Jump to content

Ko je bio najveći progonitelj hrišćana?

Aristotel

Препоручена порука

Sami hriscani su svoji najveci progonitelji bili.

Desetine puta vise hriscana su pobili drugi hriscani (cesto iz verskih razloga),

nego paganski imperatori: Neron, Domicijan, Dekije, Septimije Sever... i Dioklecijan, zajedno!

E to nije točno. Ni blizu.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 91
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Pomoć:

Odgovor ima veze sa današnjim datumom.

Vladimir Iljic Lenjin.

Nisam mislio na osobu nego na pokret, organizaciju.

Lenjin jest sve zamislio, organizirao i ostavio upute koje su drugi detaljno slijedili...

... ali je prekratko živio da sve provede.

Imao je strahovitu mržnju prema "popovštini", kako je on to zvao, to je po njemu bio neprijatelj broj jedan protiv kojega su mu baš svi ostali mogli biti (barem privremeni) saveznici.

е па госн Иване сада сте мало недоследни....

завели сте нас питањем " Tko je bio najveći progonitelj kršćana/hrišćana? )"  што упућује на појединца...тако смо и сви кренули да одговарамо....питање је требало другачије поставити...

Ок, онда - комунизам ?   prst ka dole

Подели на овим сајтовима

Лењин је био окрутнији од Стаљина...

Не, мислим да није толико, а и године живота , односно године владавине, не би му дозволиле толико жртава....живео је до 1924... а Стаљин владао после све до 1953..

Тачно, али под Стаљином сте имали тренутке ''предаха''... Поготово за време Великог отаџбинског рата, како га Руси називају. Тада су и богословије отваране, као и храмови, а и дозовљен је избор патријарха 1943. Чак су јединице које су праниле Москву и Петроград понеле имена руских светитеља. Па и после рата је Црква могла да делује и имала је право на штампање...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Sami hriscani su svoji najveci progonitelji bili.

Desetine puta vise hriscana su pobili drugi hriscani (cesto iz verskih razloga),

nego paganski imperatori: Neron, Domicijan, Dekije, Septimije Sever... i Dioklecijan, zajedno!

E to nije točno. Ni blizu.

Мени се чини да је количина зла опадала од Лењина до Хрушчова, тј. да је била у силазној путањи...

Подели на овим сајтовима

Pomoć:

Odgovor ima veze sa današnjim datumom.

da nije možda nečastivi sedmi  89898989898989?

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

завели сте нас питањем " Tko je bio najveći progonitelj kršćana/hrišćana? )"  што упућује на појединца...тако смо и сви кренули да одговарамо....питање је требало другачије поставити...

Istina je - priznajem. Ali ni sad ne znam kako sam trebao pitanje precizno postaviti.  prst ka dole

Подели на овим сајтовима

• Гости

Не, мислим да није толико, а и године живота , односно године владавине, не би му дозволиле толико жртава....живео је до 1924... а Стаљин владао после све до 1953..

Тачно, али под Стаљином сте имали тренутке ''предаха''... Поготово за време Великог отаџбинског рата, како га Руси називају. Тада су и богословије отваране, као и храмови, а и дозовљен је избор патријарха 1943. Чак су јединице које су праниле Москву и Петроград понеле имена руских светитеља. Па и после рата је Црква могла да делује и имала је право на штампање...

Чини ми се да је друг Челични за време неке опсаде Москве наредио пост и молитву и црквена звона да звоне за спасење СССР од Немаца...

Подели на овим сајтовима

Istina je - priznajem. Ali ni sad ne znam kako sam trebao pitanje precizno postaviti.  4chsmu1

Ко је, аније човек, био највећи прогонитељ хришћана?  prst ka dole

Подели на овим сајтовима

• Гости

Istina je - priznajem. Ali ni sad ne znam kako sam trebao pitanje precizno postaviti.  prst ka dole

Просто, "Која организација (покрет,итд) је нејвише до сада прогањала хришћане?"

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да је друг Челични за време неке опсаде Москве наредио пост и молитву и црквена звона да звоне за спасење СССР од Немаца...

Јесте. Немци су стигли четири км испред Москве. Постоји чувена прича о икони која дошла у Москву од Либанског митрополита и која је авионом кружила око Москве. Немци нису прешли линију коју јие икона обележила. И данас се могу видети писма бившег богослова, товаришча Јосифа Висарионовича Џугашвилија митрополиту у којима му се захваљује...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...