovi napadi događaju zbog američke prisutnosti na tom području ili pak da se radi o nekom tajnom planu protiv iračkih građana – naglašava Mashari. Citirajući libanonskog intelektualca Radwana al–Sayyada, Mashari zastupa mišljenje da uzrok teškog stanju kršćana na srednjem istoku nije smo u jačanju islamskog ekstremizma i neprijateljskoj retorici prema Zapadu, nego i u teškoj ekonomskoj krizi koja potiče raseljavanje kršćana. Novinar podsjeća da su i kršćani pridonijeli zajedno s muslimanima stvaranju različitih arapskih država. (kta/rv)

Подели на овим сајтовима

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=hrQevLw_l2A?version=3"><param'>http://www.youtube.com/watch?v=hrQevLw_l2A?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=hrQevLw_l2A?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>

Ovo su slike poznatih koji su prešli na islam
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Enezu brate...Ovo svjedoci da ti Krscani nemaju problema u Islamskom svjetu,dok toliko prelaze na Islam...

Nema potrebe da uvjeravamo neko negoga,u istinu..Istina neki puta moze da bude i gorka...a i " tajna",tako ulaziti  dalje u neko dokazivanje nema smisla...

A,pocnimo svatko od sebe...ti,ja oni...???

Kako bi ti gledao na to,da tvoji "masovno prelaze" na drugu "dobrovoljno"..zar se ne bi pitao,da tu nesto ne mirise...?????

Ne kazem da nema pojedinacno,ima....ali ,u masovno ja nekako ne mogu da vjerujem...oprosti,mozda samo zbog straha...ali ne iz neke spoznaje i ljubavi...

Oprosi mi,ali ovo je samo moje misljenje...

Подели на овим сајтовима

Otac Zakaria Botros. Nesto sto bi ti toplo preprocio Enize.   whackado 1000000001010 0442_feel

Da, da sam podao bih, jer je tip tamo kurve imao po australiji i bilo bi ti bolje da nekoga drugog navedeš osim toga pokvarenjaka.NBedaj bože da je vaša vjera spala na takve poput njega.

Stoga skini ga da i ja ovo skinem jer ću navesti pisane matrerijale opačećene službenim vašim pečatom protiv njega....

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Enezu brate...Ovo svjedoci da ti Krscani nemaju problema u Islamskom svjetu,dok toliko prelaze na Islam...

Nema potrebe da uvjeravamo neko negoga,u istinu..Istina neki puta moze da bude i gorka...a i " tajna",tako ulaziti  dalje u neko dokazivanje nema smisla...

A,pocnimo svatko od sebe...ti,ja oni...???

Kako bi ti gledao na to,da tvoji "masovno prelaze" na drugu "dobrovoljno"..zar se ne bi pitao,da tu nesto ne mirise...?????

Ne kazem da nema pojedinacno,ima....ali ,u masovno ja nekako ne mogu da vjerujem...oprosti,mozda samo zbog straha...ali ne iz neke spoznaje i ljubavi...

Oprosi mi,ali ovo je samo moje misljenje...

Sestro ja sam nabrzinu ovo skinu trebam pregledat što nebude vezano za temu izbrisat ću.Ja sam prezauzet  obavezama i na brzinu kada nađem pet deset minuta uletim a sada ću pregledati.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Otac Zakaria Botros. Nesto sto bi ti toplo preprocio Enize.   whackado 1000000001010 0442_feel

Da, da sam podao bih, jer je tip tamo kurve imao po australiji i bilo bi ti bolje da nekoga drugog navedeš osim toga pokvarenjaka.NBedaj bože da je vaša vjera spala na takve poput njega.

Stoga skini ga da i ja ovo skinem jer ću navesti pisane matrerijale opačećene službenim vašim pečatom protiv njega....

Auuuu, odmah si poceo da ujedas; zato sto se nega plasite vise nego ikoga. A je li mozda imao kurve kao sto je i ona presla na islam sto si nam lagao jos juce?????

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...