Милан Меденица :) Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Србин у Пољској и Пољак у Србији Пише: Chrobak Milanović за Видовдан Магазин http://www.vidovdan.org/2010-03-28-13-57-42/2724-2010-10-01-16-07-01 Како оцењујте садашње односе Србије према западу у светлу срамотне промене резолуције и капитулације пред уценом запад? Кад говоримо о "односу" жао ми је што морам да кажем да се ради о перверзном односу у коме "Србија" задовољава патолошке жеље Запада. Како има много тих западњака јадна "Србија" ће да настрада ко у оном вицу о слону и жаби. Како видите отпор српских национално правослaвних покрета и група капитулантској политици додворавања западу, политици безусловног прихватања свих налога који долазе са запада? Постоји књига "Лауфер ми јавља" штампана 2003 године, прочитате књигу и биће вам јасно шта се сада дешава. Може јако лепо између редова да се научи и како се разбијају такви патриотски покрети. Води се стална хајка на Двери српске, на Образ, Народни покрет 1389 и не би ништа било чудно и није чудно кад неког од њих претуку или као што је случај са Ранком Панићем убију, али кад Теофила неко дира еее онда се дигне цела полиција. Шта мислите о организовању геј параде у Србији и уопште какво је искуство у Пољској с тим какав је однос конзервативних Пољака према отвореној промоцији хомосексуализма? Да ја одговорим питањем: "Кад је Србин био педер?" Никад, па као најгору карактерну црту за неког кажу "педерчина". Кад су се појавили богати педери онда су то из обзира према таквима слични тај термин почели да мењају. У Пољској је нажалост одржана парада срамоте захваљујући томе што нема више Качинског, он је децидентно забранио параду и био спреман да стане на чело оних који су се супростављали таквој врсти деградације људског бића, као Божије творевине. Због таквог става суђено му је у Стразбуру. Парада је прошла и имао сам прилику да видим како су једноставно људи нестали са улица којима су болесници пролазили. Опустеле су улице и та ненормална, кажем ненормална колона јер како су били обучени и нашминкани није ни визуелно нормално, прошли су пустим улицама. Није било публике народ се склонио и мислим да је то био крах те параде можда чак и жешћи него када су их задњи пут претукли у Варшави. Шта као Пољак у Србији и Србин у Пољској мислите о српско/пољским односима? У српској јавности су биле симпатије према покрету отпора Солидарност (Лех Валенсе) који се током 80-их борио против комунистичке диктатуре, а какав је однос Пољака према дешавањима на простору бивше Југославије и према Србима? Ја сам био у Пољској за време рата и сарађивао сам са једним часописом "Мисао пољска" који је објашњавао Пољацима шта се заиста дешава у Југославији. Касније са Kаритасом долазим на просторе Југославије. На жалост Срби су имали неке медиокритете који су тамо радили у дипломатским претставништву, крајње арогантни и неинтелегентни, на срећу било је пуно Пољакиња удатих за Србине које су се склониле у Пољску и биле су најбољи пример како се воли и брани Србија, иако су Пољакиње свака је говорила да јој је душа остала у Србији. Пољаци су свесни да је Европа према њима била увек маћеха. Остављена увек и сама Пољска је научила лекцију и научила како треба да се брани и поноси својом историјом и да не сме да се ослања на Запад. Издају од стране Запада као и понижење и данас да једини још имају визе за Америку и Канаду Пољаци не заборављају тако лако. Како видите ту ситуацију да хришћанска Европа стаје на страну муслимана Албанаца који Србима отимају Косово и уништавајући хришћанске светиње затиру тргове Хришћанства на Косову? Нисам сигуран да је Европа хришћанска, она има хришћанске корене али у највећим земљама Француској и Немачкој муслимани постају доминантни. у Енглеској су деградиране хришћанске вредности, те новотарије у њиховој цркви немају баш никакве основе у хришћанству, чињеница да Хрвати својатају Христа, они имају то њихово "Бог и Хрвати" али је питање посебно колико су заиста хришћански народ, Једино Италија показује да је још увек сачувана хришћанска вредност, довољан је доказ да у мартовским погромима на Косову једино Италијански батаљон није устукнуо пред налетом Шиптара спреман да бране оружјем Дечане које су тада чували. Пољска је на удару јер је Црква у Пољској поистовећена са народом. Мало је познато о страдању пољског свештенства за време II светског рата, те чињенице се прикривају јер је у Дахау био срамотан однос свештеника католичке цркве припадника других народа према Пољацима. Каква су ваша искуства са Србима у Србији, позитивна и негативна? Углавном позитивна, као римокатолик лично нисам имао никад никаквих непријатности. Ја те екцесе као што су каменовање цркве, физичке нападе неких зилота, никад нисам доживљавао као некакав став свих Срба према нама. Јасно ми је да су ране из ратова дубоке и да Срби не заборављају и не треба да забораве Јасеновац, Градишку, јаме по Херцеговини, па онда гомиле неправди учињене у овим ратовима и после њих.. Имао сам интересантне сусрете док сам радио у "Каритасу" и углавном људи нису имали никакав непријатељски став. На жалост имао сам ружно вербално искуство са неким монасима који су у својој ревности заборавили коме служе. Један од њих је сада у Румунији, али ми остало у сећању кад сам са мојим надбискупом отишао да посетим један манастир у близини планине Космај како нас је извређао. Касније у тај манастир долази један диван страц отац Сава и ја одводим децу из Словеније и он нас тако топло угостио. Чуо сам да се упокојио па нека му Бог подари место у рају. Шта мислите о страху једног дела православних верника да се иза екуменистичких идеја заправо крије настојање Католичке Цркве да доминира и да Православље на неки начин изгуби своју аутентичност? Tо се зове астенија, безразложан страх. Нема више католичка Црква ни снаге ни силе да унијати и да мисионари. Па ви имате широм целе Европе празне жупе, а и тамо жупници више воле да играју фудбал него да се баве народом. Највећи број мисионара и свештеника тренутно има Пољска, али је проблем јер многи не разумеју да Пољаци имају доста специфичности у односу на друге католике и ту има неких неразумевања. Римокатолици су доста по мом скромном мишљењу у жељи да приближе цркву народу учинили да једна увек потребна мистична нота, јер Црква то и јесте Тело Мистично, оголи и да се та мистичност изгуби. Зато у покушају да некако то поврате подлежу утицајима пентакосталаца па отуда толико покрета попут Обнова у Духу или Опус Деи и слично. Са друге стране имамо православље које је сачувало своју мистичност кроз обред и које можда по мени није масовно привело народ у цркву али је народ масовно црквен. Ја то видим и код Рома православаца и код простих људи на селу и код интелектуалаца. Једна синтеза мислим да би користила и вама и нама. На жалост имам утисак да ће народ да живи и живи неки практичан екуменизам, неки дијалог међусобан, а да нас званични клер све више и више дели јер својим поступцима само збуњује народ. Све док смо различите Цркве сматрам да треба да се уздржавамо од било каквих заједничких ритуала или нешто што и подсећа на ритуале или обреде. Лепо је да се посећујемо и да честитамо празнике и да се поштујемо и организујемо симпосиуме да се састајемо али треба избећи неке бобмастичне сусрете после којих се још више поделимо и међусобно и унутар самих себе. Узмите пример Равене, ја још не схватам шта је добро донела и који је то помак. Прича о некаквом потпису да се папи признаје примат па јесте истина па није истина, а ја питам да ми се објасни и да јесте која корист од тог примата? Шта се ту квалитативно променило? Шта се тиме добило или изгубило? Лично сам увек био за јединство и покушао сам на ЖРУ (ЖРУ је православно мисионарски сајт -поуке.орг; примедба уредништва) да објасним да то јединство има јак основ у Писму, али сам истовремено свестан да би требало поћи од 1054 године кад смо се поделили а то је јако тешко. Наш саговорник Chrobak Milanović је представник пасторалног већа римокатоличке жупе Смедерево. Видовдан клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Завиша?! stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Добар је Завиша, само мало не зна колико је све комликованије но што мисли. Какви црни двери, образи, итд, он да је прави Пољак бежао би од таквих који су рушили Пољску четрдесетих. Значи Србин је који има тај проблем. algabacaju Не знам шта је то, утицај музике, скинхедс фазон, љубав из младости... не знам. Али има времена и за њега да напредује. 0102_laugh Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Извини Николићу , ја верујем да ти имаш специфичан смисао за хумор( то је тренутно најрационалнији разлог који могу да нађем да бих схватио овај твој пост) , реци ми ко је то рушио Пољску четрдесетих ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Добар је Завиша, само мало не зна колико је све комликованије но што мисли. Какви црни двери, образи, итд, он да је прави Пољак бежао би од таквих који су рушили Пољску четрдесетих. Значи Србин је који има тај проблем. Не знам шта је то, утицај музике, скинхедс фазон, љубав из младости... не знам. Али има времена и за њега да напредује. мисим, добар ти је овај ad hominem са све закључком ''има још млекца да пије'' :cheesy2: :cheesy: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Хајмо браћо реално, слободно. 0110_hahaha Оне групе које су набројане се баве политком, политиканством, а мени је њихов рад, изезузев дверјана који су либералнији, шта год либерално значило, као хитлеровци. Ни мање ни више. Кољажа, уништавање, освајање, ослобађање, протеривање, освета, све у част образа и наше историје. Хајмо реално. Нека их, али Црква са тим нема ништа. Што каже из Баба се чешља ,,ја сто'ом не'ам, ниш''. ekstra Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Pa vidim da se napredovalo, pa ću i ja valjda nešto naučiti i napredovati naročito od onih kod kojih je "Evropa uvek u pravu", jer dok su se nekad zakoni usklađivali s Božjim zakonima ili prirodnim zakonom, danas se usklađuju sa zakonom nad zakonom , a to je Evropski. Ja ne znam na koju Evropu misle neki da li na onu u kojoj postoji Evropski parlament a čiji članovi ne donose nikakve zakone, već taj parlament služi kao paravan gde birokrate, članovi evropskog lobija, udruženja i klike, članovi mafije koje niko nije izabrao i koje niko ne može da kontroliše odlučuju i guraju svoje odluke a da iza njih niko ne stoji a najmanje njihov narod. Imamao primer kad se u Evropskom parlamentu pojavio katolik sa svojim stavom, bio je na silu eliminisan, isključen iz raznih komisija i odbora. Tako u Evropi pobeđuju zastupnici eutanazije, pobačaja, eksperimente na ljudima. Veće Evrope je izglasalo stav protiv fundamentalizma u kojem je izjednačilo stav moje Katoličke Crkve prema porodici a koji se ne razlikuje od stava vaše Pravoslavne Crkve prema porodici sa talibanskim fundamentalizmom??? Pa zar to nije sramota? Evropske institucije traže da se proglasi dan protiv "homofobije" kada će se dečici ali i nama odraslima govoriti da je "gay lep". Kad je na tu sednicu trebao da uđe poverenik Italije nisu mu dozvolili !!! Rusima ta Evropa nije zamerila petljanje u unutrašnje stvari suseda ali je tu istu vladu Brisel iskritikovao što je dao ograničenja na OHOLI marš pedera što su hteli da održe u Moskvi. Evropa štiti prava svih manjina ne poštujući prava većina. Ta Evropa trpi od "kristofobije" i predlaže zakon da se zabrane izrazi poput "islamski terorizam" jer to vređa muslimane, ali zakone stvorene u svojim labaratorijama nameće svima, zakone o bioetici da možete vršiti eksperimente nad ljudima, o homoseksualizmu kao nečim najnormalnijim, pacifizmu, patološkoj averziji prema UN, zakone tolerantnosti prema drogi i eutanaziji.... Postoji i Evropa Evropljana koji veruju u Boga i hrišćanske vrednosti i hrišćanske Crkve stavljaju na prvo mesto među institucijama od poverenja. Puno toga o čemu govore Dveri srpske , čućete i kod pape Benedikta XVI, koji kaže da je došao kao lekar za bolesne, a ne zdrave, koji je u središte svog učiteljstva stavio bolesni kontinent. Upozorio na njegov umor, mlitavost, nedostatak volje da reaguje na zlo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Хајмо браћо реално, слободно. 0442_feel Оне групе које су набројане се баве политком, политиканством, а мени је њихов рад, изезузев дверјана који су либералнији, шта год либерално значило, као хитлеровци. Ни мање ни више. Кољажа, уништавање, освајање, ослобађање, протеривање, освета, све у част образа и наше историје. Хајмо реално. Нека их, али Црква са тим нема ништа. Што каже из Баба се чешља ,,ја сто'ом не'ам, ниш''. ekstra Ајмо реално . Ти дефинитивно не знаш шта је реално ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Хајмо браћо реално, слободно. 0442_feel Оне групе које су набројане се баве политком, политиканством, а мени је њихов рад, изезузев дверјана који су либералнији, шта год либерално значило, као хитлеровци. Ни мање ни више. Кољажа, уништавање, освајање, ослобађање, протеривање, освета, све у част образа и наше историје. Хајмо реално. Нека их, али Црква са тим нема ништа. Што каже из Баба се чешља ,,ја сто'ом не'ам, ниш''. ekstra мисим, извини што те питам, ал јел си ти прочитао текст даље од другог питања? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Није ли ово подфорум политика? Ја се извињавам можда није на овом пдф-у политички коректно ништа о политици говорити... ekstra 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Хајмо браћо реално, слободно. ekstra Оне групе које су набројане се баве политком, политиканством, а мени је њихов рад, изезузев дверјана који су либералнији, шта год либерално значило, као хитлеровци. Ни мање ни више. Кољажа, уништавање, освајање, ослобађање, протеривање, освета, све у част образа и наше историје. Хајмо реално. Нека их, али Црква са тим нема ништа. Што каже из Баба се чешља ,,ја сто'ом не'ам, ниш''. algabacaju мисим, извини што те питам, ал јел си ти прочитао текст даље од другог питања? Наравно да јесам, и баш ми драго што је тако написано. Мало је то шокантно за образовце, замисли занесеш се како те подржава неки тамо а оно римокатолик. Жељко, јесте пдф политика, али реч је о Цквеним проблемима које стварају образовци. Зато само реално. Верујте ми да нема никакве разлике између оног младића из Образа и Зукорлића. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Хајмо браћо реално, слободно. ekstra Оне групе које су набројане се баве политком, политиканством, а мени је њихов рад, изезузев дверјана који су либералнији, шта год либерално значило, као хитлеровци. Ни мање ни више. Кољажа, уништавање, освајање, ослобађање, протеривање, освета, све у част образа и наше историје. Хајмо реално. Нека их, али Црква са тим нема ништа. Што каже из Баба се чешља ,,ја сто'ом не'ам, ниш''. algabacaju мисим, извини што те питам, ал јел си ти прочитао текст даље од другог питања? Наравно да јесам, и баш ми драго што је тако написано. Мало је то шокантно за образовце, замисли занесеш се како те подржава неки тамо а оно римокатолик. Жељко, јесте пдф политика, али реч је о Цквеним проблемима које стварају образовци. Зато само реално. Верујте ми да нема никакве разлике између оног младића из Образа и Зукорлића. Ајд сад искрено , како си успео цео интервју да сведеш на образовце ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Јесте приметио сам твој антиекуменизам. Ни то ми није укусно. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Јесте приметио сам твој антиекуменизам. Ни то ми није укусно. Немам ја то, значи ниси ништа приметио. Приметио би да ја то имам. Али је проблем у твојој немогућности да дефинишеш , боље рећи етикетираш онога који нема оно што хоћеш да му прикачиш. Нисам антиекумениста. Ако се екуменизам мери неким дијалозима са иноверним, онда мој дан почиње са екуменизмом. Док си ти у прилици да такав дијалог оствариш евентулано интернетом или једном недељно случајно налетевши на неког иноверног. Ајд пробај неку другу етикету, ова ти је пропала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Октобар 2, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2010 Koga su zaklali obrazovci ? koga su proterali i gde? šta su tuđe osvojili? kad ni svoje ne mogu da odbrane od otmača. Ako je neko patriota i smatra da defetizam nije način da se bori protiv silnika već da im se treba suprostaviti zbog obraza i ponosa, znači da je hitlerovac? Poljsku su branili od fašista takve patriote koje neko naziva ovde fašistima, pokušali su da i takvu ideju koju ti zastupaš o nekoj uzaludnosti borbe i besmislenim žrtvam plasiraju i Poljacima. Nije prošlo ali vidim ovde prolazi. Kad budu počeli da otimaju, kolju i ubijaju kako ti kažeš, verovatno ni ja neću moći da se javljam jer će da mi otmu kompjuter i usput zakolju. Čudno da nemam neki strah od tih i takvih Srba, nego od onih koji juče rasturiše vojsku, sutra će Crkvu, državu su odavno a eto i ja više bih voleo da imam "posla" sa Dverima i Obrazom nego da me brani Kovačević. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука