Jump to content

Историјска личност која вас највише имресионира.

Препоручена порука

@stefane

ne promovišem ja kpj,i statistika se gleda i iz ove perspektive,nismo sada pod brozom

što se tiče zaduživanja tu je posebno interesantna priča na konto čega su se dobijale pare,ali neću ja sada o tome.

tvoja konstatacija je bila da je najveće blagostanje srbija vidjela za vrijeme stojadinovića,a ja ti kažem da to nije tačno,i molim te nemoj pričati da si protivnik nacionalizma a ne možeš prežaliti što mu se nisu ostvarili planovi.

Znači,ako želim Srbiju koja ima izlaz na more,teritorijalno tri puta veću nego sada,a da se takva stvorila po dogovoru,bez rata-to znači da sam nacionalista?

Hajde ne preteruj. Te gluposti poput "slaba Srbija-jaka Jugoslavija" danas možeš jedino naći u arhivu Đilasovog agitpropa i Kardeljevih pamfleta koji odišu mržnjom prema Srbima,koji uglavnom "tlače male narode".

Nisam nacionalista ako se ne zalažem za Brozovsko antievropsko i komunističko nasleđe. Tu ćeš pesmu nekom drugom da pevaš,nemoj da pokušavaš da me etiketiraš kao nacionalistu lascivnom retorikom jugoslovenskih crvenih kmera.

Tokom Stojadinovića se JESTE živelo najbolje koliko je to bilo moguće.

S obzirom da su političari kvarljiva roba,ne bi bilo pravedno da se zadržimo na Stojadinoviću,a da ne pomenemo ostale velike istorijske ličnosti.

Npr. Pavle Savić-čovek koji je sa Irenom Kiri otkrio nuklearnu fisiju. Otkriće se nepravedno pripisuje Oto Hamu.

Постављена слика

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

• Одговори 167
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Tu ćeš pesmu nekom drugom da pevaš,nemoj da pokušavaš da me etiketiraš kao nacionalistu lascivnom retorikom jugoslovenskih crvenih kmera.

Bratac,srećom mi nisi bliže.

Tokom Stojadinovića se JESTE živelo najbolje koliko je to bilo moguće.

Eto koliko je tvoja priča utemeljena.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

ајде искулирајте мало језике, тек смо дошли  0202_238

сем тога, показујете која је највећа слабоста срба - неслога.

стефане, ти стално некако пренебрегнеш чињеницу да је стојадин био окренут нацистима и да је уствари због тога изгнан, а не политички осакаћен или слично.

човек је био отворени заговорник нечег наказног.

да ли би то нама донело нешто, питање је која би цена таквог ''потурчивања'' била ...

то што је он друкао или организовано атентат на павелића, који је убијао србе, то не значи да није био пронацистички опредељен и тада.

да је било другачије, био би у америци а не у аргентини, као што си и сам приметио да су се територијално удаљавали једни од других.

Подели на овим сајтовима

стефане, ти стално некако пренебрегнеш чињеницу да је стојадин био окренут нацистима и да је уствари због тога изгнан, а не политички осакаћен или слично.

човек је био отворени заговорник нечег наказног.

Направи разлику између линије мањег отпора и неутралисања од поларизованог света и отвореност према нацистима.

Љотић је прави пример нацистичког човека и заговорника нацизма; он је заговарао сталешко уређење,изгнанство Јевреја,сатирање идеолошких противника. Љотићевци су били униформисани,попут црнокошуљаша,сејали су страх,цинкарили Србе...

С обзиром да нема много сачуваних слика љотићеваца из предратног и ратног периода,ево пример како се понашају чланови обновљеног СНП "Збор"

Постављена слика

Само замена свастике са крстом...

Стојадиновић није био нацистички подрепаш. Чак га и Гестапо,у својим архивима 1937. проглашава британским човеком. Стојадиновић је имао одличну комуникацију са Американцима из Првог светског рата,јер је захваљујући америчким кредитима спашен српски народ од пошасти. Такође је једини био из Министарства финансија који је знао француски и имао одличан контакт са француском Управом за монопол.

Није његова кривица што је једини схватио да се многонационална и пољуљана Југославија не може водити емоцијама,и да су Москва и Лондон физички доста даљи од Мађарске,Немачке,Албаније,Бугарске...није његова кривица што је морао да виси на бинама са Мусолинијем и обилази Хитлера. Штавише,у то време Хитлер није тражио од Стојадиновића улазак у Пакт нити икакво савезништво...

Онда се наставља сулудо обарање Конкордата...и свашта. Тек када се из данашње призме сагледа цео његов мандат,схватамо колико је био у праву.

Подели на овим сајтовима

Милан Стојадиновић током предизборне кампање у Лесковцу. Током избора православно свештенство је чак отворено агитовало за радикале. Тада Стојадиновић још није упао у жесток сукоб са СПЦ

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

стефане, буш породица преко одређене банке је до 1942. године финансирала нацистичку немачку. у то време сенатори и индустријалци су се окупили у томе, па о којој америци онда причамо, којем делу?

а преко исте банке је финансијска помоћ долазила у југу ...

само ишчачкај мало по нету шта се све изродило од те банке и тих финансија ...

иначе, не разумем што не похапсе ове нацисте за отворене неонацистичке симболе и пропагацију таквих личности, чак и фејсбук укида налоге на основу тога.

Подели на овим сајтовима

Па,добро,с тим што је опште позната чињеница колико је банкарски систем,као и цела економија на глобалном нивоу зла,подла и не брине о човеку као појединцу нити о људима као колективу...ти суштински ниси дао некакве аргументе против М.С.

Иначе,пошто си гадљив на колаборацију са Немачком и нацистима,требало би да знаш да је КПЈ подржавала усташки покрет.

Постављена слика

Постављена слика

http://www.rpvgd.info/index/index.php?option=com_content&task=view&id=1046&Itemid=167

Подели на овим сајтовима

Па,добро,с тим што је опште позната чињеница колико је банкарски систем,као и цела економија на глобалном нивоу зла,подла и не брине о човеку као појединцу нити о људима као колективу...ти суштински ниси дао некакве аргументе против М.С.

Иначе,пошто си гадљив на колаборацију са Немачком и нацистима,требало би да знаш да је КПЈ подржавала усташки покрет.

знаш и сам да није проблем у банкарском систему, већ КОГА финансирају тиме.

знам и да су стрељани због тога, а знам и да су партизани међу собом ратовали због таквих ствари.

немој погрешно да ме схватиш, ја у ближој фамилији имам и народне хероје, али и четничке војводе и сви су родбина били иако ''на различитим странама''  Hristos vaskrse

Подели на овим сајтовима

немој погрешно да ме схватиш, ја у ближој фамилији имам и народне хероје, али и четничке војводе и сви су родбина били иако ''на различитим странама''  :cmizdrenje:

Свакако,и равногорцима и партизанима вјечнаја памјат што су своје животе положили за слободу Југославије и југословенског народа!

Али мислим да и сам знаш колико је најуже руководство ЦК СКЈ било антисрпски расположено; да су у предратно време са правашима и франковцима водили митинге против "српске хегемоније",да су доцније толерисали прелазак усташа у партизане,да су стовили АВНОЈ...и тако даље...

prst ka dole

И сада,када сумирамо,сматрам да би било боље остати неутралан у целом Европском рату него изгубити 2 милиона становника,и притом на власт довести КПЈ која је после тога ликвидирала више десетина хиљада људи,православних монаха,свештеника,као и митрополита Јоаникија.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Погледаћу  klapklap  Али све што сам рекао је аргументовано и поткрепљено документима,нигде нисам ништа измислио...само су се ти аргументи крили услед Брозове диктатуре. Тако да та историја није баш "алтернативна",јер ми нешто што је алтернативно звучи као да је измишљено да би се направила антитеза нечему постојећем.

Елем:

Постављена слика

Стојадиновић са немачким министром спољних послова вон Неуратом у Бундестагу 1938. год

Интересантно је да је овај чувени Стојадиновићев фрак на крају завршио у костимима Народног позоришта.

:smiley:

Подели на овим сајтовима

стефане, овај твој стојадин баш нема среће са позитивним личностима  buuuuuuu :drugarstvo:

Суђено му је,изгледа,да се фотографише само са bad guys. Али има очито своје,хм,дрвене адвокате који га правдају.

0110_hahaha 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

стефане, овај твој стојадин баш нема среће са позитивним личностима  :):drugarstvo:

Суђено му је,изгледа,да се фотографише само са bad guys. Али има очито своје,хм,дрвене адвокате који га правдају.

buuuuuuu 0102_laugh

0102_laugh 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...