Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Ништа брате, само да има разних лажних агенцијских вести, Видиш да отац ђакон Владислав који је био доле потврђује вести. Јеси ли можда и Ти био доле? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Е ово осликава сво жалосно и јадно стање у коме се налази наша Србија...и упозорење СПЦ да се озбиљно позабави проблемима у којима се налази СПЦ... Ово је жалосно а не смешно.. Чему се поједини на форуму смију није ми јасно... Дали чињеници да терористи хапсе Србе у сред Србије...или чињеници да је раскол све ближИ! Вест о хапшењу Срба који су викали недостојан од такозване КП је лажна. Дакле не смије се нико хапшењу Срба. Косово је дио Србије, и увек ће остати тако, али што је чињеница, за сад како ствари налажу остаће највише у нашим срцима, док се и ако се икад створе услови да се поново успостави контрола над окупираном територијом. Ако је Косово усред Србије у овом тренутку, онда докажи то тако што ћеш рецимо отићи на сред Приштине и размахти се српком заставом... Зашто сам ти рекао ово? Па управо због очигледне чињенице да се неки замајавају као да је боза и лимунада позабавити се Косовом, само је потребно воље мало... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Е ово осликава сво жалосно и јадно стање у коме се налази наша Србија...и упозорење СПЦ да се озбиљно позабави проблемима у којима се налази СПЦ... Ово је жалосно а не смешно.. Чему се поједини на форуму смију није ми јасно... Дали чињеници да терористи хапсе Србе у сред Србије...или чињеници да је раскол све ближИ! Вест о хапшењу Срба који су викали недостојан од такозване КП је лажна. Дакле не смије се нико хапшењу Срба. Косово је дио Србије, и увек ће остати тако, али што је чињеница, за сад како ствари налажу остаће највише у нашим срцима, док се и ако се икад створе услови да се поново успостави контрола над окупираном територијом. Ако је Косово у сред Србије и у овом тренутку, онда докажи то тако што ћеш рецимо отићи на сред Приштине и размахти се српком заставом. Зашто сам ти рекао ово? Па управо због очигледне чињенице да се неки замајавају као да је боза и лимунада позабавити се Косовом, само је потребно воље мало...шта тричави терористи хапсе Србе усред Србије... Па ја сам на КиМ-у..свако мало...Пореклом сам са КиМ-а..средњу сам завршио тамо..када сам избего из Сарајева.. А у Приштини сам махао Србском заставом..када ти ниси знао где се налази на карти... Иначе кум ми је Свештеник у Прилужју..парох Миломир Влашковић..а сам сам из З.Потока родом... Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Ухапшена четворица Албанаца Пећ – Четворица косовских Албанаца јуче су ухапшена јер су у Пећи гађала камењем аутобусе с верницима који су се враћали са свечаности устоличења патријарха Иринеја. Очевици из колоне аутобуса рекли су извештачима Танјуга да је у инциденту повређена једна жена, а да су на већем броју возила поломљена стакла. Фонету је потврђено да је на изласку из Пећи каменовано најмање 10 аутобуса. Аутобус Ник„шић превоза” потпуно је полупан, а каменован је и италијански аутобус Кфора који је за Гораждевац превозио децу из тог места, учеснике у организацији устоличења. ---------------------------------------------- Kаменована и возила с монахињама и новинарима Пећ – Комби са монахињама манастира Жича, које су се враћале са устоличења српског патријарха Иринеја у Пећкој патријаршији каменован је јуче у Пећи као и аутобус са новинарима београдских редакција у јужном делу Косовске Митровице. Монахиње нису повређене, речено је у СПЦ новинарима, чији су аутобус нешто после 17 сати у јужном делу Косовске Митровице камењем гађали дечаци. Аутобус с новинарима погођен је са два камена а није причињена штета нити је било повређених, јавио је репортер Танјуга с лица места. Новинари су били у колони од десетак аутобуса које су на почетку и зачељу обезбеђивала возила Кфора и један хеликоптер међународних снага. Танјуг ---------------------------------------------- Плакати увредљиве садржине Пећ – Плакати увредљиве садржине и са сликом патријарха српског Иринеја били су јуче постављени на паркингу удаљеном око 300 метара од Пећке патријаршије где је устоличен 45. поглавар Српске православне цркве. Плакати су били постављени на једном паноу, а брзо после постављања уклонили су их војници Кфора, пренела је Бета. На плакатима је била слика патријарха Иринеја који у руци, уместо жезла, држи трозубац. Такође је на енглеском писало: „Ратни злочини. Иди у пакао”. Извештачи Танјуга су јавили да су ови плакати били излепљени и по пећким улицама које воде ка Пећкој патријаршији. Регионални портпарол Полиције Косова Зећир Кељменди рекао је за Бету да се не зна ко је залепио плакате и да је у току истрага. Сл. К. ---------------------------------------------- извор: Политика онлајн Такав су они народ. Мислио да су мало бољи од ових наших ... мајкл http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/1131/Video/774286/Dostojan!.html Ускоро ћу имати снимак читаве манифестације, па хајде да сачекамо, бар што се тиче броја присутних, посебно од нас који нисмо били у прилици да присуствујемо. мајкл "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Uhapseni srbi na proglasenju SPC patrijarha. Vesti, 3 Okt 2010, 15:44 Uhapseni srbi na proglasenju SPC patrijarha. Nekoliko predstavnika srpskog korpusa koji su na proglasenju 45 poglavara SPC uzvikivali `Nedostojan` umesto uobicajenog za tu priliku `Dostojan` su ukapseni od strane Kosovke policije. Kosovka policija koja je obezbedjivala ovaj dogadja u Gracanici je potvrdila hapsenje nekoliko izgrednika srpke nacionalnosti. Oni su uspeli da se provuku kroz detaljne kontrole albanske policije kako na granici, tako i na putevima, a pogotovu oko i na samom dogadjaju. Njihova namera je ocigledno bila da naruse ugled drzave Kosovo i dobrosusedske odnose sa Republikom Srbijom praveci izgrede uzvikivajuci `Nedostojan`. Ovom prilikom je predstavnik Kosovske policije potvrdio da je Kosovka policija i drzava Kosovo uradila sve da se dobrosusedski odnosi sa susednom drzavom Srbijom potvrde kroz organizaciju i obezbedjenje ovog dogadjaja. Kosovska policija je prenela odgovornost na drzavu Srbiju i posebno Vladu Srbije koja je u spisku ljudi kojima je dozvoljeno da prisustvuju ovom dogadjaju Vlade Srbije, ocigledno napravila nekoliko propusta. R.L., Gracanica, Kosovo Нека Дејан обрише ову исту поруку на теми друштво. Е ово осликава сво жалосно и јадно стање у коме се налази наша Србија...и упозорење СПЦ да се озбиљно позабави проблемима у којима се налази СПЦ... Ово је жалосно а не смешно.. Чему се поједини на форуму смију није ми јасно... Дали чињеници да терористи хапсе Србе у сред Србије...или чињеници да је раскол све ближИ! Mihajlo barate zalosno je sto ti verujes kojekakvim anonimusima na sve sto kazu proti drzave Srbije i SPC!!!??? Uopste mi nije jasno kako razmisljas. Ocigledan dokaz da je izmisljotina je taj da KPS nije imao nikakve veze sa obezbedjenjem ustolicenja. Ono sto je KPS radio je bila pratnja autobusa i to ne svih. One bitnije (zvanicne delegacije je pratio KFOR i EULEX) a ostale je KPS i pod njihovom pratnjom je bilo i kamenovanja. Njima (KPSu) je bio zabranjen pristup 300m od manastira. Kompletno obezbedjenje svih onih koji su boravili u manstiru (sto je podrazumevalo detaljnu kontrolu svih koji ulaze na kapijama) je obavljao jedino italijanski KFOR! Zato je izuzetno smesno videti kako se ljudi primaju na kojekakve izmisljotine a sve da bi bili pametni i brukali Crkvu i drzavu. PS Hvala na dobrodoslici... мајкл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Mihajlo barate zalosno je sto ti verujes kojekakvim anonimusima na sve sto kazu proti drzave Srbije i SPC!!!??? Uopste mi nije jasno kako razmisljas. Ocigledan dokaz da je izmisljotina je taj da KPS nije imao nikakve veze sa obezbedjenjem ustolicenja. Ono sto je KPS radio je bila pratnja autobusa i to ne svih. One bitnije (zvanicne delegacije je pratio KFOR i EULEX) a ostale je KPS i pod njihovom pratnjom je bilo i kamenovanja. Njima (KPSu) je bio zabranjen pristup 300m od manastira. Kompletno obezbedjenje svih onih koji su boravili u manstiru (sto je podrazumevalo detaljnu kontrolu svih koji ulaze na kapijama) je obavljao jedino italijanski KFOR! Zato je izuzetno smesno videti kako se ljudi primaju na kojekakve izmisljotine a sve da bi bili pametni i brukali Crkvu i drzavu. PS Hvala na dobrodoslici... мајкл Помаже Бог Ђаконе...Па мени су 80% са овог форума анонимуси...знам њих 3 можда 0203_cool А ако је грешка..онда сам погрешио... Али и даље остаје чињница да наши државници и Епископи на свопјој територији иду под пратњом НАТО и КПС-а(терористи)..па макар и по магистрали... Да наше политичаре портерују..са КиМ-а... А о стању у Цркви..да не говорим.. Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Е ово осликава сво жалосно и јадно стање у коме се налази наша Србија...и упозорење СПЦ да се озбиљно позабави проблемима у којима се налази СПЦ... Ово је жалосно а не смешно.. Чему се поједини на форуму смију није ми јасно... Дали чињеници да терористи хапсе Србе у сред Србије...или чињеници да је раскол све ближИ! Вест о хапшењу Срба који су викали недостојан од такозване КП је лажна. Дакле не смије се нико хапшењу Срба. Косово је дио Србије, и увек ће остати тако, али што је чињеница, за сад како ствари налажу остаће највише у нашим срцима, док се и ако се икад створе услови да се поново успостави контрола над окупираном територијом. Ако је Косово у сред Србије и у овом тренутку, онда докажи то тако што ћеш рецимо отићи на сред Приштине и размахти се српком заставом. Зашто сам ти рекао ово? Па управо због очигледне чињенице да се неки замајавају као да је боза и лимунада позабавити се Косовом, само је потребно воље мало...шта тричави терористи хапсе Србе усред Србије... Па ја сам на КиМ-у..свако мало...Пореклом сам са КиМ-а..средњу сам завршио тамо..када сам избего из Сарајева.. А у Приштини сам махао Србском заставом..када ти ниси знао где се налази на карти... Иначе кум ми је Свештеник у Прилужју..парох Миломир Влашковић..а сам сам из З.Потока родом... Причаш о прошлости брајко мој. Многи су пореклом са Косова, рођени су тамо, завршили школе, завршили студије па какве то везе има са садашњим стањем? Идеш на Косово кажеш често, па онда одеш ли до Приштине мало? Ајде сад тамо пошаљи дете у средњу школу, ајд сад отиђи на трг у Приштини па замахни којим путем српском заставом па да видим шта ће се догодити. Ајде се мало аутом са српским регистарским таблицама провозај до Приштине...Албанци у сред Србије покидаше предајнике националне телефоније и држава ништа није у стању да уради...Стање о коме причаш да је некад било и Србија над Косовом и Метохијом у овом тренутку немају много везе. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Е ово осликава сво жалосно и јадно стање у коме се налази наша Србија...и упозорење СПЦ да се озбиљно позабави проблемима у којима се налази СПЦ... Не, то осликава чињеницу да би ти волео да се тако нешто десило јер се савршено уклапа у искривљену слику пропаганде чији си већ дуже време конзумент, па си зато брже боље потрчао да поверујеш анонимним сплеткама које су притом веома очигледна и провидно лаж, жаљења вредан, крајње јадан и баналан покушај да се облати Српска црква и доведе у исти ранг са шиптарском псеудо-државом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Причаш о прошлости брајко мој. Многи су пореклом са Косова, рођени су тамо, завршили школе, завршили студије па какве то везе има са садашњим стањем? Идеш на Косово кажеш често, па онда одеш ли до Приштине мало? Ајде сад тамо пошаљи дете у средњу школу, ајд сад отиђи на трг у Приштини па замахни којим путем српском заставом па да видим шта ће се догодити. Ајде се мало аутом са српским регистарским таблицама провозај до Приштине...Албанци у сред Србије покидаше предајнике националне телефоније и држава ништа није у стању да уради...Стање о коме причаш да је некад било и Србија над Косовом и Метохијом у овом тренутку немају много везе.Па пошто ми је држава обезбедила да могу мирно да живим у Приштини сигурно ћу пошаљем дете тамо да иде у школу...А са Српским таблицама и идемо до Прилужја...нпр...близу Газиместана..надомак Приштине.. Јел довољно близу? А у Приштину сам признајем ишао са УН возилом...јер је брат један радио за њих.... Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Не, то осликава чињеницу да би ти волео да се тако нешто десило јер се савршено уклапа у искривљену слику пропаганде чији си већ дуже време конзумент, па си зато брже боље потрчао да поверујеш анонимним сплеткама које су притом веома очигледна и провидно лаж, жаљења вредан, крајње јадан и баналан покушај да се облати Српска црква и доведе у исти ранг са шиптарском псеудо-државом. 0203_coolАко је теби лакше...важи ...све је тако.. Везе ти немаш ни ко сам ја...ни шта сам... Али зато знаш какву слику имам.. Ја нисам ни у једном табору....јер по мени су сви криви за ово стање.. Ја припадам Јерусалимској Патријаршији ... мајкл Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Backi Insajder Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Брате Михаило, ја сам цитирао Бету,а онај потпис може бити Радмила Лончар, али у овој држави је све могуће...оно што агенције не јаве или се скине са списка вести НЕ ПОСТОЈИ. Оно што се јави као званично узима се беспоговорно. Остаје да се види да ли је неко узвикивао недостојан, или није. А приче о 6000 присутних су невероватне! То ми је потврдила пријатељица из Зубиног Потока која је била тамо и која је рекла да је врх и плафон присутних био око 1500 са свим обезбеђењима. Када сам био испред патријаршје у фебруару по оном кијамету, ишао сам и бројао писутне и сам сам изборјао док нису сви дошли, око 960 људи, а медији су јавили неколико стотина, чак неки овде на форуму, неколико десетина. Цео свет је могао у преносу видети двориште и људе који се врзмају по њему или стоје за време литургије, и ако ме неко увери да је тамо било 6000 људи, ја сам Бранко Коцкица. Једино ако је у полупразном дворишту народу било тесно па су се кретали ван зидина и капија манастира...па камере нису то могли да сниме. Но битно је шта медији кажу. Али неком медију се и омакне па је у дневнику да ли б92 или пинка једна од анкетираних присутних рекла да је срамота што је полупразно и да данас треба да је сва Србија овде и да је разочарана слабим одзивом народа. Највећа је срамота што је Синод прво позвао па онда замолио да се не долази, представницима других политичара и тиме добио и Синод и Патријарх овације од Светислава Басаре, Павла Рака, Живице Туцића и посебно Мирка Ђорђевића. Остаје нејасно како то да у таквој гужви у манастиркој Цркви, где се буквлно није могло окренути од политичара,њихових телохранитеља, представника других верских заједница, Митрополита који у учествовали у служби,и наших који су стајали по страни, да се у таквој гужви нађу исто политичари и представници ротари и масонских клубова као што су Зоран Живковић, Предраг Марковић, Мирољуб Албијанић, који су буквално стајали поред десне руке Патријарха у десној певници поред трона. На све то иде информација да је Томислав Николић враћен са границе, а Веља Илић забасао 100 км на Косово, па онда спроведен назад ван граница Косова. Да не помињемо како то да се има места и да су достојни да присуствују интронизацији од представника Рима до разних "безбедносних" организација које су све заједно деловале као да гледате емисију хроника хашког трибунала...али није било места за епископа умировљеног, који је до јуче делио судбину тих монахиња у Патријаршији и тога народа који је у том ропству. Да ли вама то све делује чудно, или сам ја полудео... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Не, то осликава чињеницу да би ти волео да се тако нешто десило јер се савршено уклапа у искривљену слику пропаганде чији си већ дуже време конзумент, па си зато брже боље потрчао да поверујеш анонимним сплеткама које су притом веома очигледна и провидно лаж, жаљења вредан, крајње јадан и баналан покушај да се облати Српска црква и доведе у исти ранг са шиптарском псеудо-државом. smej.gifАко је теби лакше...важи ...све је тако.. Везе ти немаш ни ко сам ја...ни шта сам... Али зато знаш какву слику имам.. Ја нисам ни у једном табору....јер по мени су сви криви за ово стање.. Ја припадам Јерусалимској Патријаршији ... Kamo lepe srece!!! 319.gif I kad cemo vec jednom shvatiti da Pristina vise nije u Srbiji??? Sta je to toliko tesko? Kao sto Knin, Drvar, Zadar, Karlovac itd. trenutno nisu u Srbiji niti srpski gradovi tako nije ni Pristina ni Prizren ni Pec... Dace Bog pa ce opet biti ali sada nisu. Sve te price ovakve i onakve za mazanje ociju su smesne ali prosto takve su... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Evo ko ne veruje koliko je autobusa u ljudi bilo jedna fotografija koja je napravljena pre nego sto su svi stigli. Jos ova sredina je bila popunjena a bio je jos jedan parking samom izlasku iz Peci sa 30ak autobusa... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука