Зортодокс Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 na vikipediji sam videla da je pesma turska verzija nase ruse kose curo imas. p.s.na istom sajtu kaze se da pesma ima slicnosti sa Raspucinom Boney M-a. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 А био је документарац о овоме. Сви кажу да је њихово: Турци, Грци, Бугари, Албанци, ми, муслимани из Босне... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 А ово? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Melodija ove pesme je sefardkskog porekla. Kad su sefardski jevreji proterani iz Spanije dosli su u Otomansku imperiju odakle se ova melodija sa razlicitim stihovima rasilila po Balkanu. Ne, nije Turska.Pretpostavlja se da je melodija Persijska ili Arabljanska. Pesma je inace prelepa i svaki narod na balkanu ima svoju verziju ove pesme, tako da je po meni ova pesma Balkanska, ne pripada nikoma, a opet pripada svima. А био је документарац о овоме. Сви кажу да је њихово: Турци, Грци, Бугари, Албанци, ми, муслимани из Босне... Гледао сам тај документарац... И на крају ништа није решено... Не могу да сетим где су сниматељ и водитељка замало лоше прошли када су рекли тим људима да песма није њихова... sHa_sarcasticlol Ове цитате изнад сам нашао у неким "објашњењима". . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Mislim da su loše prošli u Bugarskoj,naišli neki likovi koji su rekli:"Ko nije Bugar zaslužuje nož". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Ево нешто овде, има линк на видео али канда није више доступан: http://sr.globalvoicesonline.org/2009/01/balkan-cija-je-ovo-pesma/ Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Највећа је фора у томе што су и Београд, и Цариград,и Јерусалим и цео исток били у истој држави Великој Отоманској Империји и немојте заборавити НИЈЕ БИЛО ГРАНИЦА. А пази сг!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Новембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Mislim da su loše prošli u Bugarskoj,naišli neki likovi koji su rekli:"Ko nije Bugar zaslužuje nož". Joj јесте... са неким старим моторима, тако нешто... а она има рекла да је песма ваљда турска... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Дивојко мари хубава. Песма настала на Родопским планинама.Узета је као пример светске културне баштине и заједно са космичким бродом Аполом 11 послата ван сунчевог система носећи са собом поруке мира другим цивилизацијама ако постоје. Најлепше извођењеове песме је уз родопске гајде.Можете наћи на јутјубу. И речи су прелепе,наравно у оригиналу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2010 Е ако нисте чули анђеле ево... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 А рећи човеку да је ДУДУК је комплимент, а ево зашто! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 100 Gypsy Violins, Live in Istanbul - Üsküdar ( Traditional) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 А ово су тате за Ирце и њихов степ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Новембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 А тека су Браћа Блгари прославили улазак у ЕУ!!! Ми смо се одрекли аутентичних наших инструмената као што су сврљишке гајде(сад нам их праве бугари),кавал(праве нам македонци и бугари),ћемане(не прави нам нико јер нико не свира),... Имамо фрулу ал то није наш аутентични инструмент,имамо хармонику,трубу,виолину,... Бугари имају у Пловдиву Академију аутентичних музичких инструмената ал они нису имали Валтера Вајса за президента.Нама су сабор гајдара у Сокобањи заменили за сабор хармоникаша... България в ЕС и 100 Каба Гайди l Bulgaria in EU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука