Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

radio-galaksija.png

http://elementarium.cpn.rs/radio/punktuirana-ravnoteza-u-bioloskoj-evoluciji/?lang=cir

Пунктуиране равнотеже у биолошкој еволуцији

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
Подели на овим сајтовима

Не знам ,да ли је неко већ поставио,но свеједно:

Шта је старије,кокош или јаје? 

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Jaje.

Ako preformuliš pitanje u "Šta je starije, kokoška ili kokošije jaje", onda je odgovor: kokoška.

Mada odgovor zavisi dosta od toga kako definišeš kokošije jaje.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Da li bog moze da stvori stenu koju ne moze da podigne ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Hehe, sećam se kad je jedan u petom osnovne pitao to nastavnika istorije. Ovaj poludeo kako se on to usuđuje da mu se tako obraća...

:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Дали постоји неки историјски доказ да је нека животиња еволуирала од друге. па да се каже од те и те године су настале те и те животиње.

Историјски докази не постоје, јер ништа није значајно еволуирало, нити су се историчари бавили тиме па правили историјске доказе. Историјски докази углавном користе орално предање(народну причу о догађају) или документ или списак неког ко је документовао догађај, неког историчара. Са обзиром да је еволуција спорт процес, такви докази не постоје. Вероватно ће кроз неко време постојати јер сада документујемо врсте, па ће постојати и документовани податак например о промени унутар једне врсте кроз пар хиљада година. 

Историја се такође служи археолошким доказима и они постоје  у облику: фосили, карбон датирање, датирања по слојевима. Ту постоји више мање планина доказа. 

Јаје. Диносауруси су носили јаја док још кокошке нису настале од њих. :Р 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Читам тему данима,има веома занимљивих "погледа"...е,сад,можда је мало  off, али не могу да одолим :)))

Добило дете занимљиву играчку у часопису за децу.

Мене инспирисало за допринос овој теми  :)))

Са Творцем :img20140829091005.jpg

Без Творца:img20140829091336.jpgimg20140829091114.jpg

Подели на овим сајтовима

Читам тему данима,има веома занимљивих "погледа"...е,сад,можда је мало  off, али не могу да одолим :)))

Добило дете занимљиву играчку у часопису за децу.

Мене инспирисало за допринос овој теми   :)))

Zanimljiv doprinos, samo što si pomešala (obrnula) sličice. Svemoćni Tvorac je mogao da stvori biće sa glavom zeca, telom puža i repom ptice (sa istom verovatnoćom kao i bilo šta drugo) dok je potpuno nemoguće da takvo biće nastane evolucijom. Upravo okolnost da nema takvih bića je između ostalog i potvrda ispravnosti teorije evolucije... ujedno je i zanimljivo kao kontra pitanje za one koji negiraju ispravnost teorije evolucije - kako je moguće da od miliona biljnih i životinjskih vrsta nismo našli apsolutno ni jednu vrstu koja se ne uklapa u veoma specifičan raspored grana (na "Drvetu života") koje postulira jedna navodno pogrešna teorija?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Стварно се не разумем у ТЕ да бих нешто дубље о томе,али ми је као тоталном лаику занимљиво да прво даш одговор,а онда поставиш питање.Ево о чему се ради:

... jedna navodno pogrešna teorija?
-.
dok je potpuno nemoguće da takvo biće nastane evolucijom.

Да ,наравно,слажем се у потпуности са овим :

Svemoćni Tvorac je mogao da stvori biće sa glavom zeca, telom puža i repom ptice.....
 :)  1324_womens
Подели на овим сајтовима

Стварно се не разумем у ТЕ да бих нешто дубље о томе,

Onda je ova tema kao stvorena za tebe. "Postavite pitanja..."

али ми је као тоталном лаику занимљиво да прво даш одговор,а онда поставиш питање.Ево о чему се ради:

Nisam baš siguran da razumem šta si htela da kažeš i zašto si izvukla te delove citata.

Подели на овим сајтовима

Као лаику, личи ми да еволуција и није дала неки велики допринос( можда сам треснула сад,ал' ајд') Шта је тачно ТЕ? Ја сам разумела да тело 1 временом еволуира у тело 2. Ако је  

... potpuno nemoguće da takvo biće nastane evolucijom.

Онда је

pogrešna teorija?

:.mislise.

Имам још једно питање.Зар  ово што си написао заправо не би била потврда НЕисправности

Upravo okolnost da nema takvih bića je između ostalog i potvrda ispravnosti teorije evolucije...
Подели на овим сајтовима

Nisam baš siguran da razumem šta si htela da kažeš i zašto si izvukla te delove citata.

Imam utisak da hoće da kaže da je Tvorac taj koji ne dozvoljava da postoje stvorenja sa donje slike, a da su takva stvorenja po TE moguća (što naravno nije slučaj).

Подели на овим сајтовима

Као лаику, личи ми да еволуција и није дала неки велики допринос( можда сам треснула сад,ал' ајд') Шта је тачно ТЕ? Ја сам разумела да тело 1 временом еволуира у тело 2. Ако је  

Онда је

:.mislise.

Имам још једно питање.Зар  то заправо не би била потврда НЕисправности

Shvatio sam gde je nesporazum... TE postulira da od jedne vrste nastane druga, to je tačno... međutim, taj nastanak se odvija po pravilima nasleđivanja osobina od predaka (a ne potpuno random) i zbog toga je onakvo biće nemoguće.

Da radi pojednostavljenja iz ovog našeg primera sklonim puža i zadržimo se na zecu i papagaju. Zec i papagaj imaju zajedničkog pretka ali taj predak je živeo pre nego što je jedna grana njegovih potomaka dobila perje (i neke druge osobine razgranavajući se dalje do papagaja) i pre nego što je druga (potpuno odvojena) grana njegovih potomaka dobila mlečne žlezde (i neke druge osobine osobine razgranavajući se dalje do zeca). Zbog toga po TE ne može da postoji ni jedno biće koje ima i perje i mlečne žlezde... biće koje je pola zec, pola papagaj... takvo biće bi bilo u suprotnosti sa TE i zapravo dokaz da je TE netačna... jer ni jedan predak zeca nema perje, niti bilo koji predak papagaja ima mlečne žlezde, pa je nemoguće da to hipotetičko biće nasledi takvu kombinaciju osobina a takođe je izuzetno malo verovatno da ne nasledi već da slučajno ponovo razvije identičnu osobinu nepredačke vrste. (*)

Međutim, od nekoliko miliona vrsta koje znamo, sve se savršeno uklapaju u evolutivno Drvo života... pa se nameće pitanje zbog čega se toliki broj bića savršeno uklapa u postulate ove teorije ukoliko je teorija pogrešna. Možeš da imaš slučajno poklapanje na par slučajeva ali ne na nekoliko miliona.

(*) Dešava se da neka vrsta razvije sličan organ sa identičnom svrhom, npr. kitovi i delfini su razvili peraja ali opet (potpuno u skladu sa TE) njihova peraja su anatomski i genetski potpuno drugačija od peraja riba.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...