w.a.mozart Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 pitanje je da li takav kanon postoji... postoji li? Deki992 and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Поента је у твом и његовом приступу Православљу и Богу. У томе је и глвна разлика. Генерално они се боје од казни... ми се не бојимо. Под они мислим трифке и његови сличномишљеници. Људи овде не схватају колико претерују и колико генерализују стаавове. Црква има свој канон, али канон је ту да би помого цркви у функционисању. А не да одређује ко ће у рај ко ће у пакао. Odavno me neko nije ovako zasmejao svojom gluposcu. sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol Orthophill је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 енерално они се боје од казни... ми се не бојимо https://www.youtube.com/watch?v=irtiFWBVLt0 Ma ne moramo ni tako gledati,da ne ispadne da smo previse hrabri. Jednostavno,osim slepog postovanja autoriteta crkve pod pretnjom paklom nemam nikakav drugi razlog zasto bih se pridrzavao toga.Kako cu se boriti protiv neprijatelja za koga smatram i da ne postoji.Na primer,da je tako neko pre 2000 godina rekao da je veliki greh da covek spava na ledjima,mnogi Hriscani bi danas to izbegavali po svaku cenu,plus bi mnogi ovde na forumu nas sto spavamo na ledjima okarakterisali onim recima "Doci ce vreme kada ce oni koji su poludeli..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 . Генерално они се боје од казни... ми се не бојимо. http://youtu.be/f46LkPDypSY Млађони, RYLAH and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Odavno me neko nije ovako zasmejao svojom gluposcu. sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol Драго ми је да сам те насмејао. http://youtu.be/f46LkPDypSY То Бароне, Србине! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Ovo sam skoro citao da je jedna od zescih istorijskih zabluda.Naime,Hriscani su cesto zbog veliki nepravdi koje su trpeli od Rimljana iste totalno neosnovano optuzivali da orgijaju kao ludi.Od toga je kasnije i nastala prica o cuvenim rimskim orgijama. Ja koliko znam,osnova hriscanskog ucenja je da je covek slobodno bice.Stoga smatram da Bog nista od nas ne trazi,pogotovo ne pod pretnjom nekim vecnim mukama.Jer,onda bi takav Bog sam sebe demantovao,zar ne? Na kraju krajeva,i da je tako,odkud ti znas da Bog od nas trazi da nemamo predbracne odnose?! Ja neznam odakle tebi ovo o nekakvim pretnjama i mukama kada nisam pretnju ni spomenuo. Svakako da covek ima slobodnu volju i da zloupotrebom iste stvara sebi raj i pakao. Bog samo prihvata slobodu izbora. Stvar je vrlo prosta rec preljuba oznacava svaku seksualnu aktivnost izvan bracne zajdenice a rec blud svaku seksualnu aktivnost kada nismo u braku. Da ne navodim jos mnoge stihove iz Biblije a i iz dela otaca. (Npr Sv Jovan Zlatousti) A sto se tice ovoga o bludnim bahanalijama postoje opisi tih bahanalija i svecanosti kod starih rimljana i grka mnogo pre nego sto su nastali hriscani a i iz hriscanskog vremena. Tako da to sto je neko napisao da je istoriska zabluda pada u vodu. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Ma ne moramo ni tako gledati,da ne ispadne da smo previse hrabri. Није поента у храбрости. Ја сам брате био атеиста. Ја сам православље прихватио не јер сам се прибојао да ћу да звршим у паклу, већ јер сам у православљу видео филозофски гледано религију која ми одговара. Значи не верујем из страха, јер см научен тако... већ јер см тако изабрао и јер мислим да имам неки лични однос са Богом и мислим да га сви имамо и може да гааа развијмо. Само ја не доживљвам Бога као неког ко нас кажњава и тражи од нас гомилу ствари неких које треба да радимо. Ја Бога доживљавам као личност која нас води чистоти. А грех је стање душе, дела су саамо манифестација тога. И тако не можеш ниједно конкретно дело генерално да осудиш као "грешно"... зато нам и суди Бог, он може да нас погледа у душу, он може да зна колико је "греха" у нама. Црква то не може да уради. Нити било ко на овој теми. Ето писаше они о сексу ван брака, па онда то је смо за црквене људе. Чекај бре... па како ће то да делује неком не-толико-црквеном вернику? Шта је он? Мање верник од нас јер је ређи на литургијама? Мање га воли Бог? Или мање воли Бога? Од литургијског се очекује више од њега? То су све приче у њиховим главама којих се већина њих не придржава у пракси, јер у пракси не раде. Боље бити искрено грешан, него лицемер и грешан. Ja neznam odakle tebi ovo o nekakvim pretnjama i mukama kada nisam pretnju ni spomenuo. Svakako da covek ima slobodnu volju i da zloupotrebom iste stvara sebi raj i pakao. Bog samo prihvata slobodu izbora. Ајде ти што "не(немаразмак)знаш" објсни сад ти наама (мени и декију) како сексом пре брака ствараш себи пакао? Ето ја сам имао секс пре брака, ал нисм у неком "паклу" душевном. Deki992 and Драшко је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Rimljani su znali sta je pravi zivot ... Sex and drugs and r'n'r .... Pa malo arena i gldijatori, po neki lav i tako to ... Posle su dosli hriscani i upropastili dobar provod ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Svakako da covek ima slobodnu volju i da zloupotrebom iste stvara sebi raj i pakao. Ok,evo primera iz prakse.Imas momka i devojku koji imaju seks pre braka,budu u vezi oko 5 godina,vencaju se,dobiju decu...Zive zajedno ceo zivot,umru i odu u pakao je l tako.Nikad se ne pokaju za taj SMRTNI GREH kao sto rece Ignjatice,samim tim nema im spasa,slazes se? Bog samo prihvata slobodu izbora. Ok,i ako ja izaberem da imam seks sa svojom devojkom,sto bi to onda Bogu smetalo?Lepo meni,lepo njoj,nema nikakve stete od toga nikome,u cemu je onda problem?U tome sto se ne slaze sa crkvom,zar ne? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 pitanje je da li takav kanon postoji... postoji li? Ako se dobro secam, postoji samo zabrana bluda, al' se nigde eksplicitno ne govori o predbracnom seksu. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Rimljani su znali sta je pravi zivot ... Sex and drugs and r'n'r .... Pa malo arena i gldijatori, po neki lav i tako to ... Posle su dosli hriscani i upropastili dobar provod ... Ево једне сатанске нумере која промовише те смртно-грешне идеје. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 @MilosavljevicJa sve sve o ovome slazem sa tobom ali se,hteli mi to da priznamo ili ne u mnogim stavkama sa nama ovde ne slazu ucitelji pravoslavne crkve.Sad zasto je to tako ja ne znam.Dobro bi bilo kada bi neko uticajan iz crkve skupio petlju pa poceo malo da se bavi ovom temom.Bilo je jednom reci vladike Porfirija o ovome,u emisiji Duhovniici cini mi se ali isto tako bled i vise filozofski odgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Ево једне сатанске нумере која промовише те смртно-грешне идеје. Jaoo Milosavljevicuuuu.... Gresnice! Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 Ајде ти што "не(немаразмак)знаш" објсни сад ти наама (мени и декију) како сексом пре брака ствараш себи пакао? Ето ја сам имао секс пре брака, ал нисм у неком "паклу" душевном. To samo govori o tome koliko si ogrezao o grehu. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 31, 2014 Пријави Подели Написано Јул 31, 2014 @Milosavljevic Ja sve sve o ovome slazem sa tobom ali se,hteli mi to da priznamo ili ne u mnogim stavkama sa nama ovde ne slazu ucitelji pravoslavne crkve. Sad zasto je to tako ja ne znam. Учитељи цркве су живели пре 2000 година, када се у брак улаазило са 14 година, одокативно када се достизала сексулна зрелост већ си био у браку. To samo govori o tome koliko si ogrezao o grehu. Изгубио сам савест у мом бурном блудничком животу. Deki992 and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука