Вуксан Написано Новембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Гледао сам тај документарац... И на крају ништа није решено... Не могу да сетим где су сниматељ и водитељка замало лоше прошли када су рекли тим људима да песма није њихова... Ове цитате изнад сам нашао у неким "објашњењима". Колико се я сећам, водитељка и сниматељ лоше прођоше у Србийи, и то како ми се чини у Врању, у кафани. Давно беше приказивана емисия на некой телевизийи, па се не сећам поуздано. В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Новембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Да. Ту су се наљутили и тако то... Него у Бугарској они "мотористи" и ножеви... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 А јесте било гадно замало бој да изеду хехехе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Зортодоксе, баш сам те хтео замолити да ставиш неки добар кавал ако нађеш мада је и ово са гајдама супер! Бугари изгледа баш држе до традиционалне музике, сјајни су. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 ма њама проблема ,мој исонџија је Милош Јаковљевић што свира код Тркуље у оркестру кавал а и ми нешто петљамо с неку етно музику па мало и кавал користимо.Ал пази парадокс. Одемо у Блгарију ту близу нас на неколико километара да певамо Свету Летурђију од овога света и онога,и ми отпевамо ,наравно византијску, и после Летурђије Милош распали кавал у сам манастир,а манастир што Блгари кажу скален(у стени ),Митрополит видински Дометијан само што није запплакао ,а био и Владика Сиониј и одмах му наручили кавал од најбољег мајстора из Пловдива.Овде нас не питају ни дал оћемо воду.Бугари су непосредни и нема преподобности код њих.После одемо у митрополију па на ручак.Владика Сиониј дошао,молим те лепо, на изложбу дубореза мог комшије Пане и ми га одвели у кафану.Значи,знаш какав човек невероватно.Бугари много напредују у вери а били су много иза нас а сад се не би рекло.Све више се ради са људима,семинарији за источно Црквено појање на све стране,боре се да уведу веронауку у школе а док то не буде кренуло се сваке недеље по Црквама и има посећености.СЛАВА БОГУ!!! Много сам се распричао ,еве ти едно кавалче от Теодосиј Спасов најбољи кавалџија на овај света а за даље имаш јутјуб па тражи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Хвала, знам за Теодосија али он је неки експериментатор. Ја сам тражио неке праве, онако сељаке, он ту нешто пуно импровизује eheeeej Ја сам мислио да су они одржали византијско појање, бар по манастирима. Једном је служио неки Бугар јеромонах код нас у једном манастиру, има неких 7-8 година. Одушевио сам се како поје византију! Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 ве ти уште едно кавалче Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 ево ти блгарски кавал аутентичан што си тражио а ти нижи даље по тјубу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Бугари је зову Гадулка,на Криту је зову Лира ,код нас се зове Ћемане али на жалост само се код нас не свира више.Иначе још и Орфејев инструменат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 паи сад чича шта ради ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Легенда! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 А па и ми коња за трку имамо ал немамо мајсторе за гајде ,мора гајде да правимо у Бугарску и Македонију.Ово је мој неки даљи рођак из село Ласово надомак Зајечара одакле је моје порекло а иначе досељени из Тетова 1560.г у сеобама. Иначе ,он се вика Бокан Станковић и прва труба је у бреговићевом оркестру за свадбе и саране. Да га чујемо на мајстор Бокан. Srpske gajde Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Добар је! 1305_womens А шта кажеш за музику малоазијских Грка са Понта? Lazaros Triantafillidis "SERRA & KOTSARI" pontiaka Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Е мој Брате,историја је толико прекрајана да можемо само да наслућујемо шта се све збивало у прошлости. Кад гледам ове понтијце ,ко да су са Старе Планине(Балкан Планине).Кад би узели ДНК од балканаца то би било све исто ,гарантирам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Е мој Брате,историја је толико прекрајана да можемо само да наслућујемо шта се све збивало у прошлости. Кад гледам ове понтијце ,ко да су са Старе Планине(Балкан Планине).Кад би узели ДНК од балканаца то би било све исто ,гарантирам. То не би било никакво чудо.На пример,зна се да су антички Фриги (Бриги) у провинцији Фригија у Мало Азији дошли из Тракије. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука