Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 по вери и милости Божјој ће нам бити ... а ове фотке су снимљене са одређеним смислом dada Да, верујем да је смисао онај који сам изложио напред. У принципу, можемо нагађати .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 12, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 по вери и милости Божјој ће нам бити ... а ове фотке су снимљене са одређеним смислом 1000000001010 Да, верујем да је смисао онај који сам изложио напред. У принципу, можемо нагађати .... истина, ја другачије нисам ни схватио назив теме ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 12, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 Па целивање Светог Писма, па и иконе се може тумачити као идолопоклонство, јер Господ тражи целивање срцем... Али у овоме ја видим израз поштовања Светости јер и Куран је Света Књига... Слажем се са оним што рече о.Агапије. Ne moze da se tako tumaci ako si pismen hriscanin... Jevandjelje je simbol/ikona Hrista, i zato se celiva, i ne moze da bude prosto u rangu ostalih religioznih knjiga... Kad bi papa bio nov u veri, moglo bi da mu se opravda sve ovo, ali posto to nije 0110_hahaha - onda svakako izaziva sablazan... изгледа да сам неписмена... Заиста сам сигурна да Господ гледа у срца и да ми неће судити по томе које књиге сам целивала, већ по судовима које сам сабирала у срцу... Срцем треба целивати човека пре свега, јер се у њему рађа и узраста Христ... Не видим шта је у срцу Папином... Niko ne kaze da ne gleda u srca, ali je valjda drukcije kad nesto uradimo ja ili ti, a mnogo drukcije kad to uradi crkveni ili uopste religijski dostojanstvenik... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 12, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 Папинска посета и показани гест предстојатеља РКЦ сабрања говори више него много речи. Пример над којим би ce, сматрам, требали замислити и ми који сматрамо да модерни јудејски свет није више Израиљ, изабрани Божији народ, већ да смо ми, Православни, са Новим Заветом преузели сву Божију наклоност: нисмо ли у опасности да будемо ,,фарисеји", помишљајући: ,,Ми знамо где је истинити Бог; сада Он припада нама, пошто је постао човек и пошто се у Његово име називамо хришћанима; прешао је на нашу страну!" A заборављамо да Бог воли оног Јеврејина који плаче, бијући се у прса пред зидом плача, и да је оправдан пред Њим попут цариника. Легионар, да ли би могао још коју да напишеш у вези овог поста.... Извини, нисам те најсјајније разумео. 89898989898989 Паа... Да ме не схватиш погрешно, желим да кажем.. да је ово леп гест. Јер овај зид је много искрених молитвених суза наквасило - буди милостив мени грешном (што и телом показују док се моле)... Значи, хтео сам да речем да не треба да презиремо ово место, не показујући му наклоност, а то чине они који осуђују горе цитиране поступке црквених верских вођа, јербо се можемо показати као ,,фарисеј" из приче Божанског Учитеља. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 Папинска посета и показани гест предстојатеља РКЦ сабрања говори више него много речи. Пример над којим би ce, сматрам, требали замислити и ми који сматрамо да модерни јудејски свет није више Израиљ, изабрани Божији народ, већ да смо ми, Православни, са Новим Заветом преузели сву Божију наклоност: нисмо ли у опасности да будемо ,,фарисеји", помишљајући: ,,Ми знамо где је истинити Бог; сада Он припада нама, пошто је постао човек и пошто се у Његово име називамо хришћанима; прешао је на нашу страну!" A заборављамо да Бог воли оног Јеврејина који плаче, бијући се у прса пред зидом плача, и да је оправдан пред Њим попут цариника. Легионар, да ли би могао још коју да напишеш у вези овог поста.... Извини, нисам те најсјајније разумео. 89898989898989 Паа... Да ме не схватиш погрешно, желим да кажем.. да је ово леп гест. Јер овај зид је много искрених молитвених суза наквасило - буди милостив мени грешном (што и телом показују док се моле)... Значи, хтео сам да речем да не треба да презиремо ово место и гнушамо, а то чине они који осуђују горе цитиране поступке црквених верских вођа, јербо се можемо показати као ,,фарисеј" из приче Божанског Учитеља. :group111: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Октобар 12, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 Мени у принципу није лицемерје... мислим да је ово акт добре воље и наде. Жеља да се посведочи пред верницима обеју страна да требамо поштовати другога и да требамо радити на миру и помирењу а на грађењу предрасуда једни о другима... Можда је овим гестом желео да каже да и у Курану има искрица Божија, и да је та искрица достојна целива, а можда му је ово био само пуки прагматични знак поштовања https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/neshvata.gif eheeeej http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука