Jump to content

Шта је запад урадио за нас ?

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Вазда смо им служили за геополитичка поткусуривања.

Паметном би било доста још прије вијек и по, али џаба- ми као они Атлантиђани из Пајтоновог "Викинг Ерика" који реалност виде само онако како они хоће...

Svaki čovek ima perceptivnu odbranu. Svi zanemaruju činjenice koje se protive njegovom stavu.

Pa kuda ćemo? Jeste li on političko rešenje za daleku budućnost?

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mahmoud_Ahmadinejad_2009.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 60
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Није, јер је лош дипломата.

Искључив је, а дијалога се сјетио тек кад је видио да ће да му растуре земљу (као и Слоба).

Имамо примјер човјека који је у дипломатију ушао од невоље и на преклињања рођеног брата,

и који је конфликте ријешио силом своје љубави, људске ширине и свих осталих јеванђелских особина

које су наше непријатеље толико поразиле да су нам постали савезници идућих стотину година:

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Ček ček ček... Nemoj mi reći... Svetosavski nacionalizam?

Чек, чек, чеку , немој ми рећи , волети свој народ је зло ?!!

Морам да се насмејем читајући ове преписке.

Јер ме неодољиво подсећају на :

The People's Front

Дакле типично српски, да не кажем јудејски толико типично да се понекад запитам да нисмо ми заправо један те исти народ...

Овде имамо два три конкретна одговора на питање, остало је све  у фазону јудејски национални фронт VS национални фронт јудеја.

Подели на овим сајтовима

Чек, чек, чеку , немој ми рећи , волети свој народ је зло ?!!

Дакле типично српски, да не кажем јудејски толико типично да се понекад запитам да нисмо ми заправо један те исти народ...

Ovo je tako Željko. Nisam ni iznenađen.

U stvari, slažem se sa tobom da se i ja zapitam ponekad da nismo isti narod.

:huh:      :(

Judeo-masonske euro-vrane mi pozobale mozak, pusti me da umrem u zabludama.

Подели на овим сајтовима

Најкомичније је што су се Макавеји обратили Римљанима за сарадњу и помоћ. Проблем је што су стварно дошли... да помогну. Које паралеле!  319.gif eheeeej

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Најкомичније је што су се Макавеји обратили Римљанима за сарадњу и помоћ. Проблем је што су стварно дошли... да помогну. Које паралеле!  spavanje2 1306_womens

Да занимљиво је и то да су се Јудеји обратили Римљанима за помоћ, баш у времја она макавејска , Римљани су истина дошли на просторе Палестине али из сасвим других разлога и много касније, неких 150 година после тог обраћања.

Могуће је и да смо се ми некада обратили Америма за помоћ, може бити у другом свецком рату , као савезницима који су нас тада а и касније бомбардовали , а они ево дођоше и искрцаше се али 50 година касније и то опет у Јерусалим ( Косово) као и Римљани и други освајачи Јевреја што су вазда заузимали прво Јерусалим.

Паралела има знатно више .

Но није то тема.

Добро, шта су то још западњаци урадили за нас?

Мора да има још нешто.

Додао бих на онај Евђеников пост само то да када су Турци покушавали освојити Беч и ми смо били у редовим те турске војске на страни освајача , као вазали.

Као што би вероватно да уђемо у НАТО били у редовима НАТОвским при освајању Ирана ...

Зато дај да не направимо бар овај пут такав вазални однос(западу ко негда истоку) , јер ко ће се после правдати да нисмо хтели или знали , као што се сад неуспешно правдамо да нисмо хтели бити са Турцима противу Европљана.

Подели на овим сајтовима

Tehnologiju, znanje, obrazovanje, medicinu itd., ma sve smo mi to sami stvorili. Pa evo, i kompjuteri i internet sa kojim komuniciramo ovde su upravo Made in Serbia, samo što se ova istina krije..)

Dobili smo mi od tog "zapada" više nego što smo izgubili.. Ceo moderni život zahvaljujemo "zapadu", ovo se nekome svidelo ili ne. Ako ti se mama razboli od raka ili tata ti dobije srčani udar, i stignu na vreme u bolnicu i prežive, možete da kažete: zapade, -hvala ti! I ako ti žena pri porađaju dobije komplikacije i spasi se ona i dete, i onda možete da govorite: zapade, -hvala ti! I što ne umire svako treće srpsko dete jer na vreme dobije tetanus itd., možete da kažete: zapade, -hvala ti! Ili možda dobar srpski patriota ne mari za svoje dete, nego dete može slobodno da crkne, važnije je brojati koje su srpske teritorije..?

Oprostite mi na rečima, ali je*eš takvu Srbiju gde je samo teritorija važna! Ili što reče patrijarh Pavle: ako bih morao da biram između jedne velike ali loše Srbije i jedna male ali dobre Srbije, onda bih birao malu i dobru Srbiju. Shvatite da nijedna Srbija ništa ne vredi ako se u njoj nema slobode, pravde, ljubavi i dobre volje.

Željko recimo poređuje Srbe sa Jevrejima u doba apostola. Dobro, šta su Jevreji Hrišćani uradili (mislim, mi smo Hristovi i ne talmudisti), nisu li otišli u taj omrznuti zapad i za tri veka ceo taj zapad dobili za sebe, za Crkvu, za Hrista? A šta je njima taj zapad sve učinio, prvo Grci, pa Rimljani, pa proterivanje Jevreja iz Judeje, uništavanje Jerusalima i hrama, proganjanje Jevreja i Hrišćana i puno toga.. i opet to nije smetalo Hrišćanima da se bore za isti taj zapad. Jer čovek je čovek, svejedno odakle da dolazi. I Bog im je dao, po svojim rečima da čega se odreknemo u njegovo ime da ćemo zato da dobijemo sto puta više natrag plus život večni! I Hrišćani su dobili, umesto male Judeje dobili su celo rimsko carstvo, šta je bio samo početak jer danas Hrišćani drže pola sveta.. Eto šta čine vera i ljubav, da najgori tvoj neprijatelj postane tvoj brat. Ali vera i da mrziš i osuđuješ, ovo je malo loša mešavina.

"Znaš, ja te volim, ali moram da ti kažem da si najveće go*no, stvarno si fuj, beh, bljak, muka mi je kad samo pomislim na tebe..!" Na to će da drugi da odgovori: "Ako ti je takva ljubav, onda je bolje da me ne voliš. Hvala ti, ali idi i voli nekog drugog." Ako smo Hrišćani, onda mi znamo šta ovo onda znači.. ili je Srbija zaista vredna da oni ne prime veru i spasenje? Da je tako, onda je bolje da Bog baci kometu na Srbiju i svu je za svagda spali. Jer ili će Srbija da bude svetionik drugim narodima, ili će da je nestane. Pa tako i mi potrudimo se da budemo svetionik drugim ljudima, ne kamen za spoticanje. A Bog će svoje da doradi.

Šta je "zapad" dao Srbiji? Mnogo je dao. Treba biti samo voljan i prihvatiti. I mi smo davali "zapadu", bez govora. Dali smo im Teslu, i Pupina, Milankovića i druge.. Ne trebamo se stideti, ali ne treba ni osuđivati.

Знам да нису Јудеји талмудисти и Јудеји Макавеји исто, јер Талмуд је ипак доста касније сачињен.

Мени је та аналогија Макавеја и Срба доста значајна и актуелна.

Све остало Драги што си рекао потписујем.

Заиста је тако што се тиче Галилејаца( Хришћана ) који вером победише Царства( не само римско , него многа и кроз време и кроз простор) , заиста је тако да ако Србија буде и до Токија а пуна јама мртвих људи нека је проклета и нека је нестане.

Заиста је све тако као што ти рече.

Жао ми је што , бојим се , већ ево коју годину се преписујемо по разним форумима , ал се и даље изгледа не разумемо.

Не тврдим ни да је запад внаго , ни да је злато.

Запад је запад , исток је исток.

Ми смо између.

Подели на овим сајтовима

Али хришћанство је дошло са истока и преобразило запад, по речима: ко може да прими, нека прими... А како је ко примио, тако је и узвратио.

"Ја сам чокот, ви сте лозе. Ко остаје у мени, и ја у њему, тај доноси много рода, јер без мене не можете ништа чинити... Ако останете у мени и моје речи остану у вама, иштите што год хоћете, и биће вам."

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Али хришћанство је дошло са истока и преобразило запад, по речима: ко може да прими, нека прими... А како је ко примио, тако је и узвратио.

"Ја сам чокот, ви сте лозе. Ко остаје у мени, и ја у њему, тај доноси много рода, јер без мене не можете ништа чинити... Ако останете у мени и моје речи остану у вама, иштите што год хоћете, и биће вам."

Па све је дошло са истока.

И писменост, и култура, и цивилизација, и вера, и сеобе народа , и геј парада, и држава, и Срби , и Швабе и запад.

Подели на овим сајтовима

Ko da cujem Ratoslava Lazanskog. 0110_hahaha

A da nije mozda zbog potrebe za Bondstilom i ostalim vojnima bazama koje nisu mogle biti postavljene zbog

stupidne politike Zlobe.

Sto je znao reci Zoran Djindjic, mozda ima i teorija zavere ali dajte prvo da razmotrimo realne stvari a posle

toga SF.

Не знам одакле ти идеја да пишеш ово о чему пишеш, јер ја то нигде нисам написао, а видим да ме цитираш. Када говориш о реалним стварима, онда реално прочитај шта сам написао....а обзиром да се константно издајеш за познаваоца свега и свачега, можеш наћи на интернету количину бојеве муниције коју су користили, као и "квалитет" муниције коју су користили...

...и узгред, не знам колико година имаш, али свеједно, купи књигу

"5. oktobar - 24 sata prevrata Ivan Radovanovic , Dragan Bujosevic" ...

прочитај пажљиво ко је "угасио" РТС, можда ће Ти бити жао што си ми као поређење поставио

"Ko da cujem Ratoslava Lazanskog. smej.gif"...

а можда и неће, "непогрешиви" млади човече  0110_hahaha

:)

:nene:

smej.gif

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Па све је дошло са истока.

И писменост, и култура, и цивилизација, и вера, и сеобе народа , и геј парада, и држава, и Срби , и Швабе и запад.

Hahah. Sa kog istoka?

Mesopotamija? Fenikija? Persija? Egipat? Koje?

Jesu mozda stvari kao prvo pismo ali su anticka Grcka i Asirija neuporedive stvari.

Pa cak i Carigrad iliti Konstantinopolis koji je tvoj verski centar i koji je mlad grad su izgradili ljudi sa zapada.

330. godine.

Подели на овим сајтовима

Запад нам је дао:

1. начин живота и РАЗМИШЉАЊА као и ПОНАШАЊА

2. Дао технику у ужем смислу

2. своју духовну прљавштину.

У позитиовном смислу готово нису ништа дали, или кад се упоредио с негативним.

Подели на овим сајтовима

Запад нам је дао:

Pa oni su tu tvoju DUHOVNOST izmislili covece.

Osnova Hriscanstva je Platon a on je vrhunac grcke filozofije.

Platonov Bog je slican hriscanskom samo je bezlican.

Sto rece onaj, da ti nije bilo njih, ne bi imao ni kompjuter ni internet ni nista.

Ni ti ni ja. kriminalac

Подели на овим сајтовима

Запад нам је дао:

Pa oni su tu tvoju DUHOVNOST izmislili covece.

Osnova Hriscanstva je Platon a on je vrhunac grcke filozofije.

Platonov Bog je slican hriscanskom samo je bezlican.

Sto rece onaj, da ti nije bilo njih, ne bi imao ni kompjuter ni internet ni nista.

Ni ti ni ja. kriminalac

До сад си на овој теми добро збори а сад си га лупио.

Основ Хришћанства је Јудејска вера, вера Аврамовска, а не Платонова философија.

Није поента вере Хришћанске у Платоновом појму Бога, да је то било пресудно  Европа би после 3 века била Палтонистичка или неоплатонистичка а не Хришћанска.

Моностеистички појам Бога је код свих монотеиста сличан, али не и исти.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...