obi-wan Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Ovo ti je kao igra gluvih telefona... A otkud ti znas da bas vecina ne misli kao ti "huligani"? I nismo mi sisali vesla, pa da ne znamo da je bas DB ubacila svoje ljude u tu masu, da lome i razbijaju, pa da se posle okrive ostali protestvujuci... Da je jezivo - jeste, i vise od toga, vlast nam je jeziva, mediji su nam jezivi, mentalitet nam je... da ne psujem... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Kakva covece DB , pa Obradovic i Obrazovci su mesecima pricali kako ce polupati grad i da Parade nece biti. Sad, ja verujem da Mlkaden radi za bivsi DB, onaj Stanisicev i dan danas kao sto je i radio u doba SM. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Ovo ti je kao igra gluvih telefona... A otkud ti znas da bas vecina ne misli kao ti "huligani"? Nisu jer možda je većina bila protiv, ali svakako većina nije lupala i krala grad, iako je ta većina daleko siromašnija od tih "klinaca" koji su uglavnom nosili i nose firmirane patike, firmirane trenerke i slično. Nasilju opravdanja NEMA. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Jos je manje opravdanja bilo za samu paradu, a to, koliko vidim, niko da kaze... Ocedjujemo komarca, a gutamo kamile, eto to mi radimo... Evropejski duh nas je progutao kao ala... Kakva covece DB , pa Obradovic i Obrazovci su mesecima pricali kako ce polupati grad i da Parade nece biti. Sad, ja verujem da Mlkaden radi za bivsi DB, onaj Stanisicev i dan danas kao sto je i radio u doba SM. Mlad si ti da bi to razumeo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Rekao sam ja jos davno za mog druga da je Akademilio. :bla: bleh 0110_hahaha Intelektualne reci koje nemas pojma sta znace IN YOUR FACE, Obiwan! whackado zru whackado! Salim se naravno, nemojte biti namcori. :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Jos je manje opravdanja bilo za samu paradu, a to, koliko vidim, niko da kaze... Ocedjujemo komarca, a gutamo kamile, eto to mi radimo... Evropejski duh nas je progutao kao ala... O tome se pričalo naširoko. To što su ovi "prošetali" kao po zatvorskom krugu, nikako ne opravdava divljake, ali ni vladu, naravno, koja je sad počela preko poreskih organa da NAMA naplaćuje štetu što su načinili ti tobož zavedeni jadni mladi ljudi. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Jos je manje opravdanja bilo za samu paradu, a to, koliko vidim, niko da kaze... Ocedjujemo komarca, a gutamo kamile, eto to mi radimo... Evropejski duh nas je progutao kao ala... Kakva covece DB , pa Obradovic i Obrazovci su mesecima pricali kako ce polupati grad i da Parade nece biti. Sad, ja verujem da Mlkaden radi za bivsi DB, onaj Stanisicev i dan danas kao sto je i radio u doba SM. Mlad si ti da bi to razumeo... Sta to behu ljudska prava., kazes jos je manje bilo opravdanja za paradu. Znaci dogadjaj u Peckoj patrijarsiji je trebalo zabraniti ,l jer em je vecina u peci protiv, em su moguci neredi???? :bla: Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Uporedio si ustolicenje patrijarha sa gej-paradom?! Ovde se nas dalji razgovor na ovu temu zavrsava... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Ne nego sam usporedio ljudsko pravo da zivis slobodno i da imas pravo na odredjene ljudske slobode koje vecina ne moze da ugrozava, ali si ti zlobno i iskvareno protumacio na svoj nacin moje reci. Nije ti ovo Saudijska Arabaija brate; hoces mozda da i ubijamo gresnike? :bla: Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Ne nego sam usporedio ljudsko pravo da zivis slobodno i da imas pravo na odredjene ljudske slobode koje vecina ne moze da ugrozava, ali si ti zlobno i iskvareno protumacio na svoj nacin moje reci. Nije ti ovo Saudijska Arabaija brate; hoces mozda da i ubijamo gresnike? :huh: Ta klasicna zamena teza, koja je cest metod ovih dana, slabo ti nesto ide... Tim setacima niko i nicim ne ugrozava slobodu, to mi svi jako dobro znamo, i znamo da je to prosto politika, bla, bla, bla, pricamo o tome neprestano... A uopste pomenuti u istoj recenici njihovo ulicno besnilo sa ustolicenjem prvojerarha Crkve je zlobno i iskvareno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stara srbija Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Postoje razne vrste nasilja. Fizičko nasilje u ovom slučaju je mnogo manje od mentalnog i duhovnog, a da ne govorim o medijskom nasilju,koje se od strane režima danas sprovodi nad Srpskim narodom. Onaj ko ne nalazi opravdanje za to što su uradila ova deca je ozbiljno zastranio u evro-američku ideologiju,dobro mu je ispran mozak sa kanala " javnog servisa" i B 92. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Vidi ovako: to sto se poetski nacin razmisljanja tebi ne svidja, to je tvoja stvar... Uopste nije rec o tome i ti to vrlo dobro znas. Poezije je umetnost a pseudopoetika odlika agitatora. Ne, ne kazem uopste da si agitator ali si podsvesno/instinktivno tako reagovao. Ja svoje misljenje ne namecem, prosto pisem na forumu, ali ako ga od srca kazem, a neko tera s tim sprdnju kao da sam ja srednjoskolac (a cini mi se da sam i stariji od tebe) - onda je to bas ruganje, i to kakvo... Taman da si ratni veteran i akademik ako se ne slazem sa nekom tvojom idejom reci cu ti otvoreno sta mislim o tome bez uvijanja. Sta tu ima lose? Da li ti mislis da si mi ti zbog nekih tvojih nesto manje drag sada nego kad smo prvi put razmenili privatne poruke. Daleko bilo. Cak naprotvi. Nema veze licno nelsaganja sa neslaganjem pojedinih ideja ubedjenja. I ovo ti uopste nije prvi put da si tako bolesno sarkastican prema neistomisljenicima - to ti se mnogo puta ponavljalo na oba foruma, to da kazem onako, for d rekord... Jako mi je zao sto oba foruma mnogo vise polazu na politicku korektnost i lepo ponasanje nego na smislenost postova koji se objavljuju. Upravo zato i konstatno smanjujem aktivnost na oba foruma jer ne zelim da napustim forum zbog ljudi koje sam upoznao a usput smanjujem pisanje jer mi pravila ne odgovaraju. Sto se tice "narodne duse" - taj je izraz cesto npr. koristio nas sv. vladika Nikolaj... mislis da je on bio budala, Boze prosti, sto ga je kao episkop (vrlo cesto) koristio? Dobro. To je jedan od nacina tumacenja. Nazalost postoje jos mnogi drugi metodi tumacenja takvihj pojmova koji mogu biti vrlo maliciozni i nicemu slicni tome sto je podrazumevao vladika Nikolaj. Problem je u tome sto to moze a znaci svasta a ne morada znaci nista. Svakom, iole pismenom, jasno je k`o dan da sam mislio na opste egzistencijalno stanje naseg naroda - a ne da narod ima dusu, pa da ti razbacujes sa visine svoje "premudre" komentare, koji sve imaju, a ljubavi prema braci sagovornicima ni malo... Evo moracu ponova da ti trazim izvinjenje jer meni to nije bilo jasno automatski. Ja sam nazalost price o narodnim dusama i duhovnim zakonima cuo od raznih bolesnih ideologa tipa Hitler i Miloshesku i tamo je to znacilo sve i svasta a opet nista konkretno. Mogao si odmah ovako da se izrazis i ne bi ni prokomentarisao tvoj post. Isti taj vladika, pa onda jos i sveti i bogonosni nasi savremenici Pajsije i Porfirije, i drugi mnogi, koristili su cesto izraz "duhovni zakon"... ja znam sta su pod njim podrazumevali, a ti? Pa naravno da znas, posto si ti daleko od nepismenog coveka, nego se prosto pravis tosa... arogancija tako nesto dozvoljava coveku... Pored starca Porfirija i Pajsija koji su taj termim kortistili u jednom veom uskom smislu u 20. veku smo se vala naslusali prica o duhovnim zakonima, narodnim dusama i narodnim neprijateljima za odavde pa sve do eshatona. Ali priznaces ti bolesnici su za isti izraz imali jedno sasvim drugo tumacenje duhovnog zakona nego starac Porfirije. Kad povezes pojmove tipa kamenice, kriva vlastam, budjenje naroda sa "duhovnim zakonom" meni je mnogo bliza asocijacija neka kristalna noc nego teoza. Ok priznajem da je do moje skucenosti shvatanja, nagle reakcije, divlje naravi ali opet neodoljivo podseca na nesto za sta znam da se i ti gnusas tako necega. I ne zaboravi - Crkva je svoju dogmatiku ispevala, nije je prepustila racionalizmu... Moguce ali onda imamo dijametralno suprotno shvatanje poeticnosti. Posto po mom nekom shvatanju tamo gde ima definicija tamo nema umetnicke slobode i poetike uopste. A dogmati su vrlo jasno definisani i tada i takvi su ostali i do danas Bogu hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Postoje razne vrste nasilja. Fizičko nasilje u ovom slučaju je mnogo manje od mentalnog i duhovnog, a da ne govorim o medijskom nasilju,koje se od strane režima danas sprovodi nad Srpskim narodom. Onaj ko ne nalazi opravdanje za to što su uradila ova deca je ozbiljno zastranio u evro-američku ideologiju,dobro mu je ispran mozak sa kanala " javnog servisa" i B 92. Da li mislis da bez kanala b92 niko ne bi zakljucio da smo mi naslino drustvo i da je nasilje toliko integrisano u nase drustvo da je jedna od primarnih patoloskih karakteristika koja ispliva kad krenemo u analizu? Mnoge stvari su objektivno i vrlo lako i jasno zakljucive bez obzira na b92, Sorosa, evro americku ideologiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Sta su radila ova deca??? Mislis huligani i kriminalci koji su pljackali i lomili grad i naneli teske telesne ozlede gomili policajaca? Mozes nesto voleti ili mrzeti, to je nase ljudsko pravo ali neciju slobodu ne mozes da ugrozavas. Bog nas svakako nije stvorio sve iste; i svi imamo neke grehe. Potpuno je farisejski ponasati se onako kako ti hoces. Oni su svoj skup prijavili i koliko bar ja znam nikoga nisu gadjali kamenicama niti napadali, koliko god se mi ne slagali sa njihovim zivotnim stilom i verovanjima. @ Obi wan ; kako ti zamenjujes teze to je neverovatno; da nisi latin? sHa_sarcasticlol Setacima niko ne ugrozava slobodu kazes? Mladen sa svojim fasistima je pretpostavljam isao da im podeli cvece. Toliko ih voli da ni u crkvui nije isao to jutro. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Sve, sve, ali nema opravdanja za uništavanje grada, pljačku i tuču sa policijom. Ako je Gandi, ateista, mogao svojim mirnim protestom da porazi silnu Britansku imperiju, koliko bi tek mi hrišćani trebali da možemo Hristovim mirom da menjamo svet. Ali ako sotonskim oružjem udaraš na sotonu, ništa ne menjaš već samo postaješ deo zbora tog istog na koga si udario. Треба разликовати силу од насиља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука