Jump to content

Spasavanje 33 rudara iz Cilea

Оцени ову тему

dragisa

Препоручена порука

среда, 13. окт 2010, 05:13 -> 12:02

Слобода за чилеанске рударе

Седморица чилеанских рудара угледала светлост дана, после више од два месеца заробљеништва у руднику "Сан Хозе". Преосталих 26 рудара биће извучено у наредна три дана.

Остатак ОВДЕ

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

ima nekih koji kazu da je ovo ustvari iscenirani ritualno-simbolicki dogadjaj, na svetskom nivou. moram priznati da je i meni u trenutku zazvucalo cudno kad su rekli da se sprava koja ih izvlaci zove fenix a onda i 33 rudara,... ali reko sebi daj ne izmislja. medjutim malo sam kopkao jer mi je bilo potpuno imbecilno da su svakoga koga izvuku na povrsinu drzali jedno 10ak minuta u onom kavezu te da nesto obuce te ovo te ono te neke tamne naocare koje su morali da nose a koje su bile uslov firme sponzora koja ih vadi...itd. to me zainteresovalo jer prosto nisam mogao da verujem da bi ikom normalnom palo na pamet da komercijalizuje tako dramaticne i traumaticne okolnosti, medjutim moram priznati da su stvari zaista malo cudne.

evo npr jedna od sitnica: sva 33 rudara, zarobljena u tami, na svetlo dana, u zoru (00:01), izvlaci naprava fenix, sa upecatljivim tockom koji se stalno vrti,... dakle svi su morali da obuku majcu sa ovim logom, izuzetnog religijskog naboja

Постављена слика

da li je normalno da firma koja ih izvlaci zahteva da nose tamne naocare (kao za slepce) i odjedanput religiozan logo, kome cemu...?

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Ајде и овде да одговорим.

Драгиша бре! Па наравно да ће да носе тамне наочари после толико дана у мраку, а религиозни лого уопште није ту ”одједанпут”. Амери стављају те (псеудо)религиозне мотиве на шта год стигну. А такође и све комерцијализују. То ти је просто нормално код њих, део културе. И мени се то гади, али с друге стране, људи су спашени сигурне смрти...

Подели на овим сајтовима

ok necu vise.

samo malo cudne izjave za nekog ko je preziveo sigurnu smrt bozijom voljom:

"I don't belong to the church," he says. "My

church is at the corner of my bedroom, or

on my patio. But now I feel much closer to

God."

ili

It felt like the earth was

giving birth and I was

the child of the Earth

Mother. I was reborn.

izvor:

www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-11557430

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...