Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

А занимљиво би било кад би знали како ко поступа у свом животу с обзиром шта прича. Или барем, колико су искрени у свом животу према себи прво а онда према другима. Наравно да овде сад никог не прозивам, таман посла. Него размишљам гласно. И мислим да је то први корак у свему. Искреност према себи.

Знам једну девојку која је била девојка мом другару. 17 месеци је она њему продавал причу како не жели да има секс са њим јер ће он бити свештеник сутрадан и не жели да му она то поремети и плус, не жели ни себи однос пре брака. И овај мој клен, све то веровао. И 17 месеци је (као) био срећан јер је мислио да је нашао савршену. Да ће можда доћи тај дан да се узму и да се венчају у Цркви и све тако дивно и лепо и шарено и ружичасто и шта ти ја знам... али....  након неког времена, они раскину. Тешка свађа. Тешко је поднео. Да би тек касније сазнао да је она сво то време, свих 17 месеци имала типа за секс, са стране.  0409_feel :drugarstvo: confused joooj

кад је ђаво размишљао како да превари човека, није толико глуп..зна зашто је изабрао жену да то уради  0104_cheesy

јес да сам мало скренуо са теме, али сам хтео само да кажем, како ми је гадан овај начин. Једно радиш а друго причаш.

Подели на овим сајтовима

• Гости

јес да сам мало скренуо са теме, али сам хтео само да кажем, како ми је гадан овај начин. Једно радиш а друго причаш.

Ja ne mislim da si skrenuo sa teme.......jer svi jedno pricaju a drugo rade.

Sta ces u Crkvi ako si takav? Pricaju o sexu pre braka a meni svejedno pre ili posle ako cu se udati za tu osobu ili ako ga volim.

Подели на овим сајтовима

Ок...

Прво питање:за све: значи "брачни ерос" не постоји?

Друго: Изида, шта то значи "поштеније"...шта је то "мање", а шта "више" поштено? Да ли они који се "поштеније" сексају не умиру???

Треће: од када су "индивидуални и појединачни примери" ( ето на пример што Деда спомиње тог друга или неки други примери ) узор и мерило за Цркву?

Четврто: нисте ми одговорили: шта каже апостол Павле? ( толико о максими: једно причају а друго раде...сами себе демантујете...али ок је и то...ЗНАМ...ово је само форумска прича.....немој Ништавило све толико озбиљно да схваташ...хахахаха  0409_feel )

Пето: како ви знате шта ја радим...како знате да једно причам а друго радим? ( то ми је баш интерасантно открити...чиме се служите да "сазнате" тако нешто?...оћу и ја, оћу и јааааа  :smiley: ). Да ли ме неко лично од вас познаје?

П.С.

Ево опет мог старог греха...морам да "променим" поруку...питања остају, али немојте одговорити ако вас мрзи...ионако нећу ни читати...жао ми је што сам се свађао данас са регаззом...ионако је све бесмислено...

Подели на овим сајтовима

Ништавило, нисам рекао да су лични примери узор за Цркву. Не знам где си то прочита  0409_feel

Ко је река да сам тебе помињао? Нит знам ко си, шта си, одакле си а камоли шта радиш. То је твоја ствар. Е сад, проблем је велики ако си се осетио прозваним.

Ја кад неког прозивам конкретно или имам нешто конкретно против њега, ја га именујем. Као што сам тебе именовао на почетку овог поста јер се обраћам пре свега теби, као одговор на твој пост.

Дакле, нисам ја тебе спомињао. Само сам навео један конкретан пример људи из цркве (и он и она су у цркви и дуго су били под утицајем једног "духовника" и стално причали оне монашке приче) и на крају сам само прокоментарисао нешто у генералном смислу.

А, да, видим питаш и за брачни ерос. Хм. Рецимо да ми је та сфера мало позната али ја сам већ рекао своје мишљење. Нисам у браку и нисам баш компетентан да причам о њему. Углавном, Црква и Христос су заправо као мужик и жена.

Подели на овим сајтовима

Mislim, da to sto nekog venca svestenik, u opste ne mora da znaci da je to crkveni brak.Crkveni brak se ostvaruje kroz liturgisku zajednicu.Ako dvoje imaju ovu zajednicu,a nije svestenik obavio sluzbu,to ne znaci da ih Bog nije spojio ,mislim bracno.Tako da ako pricamo o crkvenom braku mozemo slobodno da se zapitamo imali seksa pre braka?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...