Natasa. Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Katarina sestro draga, nemoj se uvrijediti zbog ovog pitanja.Nedaj bože da ti se desi da te neko siluje, da li bi mu prešla preko toga?(oprosti na pitanju ali ako možeš odgovoriti odgovori) Odsekla bih mu penis, iskreno. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 E sad, problem je sto se zena takodje kaznjava za silovanje. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Pa ti ukradi posle, a a a greengrin greengrin greengrin ? Salu na stranu, a je l ima neko pomilovanje ako je lopov izuzetno siromasan ? Barem jednom... Ukoliko je ukrao što je gladan da bi jeo ne sjeće mu se ruka. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Ukoliko je ukrao što je gladan da bi jeo ne sjeće mu se ruka. Pa dobro, stvarno bi bilo extremno okrutno odseci gladnom coveku ruku. Pretpostavila sam da je tako. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Zvonko naša vjera nemože biti prevaziđena.Mi nemamo problem sa propisima pa da tražimo nekakvu muljažu.Propisi su onakvi kakvi su i na nama je samo da ih primjenjujemo. Brate Zvonko mi nećemo nikada uraditi sa našom vjerom ono što ste vi uradili sa vašom.što vam je odgovaralo uzimali ste a ono što nije mjenjali ste.Nema tu brate simbolike niti simboličkog rješenja. Zbog islamskih zakona u islamskoj državi lopovi ubice silovatelji nemoralnici ne prosperiraju.Kane se tih nedjela jer islam ima jako stroge zakone kojima se obračunava sa pojavama nenormalnog ponašanja u društvu.Zato islamska društva uprkos nepravdama njihovih vladara u ovom vremenu opet su daleko najmoralnija društva. Чим вређаш значи да немаш аргумената... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Evo vamjedan tekst za razmišljanje: U islamu postoje mnoge rigorozne kazne koje je Uzvišeni propisao iz Svoje mudrosti. Kada se govori o ovim kaznama, prvenstveno se misli na kazne za krađu i blud. Kazne za ova nedjela dešavaju se veoma rijetko, a radi se o odsijecanju ruke kradljivcu i bičevanju bludnice i bludnika ili kamenovanju do smrti ukoliko su blud počinili oženjen muškarac ili udata žena. Slažem se sa svima onima koji tvrde da se radi o veoma rigoroznim kaznama. Ali, kada je u pitanju krađa, ona u temelju narušava javnu bezbjednost jer kradljivci uglavnom izvršavaju ovo nedjelo naoružani, tako da se u većini slučajeva to završi smrću čovjeka koji je pokraden, a koji je u potpunosti nevin. Od onih koji su zabrinuti zbog odsječene ruke kradljivca očekujem da razmisle o sljedećem: Tako mi Allaha, dž.š., gubitak nevinog života čovjeka koji je stradao od strane kradljivca daleko je gori i svirepiji od odsijecanja ruke kradljivcu koji je ovim činom narušio javnu bezbjednost i napao na tuđi imetak i prolio nevinu krv. Zbog toga, neka nam dozvole da im postavimo sljedeće pitanje: Zbog čega se toliko brinete zbog odsječene ruke kradljivca, a ne brinete se zbog nevinog čovjeka koji je stradao? Oni koji se bave etičkim vrijednostima čovjeka neka znaju da je upravo žestina ove kazne sačuvala veliki broj ruku kradljivaca kao što je u isto vrijeme i zaštitila bezbroj nevinih života i sigurnost u društvu. Zbog toga, provođenje ovih žestokih kazni izazvalo je više straha kod zločinaca nego što je bilo odsječenih ruku. Statistički podaci u Saudijskoj Arabiji do kojih su došli strani istraživači, koji su došli da se uvjere u stvarno stanje, pokazuju sljedeće: U vrijeme osmanlijske vladavine na ovim prostorima, kada se sudilo po francuskim zakonima, hadžije nisu mogli bezbjedno da putuju između dva sveta grada Mekke i Medine osim ako nisu imali jaku oružanu pratnju. Ali, nakon uspostavljanja saudijske države, kada se počelo suditi po slovu Kur'ana, fenomen krađe odjednom je nestao, tako da su stranci mogli da bezbjedno putuju od istoka da zapada ove zemlje a da se ne boje za svoj imetak i živote, a nijedna ruka od tada nije odsječena zbog krađe. Sve ovo potvrđuje da je cilj žestokih kazni koje je islam propisao ustvari prijeki lijek za sve društvene poremećaje, jer, zbog njih kriminalci i zločinci odustaju od svojih zlodjela i na taj njihove ruke ostaju čitave, a imeci i životi ljudi bivaju bezbjedni. Iz istih razloga propisana je kazna za činjenje bluda – bičevanje ili kamenovanje. Priznajemo da je i kazna kamenovanjem uistinu rigorozna. Ali, treba napomenuti da islamski zakon uopće ne priželjkuje njeno izvršenje i svakom kadiji – sucu naređeno je da poduzme sve što je u njegovoj mogućnost da ne dođe do izvršenja tih kazni. Zbog svega toga, u proteklih četrnaest stoljeća nije se desilo da je ijednom izvršena ova kazna na osnovu svjedočenja, jer, kada je u pitanju svjedočenje, za njegovu ispravnost postavljeni su veoma teški uvjeti. Kazne za blud koje su se desile izvršene su na osnovu dobrovoljnog priznanja i to se veoma rijetko dešava. Jer, i u ovom slučaju islamsko zakonodavstvo ulaže krajnje napore kako bi se onaj ko želi da prizna odvratio od toga i kako bi se pokajao Allahu, dž.š., zbog učinjenog grijeha i kako bi zaštitio svoju čast prikrivajući svoju sramotu. Kao što smo rekli, islam ulaže krajnje napore kako bi se izbjeglo izvršenje šerijatskih kazni. Po drugi put napominjemo da je cilj ovih žestokih kazni preventivno djelovanje na onog ko razmišlja da učini neki zločin. Zbog toga, kazna kamenovanjem i dalje je pravosnažna i žestoka, ali u stvarnosti je njena primjena u potpunosti zamrla, kada je u pitanju njeno izvršenje na osnovu svjedočenja i veoma rijetko se desi zbog priznanja za učinjeni grijeh. 5. Iz svega ovoga da se zaključiti da je islam putem ovih žestokih kazni zaštitio porodicu od raspadanja i porijeklo djece učinio je poznatim. Iako vjerujemo da se zlo proširilo na svakom mjestu u svijetu, moramo znati da je neprimjenjivanje ovih rigoroznih kazni dovelo do toga da se supružnici sve manje boje Allaha, dž.š., i sve su bliže zapadanju u grijeh. Sve ovo dovelo je do narušavanja institucije porodice u sredinama gdje se islam ne prakticira, bračna sreća je uništena, ali, oni supružnici koji su odani jedno drugom, svojoj vjeri i Gospodaru, uvijek će živjeti sretni i zadovoljni. __________________ vaha је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Чим вређаш значи да немаш аргумената... Brate, onoga kojeg vrijeđam ne nazivam bratom.A što se tiče stava o mijenjanju vjerskih propisa ja sam iznio ono što je u skladu sa mojom vjerom.U diskusiji ne iznosimo ono što bi druga strana želila nego ono što je u skladu sa principima koje slijedimo.Nisam uvrijedio niti vrijeđam. vaha је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Je l ikad kamenovan ozenjen muskarac koji je prevario zenu? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Енизе, има ли у исламу било каквог говора о односу Бога и човека, а да то није правнички говор, односно говор у категоријма заповест-награда-казна? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Pa dobro, stvarno bi bilo extremno okrutno odseci gladnom coveku ruku. Pretpostavila sam da je tako. Sestro jedno pitanje i za tebe:Ukoliko bi nedaj bože neko nasrnuo na tvoiju čast.Da li bi u cilju sprečavanja da ti to neko učini mogla ubiti tog čovjeka, da bi sebe zaštitila? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Odsekla bih mu penis, iskreno. А ако је био гладан? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Brate, onoga kojeg vrijeđam ne nazivam bratom.A što se tiče stava o mijenjanju vjerskih propisa ja sam iznio ono što je u skladu sa mojom vjerom.U diskusiji ne iznosimo ono što bi druga strana želila nego ono što je u skladu sa principima koje slijedimo.Nisam uvrijedio niti vrijeđam. А када сам ја износио своје ставове и чињенице о Мухамеду онда је то било вређање? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Je l ikad kamenovan ozenjen muskarac koji je prevario zenu? Pazi samo da ne dobiješ konkretan odgovor.Kamenovanje je rezervisano samo za žene Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Odgovorila sam za silovanje. A ako bi me napao u toj nameri-mozda ga ne bih namerno ubila, ali ne bih sigurno razmisljala gde pucam, udaram...sta god...najbitnije bi mi bilo da se odbranim. Uzasno bi mi palo to tesko, nikad ne bih prebolela silovanje, ne mogu da zamislim goru stvar od toga. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 А ако је био гладан? Gladan sexa . Bas mi ga zao, morala bih da ga kaznim, to mi je sudbina gora od smrti. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука