Jump to content

ЧИЈА ЈЕ ОВО ПЕСМА?

Оцени ову тему

Зортодокс

Препоручена порука

• Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

na vikipediji sam videla da je pesma turska verzija nase ruse kose curo imas.

p.s.na istom sajtu kaze se da pesma ima slicnosti sa Raspucinom Boney M-a.

Подели на овим сајтовима

Melodija ove pesme je sefardkskog porekla. Kad su sefardski jevreji proterani iz Spanije dosli su u Otomansku imperiju odakle se ova melodija sa razlicitim stihovima rasilila po Balkanu.

Ne, nije Turska.Pretpostavlja se da je melodija Persijska ili Arabljanska. Pesma je inace prelepa i svaki narod na balkanu ima svoju verziju ove pesme, tako da je po meni ova pesma Balkanska, ne pripada nikoma, a opet pripada svima.

А био је документарац о овоме. Сви кажу да је њихово: Турци, Грци, Бугари, Албанци, ми, муслимани из Босне...

Гледао сам тај документарац... И на крају ништа није решено...  Не могу да сетим где су сниматељ и водитељка замало лоше прошли када су рекли тим људима да песма није њихова...  sHa_sarcasticlol

Ове цитате изнад сам нашао у неким "објашњењима".

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Највећа је фора у томе што су и Београд, и Цариград,и Јерусалим и цео исток били у истој држави Великој Отоманској Империји и немојте заборавити НИЈЕ БИЛО ГРАНИЦА.

А пази сг!!!

Подели на овим сајтовима

Mislim da su loše prošli u Bugarskoj,naišli neki likovi koji su rekli:"Ko nije Bugar zaslužuje nož".

Joj јесте...  са неким старим моторима, тако нешто... а она има рекла да је песма ваљда турска...

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Дивојко мари хубава.

Песма настала на Родопским планинама.Узета је као пример светске културне баштине и заједно са космичким бродом Аполом 11 послата ван сунчевог система носећи са собом поруке мира другим цивилизацијама ако постоје.

Најлепше извођењеове песме је уз родопске гајде.Можете наћи на јутјубу.

И речи су прелепе,наравно у оригиналу.

Подели на овим сајтовима

А тека  су Браћа Блгари прославили улазак у ЕУ!!!

Ми смо се одрекли аутентичних наших инструмената као што су сврљишке гајде(сад нам их праве бугари),кавал(праве нам македонци и бугари),ћемане(не прави нам нико јер нико не свира),...

Имамо фрулу ал то није наш аутентични инструмент,имамо хармонику,трубу,виолину,...

Бугари имају у Пловдиву Академију аутентичних музичких инструмената ал они нису имали Валтера Вајса за президента.Нама су сабор гајдара у Сокобањи заменили за сабор хармоникаша...

България в ЕС и 100 Каба Гайди l Bulgaria in EU

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...