obi-wan Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Pa jasno, i covek u braku moze (i treba) da ima cistotu tela i uma. On je, dakle, cedan, celomudren. A onaj ko nije stupao u brak takodje je celomudren (celo bice usmereno na Boga), ali ima i jednu vaznu i veliku vrlinu vise koju bracni nemaju, a to je devstvenost... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Kakva zbrka nastane u terminima kad se samo jedan netacno izrazi... Suncokret54, Млађони and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 U Srbiji je ove godine godine rođeno manje dece nego u vreme Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata. Ajde da mi neko objasni , da izvinete - da razbijemo mit, ko je se sa kim (i toliko ) seksao dok je pola zemlje bilo u izbeglistvu ? Ej pola milona mrtvih muskaraca samo u I sv i ko zna koliko invalida.... a radjalo se po desetoro. Sad nikad vise price o seksu a manje dece... Ево оно о чему се не прича толико: након тих ратова, свештеници су по пар година након сваког рата благосиљали полиубигамију, односно однос где удовице зачну након смрти супруга. да би се рађала деца. И тој деци је као отац уписиван погинули супруг, само да би се становништво увећало а да деца не буду ванбрачна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Да ли је по православном учењу контрацепција грех? Ако јесте немамо шта даље да причамо о сексу. Можемо евентуално о предбрачном родитељству. Ко издржи свака му част, ко не издржи не треба га осуђивати. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Да ли је по православном учењу контрацепција грех? Koja kontracepcija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Koja kontracepcija? Кондоми, пилуле итд Бирање неплодних дана такође Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Кондоми, пилуле итд Бирање неплодних дана такође kondomi i ne baš, biraje neplodnih dana takodje, prosipanje semena takodje not, čito sam i ja te knjige pa sam zaključio da sam postao veći katolik od Pape...sad sam se vratio na pravu stazu Млађони and Панарет је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LukaZ Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Текст није лош. Скоро се слажем, осим: Savjet o zabavljanju br.4:Seks je ubio moje najbolje veze. Да ту има истине ми се никад не би родили. Већина тих "најбољих" веза ипак..- заврши браком. Мало је могуће да је ДАР који си добио то да схватиш, утицао на твоју ХИПЕРСЕНЗИТИВНОСТ небили остао сам. Пре ће бити да је то наша гордост, гордост какву други који се оженише нису имали.. Дакле, њихов мањак таквог расуђивања одвео их је у мирну луку, а наш вишак мудрости - у раскид. Све доводи до закључка да је та празнина сексом требала да одведе до покајања (промене пута) са истим партнером, а не до одаљавања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 kondomi i ne baš, biraje neplodnih dana takodje, prosipanje semena takodje not, čito sam i ja te knjige pa sam zaključio da sam postao veći katolik od Pape...sad sam se vratio na pravu stazu Katolicima su valjda kondomi greh? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Katolicima su valjda kondomi greh? Papa je rekao NE ! Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Papa je rekao NE ! Јер са катедре? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 Јер са катедре? jer sa katedre... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 jer sa katedre... ... је непогрешиво сигурно када говори. Овако ипак није сигурно у потпуности. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 ... је непогрешиво сигурно када говори. Овако ипак није сигурно у потпуности. Zapita se covek, jer to uopste istina.... ? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 1, 2014 Пријави Подели Написано Август 1, 2014 jer nije sigurno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука