DYNABLASTER Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 brak nema veze sa ovim pitanjem, nego bih ja to formulisao ovako: "KEKS" bez ljubavi?! Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivanka Grump Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 грех блуда је тешка и напорна ствар за двоструки аршин. оба су иста али потпуно различита, а разнополни секс има благослов од Бога и пре брака, па зато се и тако клацкаво гледа на њега, иако смртни грех. за разлику од мужеложништва, као и лезбејства, који су тотални промашаји, ако се већ може промашити толико да пуцаш у себе уместо у мету. Ili ima blagoslov ili nema blagoslov, kako moze imati blagoslov i istovremeno biti smrtni greh? Blagoslov se dobija prilikom sklapanja braka valjda. A klackavo se gleda zato sto ljudi vole sebi da progledaju kroz prste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ипак могуће је наћи дјевојку невину (мада и то тешко), али да дјевојка нађе невиног мушкарца је скоро немогуће. На жалост, таква је ситуација. Проблем је што су многи од нас спознали Христа када се већ изгубио тај "трофеј" невиности...а невиност се не може вратити. Зато не треба осуђивати људе који нису невини, јер после тога могу скроз да се промене, али невиност вратити не могу. Ја углавнном знам како ћу васпитати своју дјецу. ''Сузе истинског покајања могу нам вратити чак и нашу изгубљену девственост.'' Господу је све могуће, ''опери ме и бићу бељи од снега''.. hvaljenisussmajli You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Они који су некрштени могу да раде све и свашта, а и раде. Крштени, а упражњавају кекс пре брака, дакле живе практично без покајања и одбацили су Цркву, тј. отпали од ње, треба им покајање и исповест, тј. практично се уцрковљују. То и јесте трагедија јер крстимо све и сваког знајући унапред да у Цркву ићи неће, и крстимо без покајања што је недопустиво. Али ето, чини се тако. То је глупост и грешка број један. Она превазилази сва могућа правила и каноне. Крштени, који иде у Цркву, чине практично Тело, а чине ово су и најгорој ситуацоји. Ту нема шта да се прича. Ако се дозна да то чине а не кају се и не исповедају се, е онда нек свештенство види , да не причам уместо њих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mila Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 ''Сузе истинског покајања могу нам вратити чак и нашу изгубљену девственост.'' Могу, али мало ко се каје због тога, а поготово истински. Зашто би се кајао онај коме духовник благосиља да не чува девственост? Нпр, владика Порфирије благосиља секс пре брака, то је општепознато. И није једини. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Семберац, а колико ти имаш година? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Они који су некрштени могу да раде све и свашта, а и раде. Крштени, а упражњавају кекс пре брака, дакле живе практично без покајања и одбацили су Цркву, тј. отпали од ње, треба им покајање и исповест, тј. практично се уцрковљују. То и јесте трагедија јер крстимо све и сваког знајући унапред да у Цркву ићи неће, и крстимо без покајања што је недопустиво. Али ето, чини се тако. То је глупост и грешка број један. Она превазилази сва могућа правила и каноне. Крштени, који иде у Цркву, чине практично Тело, а чине ово су и најгорој ситуацоји. Ту нема шта да се прича. Ако се дозна да то чине а не кају се и не исповедају се, е онда нек свештенство види , да не причам уместо њих. А шта ако неко иде у цркву, труди се, пости, али му тај део никако не можеш објаснити? Да је нешто што је у телесном смислу лепо, ипак грех? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 мислим да је већи проблем у манихејском понашању православних који су се ослучили за брак него у сексу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Они који су некрштени могу да раде све и свашта, а и раде. Крштени, а упражњавају кекс пре брака, дакле живе практично без покајања и одбацили су Цркву, тј. отпали од ње, треба им покајање и исповест, тј. практично се уцрковљују. То и јесте трагедија јер крстимо све и сваког знајући унапред да у Цркву ићи неће, и крстимо без покајања што је недопустиво. Али ето, чини се тако. То је глупост и грешка број један. Она превазилази сва могућа правила и каноне. Крштени, који иде у Цркву, чине практично Тело, а чине ово су и најгорој ситуацоји. Ту нема шта да се прича. Ако се дозна да то чине а не кају се и не исповедају се, е онда нек свештенство види , да не причам уместо њих. А шта ако неко иде у цркву, труди се, пости, али му тај део никако не можеш објаснити? Да је нешто што је у телесном смислу лепо, ипак грех? Дакле, није се покајао. А наш народ по том греху , али оних који иду у Цркву је познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Иванка...хомосексуални односи су ненормални, док ови хетеросексуални су нормални али ван брака грешни. Схваташ ли разлику?мислим да си ти тај који не схвата разлику, да не кажемо истоветност палости природе.у домену блуда као смртног греха, скоро да нема чак ни техничке разлике - блудници, колико и мужеложници неће ући у Царство. Јадни ми мушкарци онда...дал има и једног мушкарца да није у своме животу рукоблудничио?Имали таквог?Хоћеш ли поредити педеризам са рукоблудничењем??? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Семберац, а колико ти имаш година? 20 "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ова тема се актуелизовала баш у време поста... .gif' class='bbc_emoticon' alt='1000000001010' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ова тема се актуелизовала баш у време поста... 1406_love.gif' class='bbc_emoticon' alt='1000000001010' />Pa tako ti je uvek. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ова тема се актуелизовала баш у време поста... 1406_love.gif' class='bbc_emoticon' alt='1000000001010' /> Па да нас опомене за време поста на грех "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука