Jump to content

Шта је запад урадио за нас ?

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Šta je istok radio za nas?

Ili šta je Srbija radila za nas?

Ili šta smo mi radili za zapad, ili za istok, ili sever, jug..?

To su prazne demagogije. Da nije bilo 1990-ih, ovo pitanje ne bi se ni postavljalo. Danas, kao poraženi, mi smo uvređeni, ali to nije trajno rešenje.

Мислим да ниси разумео.

Једноставно као Аквиљо побројте оно шта је запад урадио за нас, све једно ми је да ли сматрате то добрим или лошим.

Ова тема се даклем не бави тиме шта смо ми и ко смо ми и какви смо ми, нити шта је исток или какав је наш положај између истока и запада, већ просто :

Шта је запад урадио за нас ?

Da nije njegovih naprednih tekovina, niko ne bi imao liberalne i demokratske ustave kakve imamo danas.

Imam predmet u skoli i to znam pouzdano. Zapadni svet [ciji smo mi deo] je bastion liberalizma, demokratije, slobode, prava, kulture i civilizacije. Cak i Biblija je napisana na Zapadu - originalni tekstovi jevandjelja su na grckom.  :bla:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 60
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

nasznak:)  facenew22222222

Или пак из малчице озбиљнијих разлога, рецимо геостратешких... Иначе би то био историјски пример доброчинства без преседана: толике ресурсе истрошише не би ли решили наше проблеме...

Nije sija nego vrat. Sve u svemu moglo se izbeci i to veoma lako da nismo imali bolesnike na vlasti.

No necu vise u off. Sorry Zeljko.

Слушај, ја сам имао много проблема због своје борбе противу Милошевићевог режима (и данас су исти његови људи у режиму). То што је Милошевић био зло, не оправдава Олбрајтову или Солану што су они зло. Не они су сатанистачка багра јер то јесу. Није њихов сатрапизам и нечовештво везано за то ко је и шта је био Милошевић.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

@Dragan

Klasicna zamena teza.

Olbrajtova i ekipa su to sto jesu i sa i bez Milosevica. Ali  bombardovanje jeste krivica Milosevica posto

se odluka hoce li ili nece lomila na njegovoj politici. A kako je on igrom slucaja bio isto takav satanisticki

skot kao i Olbrajtova samo sa manjim sredstvima i mogucnostima desilo se to sto se desilo.

Подели на овим сајтовима

М

Zapadni svet [ciji smo mi deo] je bastion liberalizma, demokratije, slobode, prava, kulture i civilizacije. Cak i Biblija je napisana na Zapadu - originalni tekstovi jevandjelja su na grckom.  :bla:

whackado leteti 0409_feel

Постављена слика

To je žestoko osuđeno, polako sa bezobraznim i perfidnim kriticizmima zasnovanim na izvlačenju iz konteksta.

Šokiralo je ceo svet i završilo u wikipediji.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Ghraib_torture_and_prisoner_abuse

A evo malo nečega što nema u dverosrpskim pamfletima:

http://en.wikipedia.org/wiki/Instrument_of_Government

Подели на овим сајтовима

• Гости

Од настанка српске државе наовамо:

- нападали су нас непрестано

- слали крсташке ратове који су нам пљачкали села

- кад смо се сукобили са Турцима нису притекли у помоћ

- нашим устаницима нису дотурали оружје иако су слабили турске јединице у походима на Беч

- у 1 свј. рату су пустили српску војску да их растуре аустроугари, а помоћ у храни и муницији

је дошла тек када су Руси запријетили да ће изаћи из рата

- у 2 свј рату нас бомбардовали Нијемци

- у 2 свој рату нас бомбардовали савезници

- помагали и давали азил разним непријатељима тадашње несврстане Југославије

- подржавали ултранационалисте и признавали отцјепљене републике преко ноћи

- нису подржавали тенденције Срба ван Србије као истој тој самосталности

- бомбардовали РС

- бомбардовали Србију

- финансирали ОВК

- огромна дипломатска иницијатива запада да се мафијашко Косово призна као држава

- сад помажу да се отцијепи Војводина и Санџак

- гурају Србију у тзв. "Балканску унију" са Турцима јер нас неће у ЕУ

итд. итд. итд.

Паметним народима би било доста једна или максимално двије ставке.

Срби су једноставно глуп народ (то су отворено рекли и западњаци и Руси коментаришући нашу политику у последњих стотињак година)

Подели на овим сајтовима

leteti

Свесрдно су се потрудили да што дуже останемо под османлијама. А и сада су сумњиви...

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Trebalo je da uzmu mač i krenu u oslobodilački pohod na Srbiju!

I sami su jedva odbranili Beč, to se valjda zna - došli su i Mađari i Austrijanci i i Venecijanci i Nemci i na kraju su ga poljsko-litvanske snage odbranile.Ne da mi ostanemo pod Osmanlijama nego samo da Osmanlije ostanu zato što bi onda Rusija bila premoćna.

A to im nije odgovaralo, istina.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Вазда смо им служили за геополитичка поткусуривања.

Паметном би било доста још прије вијек и по, али џаба- ми као они Атлантиђани из Пајтоновог "Викинг Ерика" који реалност виде само онако како они хоће...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...