Благовесник Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Мени у принципу није лицемерје... мислим да је ово акт добре воље и наде. Жеља да се посведочи пред верницима обеју страна да требамо поштовати другога и да требамо радити на миру и помирењу а на грађењу предрасуда једни о другима... Можда је овим гестом желео да каже да и у Курану има искрица Божија, и да је та искрица достојна целива, а можда му је ово био само пуки прагматични знак поштовања 1000000001010 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Мени у принципу није лицемерје... мислим да је ово акт добре воље и наде. Жеља да се посведочи пред верницима обеју страна да требамо поштовати другога и да требамо радити на миру и помирењу а на грађењу предрасуда једни о другима... Увек се питам, шта би било када би вође религија супротно од овога редили ? Када би нпр упућивали речи мржње и протиљења другим религијама ? Да замислит када би наши патријарси говорили језиком појединих наших "православних" организација или када би поглавари ислама говорили језиком Осаме Бин Ладена ? Мислим да би овај свет нестао врло брзо у пожару светског рата. Мислим да ове слике указују на једноставну поруку : уважавање и поштовање друге религије. Папа је свестан да муслимана има милијарду ипо и на овај начин поштује све вернике те религије, не мора да значи да је он сада постао муслиман, да је издао своју религију и слично што би можда неки хтели да му припишу. Мислим да из ових твојих речи провејава одређени идеализам. Није то баш тако давно бивало када су верске вође позивале на мржњу, на ратове крсташке и међуконфесионалне, 30 годна на пример је трајао рат у јевропи између протестаната и католика. Па јевропа није нестала. Данас неупоредиво мањи утицај имају верске вође него ономад, а о средњем веку нећу ни да говорим. Тако да и да неки од папа позове на истребљење рецимо јеховиних сведока , верујем да би врло брзо био ухапшен и процесуиран. Та су времена прошла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 [/center]Али ово је сигурно похвално што је учинио пред зидом плача. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Такође када се говори о папи римском , ми на истоку као да заборављамо да је он истовремено и вођа државни и верски. Када папа одлази у посету некој земљи , он наступа истовремено и као верски и као државни лидер, не просто само као верски. Отуда један део ових гестова пре свега представља израз политике државе Ватикана . Као на пример овај гест државника Србије : Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Мени у принципу није лицемерје... мислим да је ово акт добре воље и наде. Жеља да се посведочи пред верницима обеју страна да требамо поштовати другога и да требамо радити на миру и помирењу а на грађењу предрасуда једни о другима... Можда је овим гестом желео да каже да и у Курану има искрица Божија, и да је та искрица достојна целива, а можда му је ово био само пуки прагматични знак поштовања 1000000001010 Да, управо тако, не микслим да је ово лицемеран гест, ето тако ради реда ...јер већ на овој слици видимо да папа Бенедикт чита Куран .... Претпостављам да сигурно има нечег лепог и корисног у Курану (нисам га читао!) ... Ја би такође био пресрећан када бих видео да неки муслимански вођа чита Нови Завет , знам да би му се свиделе многе ствари у нашој Светој Књизи и да би му користиле у духовном смислу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Читао сам куран и читам га повремено и даље, као и Библију и друге књиге које људи светима сматрају, дакако да и у курану има мудрих речи, али искрено мени овде папа изгледа као неко ко се смешка пред камерама: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Читао сам куран и читам га повремено и даље, као и Библију и друге књиге које људи светима сматрају, дакако да и у курану има мудрих речи, али искрено мени овде папа изгледа као неко ко се смешка пред камерама: сад прича о фотографисању... не знам ко је желео ову фотографију и ваљда све то иде у сврху службе не знам... 89898989898989 Да сам ја Папа, мислим да не би дозвољавала да ме фотографишу, поготово не позерски greengrin само папарацо... не знам, али драго ми је што нисам... :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 ево када смо код односа политичара и религије: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRQx_59d2Gttl2VS3LGbYwCqQwVf2LC4P0BFIXmg7v2wT0QYrI&t=1&usg=__ureCrZQKMTriDnG_x4-r0cDzi9Q= http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR8EbmKxmdzfc59n_Mxddq6DF_dGC7nH-QD5XZdPP9-LJzGDj0&t=1&usg=__Ya3iy9fAVDwO-IwGBJrhU4xTl2c= Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 greengrin :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Одличне фотографије! Тадића не зову џаба лепи Бора илити манекен, заиста су лепе фоторафије на којима је наш прешједник. Али само то и ништа више. greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Читао сам куран и читам га повремено и даље, као и Библију и друге књиге које људи светима сматрају, дакако да и у курану има мудрих речи, али искрено мени овде папа изгледа као неко ко се смешка пред камерама: Кажем, боље да се смешка над Кураном него да се мршти или , сачувај Боже,да га спаљује као неке вође хришћанских секти на Западу, то може само да разбукти још већи пожар мржње. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Одличне фотографије! Тадића не зову џаба лепи Бора илити манекен, заиста су лепе фоторафије на којима је наш прешједник. Али само то и ништа више. greengrin Него, никако не нађох председникову слику са јеврејском капицом на глави... Знам да сам је негде видео... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Читао сам куран и читам га повремено и даље, као и Библију и друге књиге које људи светима сматрају, дакако да и у курану има мудрих речи, али искрено мени овде папа изгледа као неко ко се смешка пред камерама: Кажем, боље да се смешка над Кураном него да се мршти или , сачувај Боже,да га спаљује као неке вође хришћанских секти на Западу, то може само да разбукти још већи пожар мржње. У сваком случају боље је. Само ми то као народ генерално не ценимо.Мислим то смешкање зарад мира. Ево први је поп Иван бацио се на папу да је лицемерно се смешкао што је ко фол чито куран на арапском а с обзиром како гледа , имам утисак да га чита с лева на десно сто је смесно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Мени у принципу није лицемерје... мислим да је ово акт добре воље и наде. Жеља да се посведочи пред верницима обеју страна да требамо поштовати другога и да требамо радити на миру и помирењу а на грађењу предрасуда једни о другима... Увек се питам, шта би било када би вође религија супротно од овога редили ? Када би нпр упућивали речи мржње и протиљења другим религијама ? Да замислит када би наши патријарси говорили језиком појединих наших "православних" организација или када би поглавари ислама говорили језиком Осаме Бин Ладена ? Мислим да би овај свет нестао врло брзо у пожару светског рата. Мислим да ове слике указују на једноставну поруку : уважавање и поштовање друге религије. Папа је свестан да муслимана има милијарду ипо и на овај начин поштује све вернике те религије, не мора да значи да је он сада постао муслиман, да је издао своју религију и слично што би можда неки хтели да му припишу. Мислим да из ових твојих речи провејава одређени идеализам. Да, знам да су Христу такође говорили да је идеалиста онда када је говорио о Царству , не земаљском, него Небеском... Јевреји и фарисеји су очекивали да ће Христос донети и обновити славно Давидово Царство а Он је био само донео Литургију (Благословено Царство Оца и Сина и Светога Духа сада и увек и у векове векова. Амин.) Признај, помало разочаравајућ Христов гест и учење са Његове стране... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Мени у принципу није лицемерје... мислим да је ово акт добре воље и наде. Жеља да се посведочи пред верницима обеју страна да требамо поштовати другога и да требамо радити на миру и помирењу а на грађењу предрасуда једни о другима... Увек се питам, шта би било када би вође религија супротно од овога редили ? Када би нпр упућивали речи мржње и протиљења другим религијама ? Да замислит када би наши патријарси говорили језиком појединих наших "православних" организација или када би поглавари ислама говорили језиком Осаме Бин Ладена ? Мислим да би овај свет нестао врло брзо у пожару светског рата. Мислим да ове слике указују на једноставну поруку : уважавање и поштовање друге религије. Папа је свестан да муслимана има милијарду ипо и на овај начин поштује све вернике те религије, не мора да значи да је он сада постао муслиман, да је издао своју религију и слично што би можда неки хтели да му припишу. Мислим да из ових твојих речи провејава одређени идеализам. Да, знам да су Христу такође говорили да је идеалиста онда када је говорио о Царству , не земаљском, него Небеском... Јевреји и фарисеји су очекивали да ће Христос донети и обновити славно Давидово Царство а Он је био само донео Литургију (Благословено Царство Оца и Сина и Светога Духа сада и увек и у векове векова. Амин.) Признај, помало разочаравајућ Христов гест и учење... Мени није. То је Јеврејима било разочаравајуће, јербо није испунио њихова месијанска очекивања. Ја тад нисам постојао , а и да јесам вероватно бих био Римљанин. greengrin Него шта кажеш на ово , јел ово гест религијски или политически : Или је пак смешно ?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука