Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Meni se ne svidja ova selektivnost, kada za slabosti koje imamo mi sami imamo razumevanja, i gledamo kroz (vrlo siroko razmaknute) prste, a uzasavamo se onih slabosti koje su nam strane i nepoznate, nazivamo ljude koji ih imaju svakakvim imenima, pricamo kako treba zabraniti ovo ili ono... sve dok se ne zabranjuje ono sto nama odgovara.

да, непримерене су слободним личностима селективности, поготово са дуплим аршином.

шта се забрањује? :291291291:

Pa eto linkovala sam u jednoj prethodnoj poruci temu homoseksualnost vs. seks pre braka. Na seks pre braka svi slezu ramenima, pa eto sta se moze, ok, a tema o gej paradi mora da se zakljuca jer ne moze cak civilizovano ni da se prica o njoj.

To je zato sto nam nasa biologija vrlo jasno govori da smo svakako usmereni na suprotni pol, sve ostalo pada u vodu kao bioloski neosnovano...

Sve u svemu...

мислим да је већи проблем у манихејском понашању православних који су се ослучили за брак него у сексу.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Иванка...хомосексуални односи су ненормални, док ови хетеросексуални су нормални али ван брака грешни. Схваташ ли разлику?

мислим да си ти тај који не схвата разлику, да не кажемо истоветност палости природе.

у домену блуда као смртног греха, скоро да нема чак ни техничке разлике - блудници, колико и мужеложници неће ући у Царство.

Јадни ми мушкарци онда...дал има и једног мушкарца да није у своме животу рукоблудничио?Имали таквог?Хоћеш ли поредити педеризам са рукоблудничењем???
чему губљење смирења, и чему оправдавање сопственог греха? боље се покај него што тражиш морал и правду за туђе.

и хоћу поредити на равно, блуд је блуд а мужеложништво је мужеложништво и за оба нема уласка у Царство због смртности греха ако се не покају или боре као лавови сами са собом до последњег даха. и кад падну, опет да се боре.

а Бог нас све држи у милости и чека нас да се отрезнимо од будалаштине, то је врхунац Његовог трпљења што нас гледа оваквима каквима јесмо а ми одбијамо да сијамо у вечности, а можемо бити свети и светионици. но, одатле и овај животни пут, јер се њиме ХОДА а не телепортује на циљ.

Подели на овим сајтовима

А можда га чека и губитак вољене особе јер некима јесте велики проблем да немају сексуалне односе пре брака, било због јаких телесних потреба, било због тога што то једноставно не желе.

корисно искуство, колико видим  smej.gif

могу се и сам сложити са претходном констатацијом да је боље побећи из такве везе него се мучити и чекати да неко скапира да постоји и друга личност у тој вези која такође има потребе које нису само телесне природе.

Подели на овим сајтовима

Медо хоћеш ти моју жену и моју дјеци издржавати док не завршим факс и док не почнем да радим?Ако хоћеш, сутра ћу се оженити prstgore

живиш у Швајцарској и ја да ти помогнем из Србије? smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha

па више кошта твој факс него жена и деца  smej.gif

Подели на овим сајтовима

JE*EM KO KONJ!

...jednom godisnje smej.gif

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Видим Медо, искусан си у овој теми...нека нека, треба нама младима савјети smej.gif

Наравно да сами желимо да оправдамо грех ако је тај грех данас постао "нормалан"...слажем се, треба се борити. Али та борба је веома тешка. Поготово када идемо у град а видимо полу голе дјевојке...једноставно тешка су искушења, али нема предаје. smej.gif

Онај филм који сам поставио је стварно злата вриједан.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Медо хоћеш ти моју жену и моју дјеци издржавати док не завршим факс и док не почнем да радим?Ако хоћеш, сутра ћу се оженити prstgore

живиш у Швајцарској и ја да ти помогнем из Србије? smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha

Па ја имам завршену гимназију...шта са тиме могу да радим???Ништа,  као да нисам ни ишао у школу. Зато морам да завршим факс.

Подели на овим сајтовима

Медо хоћеш ти моју жену и моју дјеци издржавати док не завршим факс и док не почнем да радим?Ако хоћеш, сутра ћу се оженити 0110_hahaha

Па ја имам завршену гимназију...шта са тиме могу да радим???Ништа,  као да нисам ни ишао у школу. Зато морам да завршим факс.

и ја имам завршену гимназију и незавршен факс, па радим од 18. године и динара дуга немам нити кредита, а живео сам и са девојкама и плаћао све рачуне и храну себи и мајци. приде сам ја у Србији и дете сам улице, ратова, санкција, одсуства струје, грејања и којечега а ти живиш у Швајцарској у 23. веку.

и шта ћемо сад са факсом и послом vs женом и дететом?  0110_hahaha

није поента у теби vs мени, него што се све може кад се хоће и онда ништа није мучење већ саживот.

а треба имати критеријум приоритета животних на месту, пре свега. а нисам се ни ја родио свезнајућ већ сам научио све успут. иније све ни песма, ал је добро кад се осврнеш уназад и немаш шкргута већ радости што си све преживео.

и даље тврдим да сам претежнији од птица, јер се нисам сам издржавао већ и даље живим на милости Божјој ал се борим као лав да не робујем нигде и никоме.

Зато вам кажем: не брините се за живот свој, шта ћете јести, или шта ћете пити; ни за тело своје, у шта ћете се обући. Није ли живот претежнији од хране, и тело од одела?

Погледајте на птице небеске како не сеју, нити жњу, ни сабирају у житнице; па Отац ваш небески храни их. Нисте ли ви много претежнији од њих?

свето Јеванђеље по Матеју, глава 6, стих 25 и 26

prstgore 0102_laugh ekstra

Подели на овим сајтовима

Кажеш живео си са дјевојком...па благо теби када та дјевојка није хтјела секса пре брака 0203_cool

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Кажеш живео си са дјевојком...па благо теби када та дјевојка није хтјела секса пре брака 0203_cool

где то пише?

Па не пише...само констатујем stadaradim

Ту је тек тешко сачувати невиност пре брака када имаш дјевојку а спаваш у истом кревету са њом. То ти је  као када бивши пушач носи са собом кутију цигара, а не сме да запали 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Tesko je reci sta je najbolje uraditi. Mladi ljudi bi da probaju, ali najbolje je, po mom skromnom misljenju, ne pokusavati nista pre braka. Zato, pre svega, sto nije bezbedno po zdravalje i zato sto je blud sam po sebi jako veliki greh. Ljudi nisu svesni, uzimaju to olako, ali evo razmislite. Monah izadje iz manastira zato sto ga obuzela bludna strast. Izgubi cin ako ga je imao, pogazi monaski zavet i ostane van Crkve dokle god se ne oslobodi te strasti. Sto obicno traje godinama,nekad i decenijama. On sam sebi uskracuje mogucnost spasenja. A sto se tice onih koji se spremaju da stupe u brak, oprez je neophodan jer bludna strast pomuti rasudjivanje i lako se izmakne kontroli. A kad se to desi covek je otvoren za sva druga jos veca iskusenja sa vecim posledicama.

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...