Jump to content

Моје фотографије

Оцени ову тему

Guest Настасија

Препоручена порука

U subotu smo hodocasitli do mesta rodjenja sv.Vasilija Ostroskog, sela Mrkonjic u Popovom polju. Topao docek su nam priredile sestre sa igumanijom Pavlom iz manastira sv.Petra I Pavla I o.Stefan. Sv.Liturgija služena u malenoj crkvi koja je podignuta na temeljima rodne kuce sv.Vasilija. Posle svete Liturgije setili smo se I naših usnulih u Gospodu.

Iznad sela se proteže ogromno brdo koje se zove Ostrog I koje neverovatno podseca na mnogo poznatiji Ostrog kod Niksica.

Jedan od mestana nas je odveo I do groblja na kom je sahranjena majka sv.Vasilija. Dobri I zahvalni meštani su joj podigli spomenik koji redovno održavaju. Na groblju se nalazi I crkva posvecena sv. Nikoli za koju se predpostavlja da je iz 12.veka.

Nekad je selo brojalo preko 300 dusa a sada samo 14. To selo je izrodilo, pored slavnog sv.Vasilija, I jos dvojicu vladika (oprostite, ali nisam zapamtila imena)

U prilogu u vidu slideshow-a nekoliko fotografija:

http://s211.photobucket.com/albums/bb30/DanijelaO/Mrkonjic/?action=slideshow

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Одговори 731
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Posle sela Mrkonjic uputili smo se ka manastiru Tvrdos gde nas je docekao vladika Atanisije I ispricao nam istorijat manastira, proveo nas po okolini manastira gde se odvijaju veliki radovi (pravi se novi prilaz crkvi), poigrao se sa decom...

U prilogu fotografije iz manastira Tvrdos:

http://s211.photobucket.com/albums/bb30/DanijelaO/Tvrdos/?action=view&current=aaa49170.pbw

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

1127_battle bangin facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222

hvala hvala hvala на фоткама прелепе су !!!!!

Кад је рађен иконопис у Ман.Тврдош ?

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

O.Epifanije, iguman nas je toplo docekao I otvrio mosti sv.Simenona Dajbabskog nad kojim smo se pomolili.

U manastiru se I nalaze mosti prote Dusana radovica, Podgorickoh paroja I nastojatelja manastira Dajbabe.

http://s211.photobucket.com/albums/bb30/DanijelaO/Dajbabe/?action=view&current=43591df9.pbw

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

новокрштена Смиљка са родитељима Анђом и Драганом, црква Сабор Српских Светитеља, Београд

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Лазар и Маја, моји пријатељи венчали су се у недељу на св. Луку

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

izgleda da jos neko deli tvoje misljenje facenew22222222

http://www.orthphoto.net/shownews.php?id=563

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...