Eniz Написано Октобар 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 Ako znamo da hrišćanstvo poziva u ljubav, u što nema sumnje, dok islam kao imenica ima izvedenicu selam što znači mir i vjera mira.Mislim da različitost vjera ne može biti stvarni razlog nego može biti razlog pogrešna interpretacija vjere. Da, čuo sam da je Islam religija mira. 0442_feel bendoff I da je Hrišćanstvo religija ljubavi. What went wrong niko ne zna. Sigurno!Da li ti smatraš da je različitost vjera glavni razlog tih sukoba? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 17, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2010 Енисе, често у твојим постовима наилазим на ''разговарајмо као људи''. Па, ајде онда да разговарамо као људи. О чему би ми то могли да разговарамо као људи? И-ха! О томе како живимо, чему се надамо, шта желимо, кога и шта волимо, о породици и васпитању дјеце, о болестима и здрављу, о педерима, о цвијећу и земљорадњи, о аутомобилима, о .... Ето, Богу хвала, читав живот да разговарамо као људи, имали би о чему. Али, када је више него очигледно да под фирмом ''разговарајмо као људи'' ти уопште не намјераваш да разговараш као човјек, шта онда ти уопште очекујеш и шта можеш да дочекаш него да и ја - (мада сам пристала на то твоје ''као људи'' које си понудио), условљена садржајем онога о чему ти, уствари, као муслиман хоћеш да разговараш, иступим као Србин. Не ваља се тако, Енисе, када је о нама ријеч. То нас раздваја, јер рат јесте окончан, а одговори су увијек исти. Ја, као Србин, твоја питања нити потребујем, а нити имам потребу да теби постављам питања и да од тебе као муслимана тражим одговоре, а ти, као муслиман, одговоре које ти ја као Србин на твоје тражење нудим - не усвајаш. Свако са Богом и са самим собом, нека развиди шта је и како је, а као људи, можемо увијек. Moja želja da otvoreno ko ljudi diskutujemo , je vjerovatno zbog toga što je bilo i neljudskih komentara koje hvala Bogu je administracija ovog foruma, čiji sam i sam član u novije vrijeme, je prepoznala i sankcionisala.Prvo:Onaj koji ne potrebuje i ne treba nečije odgovore i stavove, brate nema potrebe da diskutuje sa tom osobom niti da komentariše stavove te osobe. Drugo:Ovaj forum zaista ima mnogo lijepih i zanimljivih tema, pa vjerovatno možete pronaći nešto za sebe. Treće:Imate pogrešnu predstavu o tome što ja mislim o srbima kao narodu, ovdje je drugo pitanje a to je koliko smo kritični ili samokritični. Četvrto:Iako je rat završen-neponovio se nikome-mi kao ljudi imamo pravo da tzražimo odgovore na pitanja koja nas zbunjuju a to sve s ciljem da uzmemo pouke kako u budućnosti nam se takve gluposti nebi ponavljale. bendoff Да,дискутујмо као људи !Ако смо зрели ,и најболније теме можемо прежвакати без дизања прашине! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 18, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2010 Ako znamo da hrišćanstvo poziva u ljubav, u što nema sumnje, dok islam kao imenica ima izvedenicu selam što znači mir i vjera mira.Mislim da različitost vjera ne može biti stvarni razlog nego može biti razlog pogrešna interpretacija vjere. Da, čuo sam da je Islam religija mira. :mad: :cheesy2: I da je Hrišćanstvo religija ljubavi. What went wrong niko ne zna. Sigurno!Da li ti smatraš da je različitost vjera glavni razlog tih sukoba? Islam je karikatura mira a danasnje zvanicno hriscanstvo karikatura ljubavi. U tom smislu stoji What went wrong. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 18, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2010 Ako znamo da hrišćanstvo poziva u ljubav, u što nema sumnje, dok islam kao imenica ima izvedenicu selam što znači mir i vjera mira.Mislim da različitost vjera ne može biti stvarni razlog nego može biti razlog pogrešna interpretacija vjere. Da, čuo sam da je Islam religija mira. kriminalac greengrin I da je Hrišćanstvo religija ljubavi. What went wrong niko ne zna. Sigurno!Da li ti smatraš da je različitost vjera glavni razlog tih sukoba? Islam je karikatura mira a danasnje zvanicno hriscanstvo karikatura ljubavi. U tom smislu stoji What went wrong. A ateizam karikatura bratstva i jedinstva i ljudskih sloboda kriminalacZašto misliš da je hrišćanstvo karikatura ljubavi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2010 Ako znamo da hrišćanstvo poziva u ljubav, u što nema sumnje, dok islam kao imenica ima izvedenicu selam što znači mir i vjera mira.Mislim da različitost vjera ne može biti stvarni razlog nego može biti razlog pogrešna interpretacija vjere. Da, čuo sam da je Islam religija mira. kriminalac 0409_feel I da je Hrišćanstvo religija ljubavi. What went wrong niko ne zna. Sigurno!Da li ti smatraš da je različitost vjera glavni razlog tih sukoba? Islam je karikatura mira a danasnje zvanicno hriscanstvo karikatura ljubavi. U tom smislu stoji What went wrong. A ateizam karikatura bratstva i jedinstva i ljudskih sloboda :bla:Zašto misliš da je hrišćanstvo karikatura ljubavi? Ja nevjerujem u takvo bratstvo i jedinstvo, koje je zasnovano na nevjerovanju.To je utopija.Realnost je uvažavanje i međupoštovanje a pravo bratstvo teško. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 18, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2010 Razumem ja šta je Darko hteo reči a razumem i šta ti govoriš ali to je ostvarivo samo u malom procentu među vernicima! Hristos nam se obraća sa rečima :" Ne boj se malo stado". Dakle verno stado je malo,malo je ljudi koji kroz Hrista gledaju na svet oko sebe! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Ako znamo da hrišćanstvo poziva u ljubav, u što nema sumnje, dok islam kao imenica ima izvedenicu selam što znači mir i vjera mira.Mislim da različitost vjera ne može biti stvarni razlog nego može biti razlog pogrešna interpretacija vjere. Da, čuo sam da je Islam religija mira. I da je Hrišćanstvo religija ljubavi. What went wrong niko ne zna. Sigurno!Da li ti smatraš da je različitost vjera glavni razlog tih sukoba? Islam je karikatura mira a danasnje zvanicno hriscanstvo karikatura ljubavi. U tom smislu stoji What went wrong. A ateizam karikatura bratstva i jedinstva i ljudskih sloboda Zašto misliš da je hrišćanstvo karikatura ljubavi? Posto hiljaditi put izjednacavate ateizam sa komunizmom, necu se ni truditi da odgovaram na ovo vise. Zasto mislim? Evo izjave Amfilohija povodom Parade Ponosa: "Drvo koje ploda ne daje sijece se i u oganj baca". Molim lepo. Ne bih da raspredam pricu o tome stvarno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Razumem ja šta je Darko hteo reči a razumem i šta ti govoriš ali to je ostvarivo samo u malom procentu među vernicima! Hristos nam se obraća sa rečima :" Ne boj se malo stado". Dakle verno stado je malo,malo je ljudi koji kroz Hrista gledaju na svet oko sebe! A ostatak stada? A sta sa njima? Mislim da ja vise gledam na taj nacin od njih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Da, čuo sam da je Islam religija mira. I da je Hrišćanstvo religija ljubavi. What went wrong niko ne zna. "А свет је љубави задан, дуга вежба Богова недораслих." Иван В. Лалић Може? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Da, čuo sam da je Islam religija mira. I da je Hrišćanstvo religija ljubavi. What went wrong niko ne zna. "А свет је љубави задан, дуга вежба Богова недораслих." Иван В. Лалић Може? Ma nemoj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Садржајан нам дијалог, нема шта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Садржајан нам дијалог, нема шта. Ti imas tumacenje kao Berdjajev, izgleda. Ja mislim drugacije. Mada to nije tema sada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВладаВ Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Питање је погрешно постављено, зато што сугерише да се десило нешто што је изван наше моћи политичког одлучивања. Требало би одредити, колико је могуће, ко је када кога политички изиграо. Срби су пре Другог светског рата узимали као аксиом да су они донели слободу другима, што није баш сасвим истинито. Хрвати су имали у Аустроугарској одређени ниво аутономије, док то у Краљевини СХС није био случај. Када су Срби у питању код нас постоји проблем фаталистичког схватања политике. Наиме није проблем што смо учествовали у стварању Југославије него у томе што смо се понекад понашали као да смо сами у њој. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Питање је погрешно постављено, зато што сугерише да се десило нешто што је изван наше моћи политичког одлучивања. Требало би одредити, колико је могуће, ко је када кога политички изиграо. Срби су пре Другог светског рата узимали као аксиом да су они донели слободу другима, што није баш сасвим истинито. Хрвати су имали у Аустроугарској одређени ниво аутономије, док то у Краљевини СХС није био случај. Када су Срби у питању код нас постоји проблем фаталистичког схватања политике. Наиме није проблем што смо учествовали у стварању Југославије него у томе што смо се понекад понашали као да смо сами у њој. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Različitost vjera , ako se vjere razumiju od strane njihovih podanika ili sljedbenika nemnože biti zrok tome krvoproliću. Ali se može pozvati na ličnu odgovornost vjerski autoritet zbog nedovoljne angažovanosti da to krvoproliće sprijeći. Zatim kod ratnika kada se pomiješa nacionalizam onaj negativni sa deklerativnom pripadnosti određenoj vjeri onda se svašta radi u ime vjere tj u zloupotrebljavanju vjere. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука