Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

@ Emanuil

Preostro.

• Волим 1
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Прешао је на лукавства и видећи да се не предајем мислима да ме занесу, приказао ми се у виду девојке коју сам познавао и према којој сам гајио нека осећања у својој безбрижној младости, али без икакве недозвољене везе с њом.

То виђење ме је, признајем, очарало, прошли живот је васкрсао пред мојим очима; потпуно сам се изгубио, нисам знао за себе и био сам близу пада...

Једва сам на крају дошао себи; хтео сам да се ишчупам искушењу, али она се прилепила уз мене... У љутњи сам замахнуо руком и тако је ударио по образу да је она као дим нестала. Нећеш веровати: рука којом сам демону нанео шамар је толико гадно, одвратно мирисала да нисам две године могао да уништим тај мирис.

čisto da se zna a ovo drugo ... kako to odvratno a mirisala

trebalo je da ga lupi bocom domestosa

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Neko je napisao da je ženski spol skloniji tom grehu.

Meni se čini da nije, jer devojke se često meni čine bestrasne, ili ja imam takvo mišljenje o njima ...

Nije ni manje ni vise sklon, samo nas glupavo vaspitavaju da je to neka sramota i sablazan, dok je kod decaka to ok. Nema to veze sa sklonoscu vec sa patrijarhatom, beeeeeezveeeeeezeeeee 301 .

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Moram i ja da se umesam, epitimija za rukoblud nekada ne sada je bila 40 dana suhojedenja i 200 metanija dnevno ako rukobludnicis sam.

Za rukobludnicenje u drustvu 80 dana suhojedenja.

pa ja znaci da se ne skidam sa suhojedenja :D

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

@ Emanuil

Preostro.

Sta je preostro u cjelomudrenosti?Ili nisam razumio...

Inace sam demon bluda kao svaka strast u sebi nose potencijal koji vodi nasilju.Treba da promisljamo i o tome kako su i sa kakvim mislima u srcu bludnice prilazile Hristu i doticale ga se...

Подели на овим сајтовима

Grijeh jeste,cak ga i Apostol Pavle pominje u poslanicama u kontekstu da takvima nije moguce da naslijede Carstvo Blagodati,ali svakako da duh bluda koji je uzrok takvog nacina zadovoljanja je potpuno nepoznat covjeku dok ne bude privucen blagodacu bozijom na put jevandjelski...dok ne vidi Krst pored koga ne moze da rukobludi,cak ni u pomislima...ali borba je tu,jer nas uvjek zovu da sidjemo sa Krsta a sa njega se ne silazi sa njega nas skidaju.

To je greska pri prevodjenju. Nigde se masturbacija ne spominje u Bibliji.

https://www.pouke.org/forum/topic/6453-molim-pripadnice-zenskog-pola-da-ne-otvaraju-ovo-da-se-ne-crvenim-bezveze/page__view__findpost__p__280300

Подели на овим сајтовима

Demon bluda?Razvrstani su po grehovima?Za svaki greh po jedan demon ili možda više?Preoštro je i nije za svakoga takva oštrina,mene dok sam čitala podsećalo na rimokatoličku teologiju.Samo još šiba fali da se udaram. :D

• Волим 1
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

A i da se pominje, sta sad. Drustvo se raspada, a mi ga tupimo o algabacaju, uf big deal! Mnogo veci problem su maloletnicki sexualni odnosi, u svakom razredu abortusi, a mi se raspisasmo o masturbaciji, pih, strasno strasno! Pa ta deca bolje da se igraju sami sa sobom, nego medjusobno gringrin.

Подели на овим сајтовима

A i da se pominje, sta sad. Drustvo se raspada, a mi ga tupimo o algabacaju, uf big deal! Mnogo veci problem su maloletnicki sexualni odnosi, u svakom razredu abortusi, a mi se raspisasmo o masturbaciji, pih, strasno strasno! Pa ta deca bolje da se igraju sami sa sobom, nego medjusobno gringrin.

vala bas gringrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...