Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

Цитат

Мене интересује шта је став Православне Цркве по питању еволуције?

Eno gore tri klipa u kojima je iznet stav Pravoslavne Crkve po pitanju evolucije.

Подели на овим сајтовима

Ја сам своје мишљење изнео: Верујем да су животиње еволуирале, верујем да су биљке еволуирале- али човјек је овакав створен од Бога пре 5700 и нешто година. Човјек није еволуирао нити је плод неке еволуције, већ је овакав створен од Бога.

А то што ми имамо ДНК као и животиње то не потврђује да имамо заједничког претка.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван
  Цитат

ТЕ нигде не говори да нема Бога. Барем мени то није познато.

Сама ТЕ не говори јер се не бави тим питањем. Она се бави природом која је видљива. Божанска природа је невидљива, несазнајна... зато методе које се користе у ТЕ нису способне да докажу или не докажу Бога.

Највећи је проблем што се данас кроз ТЕ, управо због њене неспособности да докаже постојање Божије, провлачи атеизам који се данас везује за ТЕ. Мислим да је у томе највећи проблем. У том контексту многим верујућим људима је ближа теорија стварања или креационизам.

Подели на овим сајтовима

Ово је став Цркве, све остало је срамота и хула на Духа Светога.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Сама ТЕ не говори јер се не бави тим питањем. Она се бави природом која је видљива. Божанска природа је невидљива, несазнајна... зато методе које се користе у ТЕ нису способне да докажу или не докажу Бога.

Највећи је проблем што се данас кроз ТЕ, управо због њене неспособности да докаже постојање Боћије, провлачи атеизам који се данас везује за ТЕ. Мислим да је у томе највећи проблем. У том контексту многим верујућим људима је ближа теорија стварања или креационизам.

Оче у шта ти  верујеш, дал у еволуцију или у  креационизам?Односно бил могао и помислити да човјек има претке код мајмуна?

Подели на овим сајтовима

Што се прва два клипа тиче,где говори Епископ Игњатије...да ли је то његово мишљење или мишљење Цркве?Опростите,интересује ме да ли Црква признаје и прихвата ТЕ?

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Цитат

Ја сам своје мишљење изнео: Верујем да су животиње еволуирале, верујем да су биљке еволуирале- али човјек је овакав створен од Бога пре 5700 и нешто година. Човјек није еволуирао нити је плод неке еволуције, већ је овакав створен од Бога.

А то што ми имамо ДНК као и животиње то не потврђује да имамо заједничког претка.

A sta cemo sa ljudskim civilizacija sirom planete koje su pre 5700 uveliko postojale. I to je na jednom mestu nego

pazi sirom planete. I koje su pocele sa razvojeme negde pre 10-20 hiljada godina. Sta cemo sa tim ljudima odakle oni?

To sto imamo DNK kao simpanze se jedino moze objasniti evolucijom. A jos ociglednije je kad se pogledaju

endogeni retrovirusi koje ne bi mogli naslediti u ovakvom redosledu da nismo evoluirali.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Што се прва два клипа тиче,где говори Епископ Игњатије...да ли је то његово мишљење или мишљење Цркве?Опростите,интересује ме да ли Црква признаје и прихвата ТЕ?

Ма питање је просто: Дал је човјек насто од мајмуна или га је Бог створио?Ја ћу увек пре веровати Библији него ткз. научницима.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ovo je budalastina i sramota za svakog ko zna da sabere 2+2.

Ovo sto je opisao je Lamarkova hipoteza i to u prilicno bednoj varijanti. Nema veze

ovo sa evolucijom od cega je hteo da napravi sprdnju.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

A sta cemo sa ljudskim civilizacija sirom planete koje su pre 5700 uveliko postojale. I to je na jednom mestu nego

pazi sirom planete. I koje su pocele sa razvojeme negde pre 10-20 hiljada godina. Sta cemo sa tim ljudima odakle oni?

To sto imamo DNK kao simpanze se jedino moze objasniti evolucijom. A jos ociglednije je kad se pogledaju

endogeni retrovirusi koje ne bi mogli naslediti u ovakvom redosledu da nismo evoluirali.

Ја немам ништа против теорије еволуције, али онда се лепо човјек треба определити: Или Бог или теорија еволуције. А ово као једно и друго је лицемерно. Као верујемо у Бога али не верујемо све шта пише у СП. Ма дај...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ne postoji zvanicni konceznus ali vecina savremenih teologa prihvata i to bez nekog uvijanja jer

se radi o jako dobro dokumentovanoj cinjenici.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ovo je budalastina i sramota za svakog ko zna da sabere 2+2.

Ovo sto je opisao je Lamarkova hipoteza i to u prilicno bednoj varijanti. Nema veze

ovo sa evolucijom od cega je hteo da napravi sprdnju.

Отац Јоил је био научник и сигурно може рећи дал је то и мало логично да Православац верује у ту срамоту.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Највећи је проблем што се данас кроз ТЕ, управо због њене неспособности да докаже постојање Боћије, провлачи атеизам који се данас везује за ТЕ. Мислим да је у томе највећи проблем. У том контексту многим верујућим људима је ближа теорија стварања или креационизам.

Оче у шта ти  верујеш, дал у еволуцију или у  креационизам?Односно бил могао и помислити да човјек има претке код мајмуна?

Не верујем да је мој предак мајмун, али да је у човеку и мајмун и сва створена природа- то је непобитна чињеница. То је и смисао постојања човека.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Ја немам ништа против теорије еволуције, али онда се лепо човјек треба определити: Или Бог или теорија еволуције. А ово као једно и друго је лицемерно. Као верујемо у Бога али не верујемо све шта пише у СП. Ма дај...

Pa onda brajko moj lepo da se opedelis ili nuklearna fuzija ili Bog, ili gravitacija ili Bog, ili heliocentrizam ili Bog

posto ako citamo SP kako ti citas to se kosi sa svim ovim teorijama.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ne postoji zvanicni konceznus ali vecina savremenih teologa prihvata i to bez nekog uvijanja jer

se radi o jako dobro dokumentovanoj cinjenici.

Е ако је тако онда смо ми одбили Христа...онда нисмо Хришћани већ лажови и преваранти. Срамота је тако вређати Бога да нам није он творац већ мајмун. То је хула на Духа Светога и то се не опрашта.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...