Jump to content

Ново из филмске продукције

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 202
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja bas i ne znam sta jeste poenta Star Treka,ja na Star Trek gledam kao svet Star Treka i price iz tog sveta,a ovo je jedna perspektiva 

Ne znam koje si godiste, ali ja sam malo matoriji, na treku i warsu sam prakticno odrastao, i puno sam se bavio oboma.

Konkretno, kod treka je pre svega poenta u jednom izrazito pozitivnom filosofskom pristupu zivotu, pa prema tome i akcenat je bio uvek na takvom pristupu pricama/filmovima/serijama, a ne na prostom akanju i mlacenju na sve strane. Za takve akcijaske varijante imamo neke druge fransize, tj. bar je do sad tako bilo...

Ali, kao sto rekoh, lova upropasti remek-delo, cim se njoj da prednost u odnosu na sve ostalo...

:)

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne znam koje si godiste, ali ja sam malo matoriji, na treku i warsu sam prakticno odrastao, i puno sam se bavio oboma.

Konkretno, kod treka je pre svega poenta u jednom izrazito pozitivnom filosofskom pristupu zivotu, pa prema tome i akcenat je bio uvek na takvom pristupu pricama/filmovima/serijama, a ne na prostom akanju i mlacenju na sve strane. Za takve akcijaske varijante imamo neke druge fransize, tj. bar je do sad tako bilo...

Ali, kao sto rekoh, lova upropasti remek-delo, cim se njoj da prednost u odnosu na sve ostalo...

:)

Sto se tice toga slazem se :) mada mislim da su filmom hteli da pokazu moc prijateljstva izmedju Spoka i Kirka cak i u drugoj realnosti i pod drugim uslovima.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Life of PI

Nevorovatan film... lepa prica, a rezija genijalna. Svaki kadar je za razgldenicu.

I prvi film koji sam gledao gde 3D stvarno dodaje dimenziju filmu i prici. Ang Lee objasnio kako se to pravilno radi  :) .

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

U kom bioskopu si gledao? Kakav je kvalitet 3D naočara?

U Delta Shitiju... ne znam za naocare - valjda su standarne.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

našla film...sada idem da uživam u tigro-čovečijem prijateljstvu....

• Волим 1

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Life of PI

Nevorovatan film... lepa prica, a rezija genijalna. Svaki kadar je za razgldenicu.

I prvi film koji sam gledao gde 3D stvarno dodaje dimenziju filmu i prici. Ang Lee objasnio kako se to pravilno radi  :) .

Филм је заиста одличан, али није баш за децу. Нисам га гледао у 3Д, а био је фантастичан. Верујем да је у 3Д заиста магично.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Cloud_Atlas_MTI_FINAL.jpg

Nisam stavio u @Filmove koje morate pogledati@, zato što ovo nije film za svakoga. Čisto informacija, pa ko želi...

Jedan od meni najlepših filmova u poslednjih godinu dana. Šest priča međusobno isprepletanih i šest različitih reditelja. Samo glumci ostaju uglavnom isti kroz sve priče, koje se dešavaju u različitim vremenskim periodima. Od 19. veka pa do daleke budućnosti.

Film koketira sa reinkarnacijom, ali to uopšte nije poenta, koliko to da i najbeznačajniji naš postupak ima uticaja na dešavanja koja će se desiti nakon nas, kao i da događaji iz prošlosti sada utiču na nas.

Velike uloge Toma Henksa, Hale Beri, Hjua Granta, ... koji glume različite karaktere, ponekad i neprepoznatljive.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Cloud_Atlas_MTI_FINAL.jpg

Nisam stavio u @Filmove koje morate pogledati@, zato što ovo nije film za svakoga. Čisto informacija, pa ko želi...

Jedan od meni najlepših filmova u poslednjih godinu dana. Šest priča međusobno isprepletanih i šest različitih reditelja. Samo glumci ostaju uglavnom isti kroz sve priče, koje se dešavaju u različitim vremenskim periodima. Od 19. veka pa do daleke budućnosti.

Film koketira sa reinkarnacijom, ali to uopšte nije poenta, koliko to da i najbeznačajniji naš postupak ima uticaja na dešavanja koja će se desiti nakon nas, kao i da događaji iz prošlosti sada utiču na nas.

Velike uloge Toma Henksa, Hale Beri, Hjua Granta, ... koji glume različite karaktere, ponekad i neprepoznatljive.

Koja ti je najbolja prica?

Подели на овим сајтовима

Koja ti je najbolja prica?

Гледо ал већ сам позаборављо, имам ту срећу да кратко памтим па исти филм могу да гледам више пута са истим доживљајем  :)

Крај ми је најбољши кад седеду тамо у ноћи на некој другој планети.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Taj film inace spada u rekordere sto se tice kratkotrajnosti pamcenja, ja se skoro nicega ne secam :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Vizuelno mi se najviše sviđa što reče Željko ona priča hronološki najdalja, to jest u dalekoj budućnosti, ali psihološki se ložim na priču sa korejskim polurobotima ženama i sa onim gej pijanistom. Svaka priča ima svoju draž, kao i ona kad matorci beže iz staračkog doma, a najmanje mi se sviđa hronološki prva priča o robovlasniku. 

• Волим 1

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ау,не могу доћи ксеби,јако потресно,да ли неко воли уопште погледати овакву трагедију...

Муж и жена,велика љубав и дете које болује од леукемије...

Може бити занимљиво из угла атеисти-верници,јер је отац атеиста а мајка религиозна,мада...

Филм је иначе додатно емотиван и због музике,јер је овај брачни пар члан једне кантри групе,и постоји и саундтрек из филма

Знам  да ће га Sqny сигурно погледату,ако  већ и није

Да и филм није амер,европски,тј белгијски,на Берлину две награде...

the-broken-circle-breakdown-2012-dutch-r

42_1.broken_circle_breakdown.jpg?1362927

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...