Jump to content

Sta vas nervira?

Препоручена порука

Нервира ме кад неком пружим срце на длану, а он га сломи!

Нервира ме што у мом крају живи више оних који су се доселили ко зна одакле, него самих мештана.

Нервира ме кад неко ограничава моју слободу, својом сујетом и страхом да му не преотмем нешто што је наводно само "његово"

нервира ме јако лоша ситуација у Србији, на свим друштвеним нивоима

нервира ме када ми се неко представи као пријатељ а после ми забије нож у леђа

Не знам о којим се људима ради, али претпостављам да у њиховом крају више и нема мештана.

то су нови мештани  1405_love
Ма ови неки Косововари што су у овој задњој тури дошли из неких Новака, то село цело дошло, а једна породица подигли кућу порд моје и одма довели геометра њиховог косовара и кажу да само ушли у њиховото, еј у мом месту где су ми и предци рођени ушо сам у њихово, а једва можеш да разумеш о чему ти прича на том њиховом језику, треба да видиш и доживиш, да само видиш оне шиптарске фаце, а сви пуни пара. Ноћу завијају као вукови, ваљда певају нешто.  1405_love

Уф, уф, не знам брате, ал видим да ти је тешко. Опет, можда нису сви такви, мислим, немогуће људи се разликују. Можда да их мало боље упознаш.  319.gif

Само сам хтео да кажем да ми је јасно на шта  Хана мисли када то каже да је нервира, пошто јој Меда даје одговор на то, ко има непосредно искуство зна о чему прича. Иначе то су друштвени паразити, који примају помоћ од ове државе то јест од наших давања у буџет, жена престала да ради тамо кад отишла на трудничко боловање; једно дате јој четврти једно пети разред још прима плату, затим примају тамо на Косову нешто од тог Еулекса, а сви су пуни пара, шиптари им дебело платили за сваки ар који су им тамо продали, поједини су се и напљачкали тамо.
ма не Меда живи тамо где нема избеглица, па нема лично искуство да оповргне или потврди.

дај, уозбиљи се  1405_love

него да вас питам конкретно питање, јел само оговарате вас двоје те људе због личних фрустрација којим сте поткачени од њих или имате нешто аргументовано и негенерализујуће да изустите а да приде буде барем смислено и хришћански?  89898989898989

Подели на овим сајтовима

• Одговори 367
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Нервира ме што у мом крају живи више оних који су се доселили ко зна одакле, него самих мештана.

Нервира ме кад неко ограничава моју слободу, својом сујетом и страхом да му не преотмем нешто што је наводно само "његово"

Не знам о којим се људима ради, али претпостављам да у њиховом крају више и нема мештана.

Nije hriscansli ni to sto oni rade. Kakav argument hoces sad?! Tema je sta me nervira. Oni me nerviraju!

то су нови мештани  1405_love

Ма ови неки Косововари што су у овој задњој тури дошли из неких Новака, то село цело дошло, а једна породица подигли кућу порд моје и одма довели геометра њиховог косовара и кажу да само ушли у њиховото, еј у мом месту где су ми и предци рођени ушо сам у њихово, а једва можеш да разумеш о чему ти прича на том њиховом језику, треба да видиш и доживиш, да само видиш оне шиптарске фаце, а сви пуни пара. Ноћу завијају као вукови, ваљда певају нешто.  1405_love

Уф, уф, не знам брате, ал видим да ти је тешко. Опет, можда нису сви такви, мислим, немогуће људи се разликују. Можда да их мало боље упознаш.  319.gif

Само сам хтео да кажем да ми је јасно на шта  Хана мисли када то каже да је нервира, пошто јој Меда даје одговор на то, ко има непосредно искуство зна о чему прича. Иначе то су друштвени паразити, који примају помоћ од ове државе то јест од наших давања у буџет, жена престала да ради тамо кад отишла на трудничко боловање; једно дате јој четврти једно пети разред још прима плату, затим примају тамо на Косову нешто од тог Еулекса, а сви су пуни пара, шиптари им дебело платили за сваки ар који су им тамо продали, поједини су се и напљачкали тамо.
ма не Меда живи тамо где нема избеглица, па нема лично искуство да оповргне или потврди.

дај, уозбиљи се  1405_love

него да вас питам конкретно питање, јел само оговарате вас двоје те људе због личних фрустрација којим сте поткачени од њих или имате нешто аргументовано и негенерализујуће да изустите а да приде буде барем смислено и хришћански?  89898989898989

Tema je sta vas nervira! Kakve argumente sada hoces?! Ja ne mislim na one sa Kosova,njih racunam u srbe iz Srbije. Mislim na one koji uopste nisu rodjeni u Srbiji, a ponasaju se kao da im je svako bolje radno mesto ostavio deda u nasledstvo! Imaju velike kuce i komforne stanove. Voze dobra kola. Imaju puno dece. Na nekom su polozaju. Imaju dobre plate. A nama se rugaju i usudjuju se da nam naredjuju u "nasoj kuci!

I ja se sada pitam, zasto smo mi rodjeni u Srbiji takve budale-sto ih trpimo? Da ih lepo posaljemo odakle su stigli, pa neka se frajerisu tamo!

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

E a vidite sad ovo, ovo me NE nervira! Kada bi se vise ljudi ponasalo ovako, gde bi nam bio kraj!

http://pressonline.rs/sr/vesti/magazin/story/145472/Neverovatna%20pri

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

То је та љубав према ближњем.

то ти причам  :drugarstvo:

Svi smo mi dodjosi i odnekud dosli. :drugarstvo:

то ти причам.  :drugarstvo:
Није поента у доласку већ у менталитету одређене феле људи.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

то су нови мештани  :drugarstvo:
Ма ови неки Косововари што су у овој задњој тури дошли из неких Новака, то село цело дошло, а једна породица подигли кућу порд моје и одма довели геометра њиховог косовара и кажу да само ушли у њиховото, еј у мом месту где су ми и предци рођени ушо сам у њихово, а једва можеш да разумеш о чему ти прича на том њиховом језику, треба да видиш и доживиш, да само видиш оне шиптарске фаце, а сви пуни пара. Ноћу завијају као вукови, ваљда певају нешто.  0409_feel

Уф, уф, не знам брате, ал видим да ти је тешко. Опет, можда нису сви такви, мислим, немогуће људи се разликују. Можда да их мало боље упознаш.  :drugarstvo:

дај, уозбиљи се  :drugarstvo:

него да вас питам конкретно питање, јел само оговарате вас двоје те људе због личних фрустрација којим сте поткачени од њих или имате нешто аргументовано и негенерализујуће да изустите а да приде буде барем смислено и хришћански?  89898989898989

Не мора да буде генерализујуће, примере сам ти навео за људе са којим сам имао искуство како сам имао. Осим тога поменуо сам и то да једни од свог рада дају у буџет да би други који су већ пуни пара добили и тај новац за њихов нерад. Цела полиција косоварска, тамо сви радили у полицији у Милошевићево време и само их пребацили овде, а све без школе и легитимише те и пише ти пријаве у твом месту, ма да само чујеш тај језик и видиш те фаце. Имам једног пријатеља који је дошао исто тада са Косова, он и његова породица нормално причају и такође не подносе ове о којима сам причао. Он се дружи са нама, а са њима се не дружи.

Подели на овим сајтовима

То је та љубав према ближњем.

Ближњи је био Самарјанин, друга два пролазника нису. Знам да ви другачије мислите, али лично мислим да ми није свако ближњи.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је владика Порфирије рекао, мада можда и неко други, да је ближњи свако онај кога ти живот донесе. Колега на послу, комшија, кондуктер,...

А овде од православаца чујемо завист и нетрпељивост према људима који су се доселили у њихов крај. Тако то бива кад со обљутави...

Подели на овим сајтовима

Мислим да је владика Порфирије рекао, мада можда и неко други, да је ближњи свако онај кога ти живот донесе. Колега на послу, комшија, кондуктер,...

А овде од православаца чујемо завист и нетрпељивост према људима који су се доселили у њихов крај. Тако то бива кад со обљутави...

Истина  :drugarstvo: .

Подели на овим сајтовима

Рекох да имам пријатеља који је такође дошао тада. Дакле, уопште није то што су дошли пресудно, већ њихово понашање и менталитет. Осим тога они не подносе нас. На последку да поновим да иако их можда не подносим што су то што јесу, државни систем ми је наметнуо да морам да им плаћам што су то што јесу. Како су навикли да се тамо понашају, због чега се добрим делом са Косовом и десило све то како се десило, тако су наставили да се понашају и овде.

Подели на овим сајтовима

Истина  0442_feel .

Православљe уопште не доживљавам тако као да је хипи покрет. Љубав мора у садејству са Истином да буде, немогу другачије да је појмим него тако.

Подели на овим сајтовима

заиста!

тужно и јадно и баш ме нервира, заправо могу рећи да ми је послије свих ових година постало смијешно то када неко дијели људе на домаће и дошљаке, на наше и ваше... ми који смо од некуд дошли исто тако нисмо имуни на то да се сматрамо вреднијим и бољим од оних које смо затекли ту гдје смо дошли... посебан осјећај према земљацима, не произилази из осјећаја више вриједности у односу на остале, већ свих оних малих ствари које су нам заједничке, од говора и неких ријечи само нама разумљивих до обичаја, хране, проживљеног и успомена на крај из кога смо дошли или у коме смо остали.

нервирам највише сама себе.... када исхитрено реагујем на прву, без стајања на лопту... кад ми је језик бржи од памети... па послије хоћу у земљу да пропаднем... и нервира ме кад ме хвале и дијеле ми комплименте... јер не знам како да одговорим, не мислим да је заслужено, или не мислим да је искрено... нервира ме и кад ме куде и нападају, па почнем инстинктивно да се браним, а свјесна сам да имају и право нешто...

Подели на овим сајтовима

Нервира ме када из контекста целе приче изваде један сегмент и ухвате за њега као да је он суштина приче, а потпуно и тендецијозно игноришу све друго што пишем, а из чега само у целовитом склопу може да се види суштина онога што сам хтео да кажем.  0442_feel

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...