Jump to content

Који је смисао и циљ ових папиних гестова ?

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

• Гости
Guest ЖРУ Администрација

папа Јован целива Куран

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSGlVfDfKkGSHrpU1g0778INQJ5P1e1XTrEmhJ8HbW7VMdnXEg&t=1&usg=__uKLDQK5ADQRF89vdhLx-jKU1Nzk=

папа Бенедикт чита Куран

Постављена слика

папи Јовану целива руку палестински вођа (који је имао жену православку и присуствовао православним Божићима у Витлејему!)  Јасер Арафат

Постављена слика

папа Јован  пред јеврејским Зидом плача

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Одговори 50
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest ЖРУ Администрација

Није моро баш да љуби Куран. А можда само помирисао?

хехехех  духовит си!  sHa_sarcasticlol

Не верујем да је толико неискрен. dada

Подели на овим сајтовима

Није моро баш да љуби Куран. А можда само помирисао?

Ne verujem ni da je tuzan da place pred zidom, samo je stavio kolute luka oko ociju  dada sHa_sarcasticlol

Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava...

Подели на овим сајтовима

Ljudi, meni su ovakve stvari (npr. ljubljenje Kurana) bas bljak. Kao sto mi je odvratno i paljenje Kurana.

Mislim, ne vidim svrhu ljubiti knjigu koja ludoscu naziva ideju o Sinu Bozijem i ovaplocenju? 89898989898989 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ljudi, meni su ovakve stvari (npr. ljubljenje Kurana) bas bljak. Kao sto mi je odvratno i paljenje Kurana.

Mislim, ne vidim svrhu ljubiti knjigu koja ludoscu naziva ideju o Sinu Bozijem i ovaplocenju? 89898989898989 algabacaju-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy:' />

Лицемерје.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Мени у принципу није лицемерје...

мислим да је ово акт добре воље и наде.

Жеља да се посведочи пред верницима обеју страна да требамо поштовати другога и да требамо радити на миру и помирењу а не на грађењу предрасуда једни о другима...

Увек се питам, шта би било када би вође религија супротно од овога редили ?

Када би нпр упућивали речи мржње и протиљења другим религијама ? Да замислит када би наши патријарси говорили језиком појединих наших "православних" организација или када би поглавари ислама говорили језиком Осаме Бин Ладена ?

Мислим да би овај свет нестао врло брзо у пожару светског рата.

Мислим да ове слике указују на једноставну поруку : уважавање и поштовање друге религије.

Папа је  свестан да муслимана има милијарду ипо и на овај начин поштује све вернике те религије, не мора да значи да је он сада постао муслиман, да је издао своју религију и слично што би можда неки хтели да му припишу.

Подели на овим сајтовима

Мени у принципу није лицемерје...

мислим да је ово акт добре воље и наде.

Жеља да се посведочи пред верницима обеју страна да требамо поштовати другога и да требамо радити на миру и помирењу а на грађењу предрасуда једни о другима...

Увек се питам, шта би било када би вође религија супротно од овога редили ?

Када би нпр упућивали речи мржње и протиљења другим религијама ? Да замислит када би наши патријарси говорили језиком појединих наших "православних" организација или када би поглавари ислама говорили језиком Осаме Бин Ладена ?

Мислим да би овај свет нестао врло брзо у пожару светског рата.

Мислим да ове слике указују на једноставну поруку : уважавање и поштовање друге религије.

Папа је  свестан да муслимана има милијарду ипо и на овај начин поштује све вернике те религије, не мора да значи да је он сада постао муслиман, да је издао своју религију и слично што би можда неки хтели да му припишу.

ne_shvata

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

ја љубим само једну књигу, а све остале могу и другачије да поштујем.

ПОТПИС! ne_shvata
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

ја љубим само једну књигу, а све остале могу и другачије да поштујем.

Stavise, celivanjem predmeta religijske namene, odaje mu se sasvim usmereno i posebno postovanje, a ono - ako cemo posteno i bez ravodnjavanja - pripada samo Jevandjelju (glede knjiga), koje je pre svega drugog simbol samoga Hrista...

Svodjenjem vere na nivo dnevne politike, brise se granica osvestanog i neosvestanog, sto i ove slike pokazuju, na zalost...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Па целивање Светог Писма, па и иконе се може тумачити као идолопоклонство, јер Господ тражи целивање срцем...

Али у овоме ја видим израз поштовања Светости јер и Куран је Света Књига... Слажем се са оним што рече о.Агапије.

apel.png

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Svodjenjem vere na nivo dnevne politike, brise se granica osvestanog i neosvestanog, sto i ove slike pokazuju, na zalost...

Ок, ја бих рекао да се брише граница идеализације и лоших идеологија...

Поглавари требају бити весници мира и пример како требају и верници поступати.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...